Corona-travel-update 59: Dit kan allemaal al weer

Corendon village in Badhoevedorp. Foto: Corendon

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Attractiepark Toverland heropent zijn poorten

In overleg met gemeente Horst aan de Maas werkt Toverland toe naar de heropening van het attractiepark. Toverland streeft ernaar om vanaf 19 mei 2020 weer bezoekers te ontvangen. Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving houdt het attractiepark zich hierbij aan het protocol ‘Veilig Samen Uit’.

Dit protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Het protocol wordt de komende tijd uitgebreid geoefend door de medewerkers van Toverland. Meer informatie is te vinden via toverland.com/veiligsamenuit.

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur, is verheugd dat Toverland binnenkort weer open kan. “Toverland heeft veiligheid altijd al hoog in het vaandel staan. Onze medewerkers zijn dit al gewend en worden hier nu extra op getraind. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we onze gasten een veilig en verantwoord dagje uit en onze medewerkers een magische werkdag kunnen bieden. We zijn er klaar voor om onze poorten op 19 mei, onze verjaardag, weer te openen!”

Veilig Samen Uit

Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en biedt drie garanties die passen binnen de richtlijnen van het RIVM:

1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens.

Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Toverland is maar liefst 30 hectare groot en biedt dus volop ruimte aan haar gasten. Om de capaciteit te bewaken wordt het verplicht om voorafgaand aan een dagje Toverland online tickets op datum te reserveren.

2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie.

Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers zijn bovendien goed getraind en attenderen gasten op de afspraken.

3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.

Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals de achtbaanbeugels en deurklinken.

Meer informatie

Gasten kunnen zich op de website van Toverland goed voorbereiden op hun bezoek. Hier is het bovendien mogelijk om online tickets op datum te reserveren. De capaciteit van Toverland is beperkt tot de helft en alleen met een ticket op datum is toegang verzekerd. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren dienen te reserveren. Hiervoor heeft Toverland een speciaal abonnementhoudersplatform ontwikkeld. Via toverland.com/coronavirus geeft het attractiepark antwoord op veelgestelde vragen.

Fika Drive-in in Småland

Geen koffiepauze zonder ‘fika’! Fika zit diepgeworteld in de Zweedse cultuur. Of je nu gaat voor een kaneelbroodje, een kardemombroodje of een andere ‘bulle’, iets lekkers bij de koffie hoort erbij. Oók in Corona-tijden… Konditorei Villa Vik in de Zuid-Zweedse stad Växjö opende een exclusieve ‘Fika Drive-in’, zodat je op veilige wijze aan je dagelijkse koffie met wat lekkers kunt komen.

Restaurants in Zweden zijn momenteel doorgaans geopend, maar niet zonder gepaste maatregelen getroffen te hebben. Ook in Växjö, de culinaire hoofdstad van Småland, ontpoppen veel take-away initiatieven en social distancing eetgelegenheden. Zo werkt het prijswinnende restaurant Villa De Luxe volgens het ‘Don’t-move’ principe: opstaan tijdens het diner is niet toegestaan. Ook kun je eten bestellen via een speciale app. 

Reizen in en naar Zweden wordt momenteel zo veel mogelijk beperkt in een poging de verdere verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Maar dat betekent niet dat mensen niet kunnen genieten van al het moois dat Zweden te bieden heeft. En ook de Zweden zelf zitten niet stil en komen met creatieve oplossingen.

Voor meer informatie en de laatste updates omtrent de regelgeving in Zweden, is meer te vinden op de site van de Zweedse overheid: https://www.government.se.

Een tripje nét over de grens? Bezoek diamantstad Antwerpen!

De zomer is in zicht en het blijft nog even spannend: met mondkapjes het vliegtuig in of wordt het toch vakantie in eigen land? Grenzen gaan langzaamaan weer open, zo mag ook België (hopelijk!) vanaf 8 juni weer toeristen ontvangen. Met dit bericht brengen we voor zo’n uitstapje de diamanthoofdstad van de wereld onder de aandacht: Antwerpen!

Dichtbij huis maar toch nét de grens over. Waarom zou je gaan?

