Corona-travel-update 25: Keukenhof vindt alternatief

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Keukenhof deze lente virtueel open

Als gevolg van het coronavirus kunnen bezoekers niet zelf naar Keukenhof komen. Het park staat prachtig in bloei en dat zorgt voor de typisch Hollandse bloemenbeelden.

Al het moois in het park toont Keukenhof via de video’s die drie keer per week op de online media worden geplaatst. Deze video’s zijn succesvol: ze bereiken miljoenen mensen en het aantal volgers op de socialmediakanalen van Keukenhof steeg met 25%.

Keukenhof 2020 is ook te volgen via speciale televisieproducties. Nederlandse en buitenlandse televisieploegen maken opnames in het park. Aanstaande zaterdag 11 april zendt omroep Max een speciale Keukenhof documentaire uit en op 9 april doet de NPO dat in BinnensteBuiten. Op woensdagmiddag 8 april is Keukenhof te zien bij TV West. Zo krijgt iedereen een unieke mogelijkheid om actuele Keukenhofbeelden te zien.

Keukenhof is nog tot en met 10 mei virtueel geopend. Er komt binnenkort ook een virtuele 360 graden tour door het park beschikbaar, zodat je als bezoeker zelf toch een virtuele wandeling door Keukenhof kunt maken. Ook deze is te zien via @visitkeukenhof op Facebook, Instagram en YouTube.

De smaak van Trentino in huis tijdens Pasen

Het paasweekend is normaal gesproken een perfect moment om eropuit te trekken, maar nu we worden aangemoedigd om thuis te blijven, is een van de beste manieren om virtueel te reizen en andere bestemmingen te ervaren via onze smaakpapillen. De Noord-Italiaanse regio Trentino heeft de lokale chef-kok Elena Vian uitgenodigd om, vanuit haar huis in Val di Fassa, een virtuele demonstratie te geven van hoe je een traditioneel Italiaans lentegerecht in je eigen keuken kunt bereiden.

De regio Trentino strekt zich uit van de noordelijke oevers van het Gardameer tot aan het Dolomietengebergte. De rijke mix van tradities, natuur en microklimaten leent zich voor een gevarieerde eetcultuur waar biologische groenten en fruit, fijne wijnen, ambachtelijk bier, olijfolie, pasta, verse vis, hertenvlees, rundvlees en verschillende soorten kaas lokaal worden geoogst en geproduceerd.

Beroemdheden

Chef-kok Elena uit Val di Fassa, in de buurt van de stad Trento, werkt sinds haar 15e in de horeca. Haar culinaire carrière heeft haar over de hele wereld gebracht, waar ze onder andere op privé-jachten heeft gekookt voor beroemdheden zoals zangeres Mika en actrice Lèa Seydoux, voordat ze de eerste privé-kok voor Eataly Milaan werd. In de korte 2 minuten durende home video legt ze uit hoe je thuis heel makkelijk het verse en smaakvol gerecht ‘Paaswitte Asperges met “Trentino”-saus’ kunt bereiden, met ingrediënten die allemaal verkrijgbaar zijn in onze lokale supermarkten.

Asperges

De hoofdingrediënten van het gerecht zijn asperges bianchi di Zambana (‘witte asperges’ uit de streek van Zambana), een typische groente uit de streek, knapperig spek (een soort ongekookt, gezouten en gerookt varkensvlees) en bieslook, vergezeld van een “Trentino”-saus – een twist op “Boznersauce”, een recept uit de bergen van Noord-Italië – dat een lentespecialiteit is. Terwijl ze het gerecht bereidt, vertelt Elena het verhaal van een spel genaamd “pechenar”; een paastraditie met een gekookt eiergevecht dat ze zich liefdevol herinnert van haar kindertijd in Trentino.

Dit eenvoudige maar heerlijke paasrecept kost slechts enkele minuten om te bereiden en is het perfecte gerecht om dit paasweekend de rijke smaken van Trentino in huis te halen.

,,Trentino wenst je een Buona Pasqua (Vrolijk Pasen), een goede gezondheid en geluk en we kijken er naar uit om je weer te verwelkomen in onze mooie regio wanneer het weer mogelijk is.”

Meer informatie over Trentino’s gastronomie: https://www.visittrentino.info/nl/eten-en-wijn/eten-en-wijn

Bever heropent 12 winkels weer

Na enige voorbereiding zijn twaalf winkels van buitensportzaak Bever weer geopend voor publiek. Het gaat om de winkels in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Houten, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Voor de gezondheid van personeel en klanten zijn er een aantal maatregelen genomen. Zo laat het bedrijf weten: ,,We zien erop toe dat het niet (te) druk wordt in de winkel, we hanteren hierbij de RIVM-norm. Ook hebben we een wachtruimte beschikbaar. De looproute van klanten en medewerkers is gescheiden. Je kan alleen pinnen en hiervoor hebben we voor elke klant plastic handschoentjes.” De winkels waren 23 maart dichtgegaan. Nieuw is nu ook de mogelijkheid om te videobellen met een productexpert uit een van de winkels.

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.