Corona-travel-update 33: Booking.com in grote problemen

Corona-travel-update 33: Booking.com in grote problemen 9

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Reizen vanaf de bank met deze films

Reizen is voorlopig nog niet mogelijk, en toch is het de enige gedachte die voortdurend in ons hoofd kruipt. Hoewel we voorlopig nog wel even thuis zitten, is het niet onmogelijk om te proberen te ontsnappen… Met deze gedachte in het achterhoofd heeft Holidu, zoekmachine voor vakantiehuizen besloten om de beste films aller tijden op een rij te zetten, die je in staat stellen om zo ver mogelijk van huis te ontsnappen. We presenteren een ietwat verrassende lijst van filmische meesterwerken, met de belofte je naar een grote variëteit aan bestemmingen te brengen!

Om deze classificatie op te stellen werden meer dan honderd films over reizen (of die inspireren om te reizen) bestudeerd. De films moesten voldoen aan een aantal verschillende criteria: het aantal Oscars, de gemiddelde reviews op imdb.com en ten slotte het aantal keren dat de film werd genoemd in de reis filmlijsten.

The Lord of the Rings: The Return of the King – 2003

“It’s a dangerous business, Frodo, going out your door. You step onto the road, and if you don’t keep your feet, there’s no knowing where you might be swept off to.” J.R.R. Tolkien  

Laten we eerst een reis naar Middle-earth maken en de unieke landschappen van Nieuw-Zeeland ontdekken. Hoewel The Lord of the Rings op het eerste gezicht misschien wat grensverleggend lijkt voor een reis filmlijst, denk je daar zo vast weer anders over. Elk van de drie films stelt ons in staat om niet alleen naar de andere kant van de wereld te reizen met geweldige landschappen, maar ook verder weg, naar de fantastische wereld van J.R.R. Tolkien. Met elf nominaties en elf Oscar-awards is het ook de meest gewaardeerde film in deze ranking, met een 8,9/10 op IMDb.

Kijk online: beschikbaar via Pathé-thuis vanaf €2,99 of op Amazon Prime en YouTube vanaf €3,98.

Titanic – 1997

Jack: “Where to, Miss?”  – Rose: “To the stars” 

Tijd om de opwindende gedachte van je eerste grote reis erop los te laten. De Titanic zorgt er misschien niet voor dat je binnenkort op een Atlantische cruise wilt gaan, maar het is zeker de beste manier om je in te leven in het gevoel als je op het punt staat om aan een grote reis te beginnen. Drieëntwintig jaar na de maak van de Titanic film zijn de reizen misschien anders, maar de sensaties zijn hetzelfde gebleven!

De film heeft een recordaantal van veertien Oscarnominaties en elf overwinningen! Zoals vaak het geval is, weerspiegelt de IMDb-rating niet altijd de erkenning van de Oscars, maar de Titanic krijgt toch een goede score van 7,8/10.

Kijk online: beschikbaar via Pathé-thuis vanaf €2,99 of op Amazon Prime, YouTube en Google Play vanaf €3,99.

Out of Africa – 1985

“God made the world round so we would never be able to see too far down the road.” Karen Blixen

In de voetsporen van een sterke en onafhankelijke vrouw gaan we op pad om de fantastische landschappen van Kenia te ontdekken. Ongelooflijke beelden die ons meenemen naar onze wilde verlangens van safari’s, ontmoetingen met leeuwen en giraffen! Een verhaal van liefde, verlangen naar vrijheid en emancipatie onder leiding van een jonge Meryl Streep.  Ze speelt een jonge vrouw uit Denemarken, dat alles achterlaat om haar man naar Afrika te volgen. 

Twee iconische acteurs als, Meryl Streep en Robert Redford, elf Oscarnominatiese en zeven overwinningen… Moeten we nog meer zeggen? De film heeft een gemiddelde van 7,2/10 op IMDb.

Kijk online: beschikbaar via Pathé-thuis vanaf €2,99 of Amazon Prime, YouTube, Google Play vanaf €3,99.

Slumdog Millionaire – 2008

I will wait for you, 5pm everyday at the train station.” Jamal Malik

Hier worden we meegenomen in een geweldige avontuur van twee broers uit de sloppenwijken van Mumbai op een zoektocht naar liefde en een beter leven… Slumdog Millionaire geeft ons de kans om India te ontdekken vanuit diverse hoeken via de zoektocht van Jamal Malik naar zijn jeugdliefde. Tussen de bruisende stad Bombay, de landelijke landschappen in het hart van India en de bezoeken aan de Taj Mahal, blijven we wanhopig achter met de wil om een reis naar India te boeken om het land zelf te ontdekken, zodra onze lockdown erop zit!

Met acht Oscar awards en tien nominaties heeft Slumdog Millionaire zijn publiek weten te charmeren met zijn unieke Bollywood vibe. Het kreeg ook een uitstekende 8/10 op IMDb.

Kijk online: beschikbaar via Videoland, Pathé-thuis vanaf €2,99 of Amazon Prime, YouTube vanaf €3,99.

Forrest Gump – 1994

“Mama always said life was like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get.” 