  1. Diamanten zijn ouder dan dinosaurussen. Natuurlijke diamanten zijn heel oud: ouder dan dinosaurussen, ouder dan onze continenten zelf. Diamanten zijn zelf 1 tot 3,5 miljard jaar oud.  De aarde is 4,5 miljard jaar oud.
  2. De oorsprong van de ringvinger. De traditie om de verlovingsring aan de linker ringvinger te dragen, komt uit het oude Rome. Ze dachten toen dat ze in die vinger de ‘vena amoris’ kon vinden: een ader die rechtstreeks naar het hart zou gaan.
  3. Antwerpen is al meer dan 500 jaar het grootste diamantcentrum ter wereld. 86% van de totale wereldhandel in ruwe diamant vindt hier plaats. Elke diamant ter wereld heeft minstens 1x Antwerpen gepasseerd.
  4. Diamond Square Mile. Vlakbij het Centraal Station van Antwerpen bevindt zich de ‘Diamond Square Mile’, de Antwerpse diamantwijk. Op 1 vierkante kilometer zijn 4 diamantbeurzen gehuisvest en zijn maar liefst 1600 gespecialiseerde diamantbedrijven actief. Diamantbewerkers, juweliers en groothandelaars zijn hier thuis in de wereld van slijperijen en showrooms.
  5. Gouden Straatjes vs. Negen straatjes. Waar we in Amsterdam de ‘Negen straatjes’ hebben, kent Antwerpen overigens ook de ‘Gouden Straatjes’, in een straal van één kilometer rond DIVA. In deze gezellige winkelstraatjes in het historische stadscentrum vinden shoppers maar liefst 22 juweliers, zilver- of goudsmeden en onafhankelijke juweelontwerpers.

Qatar Airways geeft 100.000 gratis tickets weg aan de zorgverleners

Qatar Airways schenkt 100.000 gratis tickets aan zorgverleners in de eerste lijn en wil hen hiermee als helden bedanken voor de verzorging van patiënten tijdens de huidige COVID-19-pandemie.

De giveaway actie van Qatar Airways gaat in vandaag 12 mei, de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ en sluit af op 18 mei om 23.59 uur (lokale Doha-tijd, 1 uur later dan onze Midden-Europese tijd). Professionele zorgverleners kunnen zich voor dit exclusieve aanbod inschrijven op qatarairways.com/ThankYouHeroes. Via een formulier ontvangen ze een unieke promotiecode, aangeboden op een first come, first served basis.
Bekijk de video van Qatar Airways

Procedure om in te schrijven en te reserveren

Professionele zorgverleners uit alle landen ter wereld komen in aanmerking voor gratis tickets. Met het oog op een eerlijke en transparante aanvraagprocedure, krijgt elk land dagelijks een aantal tickets toegewezen volgens het aantal inwoners, gespreid over zeven dagen tussen 12 en 18 mei. De tickets worden tijdens de hele campagneperiode dagelijks om 00:01 uur ’s ochtends Doha-tijd (23:01 uur AMS/BRU tijd) vrijgegeven.

Zorgverleners die de promotiecode ontvangen, kunnen voor zichzelf en een medereiziger naar keuze twee gratis retourtickets in Economy Class boeken op vluchten uitgevoerd door Qatar Airways, naar om het even welke bestemming ter wereld. De tickets moeten vóór 26 november 2020 worden geboekt voor reisdata tot 10 december 2020. Ze zijn volledig flexibel en laten onbeperkt toe om bestemming en datum te wijzigen zonder kosten. Tarieven en toeslagen worden niet in rekening gebracht op de tickets; de luchthaventaksen zijn van toepassing.*

Als extra blijk van waardering krijgen de zorgverleners een voucher met 35% korting om in te ruilen bij de Qatar Duty Free verkooppunten op Hamad International Airport (HIA), de ultramoderne hub van de luchtvaartmaatschappij in Doha, voor gebruik tot en met 31 december 2020**.

* Dit aanbod is enkel beschikbaar voor vluchten die door QR zelf worden uitgevoerd. De in aanmerking komende zorgberoepen zijn beperkt tot: arts, verpleegkundige, paramedicus, apotheker, laborant en klinisch onderzoeker. Een geldig werkgevers-ID moet op de luchthaven bij het inchecken worden getoond.

