1,2,3 klaar? De mooiste terrassen van Nederland! – corona-travel-update 73

We kunnen ons eigen balkon weer verlaten en op zoek naar het leukste terras in de stad. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Naar het terras, maar welke?

De minister-president heeft het vorige week officieel bevestigd: per 1 juni mag de horeca in Nederland weer beperkt open. Met de heerlijke juni-temperaturen in het vooruitzicht wilt iedereen natuurlijk op de mooiste terrassen van het land plaatsnemen. USP Marketing PR is direct op onderzoek uitgegaan en heeft een aantal mooie terrassen in heel Nederland op een rijtje gezet. Nog even geduld, en dan is het tijd voor zon, wijn en bittergarnituur. 

Genieten in Amsterdam

In Amsterdam is er geen terras met zo’n prachtig zicht op het Leidseplein als het iconische Café Americain van het American Hotel. Gelukkig kun je binnenkort weer genieten van hun hoge kwaliteit, toegankelijke stijl en persoonlijke service. Voeg daar een koude borrel aan toe en voila, de succesformule voor een perfecte zomeravond. Het altijd gezellige WestergasTerras is binnenkort ook weer beschikbaar. Hier vind je heerlijke, seizoensgebonden gerechten waar je van kunt genieten op het sfeervolle terras aan het water.  

Het bruisende centrum van Nederland

Het middelpunt van Nederland is natuurlijk Utrecht. Deze stad is makkelijk te bereiken voor iedereen en beschikt over een groot aantal terrassen. Aan het water, op het plein of midden in het centrum. Zo waan je jezelf het hippe Berlijn bij Klein Berlijn, een creatief en cultureel eetcafé met een heerlijk terras aan het water. Maar ook Ledig Erf, het speciaalbier café van Utrecht, is zeker een bezoekje waard. Hier heb je een bierlijst vol tapbieren en flesbieren waar je U tegen zegt. De hele stad bruist, van het drankje dat je besteld, tot aan de mensen die je tegenkomt!

Borrelen in de Hofstad

Ook de Haagse horeca heropent haar deuren. De centraal gelegen Grote Markt bestaat uit de terrassen van zes verschillende horecazaken en is druk bezig met de voorbereidingen voor 1 juni. Verder vind je naast het Binnenhof Plein Den Haag, dat bekend staat om de vele horecagelegenheden en omringd wordt door historische stadswoningen. Restaurant Sophia van Carlton Ambassador ligt in de Ambassadewijk en heeft een prachtig terras waar je kunt genieten van de serene omgeving en de zomerse ‘Signature Dishes’ van de chef, bereid op een Big Green Egg Barbecue.  

Oost-Nederland

Voor een dagje uit kun je heel goed terecht bij een van de terrassen in het oosten van het land. Hoe heerlijk is het om op een terrasje te genieten van het historische decor van de Hanzesteden? Van het Beugeltje in Zwolle tot de Bastaard in Kampen, genoeg keus om een vrije middag te spenderen. Voor een langer bezoek aan Oost-Nederland kun je terecht bij Logis De Klomp, een rustiek landhuis midden in de natuur in het Overijsselse Vechtdal. Deze locatie is ideaal voor een staycation met familie, vrienden of knus met z’n tweeën. Op fietsafstand van het hotel kun je kano’s en e-sloepen huren om op deze manier de omgeving vanaf het water te ontdekken. Na een actieve dag kom je heerlijk bij op het zonnige terras. 

Oost, West – Noord best 

Als we denken aan Noord-Nederland, denken we al snel aan de gezellige provincie met gelijknamige hoofdstad Groningen. Voor de beste terrasjes van deze zonnige stad moet je natuurlijk zijn bij de Grote Markt. Neem bijvoorbeeld plaats bij de bekende Drie Gezusters. Ook in Friesland is van alles te beleven. Hier vind je Brasserie Oranje van het Oranje Hotel in hartje Leeuwarden, waar Friese gerechten en verse seizoensproducten worden geserveerd. Bestel hier een hapje en drankje, kijk je ogen uit op het terras en ervaar de Friese gezelligheid. 

