Engeland viert 125 jaar National Trust, doe je mee?

The Vyne van National Trust. Foto: John Miller

2020 markeert een mijlpaal voor de National Trust, omdat de organisatie dit jaar zijn 125e verjaardag viert. National Trust werd opgericht om plekken te bieden waar bezoekers kunnen genieten van de natuur, geschiedenis en rust, weg van de drukte van het dagelijks leven. Van spannende nieuwe tentoonstellingen tot vakanties op het platteland in een sprookjesachtige omgeving, 2020 is het moment om National Trust in Groot-Brittannië te ontdekken.

De National Trust bundelt zijn krachten met Heritage Open Days en kunstcollectief Non Zero One om DAWNS te presenteren. DAWNS staat voor een reeks sfeervolle evenementen die gelijktijdig zullen plaatsvinden bij zonsopkomst op enkele van de mooiste daken en uitkijkpunten van Groot-Brittannië. Onder begeleiding van live muziek wordt het eerste licht van de dag gevolgd terwijl de mooiste uitzichten langzaam duidelijker te zien zullen zijn. Meer details worden spoedig bekend, bezoek de National Trust voor meer informatie.

Tentoonstelling van de Trust

Geschiedenisfans bezoeken het statige landhuis Croome Court, hier exposeert men tijdens de The Acorn to Oak Exhibition de schilderijen die kunstenares Jilly Oxlade-Arnott maakte van de National Trust panden. Hughenden, het woonuis van Benjamin Disraeli, zal de thuisbasis zijn van de nieuwe tentoonstelling, Treasured.

Een andere spannende ontwikkeling is de geplande transformatie van Birmingham’s Roundhouse. Dit monumentale maanvormige pand, dat vroeger dienst deed als stallen en in beheer is van National Trust, wordt in 2020 omgeturnd tot activiteitencentrum voor iedereen die de stad en zijn beroemde kanalen wil verkennen.

Prijs: tentoonstellingen zijn inbegrepen in de toegangsprijs voor Croome Court en Hugheden (beide £ 12,60 voor volwassenen en £ 6,30 voor kinderen).

Choristers ‘House

Van een verblijf in een historisch kasteel tot een nacht in een apart huisje of bijzonder landhuis, de National Trust heeft een uitgebreid aanbod aan memorabele accommodaties. Neem bijvoorbeeld Choristers ‘House in North Yorkshire, een Victoriaanse boerderij ontworpen door de beroemde architect William Burges. Of breng een lang weekend door in de Water Tower, een sprookjesachtige toren in Cornwall.

Vervul je dromen en leef een week aan zee met een reis naar het huisje van Lighthouse Keepers in Devon. Voor een romantische vakantie in een cottage kunnen bezoekers ook een verblijf boeken in de Old Mill Cottage, een 15e-eeuws huis in Hertfordshire, of naar het fantastisch landelijke Nant Las, in het noordwesten van Wales, waar je wilde dieren en ’s nachts sterren kunt spotten in overvloed.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.