Corona-travel-update 11: Portugal verkondigt boodschap van hoop

Corona-travel-update 11: Portugal verkondigt boodschap van hoop 9

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Portugal: Het is tijd om na te denken

Turismo de Portugal heeft de boodschap over de toeristische bestemming aangepast van #CantSkipPortugal naar #CantSkipHope. Met dit initiatief geeft Turismo de Portugal de boodschap af om juist nu stil te staan, opnieuw te focussen en de inspanningen te bundelen zodat we verder kunnen. “Het is tijd om na te denken. Het is tijd om een ​​pauze te nemen, voor het welzijn van de wereld. Voor nu kunnen we dromen van die ongelooflijke dagen die komen gaan. We zitten hier samen in,” luidt de boodschap van hoop die is verwerkt in een film dat beelden toont van Portugese landschappen en monumenten. In de film wordt aangegeven dat deze er nog zullen zijn en op ons blijven wachten tot het moment dat we elkaar weer kunnen weerzien.

Wegdromen naar Mexico

Dit is het voordeel van eerder opgenomen programma’s. Het geef je de kans om tijdens je corona-quarantaine vanuit je huiskamer weg te dromen van verre landen.

Corona-travel-update 11: Portugal verkondigt boodschap van hoop 11
Miljuschka Witzenhausen binnenkort weer op tv

Miljuschka Witzenhausen is vanaf 30 maart om 22.00 uur op 24Kitchen te zien met een gloednieuwe food & travel serie. Na USA, Vietnam en Japan, gaat zij nu in deze serie op reis naar het land van de taco’s en burrito’s. In 6 afleveringen komt zij alles te weten over taco’s, tortilla’s en tequila, maar de Mexicaanse keuken heeft nog veel meer te bieden dan deze klassiekers. Elke aflevering staat in het teken van één hoofdingrediënt: maïs, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Daarnaast struint Miljuschka over kleurrijke lokale markten, ontdekt zij de Mexicaanse cultuur en ontmoet zij beroemde topchefs die haar wegwijs maken in de eeuwenoude eetcultuur van Mexico.

Mexico heeft een rijke geschiedenis. Bij de Maya’s en Azteken werd er al chocoladedrank gedronken en leefden ze van maïs, bonen en insecten. Er was in Mexico nauwelijks vlees in die tijd, dus het menu was grotendeels vegetarisch. Pas na de Spaanse verovering, in de 16e eeuw, kwamen er geiten, runderen, schapen en kippen op het menu.  Miljuschka in Mexico is vanaf 30 maart elke maandagavond om 22.00 uur te zien op 24Kitchen. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fairtrade Original.

Oberammergauer Passionsspiele verplaatst naar 2022

De 42e editie van de Oberammergauer Passionsspiele in de Duitse deelstaat Beieren wordt vanwege de actuele situatie rondom de coronapandemie uitgesteld. Aanleiding hiervoor is een mededeling van het Landratsamt Garmisch-Partenkirchen dat de Passiespelen op dit moment niet kunnen doorgaan: “De gezondheid van onze bezoekers en iedereen die meewerkt aan de voorstellingen heeft voor ons de hoogste prioriteit. Vandaar dat we de première van de Passiespelen, die gepland stond voor 16 mei 2020, verschuiven naar 2022.” Voor het besluit om de Passiespelen van Oberammergau niet te laten doorgaan, baseerden het Landratsamt (districtskantoor) van Garmisch-Partenkirchen en het verantwoordelijke
Gesundheitsamt (gezondheidsdienst) zich op de Duitse Infektionsschutzgesetz (wet inzake infectiebescherming): “Het Gesundheitsamt heeft een inschatting gemaakt van de risico’s en op
basis hiervan is vastgesteld dat het tot in de herfst niet mogelijk is de Passiespelen op te voeren. Hoewel we ervan uitgaan dat de beperkingen in het openbare leven weer kunnen worden afgebouwd zodra de exponentiële toename van besmettingen wordt onderbroken, zal er nog lange tijd sprake zijn van een hoog risico op nieuwe besmettingen.”

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.