Aviodrome gaat weer open

Op 1 juni opent het Aviodrome in Lelystad weer de deuren. ,,Kom langs en ontdek alles over vliegen en vliegtuigen in onze nieuwe expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ met meer dan 100 vliegtuigen. Wij staan klaar om jou op een veilige en verantwoorde manier te ontvangen”, zo laat het museum weten.

Kom je langs? Vergeet dan niet je toegang te reserveren. Ook als je al een kaartje, museumjaarkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART hebt. Vanzelfsprekend heeft ook Aviodrome de nodige maatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen.

Update maatregelen Peru

De maatregelen die Peruaanse overheid heeft genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, zijn verlengd tot en met dinsdag 30 juni. Dit betekent het volgende:

  • Tussen maandag en zaterdag is het één persoon per familie toegestaan om eten te kopen, naar de apotheek te gaan en/of naar de bank te gaan. Op zondag is het voor niemand toegestaan om naar buiten te gaan.
  • Het gebruik van een mondkapje op straat is verplicht.
  • De avondklok die in het hele land geldt is nu vanaf 21.00 tot 04.00 uur. In Tumbes, Piura, Lambayeque, La Libertad, Loreto, Ucayalo, Ica en in drie provincies van de Ancash regio – Santa, Casma en Huarmey – geldt dit vanaf 18.00 uur.
  • Sociale isolatie is verplicht tot ten minste dinsdag 30 juni 2020. 

Leukste Insta-accounts en Mooiste fotolocaties van Tsjechië

We moeten nog even geduld hebben voordat we naar Tsjechië kunnen reizen. De grenzen zijn nog gesloten voor toeristen, maar er zijn versoepelingen gaande en de Tsjechische overheid is met verschillende landen in gesprek over het openen van de grenzen voor toeristen.  Attracties zoals dierentuin, musea en kastelen zijn sinds 11 mei weer open. Vanaf 25 mei zijn restaurants, hotels, pensions en campings geopend. Voor meer informatie: www.mvcr.cz/mvcren/article/coronavirus-information-of-moi.aspx.

Tsjechië kunnen we helaas nog niet bezoeken, maar we kunnen al wel vast wegdromen bij alle mooie plekken die het land te bieden heeft. Deze vier Tsjechische Instagram accounts voorzien je bijna dagelijks van prachtige foto‘s van het land. Van mysterieuze bergen, sprookjesachtige kastelen, dromerige bossen tot kleurrijke stadjes  perfect op beeld vastgelegd. Wees opgelet want na het zien van deze foto‘s wil je gelijk naar Tsjechië. 

Mysterieuze kastelen. Foto: Ondrej Holas

@ondrejholas_photography; Monumenten in mysterieuze sfeer 

De spectaculaire landschappen van Tsjechië kun je bewonderen op het Instagram account @ondrejholas_photography. Op veel van zijn foto’s zie je kastelen of andere monumenten in een mysterieuze sfeer. Ondřej Holas maakt graag foto’s in het natuurgebied Boheems Paradijs, zo’n 100 kilometer ten noorden van Praag. Het gebied is benoemd tot UNESCO geopark, vanwege het unieke geologische karakter. Je vindt er bizarre zandstenen rotsformaties, diepe dennenbossen, prachtige kastelen en middeleeuwse ruïnes.

Ook het IJzergebergte gelegen in de regio Liberec is een geliefde fotolocatie van Ondřej Holas. Op zijn account komt regelmatig de bijzondere Ještěd toren voorbij. Een televisietoren inclusief hotel en restaurant in een hyperboloïde vorm dat op de top van de berg Ještěd (1012 m) staat. Door de vele kastelen komt Ondřej Holas ook graag in Centraal-Bohemen, de regio rondom Praag. Op zijn account kun je het in het bos verscholen kasteel Kokořín bewonderen en kasteel Bezděz dat ook wel ‘koning van alle kastelen’ genoemd wordt vanwege zijn oorspronkelijke vroeggotische uiterlijk dat nooit is gewijzigd. 