** Er zijn bepaalde voorwaarden van toepassing, verdere details bij de verkooppunten, voucher geldig tot 31 december 2020.

Corendon lanceert All Inclusive vakanties aan de Costa Holanda

Corendon lanceert haar nieuwste vakantiebestemming: Costa Holanda. Door het coronavirus is vliegen naar een zonbestemming op dit moment nog niet mogelijk, behalve de ‘coronavrije’ vakanties naar een beperkt aantal bestemmingen vanaf 26 juni. Aangezien Corendon begrijpt dat mensen wel graag op vakantie willen gaan, introduceert de touroperator All Inclusive vakanties aan de Amsterdamse kust.

Costa Holanda biedt de Nederlandse vakantieganger de ultieme combinatie van zon, zee en strand en de cultuur van het bruisende Amsterdam. Een verblijf in het Corendon Village Hotel kan worden afgewisseld met een stranddag bij de Corendon Beach Club in Zandvoort. Dankzij het All inclusive concept in zowel het hotel als de beachclub, onbreekt het de gasten aan niets.

Het verblijf aan de Costa Holanda is inclusief: hotelovernachting, maaltijden en de drankjes in het restaurant en diverse bars van het Corendon Village hotel. Daarnaast zijn lunch, diner en drankjes in de Corendon Beach Club inbegrepen. Ook het parkeren bij het hotel is inclusief de prijs, net als de shuttleservice naar de strandtent in Zandvoort en naar Amsterdam. Bovendien krijgen kinderen tot en met 14 jaar korting.

Totaalconcept

Atilay Uslu, oprichter van Corendon: “Met de samenwerking met EuroParcs hebben we een eerste stap gezet op de Nederlandse markt. Alleen is op dit moment de vraag naar vakanties in eigen land dusdanig groot dat we op zoek moesten naar nog een alternatief. Nederland heeft de mooiste stranden van de wereld. Aangezien we zelf een beachclub en hotels bezitten en we onze klant goed kennen, hebben we een uniek totaalconcept ‘Costa Holanda’ bedacht. Onze klanten kunnen nu genieten van een verblijf in ons hotel en een dag doorbrengen bij onze strandtent op basis van All Inclusive. Voor zover we hebben kunnen zien, zijn we de eerste Europese beachclub met een All Inclusive concept. Kortom het ultieme vakantiegevoel van Corendon maar dan in eigen land.”

Hotel en beachclub

Het stijlvolle viersterren hotel beschikt over meerdere restaurants in het hotel waaronder het Plaza restaurant. Hier genieten de hotelgasten onbeperkt van een uitgebreid Mediterraan’s buffet met een grote verscheidenheid aan warme en koude gerechten uit diverse internationale keukens. In de diverse bars zoals de Lobby bar, Sports Bar en Sky Bar zijn wijn en bier, maar ook diverse merken gin, wodka, whiskey, rum en likeuren te verkrijgen. Verder beschikt het hotel over een SPA met zwembad en fitnessruimte en een bioscoop. Voor de kinderen zijn er speciaal onder andere tafeltennistafels, trampolines en een zeer uitgebreide gameroom te vinden. Blikvanger is de Boeing 747 in de tuin van het hotel die ook van binnen te bewonderen is.

De beachclub is centraal gelegen op het Badhuisplein in Zandvoort en straalt een relaxte, zomerse Ibiza sfeer uit. Naast de vele comfortabele strandbedjes zijn er ook cabana’s te vinden om heerlijk in te relaxen. Op het buitenterras kunnen in theorie 120 gasten genieten van de uitzicht; in het restaurant zijn 100 plekken beschikbaar en daar worden heerlijke gerechten geserveerd. De comfortabele strandbedjes, cabana’s, parasols en handdoeken zijn inclusief voor hotelgasten. Zij kunnen hier ook onbeperkt genieten van een heerlijke lunch of diner met uitzicht op de zee. Vanzelfsprekend zijn de drankjes ook inbegrepen. Uiteraard volgen we de regels rondom corona vanuit de overheid en bewegen we mee met de maximum capaciteit bezoekers die aan gelegenheden gesteld wordt.

