Corona-travel-update 5: Eilanden gaan op slot en wandeldag vervalt

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

WANDEL NAAR JE WERK-DAG VERVALT – De vijfde editie van de Wandel naar je Werk-dag op 2 april 2020 gaat niet door. ,,Wandelen naar werk is gedurende de Coronacrisis geen goede optie voor veel mensen. Wel blijft wandelen leuk en gezond. Een rondje lopen mag nog en zorgt voor lichaamsbeweging”, schrijft organisator Wandelnet. ,,Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen we nog wel naar buiten. Geadviseerd wordt om sociale contacten te beperken en afstand te houden. Een rondje lopen is daarom een fijne optie. Wandelen kan vanaf de voordeur, zorgt voor ontspanning, een frisse neus en bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit. Het is een goede manier om je conditie op peil te houden en is goed voor je weerstand.”

SAWADEE HAALT REIZIGERS TERUG – ,,Al 37 jaar organiseren wij avontuurlijke groepsreizen naar alle uithoeken van de wereld. In al die jaren hebben we veel meegemaakt, maar wat er momenteel gaande is in de wereld is ook voor ons ongekend”, schrijft Jan de Ridder, directeur Sawadee. ,,Wij staan voor mooie, avontuurlijke en tevens soepel verlopende reizen waarbij je schitterende ervaringen en onvergetelijke reisherinneringen opdoet. Tegelijkertijd staat jouw veiligheid altijd op de eerste plaats. Tot onze grote spijt kunnen je wij dit met de huidige ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus niet langer garanderen. Om deze reden hebben we besloten om (op dit moment) alle vertrekken t/m 5 april niet door te laten gaan. Op dit moment is onze eerste prioriteit om alle klanten, die nog onderweg zijn, zo snel mogelijk en op veilige wijze weer thuis te brengen”.

LIVE-BLOG WINTERSPORT – ,,Het Coronavirus heeft voor een abrupt einde van het wintersportseizoen gezorgd. In no-time ging het van een ‘ver van mijn bed’ gebeuren naar een dreiging voor ons allen. Wintersportgebieden bleken hot-spots te zijn voor het virus. Maar het feit dat we onze geliefde sport hierdoor niet meer kunnen uitoefenen is natuurlijk kinderspel vergeleken met de uitdaging waar we voor staan. Wij van wintersport.nl wensen iedereen veel sterkte en wijsheid de komende dagen en weken. Volgend jaar valt de sneeuw weer en kunnen we weer skiën en genieten van een biertje in de après-ski of in de berghut. Maar nu maken we even pas op de plaats”, schrijven ze bij Wintersport.nl, waar ze ook een live-blog over de laatste ontwikkelingen bijhouden.

Wat kun je dan wél doen?

Om de curve te onderbreken en het coronavirus zo snel mogelijk in te dammen is het beter als we allemaal thuis blijven. Ook alle medewerkers van Holidu werken daarom vanuit huis. Daar zit je dan ineens tussen vier wanden in. Voor de ene persoon een droomscenario om eindelijk dat boek uit te lezen, voor de ander is het de grootste nachtmerrie. Om je wat goede moed en inspiratie te geven heeft Holidu, zoekmachine voor vakantiehuizen de leukste thuis activiteiten voor je op een rij gezet.

  1. Movie night: reisfilms -Waar kunnen we alleen nog maar over dromen? Reizen! Nu dit in de realiteit voorlopig even in duigen valt, blijft er niets anders over dan blijven dromen en nieuwe plannen smeden. Houdt dus een heerlijke movie night met de beste reisfilms & documentaires: Op Netflix zijn er aardig wat reis docu’s te vinden: Expedition Happiness, Tales by night, Our Planet, Wild en Elsewhere: Alone in Africa.
  2. Wordt de volgende masterchef: haal wereldgerechten in huis – Nu we allemaal klaar zijn met hamsteren kan het niet anders dan dat jij de beste gerechten op tafel kan toveren. Eindelijk heb je de tijd om dat pannetje zo’n 5 uur op het vuur te stoven of lastige recepten uit te proberen. Heimwee naar het reizen? Neem dan nu de tijd om een heerlijke pad thai te koken of een griekse salade te bereiden. Maak een reis om de wereld met deze 80 wereldrecepten van Taste of Home.
  3. Indoor picknick & skating – Sla je kleedje uit op de vloer en bereid een heerlijke picknick voor. Dit creëert weer even een andere sfeer dan zo aan tafel. Gegarandeerd dat de kinderen dit leuk vinden, maar je partner vast ook. Als je wat extra’s wil doen, bouw er dan een tipi of een kleine hutje naast. Als we buitenactiviteiten naar binnen halen, hopen we dat je een parkeergarage aan huis hebt! Grijp je kans en trek je rollerblades aan! Wat beweging kan geen kwaad.
  4. Push je carrière – gratis online cursussen – Even terug naar wat serieuzere zaken. Misschien is dit de tijd om je carrière weer nieuw leven in te blazen. Leer iets nieuws of voeg extra knowledge toe. Deze extra tijd stelt ons in staat om op de hoogte te blijven van onderwerpen waar we altijd al nieuwsgierig naar waren, maar waar we nooit de kans voor kregen. Deze acht gerenommeerde universiteiten bieden gratis online cursussen aan: 
  5. Doe een reis-recap of creëer een album – Het is nu dé tijd om die dozen vol reisfoto’s af te stoffen en weer is tevoorschijn te halen na al die jaren. Dit is de perfecte tijd om mooie selecties te maken van foto’s die je al jaren niet meer bekeken hebt. Maak van al je online mappen een selectie zodat je een mooi online fotoalbum kan maken. Of sorteer al je foto’s om ze later uit te printen en in een fotoalbum te plakken. Sta ondertussen ook even stil bij de mooie herinneringen die je gemaakt hebt.
  6. Blijf fit! – Oh nee, ook sportscholen hebben hun deuren gesloten. Nu onze vrijheid en leefruimte ingeperkt is, willen we nog steeds in topvorm blijven. Je kan natuurlijk iedere ochtend meedoen met heel Nederland in Beweging, maar er zijn online ook genoeg apps en channels om thuis je favoriete oefeningen te doen. Doe de 30 dagen yoga challenge online of bekijk een van de vele sport apps van Down Dog, die worden tot 1 april gratis aangeboden. Ook Arie Boomsma deelt op zijn insta oefeningen die je met huishoudartikelen kunt uitvoeren.
  7. Tijd om je travel bucketlist bij te werken – Plan en stippel alvast je volgende reis uit! Je kan online een nieuwe taal leren of alle online reisblogs doorlezen om je volgende reisbestemming te bepalen. Reisinspiratie krijg je bijvoorbeeld via het online magazine van Holidu. 
  8. Master je eigen cocktails – Nu de horeca gesloten is wordt het toch echt tijd je nu zelf is leert hoe je die Caipirinha maakt. Thuis moet je het ook een beetje gezellig maken voor jezelf. Zoek de recepten online op en creëer thuis je eigen cocktail bar. https://www.gall.nl/ontdek/cocktails/
  9. Zing samen met je familie of vrienden! – online karaoke  – In je eentje je zang skills verbeteren is al een goede optie, maar nog leuker is het om dit online te delen met familie en vrienden. Deel je scherm, organiseer een groeps facetime en zing er met z’n alle op los! 
  10. Je huis opnieuw inrichten – Nu je even thuis zit ben je die inrichting misschien wel heel snel zat. Tijd voor verandering en om alles om te gooien! Misschien heb je nog verf thuis staan voor een nieuw kleurtje aan de muur? Of shop online naar nieuwe meubels en items! 

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.