Corona-travel-update 58: Corendon belooft met eigen ‘teststraat’ coronavrije vakanties

Corona-travel-update 58: Corendon belooft met eigen 'teststraat' coronavrije vakanties 9
Huttopia De Roos aan de Vecht. Foto: Huttopia

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Ondanks coronatijd: Huttopia opent haar eerste natuurcamping in Nederland

De Franse organisatie Huttopia, gespecialiseerd in natuurcampings, opent dit jaar haar eerste locatie in Nederland op een prachtig plekje in het heuvellandschap aan de Overijsselse Vecht. Camping Huttopia de Roos, een begrip bij liefhebbers, sluit helemaal aan op de uitgangspunten van Huttopia: natuur, rust, ruimte en de kunst van het kamperen. Dit is de eerste Huttopia camping buiten Frankrijk in Europa.

,,De eerste aanblik van het campingterrein bij binnenkomst is fenomenaal”, zo prijst de organisatie zelf de plek vlakbij Ommen aan. Met 27 ha is Camping Huttopia De Roos uitzonderlijk ruim van opzet en ligt in een prachtig decor van bosduinen, karakteristieke bomen en water. Het is een oase van rust en natuur.

Glamping á la Huttopia

De kunst van kamperen betekent niet afzien op dun slaapmatje. Huttopia zoekt de balans tussen comfort en authenticiteit. Naast de losse standplaatsen voor gasten met een eigen tent, caravan of camper, plaatst Huttopia een groot aantal eigen accommodaties voor comfortabel kamperen. Deze zomer al, kunnen gasten verblijven in de ‘Trappeur’, dit zijn stoere Canvas & Hout tenten met een ruim eigen terras, twee slaapcabines met goede bedden voor 5 personen, een badkamer, keukenunit en een leefgedeelte.

Alle tenten worden ruimtelijk geplaatst, zodat er volop privacy is en iedere gast optimaal geniet van het natuurlijke landschap. Geen hutje-mutje of strakke laantjes. Een andere keuze is de Classic Wood tent, een ruime lodgetent met een slaapgedeelte voorzien van 2 kamers met comfortabele bedden, een ingerichte keukenhoek en een ruim, houten terras.

Om de camping aan te passen aan de actuele Huttopia-standaards zijn ook de receptie, de winkel en sanitair vernieuwd. Het hart van de camping vormt het nieuwe ‘Centre de Vie’ met onder meer een food-truck, een gezellig café en een heerlijk terras aan het water. Nieuw zijn ook de kleine modulaire sanitair units voor maximaal 6-8 personen.

Imposante natuur

De camping grenst aan de Overijsselse Vecht, dit levert prachtige uitzichten op over het water en de groene bosrand aan de overzijde. Een doodlopende rivierarm eindigt midden in de camping en is een eldorado voor allerlei wateractiviteiten. Zwemmen, kajakken, roeien, wat je maar wilt en voor de liefhebbers zelfs een klein strandje.

Veel Nederlandse gasten

Huttopia is voor veel Nederlandse vakantiegangers geen onbekende naam, ieder jaar verwelkomen de bestaande 42 Huttopia locaties in Frankrijk veel Nederlanders. Vorig jaar steeg dit aantal met 30% en uit het grote percentage ‘repeaters’ blijkt dat het Huttopiaconcept en natuurcampings veel mensen aanspreekt. ‘Wij zijn blij dat we onze gasten nu ook op dit prachtige plekje in Nederland kunnen verwelkomen’, aldus oprichter en directeur Céline Bossanne van Huttopia. Camping Huttopia de Roos is geopend tot eind september 2020. Meer informatie: www.campingderoos.nl

Geen vakantie? Dan reis je toch met je koelkast

Corona-travel-update 58: Corendon belooft met eigen 'teststraat' coronavrije vakanties 11
De VW-busjes hebben een magisch vakantie-aureool gekregen. Dat kun je nu zo dagelijks thuis beleven.