@tntjukebox; Kleurrijke landschappen van Zuid-Bohemen

Paul Balek plaatst op zijn Instagram account @tntjukebox schitterende foto’s van de gekleurde landschappen, kleine dorpjes en de pittoreske steden van Tsjechië. Veel foto’s maakt hij in Zuid-Bohemen, de regio waar hij woont. Een plek waar hij regelmatig heen gaat om foto’s te maken is de kasteelruïne Dívčí Kámen vlakbij het dorpje Třísov. De ruïnes zijn gelegen op een rotsachtige heuvel omsloten door de beek Křemžský en de rivier de Moldau.

De historische overblijfselen en de rustige omgeving zijn uiterst fotogeniek. De plek is daarnaast extra interessant vanwege de vele legendes en verhalen die over het kasteel de ronde gaan. Twee andere plaatsen waar Paul Balek graag foto’s maakt is in de UNESCO stad Český Krumlov en de idyllische plaats Třeboň. De schitterende locatie van Český Krumlov, in de kromming van de Moldau met de burcht hoog boven de stad, maakt het een aantrekkelijke fotobestemming. De stad Třeboň is omgeven door tientallen vijvers en heeft net als Český Krumlov een schitterend chateau dat je kunt bezoeken. 

@martinrakphoto; Een bekroonde landschapfotograaf

Martin Rak is een Tsjechische fotograaf en zijn foto’s zijn al in diverse magazines gepubliceerd. De bekroonde landschapsfotograaf is constant op zoek naar licht en mist. Op zijn Instagram @martinrakphoto vind je mysterieuze landschappen met dramatisch licht in een dromerige stemming. Op zijn account kun je alle uithoeken van Tsjechië bewonderen, maar de regio waar hij het liefst foto’s maakt is Noord-Bohemen. Zijn favoriete bestemming is het Nationale Park Boheems Zwitserland. Een natuurgebied met fotogenieke rotsformaties, kloven en schitterende uitzichten.

Ook van mindere bekende plekken van Noord-Bohemen zoals het Boheems Middelgebergte (České Středohoří) maakt hij regelmatig foto‘s. De Midden-Boheemse bergen, een gebied rondom de rivier de Elbe, kenmerkt zich door de kegelvormige heuvels die ontstaan zijn door vulkanische activiteiten miljoen jaren geleden. Een andere Tsjechische regio waar Martin Rak graag heen gaat is Zuid-Moravië. Deze glooiende en zonnige streek in het zuidoosten van Tsjechië vol wijngaarden, pittoreske dorpjes en folklore is op en top fotogeniek.

@sedla_czek; Onbekende plekjes van Noord-Bohemen

Lukáš Sedláček houdt van de natuur en dat merk je meteen als je op zijn Instagram account @sedla_czek kijkt. Samen met de hond en de tent trekt hij er graag op uit en schiet de mooiste plaatjes van zonsondergangen, ochtendmist tussen de heuvels, romantische bossen en vroege ochtenden tussen de bomen. Zijn favoriete fotografie locaties bevinden zich in zijn geboortestreek Noord-Bohemen. In Jetřichovice, een dorp gelegen in het midden van het Nationale Park Boheems Zwitserland, komt hij regelmatig. Het is een romantische plek met weilanden, rotsen, velden, bossen, boerderijdieren en een zandstenen bergkam met een verbluffend uitzicht.

In Noord-Bohemen ligt het tevens het Lausitzer gebergte (Lužické hory), een minder bekende plek onder buitenlandse toeristen maar zeer fotogeniek. Het wordt doorkruist met tientallen wandel- en fietspaden en is een streek met lokale volksarchitectuur. Jedlová is de op twee na hoogste berg van het Lausitzer gebergte met een oude stenen uitzichttoren op de top. Het beukenbos op de top van de berg en de rotsachtige zuidoostelijke hellingen zijn een paradijs voor fotografen. Een andere bergtop van het Lausizter gebergte is Klíč. Deze kegelvormige heuvel (760 m) bestaat uit vulkanisch gesteente. Vanaf de top heb je een geweldig panorama. Lukáš Sedláček komt hier graag met zonsopgang of ondergang, vanwege de kegelvormige schaduw die dan op de omliggende stad in de vallei wordt geworpen.

