Corona-travel-update 57: Zuid-Tirol is weer klaar voor toeristen

Feldthurns in Zuid-Tirol (Italië) Foto: Elkedagvakantie

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Gorilla’s Rwanda ook beschermd tegen Covid19

Niet alleen mensen, maar ook dieren moeten beschermd worden tegen het corona virus. Zo ook de berggorilla’s in Rwanda, meldt Talisman in een nieuwsbrief. De dieren zijn erg vatbaar voor infecties en besmetting met COVID-19 kan zodoende ernstige gevolgen hebben voor de gorilla’s. De regering van Rwanda reageerde snel en stopte op tijd alle toeristische activiteiten in de nationale parken. Het personeel in deze parken is getest en geïsoleerd van hun familie. Er wordt alles aan gedaan om de fantastische primaten te beschermen. 

Afgelopen woensdag gaf Rwanda specialist Martine een geweldig webinar over deze intrigerende bestemming. Het webinar werd druk ‘bezocht’ en u kunt het hier terug kijken.

Zuid-Tirol weer open voor publiek

,,We hebben lang op dit moment gewacht. Eindelijk hebben we goed nieuws: in Zuid-Tirol kunnen accommodaties vanaf 25 mei 2020 hun gasten weer verwelkomen. Verder zijn ook restaurants en liften geopend. Aangepast aan de bijzondere omstandigheden zorgen de accommodaties ervoor dat de veiligheid en het welzijn van hun gasten en hun medewerkers wordt gegarandeerd”, zo laat de toeristische organisatie van de streek per mail weten.

Hier vindt u gedetailleerde informatie over de opgelegde normen, zodat niets een veilig verblijf in Zuid-Tirol in de weg staat.

Ierland schrijft een gedicht voor iedereen, die van het land houdt

Ierland Toerisme heeft het gedicht “I will return” geschreven met een bijpassende sfeervideo speciaal voor iedereen die van Ierland houdt.

In deze korte film met een mooie boodschap, sterke emotionele verbinding en beelden van de adembenemende landschappen toont Ierland haar empathie. De sfeervideo is een beeldversie van het gedicht ‘I will return’ met hartverwarmende momenten en uitzichten waar je stil van wordt en gebaseerd op de campagne ‘Ierland laat je hart sneller kloppen’. Met dit gedicht staat Ierland stil bij de huidige situatie in de wereld waar je ook bent. Een mooi moment voor een kleine literaire inspiratie over de poëtische schoonheid van Ierland.

“I will return into her arms,

Gently into the fold.

To see the waters and her fills,

And all the beauty she beholds.

To feel the earth beneath my feet,

The warmth against my face,

And be welcomed in at every turn,

Into her kind embrace.

But alas, for now I’ll have to wait,

To see my true loves form,

But we all know that these green lands,

Have weathered tougher storms.

The wandering lanes,

And rugged cliffs,

Her fields laced with streams,

Will still be there after I awake,

But for now they’re in my dreams.”

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.