Corona-travel-update 3: Corendon haalt reizigers terug van Canarische Eilanden | TUI Reisbureau’s op slot

Corona-travel-update 3: Corendon haalt reizigers terug van Canarische Eilanden | TUI Reisbureau's op slot 8

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

CORENDON REPATRIEERT – Corendon heeft maandag besloten om al haar (bijna 1000) vakantiegangers op de Canarische Eilanden zo snel mogelijk te repatriëren. Hiervoor worden maandag en dinsdag extra vluchten ingezet naar Amsterdam en Brussel. De beslissing van Corendon is het gevolg van de vergaande maatregelen die de Spaanse overheid nu neemt. Daarnaast is de verwachting dat de Spaanse overheid spoedig in- en uitreisbeperkingen gaat opleggen of zelfs haar grenzen volledig zal sluiten. Steven van der Heijden, CEO Corendon: “De Spaanse lokale autoriteiten hebben in de afgelopen dagen zeer strenge maatregelen ingevoerd. Restaurants, terrassen en bars zijn gesloten, vakantiegangers mogen hun hotel niet uit en er worden boetes uitgedeeld als vakantiegangers zich toch op straat vertonen zonder geldige reden. Dit zijn geen omstandigheden meer die passen bij een onbezorgde zonvakantie.”

TUI REISBUREAUS VOLLEDIG TELEFONISCH – In navolging van de aangekondigde overheidsmaatregelen, nemen ook de TUI reisbureau maatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Voor de 140 reisbureaus van de organisatie betekent dit dat zij vanaf dinsdag 17 maart tijdelijk hun deuren sluiten. Ze blijven wel gewoon bereikbaar via telefoon of email zodat de dienstverlening aan klanten door blijft gaan. Vooralsnog is de sluiting tot en met 31 maart.

Nico van der Veer, directeur Reisbureaus TUI Nederland: “Deze maatregel stelt ons in de gelegenheid klanten persoonlijk te woord te blijven staan en tegelijkertijd de geldende gezondheidsadviezen op te volgen. We realiseren ons dat dit besluit impact heeft op onze klanten maar zeker ook op onze medewerkers in de reisbureaus. Maar de gezondheid en veiligheid van klanten én medewerkers staat centraal.”

AUSTRIAN AIRLINES – Austrian Airlines schort vanaf donderdag 19 maart tijdelijk alle geplande vluchten op. De Lufthansa Group luchtvaartmaatschappij reageert daarmee op de toegangsbeperkingen die veel landen in werking hebben gesteld als reactie op de massale verspreiding van het coronavirus. Voorlopig zal de laatste vlucht met vluchtnummer OS 066 vanuit Chicago op donderdag 19 maart om 8:20 uur landen in Wenen. Tot die tijd worden de vluchten gecontroleerd en gestructureerd beperkt om alle passagiers en medewerkers waar mogelijk thuis te brengen. Lees hier het hele bericht.

MINISTER BETUIGT BETROKKENHEID – De Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, heeft maandag een telefoongesprek gevoerd met Frank Oostdam, voorzitter van reisbrancheorganisatie ANVR. In dit gesprek heeft Blok zijn betrokkenheid betuigd aan de reissector in deze bizarre tijden, waarin wij leven met Corona.  ​Stef Blok geeft aan zich nauw betrokken te voelen bij en leeft mee met de ondernemers in de reissector. Er ligt in deze nooit-eerder-voorgekomen situatie een ongekende verantwoordelijkheid bij de reisorganisaties, omdat -zoals Blok aangeeft- “we lastige en verstandige maatregelen moeten nemen voor reizigers. Als partner werken we samen voor de reizigers wereldwijd.”

In het kort

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.