Corona-travel-update 24: The North Face schenkt € 1 miljoen

Corona-travel-update 24: The North Face schenkt € 1 miljoen 8

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Reclamegelden The North Face gaan naar COVID-19-boodschap

,,Al meer dan vijftig jaar is het ons doel om de wereld te verrijken door te ontdekken – iets wat ons als individuen en bewoners van deze aarde kan samenbrengen. Momenteel kunnen we om terechte redenen even niet van het buitenleven genieten. Dat betekent dat de mensen, plekken en organisaties die ontdekkingen over de hele wereld mogelijk maken voor een ongekende uitdaging staan”, stelt The North Face in een persverklaring.

,,Via ons Explore Fund doneren we daarom 1 miljoen euro aan outdoor-community’s in heel Europa die ontdekkingen mogelijk maken. We werken hiervoor nauw samen met nationale en lokale outdoorautoriteiten om het bedrag te verdelen over de partijen waar de nood het hoogst is, nu én gedurende het herstel. Daarnaast doneren we – om de hulpdiensten te ondersteunen – ons Europese tv-reclameruimte in april aan hen, zodat ze hun belangrijke boodschappen in deze tijd over het voetlicht kunnen brengen.”

Winkels blijven dicht

,,Om de gezondheid en veiligheid van onze ondernemers voorop te stellen, blijven onze winkels vooralsnog gesloten. We volgen de richtlijnen van lokale autoriteiten om er zeker van te zijn dat we pas weer open gaan als dat veilig kan”, aldus de persverklaring. 

“Dit is voor iedereen een moeilijke tijd, maar niemand staat voor een grotere uitdaging dan degenen die hun leven elke dag weer op het spel zetten in de strijd tegen COVID-19”, zegt Arne Arens, president van The North Face. “Wij nemen onze verantwoordelijkheid en zijn er trots op dat we onze middelen kunnen inzetten om deze helden te ondersteunen en ons steentje kunnen bijdragen aan de wereldwijde inspanningen om verlichting te geven aan wie het nodig heeft.” 

Samen weer naar buiten

,,Naarmate de strijd tegen COVID-19 voortduurt en de gevolgen ervan groter worden, blijven we zoeken naar andere manieren om de hulpdiensten en diegenen die door de crisis getroffen zijn, te ondersteunen. We kijken uit naar de dag waarop we samen weer naar buiten kunnen.” 

Met deze 5 tips haal je dit Paasweekend Texel in huis

De paasdagen staan voor de deur, juist nu we zoveel mogelijk binnen proberen te blijven. Hoe zorg je voor een gezellig en verrassend paasweekend nu eropuit gaan even een no go is? Met deze vijf tips haal je Texel in huis en kun je zien, horen en proeven wat het eiland te bieden heeft. Organiseer jouw eigen weekendje weg, maar dan thuis.

1. Ontdek Texel door de ogen van Texelaars
Niets is mooier dan het eiland ontdekken door de ogen van echte Texelaars. Ga op pad met Duinboer Benno, wandel met Nicolette over de Hoge Berg of ga strandjutten met André en Judith. De liefde voor het eiland spat er vanaf en al snel begrijp jij waarom. Met wat lekkers op schoot bekijk je de videoreeks en zie je het eiland door de ogen van echte Texelaars.

2. Waan je op het eiland en ‘bezoek’ de lammetjes
Dit weekend staat in het teken van Texel. En hoe kan je dat weekend beter beginnen dan met een kijkje op het eiland? Via deze 11 verschillende webcams stream je het eiland zo op jouw tv. Droom even weg bij de glooiende zee en lege stranden. Neem een kijkje bij de zeehonden of zie hoe de vuurtoren waakt over het eiland.
Dit voorjaar is de natuur prachtig en worden er duizenden lammetjes geboren. Neem een kijkje in de schuur van de Texelse Schapenboerderij via de lammetjes webcam. Of bekijk deze video en zie hoe Schapenboer Kees het beste kan helpen bij de geboorte van een wollige drieling.

3. Texelse deuntjes
Vul je woonkamer met heerlijke muziek. Op het Spotify account van VVV Texel zijn meerdere afspeellijsten te vinden die je in de juiste sfeer brengen. Laat het zonnetje schijnen in huis met de afspeellijst Spring on Texel of haal jouw favoriete herinneringen aan Texel op door te luisteren naar – je raad het al – Think about Texel songs. 

4. Duik de keuken in
Op Texel houden we van lekker eten. Van een lekker maar simpel gerecht tot een uitgebreid sterrendiner bij Bij Jef in Den Hoorn. Thuisblijven betekent ook tijd om uitgebreid te kokkerellen. Ooit al eens een gerecht bereid met Texels bier? Of ken je de Texelse Shepherd’s Pie al? Met deze recepten tover je in een handomdraai een echt Texels gerecht op tafel. 

5. Vermaak voor de kids 
Indien je nu al een tijdje met de kids thuis zit, snappen we dat elke vorm van vermaak van harte welkom is. Tekenares en kinderboekenschrijfster Monica Maas heeft daarom vier leuke Texelse kleurplaten gemaakt. Ze zijn hier gratis te downloaden en printen. Printers klaar? Kleuren maar!

Belvilla helpt in de strijd tegen het coronavirus

Belvilla, onderdeel van OYO Vacation Homes en specialist op het gebied van vakantiehuizen, heeft haar huiseigenaren gevraagd hun huizen ter beschikking te stellen voor ziekenhuispersoneel, mensen die in quarantaine geplaatst worden en anderen die in tijden van de coronacrisis leefruimte nodig hebben. Veel huiseigenaren hebben zich gemeld en inmiddels zijn er honderden vakantiehuizen verspreid over Europa beschikbaar ter hulp in deze moeilijke tijd.