Nieuw: Pop-up Restaurant Te Werve Buiten

Na een periode waarin de horeca verplicht gesloten was, mag ook Landgoed Te Werve in Rijswijk vanaf 1 juni weer aan de slag en dit gaat gebeuren met een bijzonder zomerterras. De prachtige ‘Te Werve Flextent’ is inmiddels opgebouwd, de bar is gevuld met lekkere drankjes en de houtskool BBQ’s worden weer opgestookt. Landgoed Te Werve Buiten is er klaar voor om haar gasten te ontvangen in het nieuwe pop-up BBQ-restaurant.

Bijzondere buitenlocatie

Gelegen aan het water op Landgoed Te Werve staat een ruime Flextent met een ruim romantisch terras, voorzien van een stoere barcontainer, heaters, garderobe en toiletten. Met een prachtig uitzicht over het landgoed is dit de plek om feestelijk buiten te borrelen, romantisch tafelen aan de opgedekte tafels, omringd door sfeerlicht en kaarsen. En op zondag kan je in het zonnetje picknicken…. Echt een heerlijk dagje uit in eigen land.

Openingsdagen en tijden:

Te Werve Buiten werkt volgens de Corona richtlijnen voor de Horeca.
Deze kan je ook vinden op de site. Te Werve Buiten is geopend van donderdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur. Op zondag is de pop-locatie vanaf 13.00 uur geopend en kan je een Boschendal Picknick reserveren.
Iedereen moet vooraf reserveren, dat kan via de site: www.tewervebuiten.nl

Singapore Airlines deelt bloemen aan ouderen uit in Amsterdam

Nederland gaat stukje bij beetje weer open en beperkingen in ons sociale leven worden langzamerhand versoepeld. Er zijn desondanks nog veel mensen in onze samenleving, zoals ouderen in verzorgingshuizen die nog niet volop kunnen genieten van de kleine dingen in het leven zoals de frisse buitenlucht en opbloeiende natuur.

Voor degenen die daar nog even op moeten wachten, heeft het team van Singapore Airlines in Amsterdam een initiatief georganiseerd om hen alvast wat extra kleur en vreugde te geven, en dat met behulp van bloemen. Er is bewust besloten om het tropische en gastvrije gevoel van Azië over te brengen met prachtig felgekleurde orchideeën.

Op 19 en 20 mei 2020 heeft Singapore Airlines Amsterdam door middel van 600 orchideeën, die het personeel de vorige dag eigenhandig heeft ingepakt, bewoners van 22 Amstelring verzorgingshuizen verrast. Vol nieuwsgierigheid en enthousiasme keken enkele bewoners uit het raam om te ontdekken wat er gaande was en hadden al snel door dat zij in het zonnetje gezet zouden worden. Geheel volgens de veiligheidsrichtlijnen zijn de bloemen afgegeven aan het personeel van de verzorgingshuizen, waarna zij deze weer aan de bewoners hebben bezorgd.

Één van de organisatoren van dit initiatief, Preeti Kherah (Key Account Manager bij Singapore Airlines), zegt: ‘Het was hartverwarmend om de blije gezichten te zien van degenen die op dit moment niet bij hun familie kunnen zijn en niet volop van de natuur kunnen genieten. Bovendien heeft Singapore Airlines Amsterdam, door het uitdelen van orchideeën, niet alleen de ouderen een hart onder de riem gestoken, maar heeft zo ook een lokale bloemenkwekerij gesteund tijdens deze ongekende periode.”

Maritiem Museum opent 1 juni mét extra veiligheidsmaatregelen

Maandag 1 juni om 12 uur precies opent het Maritiem Museum Rotterdam z’n deuren weer voor bezoekers. Het museum was elf weken gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, maar is nu weer te bezoeken. Het museum heeft er alles aan gedaan om een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken en heeft diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. De tentoonstelling ‘De Haven’, die eigenlijk midden april zou openen, is nu voor het eerst te bezichtigen. Tickets zijn nu te boeken op www.maritiemmuseum.nl/tickets.

