5 redenen om voor een vakantiehuis in Zeeland te kiezen na de coronatijd

5 redenen om voor een vakantiehuis in Zeeland te kiezen na de coronatijd 9
In Zeeland is het strand altijd dichtbij. Foto: Elkedagvakantie

De kans om deze zomer op vakantie te gaan naar het buitenland wordt eigenlijk met de dag wel kleiner. Veel vakantiegangers zien hun vakantieplannen in duigen vallen. Dit is uiterst vervelend en zag men niet aankomen. Wij snappen dat veel mensen toch snakken naar een korte break na al de getroffen maatregelen. Doordat een groot deel van de zomervakanties niet doorgaan, verwacht heerlijkehuisjes.nl dat veel Nederlanders kiezen voor een korte vakantie in eigen land op het moment de maatregelen van het RIVM dit toelaten. Maar waarom is verblijven in een vakantiehuis in Zeeland een goede keuze? Wij van heerlijkehuisjes.nl hebben vijf redenen bedacht waarom het een goed idee is om naar Zeeland af te reizen!

Vakantiegangers in Nederland

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen in 2019 ongeveer 14 miljoen mensen op vakantie tijdens de zomerperiode. Dit zijn zowel korte als lange vakanties. Om maar even aan te geven dat het om veel vakanties gaat in de zomerperiode! Lees hieronder waarom wij denken dat een vakantiehuis in Zeeland uw vakantie een beetje kan redden.

1.      Lekker uitwaaien of nazomeren op het Zeeuws Strand

Zeeland is een vakantiebestemming waar u binnen enkele minuten vanaf uw vakantiehuis of vakantiepark op het strand bent. Langs de stranden zijn prachtige boulevards met mooie strandtenten en paviljoenen waar na een lange, misschien wel frisse strandwandeling een bakje koffie of warme chocolademelk een heerlijk vooruitzicht is.

2.      Volop watersportactiviteiten

Voor de watersportliefhebbers is Zeeland een walhalla. Zo is het strand van Vrouwenpolder een mooie surfspot gerealiseerd, de grootste kitesurfspot van heel Zeeland. Tijdens het hoge water ontstaan er kleine meertjes waar beginners en trainingen gegeven kunnen worden. Zo is er ook allerlei verhuur van watersportartikelen aanwezig. Daarnaast zijn activiteiten zoals powerkiten, SUP’en en andere beachgames mogelijk.

3.      Gezellige steden, havens en dorpjes

Zeeland kent veel cultuur en historie. Waar Zeeland om bekend staat zijn de zeevruchten, zoals mosselen, oesters en garnalen. In plaatsen als Yerseke, Vlissingen en Zierikzee waar dit nog in volle glorie te zien is. Daarnaast zijn dorpen zoals Domburg, Zoutelande en Veere heerlijke badplaatsen en hebben Hulst, Sluis en Middelburg prachtige oude stadskernen die nog duidelijk zichtbaar zijn. Uiteraard kent Zeeland ook grote steden die zich ideaal uitlenen voor een dagje shoppen en terrasje pakken. Denk aan Middelburg, Zierikzee, Terneuzen en Vlissingen.

4.      Vele Nederlanders gingen u voor

Uit onze eigen statistieken onder de Nederlandse boekingen in eigen land (2019) valt op te merken dat bijna 20% kiest voor een (korte) vakantie van gemiddeld vijf dagen. De gasten kozen voor een vakantiehuis op een vakantiepark om de vakantie door te brengen. Van alle vakanties in Zeeland waren dit gemiddeld 95% strandvakanties.

5.      De meeste zonuren in Zeeland

Voor echte strandliefhebbers die graag in eigen land op vakantie gaan adviseren wij om dan te kiezen voor een vakantiehuis in Zeeland. Hier is de kans op zonuren het grootst. Zeeland heeft in de zomerperiode gemiddeld zes a zeven zonuren per dag. Heerlijk, na bijna twee of drie uren rijden, is de vakantiebestemming bereikt!

Van uitstel komt afstel

De branchevereniging hoopt van harte dat straks langzaamaan mensen toch weer een vakantie gaan boeken. Dat de zomervakantie steeds dichterbij komt, neemt de kans, dat voor veel reizigers die een buitenlandse reis hebben geboekt, de vakantie doorgaat af. Stel uw vakantie niet uit tot volgend jaar. Een vakantie zal u, vooral na deze periode van “lockdown”, erg goed doen. Boek daarom een vakantie in eigen land, zodat u altijd veilig bent en terecht kunt bij het vakantiepark of eigenaar van een vakantiehuis.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heerlijkehuisjes.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.