Corona-travel-update 56: Keukenhof ziet de zon opkomen

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Violiste Rosanne Philippens speelt de zon tegemoet in Keukenhof

Keukenhof wil zoveel mogelijk mensen de beelden van het bloeiende park laten zien. Het park is daarvoor een unieke samenwerking aangegaan met violiste Rosanne Philippens. In een 5 minuten durende video laat Rosanne zien en horen hoe zij de zonsopgang omarmt in een kleurrijk Keukenhof.

“Met deze video laten we mensen kennis maken met iets dat wat verder van hun belevingswereld staat”, aldus Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. “Bloemen, kleuren en muziek hebben veel invloed op het humeur van mensen. Met de combinatie van kleurige bloemen en de ontroerende vioolmuziek van Rosanne Philippens willen we mensen laten genieten.”

Het eerste uur zonlicht van de dag wordt ook wel het magische uur of het gouden uur genoemd. Om 6 uur in de ochtend speelde Rosanne Philippens in Keukenhof de sonate No. 5 voor viool van de Belgische violist-componist Eugene Ysaÿe. Philippens: “De 5e sonate van Ysaÿe heeft als bijnaam ‘De zonsopgang’. Je hoort in dit stuk de wereld langzaam lichter worden: de bloemen gaan open en de dieren ontwaken. Uiteindelijk, aan het eind van het stuk, hoor je de zon over het land stralen. Prachtig hoe het Ysaÿe lukt dit allemaal in noten uit te drukken!”

De video is onderdeel van de campagne ‘Keukenhof virtueel open’. Keukenhof deelt iedere week via haar socialmediakanalen hoe het park in bloei staat en medewerkers laten via video’s hun favoriete plekken zien. Eerder deelde het park al een 360 graden video van bijna 9 minuten.

Nedersaksen is super kindvriendelijk; ook als je thuiszit

Zeehondjes spotten in de Duitse Waddenzee, op de grootste houten achtbaan van Europa met 110 km/u naar beneden denderen en leuke wetenschappelijke experimenten doen: met ons virtuele aanbod kan de voorpret op de volgende vakantie in Nedersaksen beginnen. Knutselideeën, kleurplaten, apps en video’s nemen je mee op een kleine reis naar de oosterburen.

De dieren van Ostfriesland

Het weidse landschap van Ostfriesland met zijn weilanden, kanalen en sloten is perfect om te fietsen. De dieren die zo typisch zijn voor de streek – de schapen op de dijk, de zwartbonte koeien in het weiland, en de wadpieren en zeehonden op het wad – kun je thuis zelf namaken. Print jouw favoriete dieren (het beste op wat dikker A3-papier) en maak je eigen dierentuin. In Ostfriesland noemen ze deze geknutselde diertjes trouwens ‘Nümigs’, en dat is dialect voor schattig. En ja, ze zijn echt superschattig.

Voorpret op de Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide heeft twee gezichten: aan de ene kant de glooiende heidevelden met leuke dorpjes waar je met een beetje geluk een kudde met Heidschnucken tegenkomt, de typische schapen met de gekromde horens, die je al kunt leren kennen door de kleurplaat te downloaden. Aan de andere kant vind je nergens in Duitsland zoveel attractieparken zo dicht bij elkaar.

Voorproefje op een ritje met de Colossos in pretpark Heidepark Soltau misschien? Bekijk het 360 gradenfilmpje en dender virtueel met een snelheid van 110 km/u naar beneden in deze grootste houten achtbaan ter wereld. Gaaf!

In het Serengeti-Park kun je maar liefst 1.500 wilde en exotische dieren ontdekken. Op de 10 kilometer lange safaritocht kom je bijvoorbeeld leeuwen, tijgers, neushoorns en giraffen tegen. De dierenverzorgers weten precies wat de dieren leuk en lekker vinden. Een paar van deze activiteiten zijn in een app beschikbaar. Zo kun je de dieren naar de baobab-boom lokken en voeren, watergeven of borstelen. De muntjes die je hiervoor koopt, worden daadwerkelijk aan de verzorging van de dieren besteed.

Er was eens … onderweg op de sprookjesroute

Een van de highlights op de ‘Märchenroute’ is het leuke stadje Hamelen aan de Weser, bekend van de rattenvanger. Zoals je op de kleurplaat kunt zien, kwam deze naar Hamelen om een rattenplaag te bestrijden. Helaas weigerde het stadsbestuur te betalen voor zijn diensten. Als wraak lokte hij met zijn fluit 130 kinderen de stad uit. En die kinderen kwamen nooit meer terug.

Volgens de legende zou dit drama zich hebben afgespeeld op 26 juni 1284. Geloof jij dat de rattenvanger echt heeft bestaan? 100 procent zeker is dat de leugenbaron von Münchhausen echt heeft bestaan. Dit jaar wordt trouwens gevierd dat het 300 jaar geleden is dat hij werd geboren. In Bodenwerder vind je allerlei beelden van zijn fantasievolle verhalen.

Wolfsburg: meer dan VW alleen

Natuurlijk: in Wolfsburg vormt Volkswagen de spil van de stad. Autoliefhebbers, jong en oud, kunnen hun hart ophalen in de Autostadt. Maak een reis terug in de tijd bij de prachtige designiconen of werp een blik in de toekomst van het vervoer. Leuk: kleur de kleurplaat van de VW-bus van de toekomst, de ID-BUZZ, en race met behulp van de app met jouw bus door de Autostadt.

Hou je van experimenten? Dan kun je phaeno op je bucketlist zetten. Hier mag je alles zelf proberen, bijvoorbeeld hoe het is om als een fakir op een spijkerbed te liggen. phaeno biedt nu een aantal interessante experimenten aan voor thuis in de keuken. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een ei pelt, zonder je handen te gebruiken?

Nedersaksen: supergeschikt voor gezinnen

Nedersaksen staat bekend als gastvrije, gezinsvriendelijke reisbestemming en biedt kinderen en hun ouders en grootouders volop mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Je herkent de kindvriendelijke bedrijven aan het kwaliteitskeurmerk ‘KinderFerienland Niedersachsen’. Op de interactieve website www.vakantieland-nedersaksen.nl/vakantie-met-kinderen staat een gevarieerd en uitgebreid aanbod voor jong en oud!

Alle knutselideeën vind je op www.vakantieland-nedersaksen.nl/gezinsavonturen-voor-thuis  

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.