Corona-travel-update 51: Zo kan het ook, maak van je bestemming een sprookje

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Overijssel haakt met Instagram (voorlees)verhaaltjes in op flamingo’s in de IJssel

De tropische verschijning van vier flamingo’s onlangs in de IJssel was prachtig. Minder mooi: er kon niet massaal naar gekeken kon worden. Tijdens het voorjaar voert MarketingOost normaal gesproken campagnes om toeristen naar Overijssel te trekken via VisitOost.nl. Daarom besloot de organsatie vrolijke (voorlees)verhaaltjes over de familie Flamingo te ontwikkelen. Zodat de jongste én oudere Overijsselaars zich thuis kunnen verwonderen over deze bijzondere gebeurtenis buiten. 

Het unieke is dat de vrolijke verhaaltjes uit ‘Waar is de familie Flamingo nou weer op vakantie’ direct en gratis te zien zijn op de Instagram stories van VisitOost.

Gevoel van trots

Alice Voorhorst, Manager Branding bij MarketingOost: In deze tijden van Covid-19 wil je graag iets bijdragen, dus we grepen de landing van vier flamingo’s direct aan. Om enerzijds de binnen zittende Overijsselaars iets leuks te geven en anderzijds een gevoel van trots te creëren. De flamingo’s in onze IJssel benadrukken het overheerlijke on-Nederlandse karakter van Overijssel.  

‘Waar is de familie Flamingo nou weer op vakantie’

Dit prentenboek in een modern jasje beantwoordt op grappige manieren slechts 1 intrigerende vraag: ‘Waar is de familie Flamingo nou weer op vakantie’. Elk antwoord/verhaaltje draait om een on-Nederlands leuk weetje of gegeven in Overijssel. Wilden ze bijvoorbeeld eigenlijk naar de kastelen in Frankrijk? En gingen ze acrobatische toeren uithalen op de toren van het Verzonken Dorp? De conclusie van elk hoofdstuk is dat het on-Nederlandse karakter van Overijssel zo bevalt, dat ze zeker weer terugkomen! Bedenkers van de flamingo campagne is Lemon Scented Tea, de illustraties zijn gemaakt door Bycen Molenaar. Lees meer over Familie Flamingo op visitoost.nl/familieflamingo

Meer voor thuis

DoeBoek, virtuele tours en Overijsselse wenskaarten: #lichtpuntje Om er toch voor te zorgen dat toerisme en recreatie in Overijssel straks weer volop tot bloei kan komen, worden door middel van diverse acties bewoners en bezoekers nu al geïnteresseerd om straks vakanties en andere activiteiten in Overijssel te ondernemen.

Samen met de Provincie Overijssel wordt dit geladen met de #lichtpuntje. We hebben allemaal lichtpuntjes nodig in deze onzekere tijd. Vanuit de bank of de tuinstoel kunnen ze genieten van de eigen (thuis)provincie. Met doe-boeken en virtuele tours (her)ontdekken ze hoe mooi het dichtbij huis is. Een speciale postkaarten actie geeft mensen de gelegenheid om (gratis) in contact te blijven met elkaar en uit te zien naar mooie momenten samen in Overijssel.Visitoost.nl/lichtpuntje

In het kort

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.