Corona-travel-update 40: Zo komt Portugal de crisis beter door

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Eden hotels heropent al zijn hotels

De Eden Hotels heropenen vanaf 1 mei hun deuren, met uitzondering van Eden Hotel Amsterdam dat momenteel wordt verbouwd. Vooruitlopend op 20 mei gaat de hotelketen aan de slag met het inrichten van de anderhalve meter economie. Vanaf vandaag, tot en met 1 mei, worden achter de schermen al druk voorbereidingen getroffen.

Veiligheid voor personeel en gasten staat daarbij uiteraard voorop. Om lokale ondernemers een steuntje in de rug te bieden, start Eden een samenwerking met restaurants in de buurt. Door te heropenen kan het personeel vast wennen aan de nieuwe situatie en wordt tegemoetgekomen aan de vraag vanuit de markt; zakelijke reizigers zoeken ook nu een plek om te overnachten. 

Thuisgevoel met gepaste afstand

Leon Dijkstra, CEO van Eden Hotels, over de heropening van zijn hotels: “Iedereen wil ontzettend graag aan de slag! Het voelt goed om er samen met onze 650 medewerkers de schouders onder te zetten. We gaan op een veilige, gecontroleerde manier open, maar dat betekent niet dat we minder gastvrij worden. Ook met gepaste afstand zorgen we voor dat thuisgevoel waar we om bekend staan. Uiteraard is de bezettingsgraad aanzienlijk lager dan voor de Coronacrisis, maar er is wel degelijk vraag. Het is fijn om (nood)zakelijke reizigers een overnachtingsplek te kunnen bieden. Omdat onze restaurants en bars nog niet open mogen, gaan we op het gebied van F&B samenwerken met lokale restaurants die maaltijden kunnen bezorgen. Zo steunen we meteen de ondernemers uit de buurt in het kader van Support your locals!”  

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 bestaat. Een groep van dertien, binnenkort 14, unieke stadshotels. ‘Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek’, zo omschrijven de hotels zichzelf. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam. Zie voor meer informatie www.edenhotels.nl .

Haal jouw favoriete vakantiebestemming naar huis

Deze tijd is perfect om reisinspiratie op te doen en om je favoriete vakantiebestemming in huis te halen. Voor het proeven van onbekende, exotische gerechten en het ontdekken van nieuwe culturen hoef je namelijk niet naar de andere kant van de wereld te reizen, dit kan ook vanuit huis! Met onderstaande activiteiten waan jij je op jouw favoriete vakantiebestemming, zonder ook maar één voet buiten de deur te hoeven zetten.

¡Hola Costa Rica!

Een nieuwe taal leren is iets wat op menig bucketlist staat, maar er om de een of andere reden vaak niet van komt. Dat is zonde, want een vreemde taal leren traint je geheugen, helpt bij het ontdekken van een nieuwe cultuur, en nog  belangrijker: zorgt ervoor dat je verstaanbaar bent in het land van jouw keuze! Met Spaans kun je je uit de voeten maken in verschillende Europese landen, maar ook in Midden- en Zuid-Amerika! Dus duik snel in de (Spaanse) boeken, download de populaire taal app van Duolingo en voor je het weet bestel jij straks in het Spaans een heerlijke gallo pinto met een vino tinto aan een van de prachtige Costa Ricaanse stranden.

Waan je in Japanse sferen

Japan is niet alleen het land van de heerlijke sushi en indrukwekkende natuur, maar ook van het grote aantal religies en bijbehorende architectuur. Japan kent tientallen miljoenen boeddhisten en dit geloof vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Via Airbnb Online Experiences kun je  mediteren met Japanse monniken. Perfect voor de momenten waarop je tot rust wilt komen of wanneer je behoefte hebt aan een nieuwe, bijzondere ervaring. Duik daarna de keuken in, waar jij dankzij deze tips leert hoe je zelf de allerlekkerste sushi maakt. Leuk, lekker én gezond!

Beleef New York vanuit de (virtuele) lucht

The City That Never Sleeps is nu ook virtueel te bezoeken! Via de website van YouVisit kun je in een helikopter stappen en vanaf daar over de hele stad vliegen. Ook kun je een tour krijgen door verschillende universiteiten, parken en typische New Yorkse appartementen. Hierdoor krijg je een goede indruk van wat deze wereldstad zoal te bieden heeft. Op zoek naar cultuur? Surf dan naar de website van Google Arts & Culture, waar je de collecties van onder andere MoMA en The Metropolitan Museum of Art kunt bewonderen.

Magisch Las Vegas

Las Vegas is het thuis van een groot aantal wereldberoemde goochelaars en illusionisten. Ook onze eigen Hans Klok is hier kind aan huis en geeft hier met grote regelmaat spectaculaire shows. Zeker een bezoek waard, maar tot dit weer mogelijk is kun je een online show bijwonen van een echte illusionist uit Engeland via Airbnb Online Experiences. Oefen vervolgens met de tips die tijdens de show met je gedeeld worden en wie weet stap jij in de voetsporen van de beroemde illusionist. Hiermee vermaak je niet alleen je familie of huisgenoten, maar ben je zelf ook een paar uur zoet!

Creëer je eigen spa

Grote kans dat je handen nu droger aanvoelen, omdat je vaker je handen met zeep wast en meer handgel gebruikt. Een manicure in de Mandara Spa van Norwegian Cruise Line kan dan ontzettend fijn zijn, maar je kan het ook gemakkelijk thuis doen met een warm handbadje, een voedende dagcrème en jouw favoriete nagellak. Even wat tijd voor jezelf nemen is nu ook extra fijn. Steek een geurkaars aan, zet een rustgevend muziekje op, breng een masker aan, voeg een paar druppels badolie toe en ga dit keer wél extra lang in bad. En… kijk voor een ontspannende massage je partner extra lief aan.

