Corona-travel-update 2: TUI haalt duizenden reizigers terug en Slagharen blaast event af

TUI haalt 7000 terug uit Spanje en nog eens 400 uit Marokko. Slagharen zet streep door populair e

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

TUI HAALT 7000 REIZIGERS TERUG – ,,Op dit moment bevinden zich 30.000 reizigers van TUI en Kras wereldwijd op hun vakantiebestemming. Een aantal van hen kan gewoon op de geplande oorspronkelijke vlucht naar huis vliegen en een aantal zullen wij vervroegd terughalen met extra vluchten. Het terughalen van de ruim 400 reizigers uit Marokko en de bijna 7000 reizigers uit Spanje heeft op dit moment onze prioriteit en dit is zondagmorgen vroeg in gang gezet”, zo meldt TUI in een persbericht 

Reizigers die nog niet zijn vertrokken vanuit Nederland, zullen een voucher ontvangen die zij kunnen gebruiken om een vakantie uit het TUI en Kras aanbod te boeken met een latere vertrekdatum. Wat er gebeurt met vakanties met een vertrekdatum tussen 31 maart en 15 april, zullen we uiterlijk op 25 maart bekendmaken.

Voor de reizigers die momenteel op hun vakantiebestemming verblijven, zal TUI fly de terugvlucht naar Nederland blijven uitvoeren. Elke reiziger wordt zo snel mogelijk persoonlijk geïnformeerd. Reizigers die vervroegd naar huis willen vliegen, kunnen dit doen voor zover plaatsen beschikbaar zijn op eerdere terugvluchten. Deze maatregelen gelden voor alle vliegvakanties die TUI Nederland aanbiedt. Veel antwoorden op vragen zijn  te vinden op https://www.tui.nl/coronavirus-faq/

VAKANTIEDISCOUNTER – Net als veel andere reisorganisaties schrapt ook dé VakantieDiscounter de reizen die zijzelf uitvoeren t/m 31 maart in verband met de onzekere situatie rondom het coronavirus. Klanten zijn hun geld niet kwijt, ongeacht of er een negatief reisadvies geldt of niet. De klanten krijgen een voucher, welke ze – wanneer de situatie dit weer toelaat – kunnen verzilveren voor een nieuwe reis.

Hoewel dé VakantieDiscounter begrijpt dat reizigers misschien een voorkeur hebben voor terugbetaling van de reissom, is er gekozen voor de oplossing in de vorm van voucher. Deze oplossing is goedgekeurd door de ANVR én de SGR staat garant voor de waarde van deze vouchers.

VAKANTIEPARK SLAGHAREN LATER OPEN – De poort van Attractie- & Vakantiepark Slagharen opent in 2020 later dan initieel gepland. Het openingsweekend stond gepland voor vrijdag 27 maart 2020 en dat wordt nu vrijdag 3 april 2020.  ‘Hierin volgen wij de landelijke adviezen van het RIVM en specifiek de Veiligheidsregio IJssellanden. Vanaf 3 april nemen we ook adequate maatregelen ter preventie van besmetting en verspreiding van het COVID-19 in het Park. We besteden extra aandacht aan hygiëne- en desinfectieprotocollen om een gezond en veilig bezoek te garanderen, en zullen op verschillende locaties posters met hygiënemaatregelen ophangen. De nationale adviezen en richtlijnen blijven we uiteraard ook de komende periode nader volgen’.  

 Informatie over mogelijke extra maatregelen vanaf 3 april volgen later. Specifiek het event Invites wordt al wel afgelast. Invites stond gepland op Paaszondag 12 april 2020. ‘In navolging op de huidige adviezen van het RIVM hebben we besloten dit event te annuleren. Tijdens het event staan meerdere meet & greets met influencers gepland. Het risico dat de overheid op een later moment adviseert dergelijke events ook in april te mijden blijkt een reële situatie. Hiertoe willen wij onze verantwoording nu al nemen’. De organisatie van het event had ook in 2020 wederom een fantastische line-up aan influencers voorgesteld en het event was dit jaar uitgebouwd tot een waar kinderfestival. ‘Wij willen onze partners danken voor de fijne samenwerking in het voortraject en gaan nu alvast nadenken over de nieuwe editie in 2021’.   

 Gasten die tickets hebben voor het attractiepark met geldigheid t/m 2 april 2020 en het event Invites kunnen deze het gehele seizoen gebruiken tot 3 januari 2021, ook in de zomermaanden van 2020. Een andere optie is om het aankoopbedrag terugbetaald te krijgen. Hiervoor dient men o.v.v. Annulering ticket + ordernummer een mail te sturen aan ticketservice@slagharen.com.  

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.