Corona-travel-update 38: Vier het leven straks weer in Peru!

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Peru: eerst dromen, dan reizen

Het Ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme van Peru (MINCETUR) kijkt uit naar het moment dat er weer gereisd kan worden. Via PROMPERÚ deelt het de video ‘eerst dromen, dan reizen’, waarin het draait om de rijkdom van Peru.

“Nu we gescheiden zijn, kijken we ernaar uit om je weer te omhelzen en te verwelkomen in ons land, waar je de ware betekenis van rijkdom zult ontdekken,” zegt de spot, die benadrukt dat het niet de rijkste persoon is die het meeste heeft, maar “degene die het leven het beste viert.”

De video, die organisch is verspreid via sociale netwerken en de belangrijkste reisportals, toont de toeristische attracties, gastronomie, culturele uitingen en de natuurlijke omgeving van de Peruaanse kust, de bergen en het regenwoud.

Talisman houdt webinars over reizen

Uit de nieuwsbrief van Talisman: Omdat we niet in de toekomst kunnen kijken, leven we graag in het nu. Vooral nu. Want overal ter wereld staan de vliegtuigen aan de grond, wordt er waar mogelijk afstand bewaard en is er hoop dat er snel een einde komt aan deze rare, onzekere Corona tijd.

De passie voor reizen die we bij Talisman hebben, blijven we graag aan u doorgeven. De liefde voor lokaal, kleinschalig en weg van de massa ook. We helpen daarom onze partners waar we kunnen, zoals zij ons ook helpen. Zodat we straks, als de wereld weer ‘open’ gaat, weer de mooiste reizen voor u kunnen organiseren. 

Volg tot die tijd ons Youtube kanaal en de speellijst #THUISREISINSPIRATIE. Dagelijks komen er nieuwe filmpjes bij, uit alle hoeken van de wereld. Speciaal voor u, de Talisman reiziger. En geniet op woensdagmiddag van het Talisman lunch webinar. Woensdag is Lapland aan de beurt!

Laat je inspireren door Ierse muziek

Ben jij een liefhebber van Ierse muziek? Al eeuwenlang creëert het eiland Ierland zijn eigen unieke musicale mix. Het is een geliefd deel van de cultuur en wordt van generatie op generatie doorgegeven. En het is over de hele wereld bekend, van gevestigde artiesten als U2, Van Morrison, Sinead O’Connor, Enya en The Script tot nieuwe bands en muzikanten, zoals Hozier, The Strypes, Two Door Cinema Club en Niall Horan van One Direction.

Ierse muziek is zeer divers en omvat zowel de traditionele Ierse folk als straatmuzikanten in Dublin, tot het Jazz Festival in Cork en intieme optredens in pubs in Belfast. Ierland heeft voor alle muziekliefhebbers iets te bieden, ook en misschien juist in deze onzekere tijden.

Traditionele Ierse muziek

Het Ierse muzikale erfgoed ontdekken is een genoegen: 400 jaar muziek, beïnvloed door folk, jigs en reels en horlepijpen, bij elkaar goed voor een geluid met een bepaald soort power. In de traditionele Ierse muziek kom je uitbundige liedjes tegen waarbij je niet stil kunt blijven zitten, maar ook ontroerende ballads waarbij niemand het droog houdt.

Traditionele Ierse muziek wordt gemaakt met verschillende (inheemse) muziekinstrumenten, waaronder de uilleann pipe (een Ierse versie van een doedelzak), viool, bodhrán, Keltische harp, fluit, accordeon en de lambeg (grote Ierse trommel), die samen zorgen voor dat onmiskenbare geluid. Denk hierbij aan artiesten als The Gloaming, Saint Sister, Christy Moore, Glen Hansard, Lankum, Ye Vagabonds en James Vincent McMorrow.

Muziek in Dublin

Dublin heeft vele muziekgrootheden voortgebracht zoals U2, Thin Lizzy, WestLife, Sinead O’Connor, The Frames, Imelda May, The Script en Kodaline, maar The Chieftains en The Dubliners zijn een klasse apart. Deze twee bands verspreiden de trad sound van Ierland over de wereld en werkten samen met grote namen als Bob Dylan en Willie Nelson. Ze beïnvloeden ook talloze artiesten, waaronder Sinéad O’Connor, een sean-nós (oude stijl) zangeres vermomd als rockster; The Corrs, die groot werden als trad muzikanten; en The Pogues, waarvan de onstuimige versie van “The Irish Rover” met de The Dubliners een absolute klassieker is.

Hedendaagse muziek in Ierland

Nieuwe bands en muzikanten, zoals Hozier, Snow Patrol, The Coronas, The Strypes, Two Door Cinema Club en Niall Horan van One Direction, kunnen over de hele wereld rekenen op bewonderaars. Maar ook gevestigde bands zoals U2, Van Morrison en Enya hebben al jaren geleden een plek in de hitlijsten veroverd. The Strypes klinken als een combinatie van The Yardbirds en The Small Faces en hebben de beste album van het jaar opgenomen.

Ierse muziek om thuis te luisteren

De beste plek om Ierse muziek te ervaren, is in de traditionele pubs. Tussen de Guinness en houten hoekzitjes, vinden de muzieksessies plaats en wordt er op de violen getokkeld, de bodhráns geslagen en aan de accordeons getrokken. Maar omdat reizen momenteel helaas wordt afgeraden, hebben we een lijst met aanraders gemaakt die Ierland bij je thuis brengen:

Op Spotify:

 1. 50 Irish Folk Songs – 
 2. Irish Folk: Jigs & Reels 
 3. Irish Folk: Ballads – 
 4. A Breath of Fresh Eire – 
 5. Hands in the Eire – 

Op YouTube:

 1. Enya – Only Time – 
 2. Hozier – Work Song – 
 3. The Cranberries – Zombie (Acoustic Version) – 
 4. Walking on Cars – Speeding Cars
 5. The Coronas – Heroes or Ghosts – 
 6. Mick Flannery – Fool –   
 7. Damien Rice – 9 Crimes – 
 8. Kodaline – All I Want – 
 9. U2 – Every Breaking Wave (Acoustic Version) –   
 10. Glen Hansard & Marketa Iglova– Falling Slowly – 

In het kort

Corona-travel-update 38: Vier het leven straks weer in Peru! 9
De video hier boven geeft een mooi beeld van de verscheidenheid van Peru.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.