Corona-travel-update 34: Hotels helpen chef-koks

Corona-travel-update 34: Hotels helpen chef-koks 8
Logis Hotel Manoir de Kermodest Foto: Logis Hotels

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Dit doen Logis Hotels tijdens de crisis

Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak heeft Logis Hotels, de hotel- en restaurantketen in Europa met 2400 hotels, verschillende initiatieven, waaronder een financieel hulpplan, geïntroduceerd om haar leden en de maatschappij te ondersteunen.

Met deze initiatieven biedt Logis Hotels morele en financiële steun en draagt zo hun steentje bij tijdens de coronacrisis. 470 Logis Hotels en Citotels, verspreid door Frankrijk, hebben kamers beschikbaar gesteld voor medisch personeel, zodat zij zich thuis geen zorgen hoeven te maken over het besmetten van familie of huisgenoten en in alle rust kunnen bijkomen. Alle locaties zijn op minder dan 15 minuten gelegen van een ziekenhuis of zorgcentrum.

Gerechten ophalen

Logis Hotels en Uniliver Foods Solution, een bedrijf door en voor chefs met een inspiratieplatform en webshop, hebben hun krachten gebundeld en J’aime Mon Resto gelanceerd. Via dit platform kunnen restauranthouders hun gerechten aanbieden aan consumenten om af te halen of thuis te laten bezorgen. Het platform is opgezet om inwoners en restaurants met elkaar in verbinding te brengen. Zo genieten mensen ook thuis van de culinaire verrassingen en authenticiteit van Logis restaurants.

Financieel steunplan

De keten heeft onlangs een financieel steunplan van €1.7 miljoen geïntroduceerd voor het behoud van hotels, banen en financiële reserves. Het doel van dit plan is om onafhankelijke, door familie gerunde hotels en restaurants te blijven steunen, zodat zij hun werknemers en financiën kunnen blijven beschermen. “Wij ondersteunen onafhankelijke hoteliers al meer dan 70 jaar en vandaag hebben zij ons meer dan ooit nodig. Elk bedrijf dient zijn of haar steentje bij te dragen tijdens deze collectieve strijd”, aldus Karim Soleilhavoup, Managing Director bij Logis Hotels Group.

Thuiswerkplekken’ in hotels

Ook in Nederland hebben verschillende Logis hotels en restaurants lokale initiatieven geïntroduceerd. Logis Hotels Holland zet bijvoorbeeld zorgpersoneel of mensen die in quarantaine zitten in het zonnetje door middel van een bon ter waarde van €75,00 die zij bij alle Logis Hotels kunnen besteden. Ook kunnen gasten bij Logis Hotel Lunia, Logis Hotel FaberLogis Hotel HarmelenLogis Hotel Huis ter Geul en Logis Hotel Zeezicht terecht voor een lekkere maaltijd om thuis van te genieten. Voor thuiswerkers die een keer in een andere omgeving willen werken bieden verschillende Logis Hotels thuiswerkplekken aan.

#Stayhome met Emirates Cabin Crew

Door de wereldwijde pandemie zitten we allemaal zoveel mogelijk thuis. Zo ook de van oorsprong Nederlandse Deveney Nijland, woonachtig in Dubai. Als Cabin Crew member bij Emirates kan zij haar werk niet vanuit huis doen, dus probeert ze elke dag er weer het beste van te maken. Ze deelt graag haar tips over productief en gezond blijven tijdens zelfisolatie en kan niet wachten om reizigers weer aan boord te mogen verwelkomen zodra dat weer mogelijk is!

Maak kennis met Deveney Nijland

Deveney woont tegenwoordig in Dubai voor haar baan als Emirates Cabin Crew. Ze begon bij Emirates in 2015 en startte haar carrière als stewardess vanuit haar passie voor reizen. Tijdens een open dag van Emirates in Amsterdam wist ze het zeker, dit is de luchtvaartmaatschappij waar ze voor wilde werken. Ze vloog de hele wereld al over maar haar lievelingsplekjes op aarde zijn de Niagara Falls in Canada en het zonnige Australië.

Corona-travel-update 34: Hotels helpen chef-koks 10
Deveney Nijland Foto: Emirates

Deveney legt uit dat een stewardess zijn meer dan een baan is, het is een levensstijl: “Ik ben gewend om altijd onderweg te zijn, de wereld rond te reizen en nieuwe bestemmingen te verkennen. Elke dag word ik omringd door verschillende mensen en culturen, één van de dingen die mijn baan zo bijzonder maken.”

Een normale dag als Emirates stewardess

Als Emirates stewardess heeft Deveney al veel bestemmingen wereldwijd mogen ontdekken. “Het leuke van werken voor Emirates is dat elke reis een nieuw avontuur is,” aldus Deveney. “We beginnen onze werkdag altijd in de briefingruimte waar we de bemanning voor die reis ontmoeten en waar we de vluchtinformatie krijgen. Zodra we aan boord komen, doen we de veiligheidsonderzoeken en daarna is het tijd om onze passagiers te verwelkomen.”

Als stewardess begin je vaak een vlucht zonder je collega’s te kennen en eindig je de reis met nieuwe vriendschappen en geweldige herinneringen. “Het sociale contact met mijn vrienden en familie is zeker iets wat ik tegenwoordig mis, gelukkig spreek ik hen nog veel telefonisch of via videochat,” zegt Deveney.

Haar familie woont in Nederland en vaak kiest Deveney een vlucht naar Amsterdam om haar moeder te bezoeken. “Een paar jaar geleden verraste ik mijn moeder voor haar verjaardag. Ze zat in een restaurant in Amsterdam en ze dacht dat ik in New York was. Ik had echter mijn vlucht geruild om haar op te zoeken. Ik zal haar gezicht nooit vergeten toen ik het restaurant binnenliep. Ik kan niet wachten om straks op het eerste vliegtuig naar Amsterdam te gaan om mijn familie thuis weer te zien.”