De Volkswagen Bulli werd het icoon van de sixties dat een nieuw tijdperk vertegenwoordigde; een tijd waarin grenzeloze vrijheid en samen de wereld ontdekken gevierd werd. Ruim een halve eeuw later is de ‘hippiebus’ terug van weggeweest; om roadtrips mee te maken, als coole camper of als festival foodtruck. Goed nieuws, ETNA lanceert de legendarische Volkswagen Bulli als koelkast in de Benelux. Zo kun je iedere dag van het gevoel van vrijheid en blijheid genieten, want ook thuis kun je – in deze coronatijden – de mooiste avonturen beleven. Peace man!

De speciale editie zal het hart van vele fans sneller doen kloppen. De ronde vormen, chromen details en het sprekende logo zijn in nauwe samenwerking met Volkswagen ontworpen.  De ETNA koelkast staat volgens de producent ‘voor avontuur en reizen maar ook voor thuiskomen en bewust genieten’. De babyblauw met roomwit gekleurde koeler heeft energielabel A+++ en heeft naast een koelgedeelte (229l) een vriesvak (25l).

De ETNA Volkswagen Bulli (RTB154BLA) heeft een verkoopprijs van € 1.299,-

Wist je dit? 

  1. Zonder de Nederlandse zakenman en autocoureur Ben Pon was de Volkswagen Bulli er niet geweest. Tijdens een bezoek aan de VW-fabriek in Duitsland kwam hij op het idee om een Kever in busvorm te maken. Hij maakte zelfs de eerste schetsen voor de iconische autobus. De rest is historie.
  2. Het was niet tot het bekende Woodstock Festival in 1969 dat de Volkswagen Bulli een symbool werd van de hippiegeneratie. Mensen uit het hele land kwamen per auto naar het terrein en hadden niet veel geld voor moderne, Amerikaanse auto’s. Het degelijke en betaalbare VW busje bleek letterlijk en figuurlijk ‘the way to go’.
  3. We zien de Volkswagen T1 in veel vrolijke kleuren voorbij komen maar oorspronkelijk leverde de fabriek de bus alleen in het blauw. Wilde je een andere kleur, dan moest je dit bij de lokale Volkswagen dealer laten doen.

Kijk voor meer informatie op www.etna.nl/bulli.

Keukenhof sluit succesvol virtueel seizoen

22 miljoen bezoekers hebben afgelopen 8 weken genoten van Keukenhof Virtueel Open. Omdat het park dit jaar niet open kon voor publiek, werd een online- en televisiecampagne gestart. Onder het motto ‘als jullie niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen wij Keukenhof naar jou’ bracht Keukenhof de tulpenpracht bij de mensen thuis.

Keukenhof Virtueel Open

Keukenhof deelde in 8 weken tijd 23 video’s via haar socialmediakanalen, met iedere week nieuwe beelden van de bloei in het park. De tuinmannen gaven uitleg over de bloemen en lieten mooie plekken in het park zien. Zo was Keukenhof op een andere manier toch de wereldwijde etalage voor de sierteelt. Het park stond prachtig in bloei dankzij het zonnige voorjaar.

“De onlinecampagne van Keukenhof was succesvol”, geeft directeur Bart Siemerink aan. “Keukenhof had voorafgaand aan de lente al 176.000 volgers op Facebook. Dat groeide in de afgelopen weken tot 267.000. Op Instagram was bijna een verdubbeling te zien van het aantal volgers van 35.000 tot 62.000. De berichten van Keukenhof werden positief ontvangen: het park ontving veel (handgeschreven) brieven, bedankjes en steunbetuigingen via mail en social media. Dit deed ons goed in deze moeilijke tijd.”

Nieuwe initiatieven

Een leeg Keukenhof bood ook de mogelijkheid om het park op een unieke manier aan de wereld te laten zien. Dat gebeurde onder andere door een Virtual Reality tour en een 360 graden wandeling door het park. Ruim 600.000 mensen bekeken deze video’s. De livestream op Facebook, waarin directeur Bart Siemerink kijkers meenam tijdens een 30 minuten durende rondleiding door Keukenhof, is bekeken door ruim 500.000 mensen. Zo konden kijkers het park meemaken alsof ze er zelf waren.

Keukenhof op televisie

In dit seizoen zijn diverse nieuwe samenwerkingen ontstaan met televisiezenders in binnen- en buitenland. Er was een prachtige samenwerking met Omroep Max: dankzij twee 45 minuten durende documentaires genoten twee keer een miljoen mensen van de lentebeelden in Keukenhof.