Metropolis is terug met wereldverhalen over corona

Metropolis van de VPRO schakelt opnieuw zijn wereldwijde correspondentennetwerk in om te laten zien hoe iedereen op zijn eigen manier de coronacrisis te lijf gaat. In Israël is hondenbezit dé manier om de lockdown te omzeilen. In Kenia probeert een werkloze comedian met humor uit te leggen wat social distancing betekent. En in Pakistan maakt een buurtbewoner zelf zeep om gratis in zijn buurt te verspreiden. Vanaf zijn balkon in het Spaanse Utrera, waar hij weken in quarantaine zat, geeft Stef Biemans een inleiding bij deze tiendelige reeks reportages.

De eerste bijdrage aan deze nieuwe reeks is van Stef Biemans zelf, dit keer als correspondent in Spanje. Hij gaat langs bij de nonnen in Sevilla. Als geen ander weten nonnen hoe het is om afgezonderd te leven. Misschien hebben ze nog wel tips voor alle mensen thuis? Normaal bakken de nonnen koekjes om te verkopen, maar sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn ze overgestapt op het maken van mondkapjes. Op deze manier dragen de nonnen in alle stilte hun steentje bij.

Lokale reporters

Metropolis laat de wereld zien door de ogen van lokale reporters. Zij weten als geen ander wat er speelt tijdens de coronacrisis in hun land. Zit de hele wereld tussen vier muren? En wat doen mensen om de tijd door te komen, elkaar te helpen, en zich voor te bereiden op wat komen gaat? Hoe gaat de wereld lokaal om met deze pandemie? De eerste twee reportages van de tiendelige reeks zijn nu te zien op het YouTube-kanaal van NPO3.

Over Stef Biemans

Stef Biemans (Nijmegen, 1978) is regisseur, presentator en documentairemaker. Tot voor kort woonde hij in Nicaragua, waar hij Aventados,Metrópolis Nicaragua en, voor Villa Achterwerk, Brieven uit Nicaragua maakte. Hierin beantwoordde hij vragen van Nederlandse kinderen over het leven van kinderen in Nicaragua. Hiervoor ontving Stef diverse onderscheidingen en prijzen waaronder de Beeld en Geluid Award en de Cinekid vakjuryprijs.

Vanaf 2008 werkte hij mee aan Metropolis, in 2012 interviewde hij voor Stefpacking kinderen over de hele wereld en in 2014 maakte hij Amor met een snor: een programma over de liefde in Latijns-Amerika. In 2016 volgde Americanos, een reisserie over migranten die vanuit Midden-Amerika naar de grens van de Verenigde Staten reisden. In 2018 was Stef te zien in de reisserie Over de rug van de Andes. Na zijn vlucht uit Nicaragua, vestigde hij zich met zijn gezin in Spanje en maakte daar Brieven aan Andalusië.

Vanaf vandaag elke week twee nieuwe Metropolis reportages op: npo3.nl/metropolis en het YouTube-kanaal van NPO 3.

Promo Metropolis 2020 from VPRO on Vimeo.

Twintigste editie CampZone geannuleerd

Naar aanleiding van de persconferentie deze week en het verbod voor evenementen tot 1 september is de organisatie van het grootste outdoor gaming evenement genoodzaakt om de jubileumeditie van CampZone te annuleren.

Het is een zware beslissing die de organisatie betreurt, maar CampZone komt terug in de zomer van 2021. De nieuwe datum wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Deze zomer kun je nog steeds genieten van je favoriete gaming evenement, want Duh-Events kondigt de eerste online editie aan van CampZone!

CampZone Online Editie

Als jullie niet naar CampZone kunnen komen, dan komt CampZone naar jullie toe! Deze zomer, van 24 juli tot en met 3 augustus, zal de eerste online editie van CampZone plaatsvinden. Zo hoef je dit jaar het echte CampZone-gevoel niet te missen. Via livestreams geniet je van alle ingrediënten die het grootste outdoor gaming event zo bijzonder maken: de bingo, quizzen, toernooien en interessante streams.

Ook zijn er plannen voor een CampZone 2020 “Stay at home” t-shirt en een nieuwe HackZone event badge. De online editie van CampZone is uiteraard gratis. Houd de website en social media van CampZone in de gaten voor meer nieuws over deze online editie.

Restitutie Tickets

De betaalde tickets voor CampZone 2020 blijven geldig voor CampZone 2021. Net als vele andere evenementenorganisaties wordt dit een zwaar jaar voor de organisatie. Ze vragen daarom om begrip voor de situatie en tickets niet te restitueren, maar te gebruiken voor 2021. Indien je het reeds gekochte ticket toch graag wil restitueren, dan kan dat tot 31 mei 2020.

Meer informatie over de restitutie vind je op de website. Na 31 mei 2020 betaalt Eventix alle aangevraagde restituties terug. Indien het formulier niet ingevuld wordt, is het ticket automatisch omgezet naar een CampZone 2021 ticket. Indien je een ticket via een externe partner hebt ontvangen, is je ticket automatisch geldig voor CampZone 2021.

Kijk voor meer informatie over de annulering, de eerste online editie en teruggave van de tickets op www.campzone.nl

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.