Het museum heeft er alles aan gedaan om bezoek prettig en veilig te laten verlopen. Dat is goed mogelijk in het ruim opgezette museum en de museumhaven. Er zijn diverse veiligheidsmaatregelen getroffen en er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten, zodat bezoekers over de gehele dag verspreid worden en wachtrijen worden voorkomen. Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar op www.maritiemmuseum.nl/tickets. Het kiezen van bezoekdatum en starttijd is noodzakelijk, óók als je een kortingspas hebt. Museumcafé ‘Het Lage Licht’, dat begin dit jaar zijn deuren opende, ontvangt vanaf 1 juni weer gasten en bij goed weer is het terras met uitzicht op de museumhaven open.

“We zijn bijzonder verheugd dat we weer bezoekers kunnen verwelkomen. We hebben diverse maatregelen getroffen om onze bezoekers een veilige en plezierige museumervaring te bieden. In de afgelopen weken hebben we veel onderhoudsklussen gedaan, een nieuwe steiger aangelegd en de spectaculaire nieuwe tentoonstelling ‘De Haven’ gebouwd. We kunnen niet wachten dit te delen met bezoekers.” 
Bert Boer, algemeen directeur Maritiem Museum

Nieuwe expo ‘De Haven’ geeft uniek kijkje in depot
De nieuwe tentoonstelling ‘De Haven’ is nu voor het eerst te bezichtigen. Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. En waar beter dan in het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, ontdek je het verhaal van deze iconische plek? Unieke scheepsmodellen, die decennia lang niet te zien zijn geweest, zijn gerestaureerd en worden speciaal voor deze expo uit het depot gehaald. Ook stelt het museum de oudste foto uit haar archief tentoon. In ‘De Haven’ is een hoofdrol weggelegd voor een spectaculaire hoeveelheid objecten uit de collectie van het Maritiem Museum.

Deze zomer dagelijks activiteiten in de Maritiem Museum Haven
Deze zomer zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in de museumhaven. De historische schepen en kranen zijn te bezichtigen aan de vernieuwde steiger, de scheepsmotor draait en er zijn demonstraties op- en overslag van lading en touwslaan. Kinderen kunnen een gratis speurtocht doen of gaan als echte ketelbinkies aan de slag met een stoere zeemanstattoeage als beloning. Kijk op www.maritiemmuseum.nl voor meer informatie.

PIT Veiligheidsmuseum vanaf 1 juni weer open

Liefhebbers van politie, brandweer en ambulance hoeven niet langer te wachten. Op maandag 1 juni opent PIT in Almere haar deuren voor het publiek. Dankzij de versoepeling van de landelijke maatregelen kan het museum weer open voor publiek. Daarbij wordt gewerkt conform het landelijk protocol dat gericht is op de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en de medewerkers. Dit betekent dat het museum ‘coronaproof’ is ingericht en er een aantal gedragsregels geldt. Zo is er bijvoorbeeld éénrichtingsverkeer in het museum en is er sprake van een maximum aantal bezoekers. Tickets kunnen uitsluitend online gekocht worden op pitveiligheid.nl. Aan ieder ticket is een tijdslot gekoppeld
waardoor het aantal bezoekers kan worden gereguleerd met het oog op een veilig bezoek.

Netl in Noordoostpolder open voor publiek

,,Jaaa de strandtoiletten mogen weer open en dus kunnen we nu, naast verblijfsgasten, ook onze vrienden en daggasten verwelkomen!”, zo meldt de directie van Netl uit Noordoostpolder opgetogen.

De opeingstijden van Netl zijn: Pinksterweekend vrijdag 29 mei t/m maandag 1 juni vanaf 10:00
Vrijdag 5 juni t/m donderdag 2 juli vrijdag, zaterdag, zondag vanaf 10:00
Vrijdag 3 juli t/m zondag 23 augustus alle dagen vanaf 10:00 *
Openingstijden zijn afhankelijk van de verruiming van de RIVM maatregelen.
Netl behoudt daarnaast het recht om bij te grote aanloop of het niet naleven van de Corona maatregelen, de slagbomen te sluiten en gasten te weren.

En zo gaat het werken bij Netl: scan de QR code op de menukaart, bestel en betaal online en je krijgt een smsje wanneer je bestelling klaar staat
Dit minimaliseert de contactmomenten en vergroot daardoor de veiligheid van gasten en medewerkers.

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.