De uitzendingen van NPO BinnensteBuiten, TV West en All You Need is Love werden bekeken door miljoenen kijkers in Nederland. Ook in het buitenland was Keukenhof te zien via de ZDF, ARD, TF1, CBS en andere grote zenders. Op die manier kon Keukenhof een breed publiek bereiken met fleurige beelden van de Hollandse bloemen. Dankzij een liveoptreden van DJ Fedde Le Grand bij SLAM FM en een video met violiste Rosanne Philippens, sprak Keukenhof dit jaar ook andere doelgroepen aan dan de bezoekers die normaal naar het park komen.

Resultaten seizoen 2020

2020 was voor Keukenhof een jaar zonder bezoekers dus een jaar zonder inkomsten. “Keukenhof heeft afgelopen jaren gelukkig goede seizoenen gehad”, geeft Siemerink aan. “We werken nu toe naar het volgende seizoen. De voorbereidingen die we hebben getroffen voor 2020 nemen we mee naar 2021. We kijken ernaar uit om ons park dan weer echt aan de bezoekers te laten zien.”

Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

Corendon biedt al deze zomer ‘coronavrije’ vakanties

Corendon biedt vanaf 26 juni dit jaar ‘coronavrije’ vakanties aan naar een beperkt aantal bestemmingen. Klanten van Corendon worden vanaf die datum vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus, op een testlocatie vlakbij Schiphol. Daarna zorgt Corendon ervoor dat de vakantiegangers zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen tijdens de reis naar hun vakantiehotel.

Dit geldt voor de transfer naar de luchthaven, de incheck, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. In hun hotel kunnen de gasten vervolgens onbezorgd van hun vakantie genieten zonder afstand te hoeven houden van de andere gasten. De enige voorwaarde is dat ze hun hotel niet verlaten tijdens hun verblijf omdat de veiligheid van de hotelgasten dan niet langer gegarandeerd kan worden.

Teststraat

De touroperator heeft in de afgelopen weken een teststraat ingericht in haar Corendon City hotel in Amsterdam. Honderden medewerkers van Corendon hebben zich het afgelopen weekend vrijwillig aangemeld voor een sneltest die de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19 aantoont. Ervaren medische teams voeren de tests uit en de beoordeling van de uitslag gebeurt door gekwalificeerde artsen.

Als deze proef succesvol verloopt, zal iedereen vanaf woensdag 13 mei een reservering kunnen maken om deze test te ondergaan. Deze test is niet dezelfde als de test die straks wordt aangeboden aan de vakantiegangers. De antistoffentest toont aan of mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus en hierdoor een zekere mate van immuniteit hebben opgebouwd; de coronatest die straks aan vakantiegangers wordt aangeboden toont de aanwezigheid van het virus zelf aan.

‘Da’s geen vakantie’

Steven van der Heijden, CEO Corendon: “Vakantie waarbij je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden of mondkapjes moet dragen, is voor ons geen vakantie. Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen tijdens hun vakantie en daar gaan we vanaf 26 juni voor zorgen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden. De enige restrictie is dat gasten het resort niet kunnen verlaten omdat we dan hun veiligheid niet meer kunnen garanderen.

De ervaring leert echter dat veel klanten het resort tijdens hun vakantie sowieso vaak niet verlaten omdat het alles biedt; zowel culinair als op het gebied van animatie. We gaan er daarom vanuit dat het merendeel van onze vakantiegangers dit er graag voor over heeft om weer onbezorgd vakantie te kunnen vieren.”

Eén test; een vakantie lang beschermd

Het testen van vakantiegangers gebeurt straks bij het Corendon Village Hotel, vlakbij Schiphol, kort voor het vertrek van de vlucht. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zoveel mogelijk in een beschermende omgeving blijven. Dit betekent dat ook de buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van Corendon Dutch Airlines en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op corona.

Tijdens de vlucht kan hierdoor ook een normale service verleend worden en kunnen vakantiegangers zónder mondkapjes reizen. Er hoeft ook geen 1,5 meter afstand van anderen te worden gehouden. De kosten voor de test bedragen circa €50 per persoon.