#Stayhome tips

Als stewardess kan Deveney niet vanuit huis werken, maar deelt ze graag tips over hoe zij als stewardess fit blijft en omgaat met het niet zien van familie en vrienden.

  1. Behoud een dagelijkse routine

“Tuurlijk mis ik het vliegen over de hele wereld,” zegt Deveney. “Ik probeer mijn dagelijkse routine te behouden maar dan met nieuwe activiteiten. Als stewardess moet ik erg georganiseerd zijn. Ik probeer mijn dag nu op dezelfde manier te plannen als ik gewoonlijk mijn reizen plan. Daarnaast heb ik nu meer tijd om mijn hobby’s uit te oefenen. Zo lees ik tegenwoordig veel en probeer ik veel recepten uit mijn kookboeken. Ik ben een paar maanden geleden ook begonnen met een studie, waar ik nu al mijn aandacht op kan richten,” legt ze uit.

2. Blijf actief

Regelmatig bewegen is belangrijk voor een positieve mindset, vooral wanneer buitenactiviteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn. Deveney legt uit dat online yogalessen haar helpen met positief en gezond te blijven. Ook deelt ze als tip om samen te sporten wanneer dat kan. Zo is ze met haar partner begonnen aan een YouTube salsa tutorial en volgt ze Skype pilates-lessen met haar zus. “Wees niet bang om je vrienden te vragen om online met je mee te doen, op die manier kunnen jullie elkaar juist motiveren.”

3. Blijf positief

Gebruik deze tijd thuis om te reflecteren en begin met het plannen van jouw persoonlijke en professionele doelen voor volgende jaar. Kijk terug naar je mooiste reiservaringen en denk na over welke bestemmingen je straks wilt ontdekken. “Naast Amsterdam kan ik niet wachten om weer terug te gaan naar Nieuw Zeeland, waar mijn beste vriendin woont. Het is goed om iets te hebben om naar uit te kijken. Zelfisolatie kan ongetwijfeld een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om te weten dat we het met elkaar doen. Laten we tot die tijd positief blijven en blijven lachen,” aldus Deveney. “Ik kijk er echt naar uit om mijn rode Emirates uniform weer aan te doen en met mijn collega’s de wereld rond te vliegen om mensen naar hun geliefden te brengen.”

Thuis toch genieten van lichtpuntjes Overijssel

Tijdens het voorjaar voert MarketingOost normaal gesproken campagnes om toeristen naar Overijssel te trekken via VisitOost. Vanwege de corona crisis is dat geen optie. Om er toch voor te zorgen dat toerisme en recreatie in Overijssel straks weer volop tot bloei kan komen, worden door middel van diverse acties bewoners en bezoekers nu al geïnteresseerd om straks vakanties en andere activiteiten in Overijssel te ondernemen.

Samen met de Provincie Overijssel wordt dit ondersteund met de hashtag #lichtpuntje. We hebben allemaal lichtpuntjes nodig in deze onzekere tijd. Vanuit de bank of de tuinstoel kunnen ze genieten van de eigen (thuis)provincie. Met doe-boeken en virtuele tours (her)ontdekken ze hoe mooi het dichtbij huis is. Een speciale postkaarten actie geeft mensen de gelegenheid om in contact te blijven met elkaar en uit te zien naar mooie momenten samen in Overijssel.

Let een beetje op elkaar(t)

“Een supergave actie”, noemt Alice Voorhorst, Manager Branding van MarketingOost de samenwerking met Kaartje2go.nl. Op die website klikken bezoekers een inspirerend ‘Let een beetje op Elkaar(t)’ aan, die ze naar familie, vrienden of bekenden sturen. Kaartje2go zorgt dat het kaartje (elk eerste kaartje is gratis) op de juiste deurmat valt.

“Met de slogan ‘Straks gewoon weer samen…’ vertel je mensen niet alleen dat je ze mist. Je nodigt ze meteen uit om na deze rare periode weer lekker te genieten van de Overijsselse natuur, terrasjes, musea of andere uitstapjes. Samen krijg je nog meer zin in Overijssel.”

Thuis op tour door Overijssel

Alvast de bestemming bepalen voor dat eerste ‘after-corona’-uitje kan ook. VisitOost presenteert een interactieve kaart vol video’s en virtuele tours. Vanaf de bank of de tuinstoel reizen Overijsselaars de hele provincie door op zoek naar de mooiste natuurgebieden en leukste uitjes. Thuis (her)ontdekken ze hoe mooi het een paar kilometer verderop is en vergapen ze zich aan inspirerende regionale musea en bezienswaardigheden. Bezoek virtueel Museum de Waag in Deventer, bekijk alle hoeken en gaten van de Rijssense Pelmolen en struin door de moerassen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Elke inwoner van Overijssel kan een bijdrage leveren aan deze bijzondere plekken door foto’s te delen op Instagram met #lichtpuntje. 

DoeBoek met ganzenbord

Thuisblijvers kunnen nu de eventuele verveling verslaan met het Overijssels DoeBoek om zo de voorpret voor straks te vergroten als de uitstapjes en vakantie weer mogelijk zijn. Dat staat boordevol puzzels, opdrachten, raadsels en kleurplaten die digitaal te downloaden zijn. Een speciaal ganzenbord leidt spelletjesfanaten door de hele provincie. Ze moeten, tegen het gebruikelijke advies van VisitOost in, Overijssel zo snel mogelijk zien te verlaten. Kijk voor alle provinciale inspiratie op www.visitoost.nl/lichtpuntje.

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.