Omdat het verhuren van vakantiehuizen voor toeristische doeleinden op dit moment bijna nergens toegestaan is, heeft Belvilla besloten haar netwerk van huiseigenaren te benaderen of zij hun huis beschikbaar willen stellen voor zorgdoeleinden. Hier is heel positief op gereageerd en veel huiseigenaren geven aan dat ze de moedige mensen in deze strijd, die ervoor zorgen dat deze bijzondere crisis bestreden wordt, willen helpen. Positieve reacties van huiseigenaren blijven binnenstromen.

De druk op de zorg is momenteel extreem hoog en de vraag naar meer ruimte voor de zorg neemt toe om zo de last van het reizen tussen wonen en werken te minimaliseren. Daarnaast is het schrijnend voor mensen die niet meer naar hun thuisland kunnen reizen vanwege de nieuwe regels die overal nu gelden. Belvilla en haar huiseigenaren helpen graag daar waar zij kunnen in deze moeilijke tijden. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa zoekt Belvilla de samenwerking met officiele instanties die de hulpvragen in hun land registreren.  Samen met hen kunnen we vraag en aanbod koppelen en zo de hulp bieden die nodig is.

Instanties die gebruik willen maken van het aanbod kunnen zich melden via care@belvilla.com. Hierna wordt gekeken of vraag en aanbod te matchen is en kan de hulp starten.

Via NPO2 naar Japan met de VPRO

VPRO presenteert dit voorjaar een tweede reisserie over Japan met Paulien Cornelisse. Met haar gevoel voor humor én voor taal gaat ze opnieuw op onderzoek uit in het land van de rijzende zon. Elke aflevering van Tokidoki, dat ‘soms’ betekent in het Japans, is wederom opgehangen aan een uniek Japans woord, dat eigenlijk niet te vertalen is. Een goede gelegenheid om in tijden van quarantaine toch even virtueel te reizen.

‘Waarom is de serie nu alweer afgelopen?’ was de meest gestelde vraag na afloop van het eerste seizoen Tokidoki. Voor veel kijkers was hetde eerste echte kennismaking met het land, voorbij de gebruikelijke cliché’s. De serie bestond uit vier afleveringen en voor een fascinerend land als Japan is dat natuurlijk veel te weinig. Vandaar een tweede reeks. 

Corona-travel-update 24: The North Face schenkt € 1 miljoen 10
Paulien bij een hotspring in Japan. Foto: VPRO

Aflevering 1: Hitori-Bocchi Zondag 17 mei om 20.35 uur op NPO 2
Hitori-Bocchi, dat betekent ‘moederziel alleen’. Meer dan eenderde van de Japanners woont alleen, dat is bijna dubbel zoveel als in Nederland. Steeds meer mensen vinden nooit een partner of kiezen ervoor om alleen te wonen. Japan heeft één van de laagste geboortecijfers ter wereld. Wat is hier aan de hand? Paulien bezoekt een speed-date evenement, waar alles nogal moeizaam gaat, en luncht op de wc – veel mensen doen dat om hun collega’s te vermijden. Ook bezoekt ze één van de achthonderdduizend ‘Hikikomori’: mensen die permanent binnen blijven. Wat wij pas doen als we met een levensbedreigend virus te maken krijgen, doen deze Japanners uit zichzelf.

Aflevering 2: Rei-Wa Zondag 24 mei om 20.35 uur op NPO 2
Japan heeft een nieuwe keizer, en met elke nieuwe keizer begint een nieuwe jaartelling. De naam van het nieuwe tijdperk is Rei-Wa, en dat betekent zoiets als vreugdevolle harmonie. Deze week gaan we het hebben over die harmonie. Veel mensen associëren Japan met zen-tuinen en delicate sushi. Maar is Japan welzo’n perfect harmonieus land als iedereen denkt? Paulien bezoekt in deze aflevering onder andere een theeceremonie geleid door een 96-jarige man die kamikazepiloot was tijdens de oorlog. 

Aflevering 3: Tatemae Zondag 31 mei om 20.35 uur op NPO 2
Tatemae, dat is je anders voordoen dan je eigenlijk bent. Ook in Nederland kennen we dat, maar niet in de mate zoals in Japan. Hoe is dat zo gekomen? En hoe hou je die tatemae vol, als je je ware aard bijna nooit kunt laten zien? Paulien gaat langs bij een huiltherapie-sessie, en krijgt een cursus Japanse etiquette. Ook duikt ze in de Japanse punkscene, één van de weinige plekken waar je jezelf kan zijn.

Aflevering 4: Genki Zondag 7 juni om 20.35 uur op NPO 2
Genki, dat betekent zoiets als levensenergie. Japanners moeten een hoop genki hebben, want bijna nergens ter wereld worden mensen zo oud als in Japan. Wat is het geheim? Paulien zoekt het antwoord in een heetwaterbron en op een dorpsfeest. Sommige Japanners worden niet zo oud, zij gaan dood door overwerken. Paulien spreekt de weduwe van een man die zelfmoord pleegde, omdat hij de druk op zijn werk niet aankon. En ze spreekt jonge mensen die de drukte van de stad hebben verruild voor de rust van de rijstvelden. 

Uitzending: Vanaf zondag 17 mei om 20.35 uur op NPO 2 (vier afleveringen). 
Regie: Jelle Brandt Corstius
Camera: Adri Schrover
Edit: Obbe Verwer
Een productie van De Familie Film & TV
Website: vpro.nl/tokidoki

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.