Corona-travel-update 44: Portugal of Ierland, waar droom jij van?

Het Martinhal-hotel in Portugal.

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Portugees hotel Martinhal bij jou thuis 

Martinhal speelt in op de trend #stayhome met activiteiten van het hotel die je thuis kunt doen. Gelukkig kan je zodra de corona crisis voorbij is weer komen genieten van een vakantie met het hele gezin bij Martinhal Family Hotels & Resorts in Portugal .

Tot het zover is, dromen we weg bij mooie plaatjes en leuke activiteiten voor thuis. Dit zijn de tips van de staf van Martinhal:

  1. Het verhaal van Rafi en Rosita – Laat je kinderen thuis genieten van het verhaal over de Martinhal mascottes Rafi en Rosita, klik hier. Of download de kleurplaten van Rafi en Rosita hier
  2. Recepten van onze chef – Martinhal’s chefkok Micael Valentim deelt zijn recept van het ontbijt Bircher muesli wat in de hotels geserveerd wordt met liefde met ons, klik hier. Ook deelt hij zijn specialiteit voor babies, de purees en havermout hier. Voor de ouders geeft hij de overheerlijke garnalen prijs, klik hier.
  3. Spa ervaring – We weten wel zeker dat alle ouders op dit moment verlangend denken aan onze Finesterra Spa massages. Goed nieuws: onze spa partner verstuurt ons badzout, klik hier
  4. Baby pilates – De perfecte manier om weer back in shape te komen terwijl je een band schept met je baby. Klik hier voor instructievideo van een van onze instructeurs. 
  5. Martinhal sounds – Kom direct in de Martinhal vakantie vibe met onze playlist, samengesteld door Yen Sung, de bekendste DJ van Portugal. We kijken er naar uit om je weer te ontvangen bij de MBars en Lounge Bar om deze muziek samen te beluisteren.
  6. Martinhal memories – We vinden het leuk om jouw #martinhalmemories thuis te volgen, stuur ons jouw foto’s via [email protected] met jouw toelichting en toestemming voor gebruik op onze kanalen. Bekijk ondertussen onze galerij met #martinhalmemories hier.
  7. #Martinhal 10 – Na 10 jaar lang vakantie vieren bij onze hotels, staan we nu voor onzekere tijden in de reisindustrie wereldwijd. We hebben pas een video gelanceerd van de oprichters, waarin ze ons meenemen in hun overdenkingen over hoe ze tot dit punt zijn gekomen, en iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd. Toen hadden we nog geen idee dat dit ons zwaarste jaar tot nu toe zal worden…Bekijk hier de video, met een hoopvolle boodschap voor de toekomst. 
  8. Over Martinhal Family Hotels & Resorts – Van een hotel in het beroemde Quinta do Lago in de Algarve, tot een locatie in de prachtige stadskern van Lissabon. De hotelketen Martinhal Family Hotels & Resorts wordt geroemd om zijn unieke familieconcept. De vier hotels Martinhal Sagres, Martinhal Cascais, Martinhal Chiado, Martinhal Quinta behoren allen tot het prestigieuze Duitse label Kinder Hotels en zijn ontworpen in samenwerking met families. Martinhal biedt luxe familievakanties met een bijzonder hoog niveau van familievriendelijke accommodaties, restaurants, bars en voorzieningen voor kinderen. De essentie van Martinhal is het samenbrengen van luxe, comfort, design en uitstekende service voor het hele gezin.

De beste droomlandschappen in Ierland

Op Instagram laat Ierland Toerisme je genieten van de diverse beeldschone Ierse landschappen omdat reizen op dit moment wordt afgeraden. Ierland leent zich hier extreem goed voor met haar mooie landschappen en adembenemende natuur. Van ruige rotspartijen aan de kust tot groene glooiende landschappen in het binnenland. En van kabbelende beekjes tot imposante meren.

Dit zijn een aantal van de mooiste Ierse landschappen die de afgelopen weken op Instagram voorbij zijn gekomen:

1. Ballybunion is een kustplaats en badplaats gelegen in het zuidwesten van Ierland in County Kerry aan de Wild Atlantic Way.

Ballybunion, County Kerry, Ireland

2. Glencar Lough, Lough betekent meer in het Iers, is een zoetwatermeer in het noordwesten van Ierland. Het meer heeft een oppervlakte van 1,15 vierkante kilometer en ligt vooral in County Leitrim met een kleiner deel in County Sligo.

Glencar Lake, Leitrim

3. Kilcar, lokaal bekend als Cill Chárthaigh, is een Gaeltacht-dorp (dorp waar Iers de hoofdtaal is) in het zuidwesten van County Donegal in Ierland.

Kilcar

4. Lough Eske of Lough Eask is een klein meer in het graafschap Donegal in het westen van Ulster in Ierland. Het meer ligt ten noordoosten van de stad Donegal en is verbonden met rivier de Eske.

Lough Eske of Lough Eask

5. Newgrange is de bekendste prehistorische vindplaats van Ierland en ouder dan de pyramides in Egypte. Het is een van de graftombes van het Brú na Bóinne-complex in het landsdeel County Meath, zo’n 50 kilometer ten noorden van de stad Dublin, en staat sinds 1993 op de UNESCO Culturele Werelderfgoedlijst.

Newgrange

In het kort

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.