Corona-travel-update 52: Kijk dit is slim van 3 topkoks en Charlie’s Travels

Corona-travel-update 52: Kijk dit is slim van 3 topkoks en Charlie's Travels 9
Deze sterrenkoks werken mee aan het plan. Foto: Droomparken

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Charlie’s Travels steunt lokale ondernemers in Afrika met lancering streamingdienst

Door de Corona crisis ligt de reissector op apegapen. Geboekte vakanties zijn gecanceld en droomreizen zijn uitgesteld. Een aderlating voor de reisliefhebber, maar een voltreffer in het hart van de lokale ondernemer op bestemming, die (financieel) afhankelijk is van toerisme. Reden voor Charlie’s Travels, een Nederlands reisbureau gevestigd in Afrika, om een bijzondere streamingdienst te starten.

Op 6 mei wordt ‘Charlies and chill’ gelanceerd: een online streaming kanaal gevuld met bingewatch-waardige reisdocumentaires, opgenomen in Afrika. Maar hoe draagt dit bij aan de getroffen lokale ondernemer? Voor ieder gekeken film doneert het reisbureau 0,10 cent aan lokale ondernemers.

Reis naar Afrika vanuit je luie stoel

Charlie reisde de afgelopen jaren met een eigen productieteam rond op Afrikaans grondgebied. Van de gebaande paden af, dwars door de bush; want nieuwe routes en partnerships ontwikkel je niet van achter je laptop in een grijs kantoor. Zodoende beschikt het reisbureau (opgezet in 2014) nu over meer dan 250 reisfilms van 13 verschillende Afrikaanse landen. De beelden zetten Afrika in een totaal ander perspectief nu reislustige Nederlanders noodgedwongen thuis zitten.

Steun daarmee lokale ondernemers

Met de streamingdienst maakt Charlie’s Travels van de nood een deugd. Niet alleen kunnen mensen vanuit hun luie stoel genieten van wat vakantievreugde, tevens dragen zij bij aan de lokale steun. Want de lokale ondernemers die normaal gesproken de mooiste plekken van het continent laten zien, verdienen hun boterham met toerisme. Doordat de wereld door het Corona virus abrupt tot stilstand is gekomen, worden deze ondernemers geconfronteerd met grote financiële gevolgen. Helaas beschikken deze partners niet over reserves, ook is er geen sprake van overheidssteun.

Weekloon bij elkaar kijken

Charles Witlox, founder Charlie’s Travels: “De afgelopen zes jaar hebben wij duizenden Nederlanders off the beaten track Afrika kunnen laten zien. Dat was niet mogelijk geweest zonder onze lokale partners. Voor ons is dat de reden om juist nu, op een creatieve manier, iets terug te doen. Vanuit lokale overheden is er geen support, wij hopen met Charlie’s Travels de steun te bieden die zo hard nodig is.”

Voor iedere gekeken video wordt €0,10 gedoneerd aan lokale ondernemers en initiatieven. Samen met vrienden of familie hebben kijkers binnen no-time een weeksalaris voor een ranger bij elkaar gekeken. De kijker kiest aan welk project het geld gedoneerd wordt.

Toekomst van reizen

Voor Charlie’s Travels zijn de impact van toerisme op natuur, de lokale economie en culturen altijd prioriteit geweest. Nu de wereld stilstaat en er ruimte is om te kijken naar het wereldwijde reisgedrag, ziet het reisbureau dit als een goed moment om de discussie voort te zetten. De reportages en de keuze van projecten waar de kijkers aan willen doneren spelen in op het bewustzijn, waarmee ze hopen de toekomst van het reizen positief te veranderen!

