Corona-travel-update 19: Deense gezelligheid thuis en hoe een wereldreis strandt in Nieuw-Zeeland

Corona-travel-update 19: Deense gezelligheid thuis en hoe een wereldreis strandt in Nieuw-Zeeland 8

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Beleef Denemarken vanuit huis

Hoewel reizen naar Denemarken momenteel niet mogelijk is, kun je vanaf vandaag het eilandenrijk ervaren vanuit je huis. VisitDenmark lanceert een digitale omgeving waarmee je een stukje Denemarken naar binnen haalt. Deze is beschikbaar in zeven talen en dit kun je verwachten.

Maak een wandeling in Denemarken
Een reeks Google Streetview-rondleidingen langs onze favoriete plekken.

Je bent nu hier
Een verzameling livestreamvideo’s uit heel Denemarken, met de momenten waarop de lente zicht voor je neus ontvouwt.

Fietsen door Denemarken vanuit de woonkamer
Stof de hometrainer af en bekijk deze video’s van Denemarken terwijl je je binnenshuis op je fiets in het zweet werkt. Het voelt bijna als fietsen in Denemarken – maar zonder de wind en de regen 😉

The Great Outdoors
Een kennismaking met de mooiste natuurlijke hoogtepunten van Denemarken, van oude witte kliffen tot sprookjesachtige bossen en witte zandstranden.

Deense cultuur vanaf je bank
Een dynamische en regelmatig geüpdatete lijst met culturele Deense initiatieven. Denk aan The Louisiana Channel, een videokanaal van het Louisiana Museum of Modern Art. Zij brengen wekelijks nieuwe interviews en verhalen over kunst en cultuur die veel verder gaan dan het museum zelf. Je leert van en over kunstenaars en artiesten van wereldklasse, van Sally Rooney tot David Hockey en Marina Abramović.

Het allerbeste van ‘Danish Noir’
Een lijst met tv-series uit het land waar in 2007 het zogenaamde Nordic Noir-genre ontstond met The Killing. Het ‘Nordic Noir’ is een genre van misdaadseries, waarbij je de politie volgt tijdens het oplossen van bijzondere misdaden die zich in een Scandinavisch land afspelen.

Troosteten of comfortfood
Met de aangeboden recepten maak je zelf Deens gebak of een Deense appeltaart. De meeste ingrediënten komen uit de voorraadkast, dus je hoeft de deur niet uit om lekker aan de slag te gaan.

Denemarken op je oren
Doe je ogen dicht en luister naar Deense muziek van onze playlists of luister een Engelstalige podcast. Ideaal voor wanneer je ogen vermoeid zijn van naar je beeldscherm kijken.

Wat is Hygge?
De kunst om te genieten van de goede dingen in het leven, van fijne mensen om je heen en het creëren van een heerlijke sfeer. Maar ook gezamenlijk eten en drinken. We delen onze ‘hygge’ tips digitaal.

Videokluis
De beste video’s van Denemarken, van de Lighthouse Mover tot de extreme Red Bull cycling takeover en onze recente beelden van Kopenhagen.

Alle inhoud is beschikbaar op:
https://www.visitdenmark.nl/bezoek-denemarken-thuis

Huidige informatie over Coronavirus in Denemarken: www.visitdenmark.nl/denemarken/diverse/coronavirus

ANVR pleit voor overheidsgarantie op alle vouchers reissector

Reisbrancheorganisatie ANVR pleit ervoor dat de Nederlandse overheid één lijn trekt als het gaat om garantstelling in de reissector. Als de overheid nu overweegt om garant te staan voor de uitgifte van vouchers voor luchtvaarttickets, vraagt de ANVR om óók garant te staan voor de reisvouchers (zgn. coronavouchers). Deze worden nu onder dekking van garantiefonds SGR door ANVR-reisondernemingen uitgegeven bij annuleren van de reis.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) heeft laten weten tijdelijk te willen toestaan dat geannuleerde luchtvaartpassagiers een voucher ontvangen voor de niet-genoten vlucht. Maar passagiers die een luchtvaartvoucher ontvangen met een geldigheidsduur van 12 maanden, lopen daarbij nog steeds een risico straks met lege handen te staan als de luchtvaartmaatschappij alsnog failliet gaat.

Reisondernemingen hebben al jaren de verplichting om consumenten te beschermen tegen hun faillissement. Zij hebben dat geregeld via o.a. het garantiefonds SGR. Nog maar drie weken geleden heeft Minister Van Nieuwenhuizen het voorstel van ANVR, ANWB, SGR en Consumentenbond om ook te komen tot een garantiefonds voor vliegtickets afgewezen.

“Als nu blijkt in de huidige crisissituatie dat een garantstelling voor luchtvaartvouchers nodig is vanuit overheidswege om consumenten te beschermen, vindt de ANVR het een logische stap als de overheid zich óók garant stelt voor de reisvouchers die de zwaar getroffen reisbranche uitgeeft”, aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR.
Bij de ANVR zijn zo’n 300 reisorganisaties en 1000 reisagenten aangesloten.
Na de coronacrisis kunnen alle partijen met elkaar om tafel om alsnog een garantiefonds voor vliegtickets te bespreken. Een crisis als deze laat zien hoe kwetsbaar ondernemingen in de reissector zijn en de consument de nodige bescherming behoeft.

Dwaal thuis door Downton Abbey

Highclere Castle is een van de mooiste Victoriaanse kastelen van Engeland en vooral bekend als de filmlocatie van Downton Abbey. Jim Carter, beter bekend als butler Carson uit de populaire serie, neemt je mee op een virtuele tour en vertelt je alles over de geschiedenis van het kasteel en hoe het is om op deze plek te wonen en werken. Download de app en waan je even in de wereld van de Crawley familie.

Gratis game-apps van Cartoon Network

Cartoon Network introduceert twee nieuwe gaming apps voor kinderen de komende weken. Vandaag lanceert Cartoon Network Gamebox, vanaf volgende week is ook Cartoon Network’s Party Dash beschikbaar. 

Cartoon Network GameBox, nu te downloaden in de App Store en via Google Play, bevat alle favoriete webgames van de Cartoon Network fans in 1 gratis app. De catalogus bevat tal van actie-puzzel-, race-, en voetbalspelletjes van geliefde reeksen zoals Ben 10, Gumball, Apple & Onion en Teen Titans Go!

De games worden afgewisseld met verrassende animatiefilmpjes en klikbare on-screen spelletjes, waarbij kinderen aangemoedigd worden om de hele app te ontdekken. Er worden regelmatig nieuwe games toegevoegd, zodat de GameBox eindeloos veel fun bevat!

Tot slot kunnen GameBox gebruikers ook hun favoriete games ‘liken’ en ook downloaden naar hun eigen toestel, zodat er steeds verder gespeeld kan worden als er bijvoorbeeld geen verbinding is. Dit alles is gratis, zonder in-app aankopen.

Cartoon Network GameBox is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.