Corona-travel-update 46: Wat is mogelijk op de campings?

Corona-travel-update 46: Wat is mogelijk op de campings? 9

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Virtueel wandelen door Keukenhof

Keukenhof is gesloten voor bezoek maar virtueel open. Zo kunnen bezoekers toch genieten van prachtige beelden van het bloeiende park. ‘Als mensen niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen wij Keukenhof naar de mensen toe’ is het motto van het park in 2020.

Keukenhof deelt iedere week via haar socialmediakanalen hoe het park in bloei staat en medewerkers laten via video’s hun favoriete plekken zien. Vanaf vandaag kunnen mensen zelf ervaren hoe het is om in 2020 door Keukenhof te lopen door middel van een 360 graden video van bijna 9 minuten.

De video toont kronkelende paadjes met tulpen, hyacinten en narcissen in prachtige ontwerpen. De karakteristieke vijver en de molen ontbreken natuurlijk niet in de wandeling. Met deze video speelt Keukenhof in op een veelgestelde vraag via de socialmediakanalen.

Corendon en EuroParcs slaan handen ineen voor vakantie in eigen land

Corendon en EuroParcs bundelen hun krachten om klanten ondanks de coronacrisis een onbezorgde vakantie te bieden. Klanten van Corendon krijgen de mogelijkheid om hun vakantie vanaf vandaag in één van de veertien Nederlandse resorts van EuroParcs te vieren.

Daarnaast hebben Corendon-klanten waarvan de vakantie recent is geannuleerd, de mogelijkheid om hun reisvoucher voor een boeking van een van de resorts van EuroParcs te gebruiken.

Alternatief in eigen land

Steven van der Heijden, CEO Corendon: “Op dit moment is een vakantie in het buitenland nog niet mogelijk en het is nog niet duidelijk wanneer dit wel het geval zal zijn. We hopen dat we op afzienbare termijn weer kunnen opstarten maar tegelijkertijd hebben we naar een alternatief gezocht binnen Nederland. Met EuroParcs bieden we onze vakantiegangers nu de mogelijkheid om hun zomervakantie door te brengen in eigen land. Onze klanten kunnen hun reisvoucher inwisselen voor een verblijf in één van de veertien resorts in Nederland. De resorts bieden luxe en comfort, in combinatie met topservice. Daar herkennen wij ons in. We zijn er trots op dat we deze samenwerking in korte tijd samen succesvol hebben kunnen opzetten.”

Vakantieparken op A-locaties

De resorts van EuroParcs onderscheiden zich door de ligging op A-locaties: dichtbij de natuur maar tegelijkertijd ook nooit ver weg van de stad. Daarnaast wordt elk vakantiepark ingekleurd door veel faciliteiten en voorzieningen; van binnen- en buitenzwembaden tot tal van indoor- en outdoor sport en spelmogelijkheden.

“Omdat onze resorts verspreid liggen door het land, kan de klant zelf kiezen in welke regio hij zijn vakantie wil vieren. Wij nemen hopelijk voor veel mensen, door de vouchers te accepteren, hun vakantiezorgen weg. Deze samenwerking zien we dan ook als het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijd voor iedereen”, verklaren Wim en Wouter Vos namens de EuroParcs-directie.

Algarve implementeert “Clean & Safe” certificaat voor toeristische bedrijven

Het Algarve Tourism Bureau werkt – samen met Turismo de Portugal – aan het herstel van het toerisme door nieuwe protocollen te ontwikkelen om de veiligheid van werknemers en klanten te garanderen. Vanaf nu kunnen alle toeristische bedrijven en reisbureaus, die geregistreerd zijn bij de Nationale Dienst voor Toerisme van Portugal (ANT) het ‘Clean & Safe’ certificaat aanvragen.

Turismo de Portugal creëert dit keurmerk om een veiligheidsgarantie te geven en vertrouwen te scheppen in toeristische activiteiten. Deze voldoen aan alle hygiëne-eisen die door de Portugese autoriteiten zijn afgekondigd ter preventie van Covid-19 en andere infecties. Daarnaast wil de organisatie Portugal promoten als een veilige bestemming, wat het vertrouwen van degenen die het land bezoeken versterkt.

Intern protocol

Het gratis certificaat geldt voor een periode van één jaar en vereist de implementatie van een intern protocol op basis van de aanbevelingen van het Portugese directoraat-generaal van Volksgezondheid. Bedrijven die dit ‘Clean & Safe’ certificaat hebben, zorgen voor de nodige sanitaire voorzieningen om besmettingsrisico’s te voorkomen en garanderen het veilig uitvoeren van toeristische activiteiten. Turismo de Portugal zal, in coördinatie met de bevoegde instanties, audits uitvoeren bij bedrijven die zich aansluiten bij dit ‘Clean & Safe’ initiatief.

Andere aanvullende maatregelen

Het uiteindelijke doel van deze maatregel is het versterken van de veiligheid op de bestemming, evenals het vertrouwen van de toerist. Andere initiatieven en maatregelen worden momenteel bestudeerd en zullen in de loop van de tijd worden toegevoegd.

Zo werkt het Algarve Tourism Bureau momenteel aan een ‘Good Practices – Covid Free’ gids waarin alle specifieke maatregelen worden verzameld die door onder andere hotels, restaurants, jachthavens, stranden, golfbanen, campings, autoverhuurbedrijven, reisbureaus en touroperators kunnen worden genomen. De gids wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenten, de gezondheidsautoriteiten, de veiligheidsdiensten en de instanties die belast zijn met het toezicht op de activiteit.

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.