Corona-travel-update 27: Hoe hou je een 1,5 m. vakantie?

Een vakantie in Oostenrijk, zit dat er in dit jaar? Foto: ©Kufsteinerland – w9studios

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Oostenrijkse vakantieregio biedt omboekgarantie

Nu een groot deel van Nederland gedwongen thuiszit door de coronacrisis, zijn reizen en vakantie wellicht niet de eerste dingen waaraan gedacht wordt. Toch is voor veel mensen dromen over vakantie en plannen maken voor de toekomst een fijne afwisseling in deze onzekere tijd. Oostenrijk laat als eerste Europese land voorzichtig de teugels vieren als het gaat om de coronamaatregelen en kijkt alvast voorzichtig vooruit naar het toeristenseizoen. De vakantieregio Kufsteinerland in Tirol heeft daarom een ‘omboekingsgarantie’ in het leven geroepen. Daarbij ontvangen vakantiegangers een voucher om van hun vakantie op een later moment alsnog te kunnen genieten, mocht deze onverhoopt niet door gaan.

Reisbranche volledig ingestort

De Oostenrijkse economie drijft voor een groot deel op het toerisme. Sinds 16 maart 2020 zijn alle hotels, pensions en overige toeristenaccommodaties gesloten, evenals de gastronomie en de skigebieden. Een enorme klap voor de reisbranche die ineens volledig stil kwam te liggen. In de regio Tirol zijn zeer strenge quarantainemaatregelen van kracht die vanaf dinsdag 14 april aanstaande, net als in heel Oostenrijk, versoepeld worden. Zo zijn nu kleine winkels en parken weer open, als het goed is gevolgd door grotere winkels en kappers begin mei. Naar verwachting kunnen restaurants en hotels vanaf midden mei hun deuren weer gaan openen voor hun gasten. Een grote opluchting voor de reisbranche.

Omboekgarantie voor vakantie

De vakantieregio Kufsteinerland begrijpt dat het voor toeristen nog onzeker is wanneer zij weer kunnen gaan reizen naar Oostenrijk, maar dat ze wel behoefte voelen om hun geliefde vakantie in de bergen weer te plannen. Om die reden is de zogenaamde ‘omboekgarantie’ in het leven geroepen. Iedereen kan vanaf nu zorgeloos boeken, want mocht de vakantie niet door kunnen gaan, dan ontvangt men een voucher met hierop de aanbetaling die reeds voldaan is. Deze voucher kan op een later tijdstip bij dezelfde accommodatie gebruikt worden voor een nieuwe boeking. De omboekgarantie geldt voor boekingen tot en met 15-11-2020 en de eventuele voucher is geldig tot november 2021. Op deze manier kan de ‘voorpret’ voor de gast beginnen zonder enig risico.

Kufsteinerland steunt accommodatieverhuurders

Dat de vakantieboekingen langzaam weer op gang komen, is van cruciaal belang voor de toeristensector. Stefan Pühringer, directeur van het plaatselijke VVV, vertelt: “We hopen middels deze omboekgarantie onze accommodatieverschaffers te ondersteunen en de vraag naar vakanties weer aan te zwengelen. We zullen dit aanbod de komende tijd via onze social media en marketinguitingen verder onder de aandacht brengen.”

Lees hier meer over de omboekgarantie in Kufsteinerland > 

Over Kufsteinerland

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlakbij de grens met Beieren (Duitsland) op de route richting de Brenerpas en Italië. De zeven vakantiedorpen en de prachtige sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

Dans Theater brengt voorstelling via Facebook

In tijden van zelfisolatie in strijd tegen de coronacrisis zet Nederlands Dans Theater (NDT) alles op alles om de danskunst, en de creativiteit van beweging desondanks op de voorgrond te doen treden. Eerder deze week presenteerde het gezelschap zijn Quarantine Creation estafettefilm op de diverse NDT kanalen. Dit keer presenteren de dansers van NDT met grote trots Switch Streams, een volwaardige, unieke online voorstelling die op 16 april aanstaande om 20:00 uur live wordt uitgezonden op NDT’s Facebook pagina.

Switch Streams is onderdeel van Switch waarin dansers van NDT 1 en NDT 2 eigenhandig een uniek programma samenstellen van door henzelf gecreëerde balletten. Switch Streams bestaat uit tien creaties van elk 5 minuten, live opgevoerd in de woonkamer van de desbetreffende maker(s) en/of danser(s). De avond wordt gepresenteerd door NDT 1 danser Roger Van der Poel. Switch Streams wordt uitgezonden via Zoom met een live broadcastverbinding naar de NDT Facebookpagina zodat NDT’s wereldwijde fanbase een kans krijgt om de voorstelling te bekijken.

Onderzoek vakantiediscounter: Vakantiegangers positief over vakantie in augustus

Van alle vakantiegangers die dit jaar nog een reis geboekt hebben staan, vertrouwt 57% van hen erop dat ze in augustus op vakantie kunnen gaan. Dat blijkt uit onderzoek van VakantieDiscounter onder ruim duizend Nederlanders.   

Van de mensen die een reis geboekt hebben, heeft een meerderheid van de ondervraagden een positief gevoel dat reizen in augustus doorgaan. Vóór de maand augustus zijn we iets minder positief; 32% verwacht in juli gewoon af te kunnen reizen, in juni is dit 21% en in mei 17%   

Nog altijd vakantieplannen

En die vakantieplannen die worden nog veelvoudig gesmeed, óf zijn al gemaakt. Maar liefst 59% van de ondervraagden heeft nog een vakantie in 2020 op de agenda staan en bijna een kwart van de Nederlanders (24%) is van plan om dit jaar nog een (extra) reis te boeken. 
 
Vooral oudere mensen blijken in het laatste geval positief te denken: onder de 65-plussers is maar liefst 33% van plan nog dit jaar op vakantie te gaan. “Wij waren hier verrast over; het is immers ook de risicogroep. Daarentegen zijn zij wel door bijv. een pensioen vrijer om ad hoc nog iets te plannen zodra dit weer kan”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter. 

Spanje populair, Italië slaan we over

Dé VakantieDiscounter onderzocht ook wat de meest gewilde plek zou worden wanneer de coronacrisis voorbij is, waarbij blijkt dat we Europa met 83% nog altijd als favoriet werelddeel hebben om te reizen.  

Het land dat hiermee onverhinderd op nummer 1 staat is Spanje. “Het land is zwaar getroffen, maar dit betreft voornamelijk het vasteland. De eilanden is het in het nieuws relatief minder om te doen. Desalniettemin zien we wel een kleine daling in populariteit; in voorgaande jaren lag dit al snel op 30-35%. 

In het kort

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.