Groen doen? West-Zweden heeft grootste ‘zelfvoorzienende camping’

Een luchtfoto van de duurzame Zweedse camping. Foto: WestSweden.com

Rond Pasen opent het campingseizoen in Zweden. Ramsvik Stugby & Camping in West-Zweden gaat dit jaar voor het eerst geheel zelfvoorzienend opereren op zonne-energie. Met 618 gloednieuwe zonnepanelen is deze camping daarmee het grootste park in de Zweedse toerismebranche dat helemaal draait op zonne-energie.

Naast de zonnecellen zijn ook drie laadpalen voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Ramsvik biedt veel activiteiten en is geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als actieve outdoor-liefhebbers. De camping ligt middenin de West-Zweedse archipel en heeft zowel camper-, cottage- als kampeerplaatsen.

Bij Ramsvik kun je het hele jaar door wandelen (onderdeel van de Coastal Trail) en er zijn verschillende goed gemarkeerde paden in het naastgelegen natuurreservaat. Meer campingaanbod in West-Zweden is te vinden op de website Westsweden.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.