Turkije als eerste bestemming

Corendon kan de ‘coronavrije’ vakanties alleen aanbieden als zij controle heeft over de hele reis. Dit betekent dat het vooralsnog alleen mogelijk is bij vakanties waarbij met de eigen airline wordt gevlogen en waarbij in eigen Corendon hotels wordt verbleven. Daarom wordt gestart met de bestemming Antalya aan de Turkse rivièra waar de reisorganisatie meerdere all-inclusive hotels bezit.

In de komende weken wordt overlegd met de autoriteiten op andere bestemmingen om ook daar vakanties te kunnen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Ibiza en Curaçao, waar Corendon ook eigen resorts heeft. In het geval van Curaçao zal overlegd worden met KLM, die de vluchten uitvoert. Ook Sardinië en Sicilië zijn mogelijke kandidaten voor dit programma en diverse andere bestemmingen hebben ook interesse getoond om op deze manier het toerisme weer op te starten.

Later mogelijk ook Brussel

,,We starten met vluchten vanaf Schiphol en bekijken de mogelijkheden om het later ook vanaf andere luchthavens aan te bieden, zoals Brussel. Zodra alle details bekend zijn, zal Corendon contact opnemen met haar klanten om ze deze ‘coronavrije’ vakantie aan te bieden”. Een ‘coronavrije’ vakantie zal straks naar verwachting niet voor alle geboekte reizen mogelijk zijn. Corendon analyseert de mogelijkheden voor deze vakanties en neemt hierover op een later moment contact op met deze klanten.

Ervaring met teststraat

Corendon zorgt vanaf 26 juni voor voldoende wetenschappelijk onderzochte en betrouwbare corona-sneltesten om al haar klanten te kunnen testen. De testen worden afgenomen door ervaren medische teams onder leiding van gekwalificeerde artsen in een professioneel opgezette testlocatie waar een strikt 1,5 meterprotocol wordt gehanteerd. Corendon doet op dit moment ervaring op met deze zogenaamde teststraat. Het Corendon City hotel in Amsterdam is tijdelijk in gebruik als testlocatie.

Medewerkers van Corendon kunnen zich vandaag en morgen laten testen op de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19. Daarna wordt de test ook commercieel aan andere belangstellenden aangeboden. Dit is een andere test dan de coronatest die straks voor vakantiegangers gebruikt gaat worden. Maar op deze manier wil Corendon ervaring opdoen met het hele testproces en de logistiek die daarbij komt kijken. Als de proef slaagt, kan iedereen zich vanaf woensdag 13 mei tegen betaling van €69 aanmelden voor deze sneltest op antistoffen en een afspraak maken via corendonsneltest.nl.

‘Veiligheid voor alles’

Er moet nog heel veel worden geregeld om deze ‘coronavrije’ vakanties vanaf 26 juni te kunnen aanbieden. Als er ook maar enige twijfel bestaat over de veiligheid van de vakantiegangers, dan zal Corendon niet aarzelen om de start van het programma uit te stellen. Er is Corendon veel aan gelegen om een zo groot mogelijk deel van de honderdduizenden klanten die zich verheugd hadden op een onbezorgde zonvakantie alsnog van dienst te kunnen zijn. Maar uiteraard staat de gezondheid en de veiligheid van de vakantieganger altijd op de eerste plaats.

Update maatregelen Peru

De maatregelen die Peruaanse overheid heeft genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, zijn verlengd tot en met zondag 24 mei. Dit betekent het volgende:

  • Tussen maandag en zaterdag is het één persoon per familie toegestaan om eten te kopen, naar de apotheek te gaan en/of naar de bank te gaan. Op zondag is het voor niemand toegestaan om naar buiten te gaan.
  • Het gebruik van een mondkapje op straat is verplicht.
  • De avondklok die in het hele land geldt is nu vanaf 20.00 tot 04.00 uur. In Tumbes, Piura, Lambayeque, La Libertad en Loreto geldt dit vanaf 16.00 uur.
  • Bovenstaande maatregelen zijn van toepassing tot en met zondag 24 mei. Hetzelfde geldt voor de sluiting van de internationale grenzen.

In het kort – nieuwsoverzicht

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.