En wat een gek leven heeft Forrest geleid! Hij vertelt over zijn avonturen die hij over de hele wereld beleefd, waarbij hij Jenny achternazit en ons meeneemt. Een frisse en andere kijk op het leven, een ontroerend verhaal van een jongen anders dan alle andere. Van Vietnam tot het doorkruisen van de Verenigde Staten. Alles achterlaten en beginnen met rennen, aan het einde van de weg, de straat, de laan, de stad, doorgaan en nog verder zonder achterom te kijken! Het zat je aan het dromen, nietwaar?

Dertien Oscarnominaties voor zes overwinningen, Forrest Gump verovert harten en vervoert geesten! De film kreeg ook een hoge waardering op IMDb: 8,8/10.

Kijk online: beschikbaar via pathé-thuis vanaf €2,99 of via Amazon Prime, YouTube, Google Play vanaf €3,99.

Raiders of the Lost Ark – 1981

Zet je schrap, we gaan op avontuur in de voetsporen van de enige echte Indiana Jones! Om te ontsnappen naar verre landen is er niets beter dan de oneindige avonturen te volgen die hij tijdens zijn missie tegenkomt. In één enkele film slaagt hij erin de liefde van zijn leven te vinden in Peru, een mystiek voorwerp op te graven dat verborgen ligt in de verloren stad Tanis, Egypte, het te laten stelen en opgesloten te worden door de nazi’s, te ontsnappen, het voorwerp terug te vinden en de wereld te redden! Wat een held!
Een echte filmische prestatie voor die tijd, Raiders of the Lost Ark werd acht keer genomineerd en won vier Oscars. De gemiddelde score op IMDb is 8/10.

Kijk online: beschikbaar via Pathé-thuis, Amazon Prime, YouTube and Google Play vanaf €2,99.

Dances with the Wolves – 1990

We laten ons volledige onderdompelen in een snel bewegend Amerika. Als culturele en etnische confrontatie neemt John Darbard ons mee op een reis terug in de tijd gedurende een meer dan drie uur durende film. Hij laat ons de meest ongelofelijke landschappen van het Far West en het Grand Teton National Park zien, waar hij bevriend raakt met de Sioux indianen stam. Adembenemende panorama’s van nog onbevlekte gebieden, dit is de geschiedenis van Amerika voor de Verenigde Staten. Twaalf nominaties en acht Oscaruitreikingen, niet slecht voor een western die niemand wilde produceren! Op IMDb krijgt het een gemiddelde score van 8/10.

Kijk online: beschikbaar op Amazon Prime, YouTube en Google Play vanaf €2,99.

Inception – 2010

De jongste film in deze ranking is een fascinerende fictie met een onzeker einde dat een andere reis voorstelt, een reis die slechts de grenzen van de verbeelding kent! Ontsnap aan dromen, dromen die zo echt zijn dat je niet weet dat ze nep zijn tot je wakker wordt. Ontdek Parijs, Los Angeles, Marokko, Japan… En jij? Waar ga je heen in je dromen?

De tweede film met Leonardo DiCaprio in deze ranking, die ook goed presteerde op de Oscars met acht nominaties en vier overwinningen! De film krijgt een 8,7/10 op IMDb.

Kijk online: beschikbaar op Pathé-thuis vanaf  €2,99 of via Amazon Prime, YouTube en Google Play vanaf €3,98.

Doctor Zhivago – 1965

Een reis terug naar een tijd die wat minder mooi is, in een periode dat je veel minder doet dromen… maar toch een reis! We worden meegenomen op een reis door Rusland, beginnend bij het keizerlijke Moskou, gevolgd door het harde Oekraïense front tijdens de Eerste Wereldoorlog, om te eindigen in het besneeuwde Oeralgebergte. Dr. Zhivago laat ons zijn leven zien en verteltzijn verhaal. Een tragische en onmogelijke romance in een beschadigd land. Gedurende de hele film ontdekken we ijzige en majestueuze landschappen van de Russische winters zoals we ons die nooit eerder hebben voorgesteld. De film is tien keer genomineerd en vijf keer bekroond met een Oscar. Het krijgt een score van 8/10 op IMDb.
Kijk online: beschikbaar op Itunes vanaf €2,99 en via YouTube en Google Play vanaf €3,99. 

Before Sunrise – 1995

Wie wil Wenen nou niet verkennen met een totaal vreemde die je in de trein hebt ontmoet? Het is het verhaal van twee jonge mensen die doen waar je altijd al van gedroomd hebt, maar nooit durfde te doen! Een random ontmoeting, al je plannen op zijn kop zetten om een nieuwe bestemming in een dag te verkennen. Dit is een romantische film die als bonus prachtige beelden van de Oostenrijkse hoofdstad laat zien. Geen Oscar voor deze film, die zich onderscheidt van de rest van de lijst door iets luchtiger te zijn dan de andere. Hij krijgt echter een welverdiende 8/10 op IMDb en transporteert je een tijdje naar de mooie stad Wenen.
Kijk online: beschikbaar via Itunes en Google Play vanaf €2,99 Amazon Prime, YouTube vanaf €3.99

Onderzoeksmethode
Voor de uitkomst van deze lijst zijn meer dan honderd films over reizen (of inspireren om te reizen) bestudeerd. De films zijn vervolgens gerangschikt op basis van verschillende criteria: het aantal gewonnen Oscars, de gemiddelde reviews op imdb.com, en ten slotte (met een geringer belang) het aantal keren dat de film werd vermeld in de reis filmlijsten.

In het kort

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.