Over Charlie’s Travels

Charlie’s Travels is dé reisspecialist als het gaat om op maat gemaakte off the beaten track-ervaringen in Afrika. Het verhaal achter het bureau Charlie’s Travels leest als een jongensboek: na zijn studententijd besluit oprichter Charles Witlox reizen door Afrika te organiseren. Van lustrumreizen voor jaarclubs, tot unieke reisbelevingen voor koppels en families, alles op maat en afgestemd op de wensen van de reiziger. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met een internationaal reislustig team van zo’n 30 man, opererend vanuit de jungle villa in Nairobi, Kenia. Naast het organiseren van reizen, produceert Charles met zijn team tevens zijn eigen Afrika reisprogramma op YouTube, waarin hij het échte Afrika laat zien. Meer informatie over Charlie’s Travels is te vinden op www.charlies-travels.com.

Feyenoord, Droomparken en Rotterdamse topkoks lanceren uniek ‘vijfsterrenrestaurant’

Het stadion is leeg, de restaurants zijn gesloten en het is rustig op de vakantieparken. Om mensen toch een uitje te bieden slaan Feyenoord, drie Rotterdamse sterrenchefs en Droomparken de handen ineen voor ‘het eerste vijfsterrenrestaurant van Nederland’. Een initiatief geheel aangepast aan de richtlijnen van het RIVM, waarbij gasten dineren en overnachten in honderd procent luxe.

Fred Mustert, (restaurant Fred **), Erik van Loo (restaurant Parkheuvel **), en Jos Grootscholten (restaurant Perceel *) samen goed voor vijf Michelinsterren, verzorgen op zaterdag 16 mei een uniek vijfgangendiner op Droompark de Zanding in Otterlo. De gasten schuiven echter niet aan in het restaurant op het park. Hun gedekte tafel staat klaar in hun eigen luxe villa. Aan alle maatregelen van het RIVM wordt voldaan, want iedere gang wordt aan de voordeur van de woning geserveerd. En uiteraard wel volgens de sterrenstandaard die de chefs gewend zijn.

Drie chefs

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam: ‘Toen Feyenoord mij benaderde met de vraag of ik wilde koken op een vakantiepark, dacht ik niet meteen ‘dat gaan we eens doen’. Maar toen ik vervolgens de luxe woningen op Droompark de Zanding zag, wist ik dat we op deze wijze ook een sterrendiner kunnen verzorgen. Het allerleukste eraan vind ik dat we met drie Rotterdamse chefs de handen ineen slaan om deze avond tot een succes te maken. En als er meer animo is, doen we dit gewoon meerdere avonden.’

Aansprekende campagnes

Andries Bruil, namens de directie van Droomparken: ‘Samen met Feyenoord zijn we altijd op zoek naar aansprekende campagnes en unieke concepten. De luxe villa’s die we hiervoor inzetten passen perfect bij dit concept. Voor ons is het nieuw dat we die nu ook voor één nacht in combinatie met een diner gaan verhuren, maar deze tijden lenen zich voor nieuwe uitdagingen en uiteraard kunnen de gasten één of meerdere nachten bijboeken. Al onze parken zijn coronaproof gemaakt, dus iedereen kan hier veilig verblijven.’

Het dinerarrangement inclusief overnachting kan worden geboekt via www.heerlijk.nl/special, het platform voor culinair Nederland van de Rotterdamse ondernemer Arthur Bassant. “Ik krijg de laatste tijd veel reacties van mijn klanten dat ze er na zes weken zelf koken en eten bestellen wel weer aan toe zijn om er tussenuit te gaan. Het leuke aan dit concept is dat je de luxe ervaart van uit eten gaan. Je tafel staat gedekt, de gerechten worden op mooie borden opgemaakt en geserveerd en de afwas wordt weer meegenomen. En dat je na het wijnarrangement alleen de trap nog maar hoeft te nemen naar de slaapkamer is natuurlijk een bijkomend voordeel.’
Het ‘vijfsterrensterrenrestaurant’ opent op 16 mei haar deuren. Kijk voor meer informatie op www.heerlijk.nl/special.

In het kort

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.