Corona-travel-update 50: Tips voor thuisblijvers

Lekker een weekendje uitwaaien. Foto: Elkedagvakantie

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Tips voor vakantie in eigen land

,,We zijn een paar weken verder en voorzichtig worden er plannen gemaakt en vakanties in eigen land geboekt voor de zomer. En dat is absoluut geen straf! Laat me je overtuigen van de schoonheid van Nederland”, schrijft Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl. Ons land is weliswaar klein, maar verrassend veelzijdig. Met lange stranden voor een heerlijke vakantie aan zee, rust en ruimte in Drenthe, heuvels in het zuiden van Limburg die lijken op Toscane en Sahara landschappen in Brabant. Ontdek het zelf!

Thuis blijven is en blijft het motto, ook na de laatste persconferentie. Maar komen de muren op je af, word je gillend gek, moet je thuis werken, maar lukt dat niet of …. moet je er echt even tussen uit (door wat voor omstandigheden dan ook)? Er zijn bijzondere plekjes waar je nu, met goedkeuring van de lokale en landelijke overheid en volgens de RIVM maatregelen, terecht kan. Marleen heeft een overzicht gemaakt van die plekjes.

Als je gewend bent aan de gezelligheid van een hond in huis, dan kun je je haast niet voorstellen hoe het is zonder. De stilte valt pas op als je trouwe viervoeter er even niet is, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent. Heb jij jouw maatje het liefste altijd bij je? Bekijk deze 10 tips voor een vakantiehuis waar je hond welkom is.

Noodfonds voor groepsaccommodaties noodzaak

Èchte steunmaatregelen zijn nodig voor groepsaccommodaties om te kunnen overleven. Dat stelt hun brancheorganisatie, Groepsaccommodaties Nederland, die sterk pleit voor de instelling van een Noodfonds. Het gaat bij groepsaccommodaties om groepen van 20-450 personen die bij elkaar komen voor een meerdaags verblijf. Accommodaties zijn dan ook vaak speciaal gebouwd en ingericht op het bij elkaar brengen van (grote) groepen mensen.

Nu groepen voor lange tijd niet meer mogen samenkomen, staan juist groepsaccommodaties langdurig ‘leeg’, terwijl ze vaak al tot in 2021 geboekt zijn. En bij een 1,5m maatregel kunnen reeds geboekte groepen (denk aan verenigingen, onderwijs, kerk, jeugdwerk, culturele organisaties) straks maar met 20% van hun mensen komen. Dit betekent dat ook toekomstige reserveringen zullen worden geannuleerd.  Het merendeel van de groepsaccommodaties zal binnen een 1,5m economie de bedrijfsvoering dan ook niet kunnen voortzetten, zo stelt de organisatie.

,,Een in de kern zeer gezonde sector dreigt door de maatregelen tegen het coronavirus ten onder te gaan. Naast de instelling van een Noodfonds pleit Groepsaccommodaties Nederland dan ook voor de invoering van een 60MIN-   economie. Hierdoor zouden veel groepen dan wèl kunnen worden ontvangen”, zo stelt Alex de Ruiter, manager Groepsaccommodaties Nederland.

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.