Corona-travel-update 29: Doe je mee met de nationale toost op Koningsdag?

Corona-travel-update 29: Doe je mee met de nationale toost op Koningsdag? 9

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Een Nationale Toost… op het leven!

Op wat voorlopig misschien wel de meest bijzondere Koningsdag zal worden, wordt einde middag om 16.00 uur de Nationale Toost uitgebracht. Door iedereen en voor iedereen. In huis, op de gang of op de overloop, op het balkon of je dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas! Een toost op de gezondheid van heel Nederland, een toost op verbondenheid én tegen eenzaamheid. Kortom: Een Nationale Toost… op het leven!

In deze crisistijd, waar het nieuws wordt beheerst door berichten over virusbesmettingen en erger, is het belangrijk vooral positieve elementen te benoemen en mooie momenten te creëren. Vanuit die gedachte is de Nationale Toost ontstaan. Immers, je brengt een toost uit op elkaars gezondheid! We toosten op het leven. Een wens én gedachte die – laten we eerlijk zijn – op dit moment geen kwaad kan.

Mediabedrijven

De initiatiefnemers benaderen intussen zo veel mogelijk mediabedrijven in Nederland én adverteerders om een bijdrage te leveren aan de Nationale Toost. De opbrengst van de actie komt namelijk volledig ten goede aan het Hulpfonds voor acute Coronahulp van het Oranje Fonds. Het coronavirus heeft verregaande gevolgen voor ons gehele Koninkrijk en het Oranje Fonds is er bij uitstek op gericht organisaties te ondersteunen bij het zorgen voor ontmoeting en verbinding tussen mensen. Daarom stelt het fonds extra middelen beschikbaar om onder meer het ‘eenzaamheidsvirus’ effectief te bestrijden.

Miniposter

Op de website www.nationaletoost.nl kan iedereen alle informatie met betrekking tot de Nationale Toost vinden, de miniposter printen voor op hun raam – om te laten zien dat ze natúúrlijk meedoen. Ook zijn er fraaie gifjes die kunnen worden gekoppeld aan de handtekening onder mail: Natúúrlijk doe ik mee! Ook tal van Bekende en anderszins Leuke en Lieve Nederlanders sturen filmpjes in om te laten zien dat ook zij allemaal meedoen!

De Nationale Toost is een idee van Peter Wybenga en wordt uitgevoerd door het team van Media Meetings & Magazines.
Een dronk op elkaars gezondheid, een toast op het leven. Gezondheid!

E-books voor iedereen in de ThuisBieb

Als je niet naar buiten kan, haal je de wereld toch binnen? Dat is de slogan van de online Bibliotheek en het CPNB. En dat binnenhalen doet u met de ThuisBieb. Download de app en droom weg bij een mooi boek of laat u inspireren. Een cadeau van de Nederlandse Bibliotheken. Nu beschikbaar in de App Store en binnenkort ook voor Android via Google Play. Lees meer

In het kort

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.