Costa Holanda

Het Corendon Village Hotel Amsterdam is zeer gunstig gelegen: dichtbij het centrum van Amsterdam én de zonovergoten ‘Amsterdamse’ kust in Zandvoort en Bloemendaal. Met goed weer is Zandvoort zelfs vanuit het Village hotel te zien. Aangekomen bij de kust ontbreekt het aan niets; langs de boulevard is de Corendon Beach Club te vinden en de rustzoekers en wandelaars kunnen terecht in het prachtige duingebied erachter. In de omgeving van het Village hotel is meer dan genoeg te doen.

De hoofdstad Amsterdam biedt een keur aan bezienswaardigheden zoals de sfeervolle grachtengordel, het indrukwekkende Anne Frankhuis, het bekende Red Light District en het Rijksmuseum waar de beroemde Nachtwacht van Rembrandt van Rijn te bewonderen is. Uit datzelfde Rijksmuseum heeft Corendon overigens de afbeelding van het schilderij De bedreigde zwaan van Jan Asselijn gebruikt voor de hoofdeinden van de bedden in haar hotel.

De All Inclusive vakanties aan de Costa Holanda zijn al vanaf 79 euro per persoon per nacht te boeken op corendon.nl/holanda.

Turkije lanceert het Gezond Toerisme Certificeringsprogramma 

Ministerie van Cultuur en Toerisme van de Republiek Turkije heeft een Gezond Toerisme Certificeringsprogramma opgesteld, dat vanaf dit zomerseizoen 2020 van kracht is. De Gezond Toerisme Certificering is onder leiding van het ministerie van Cultuur en Toerisme opgezet, in nauwe samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en alle belanghebbenden in de sector.

Het programma omvat een breed scala aan maatregelen die moeten worden genomen met betrekking tot vervoer, accommodaties, de gezondheid van werknemers van de faciliteiten en passagiers. Dit certificaat, dat wordt verstrekt door internationale certificeringsinstellingen, bevestigt dat er aan de hoge gezondheids- en hygiënevoorwaarden wordt voldaan bij luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en andere transport-, accommodatie- en voedsel- en drankgelegenheden.

Gezond Toerisme Certificeringsprogramma bestaat uit 4 hoofdpijlers.
Het certificeringsprogramma van Turkije bestaat uit 4 hoofdpijlers: ‘Gezondheid en veiligheid van de passagier’, ‘Gezondheid en veiligheid van de werknemer’, ‘Voorzorgsmaatregelen in voorzieningen’ en ‘Voorzorgsmaatregelen rondom vervoer’.

‘Gezondheid en veiligheid van de passagier’ omvat de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot passagiers vanaf het moment van inchecken tot het uitchecken. Waaronder: geen toegang tot de terminals voor passagiers zonder mondkapje, gratis mondkapjes voor passagiers, toepassing van thermische camera- en lichaamstemperatuurmeting bij de ingang van terminalgebouwen, voorbereiding van desinfectietapijten en desinfectiecabines. Indien nodig het toepassen van de vereiste protocollen voor de passagiers die worden gediagnosticeerd als risicogroep tijdens reizen.

‘Gezondheid en veiligheid van de werknemer’ bevat voorzorgsmaatregelen gericht op fysiek en mentaal gezondheid van het personeel in het vervoer, in accommodaties en eet & drink gelegenheden. Waaronder procedures zoals hygiëne- en sanitair trainingen van het personeel, psychologische ondersteuning en het verstrekken van de vereiste hygiëne- en gezondheidsapparatuur. Ook het controleren van het personeel met thermische camera’s zijn vereiste voorwaarden, evenals de aanwezigheid van thermometers en planningsdiensten, het houden van vergaderingen en regelmatige gezondheidscontroles van personeel.

‘Voorzorgsmaatregelen genomen bij voorzieningen’, omvat stappen die moeten worden genomen om de verspreiding van de uitbraak te voorkomen. Hiervoor zijn processen vastgesteld die door de accommodatie, eet- en drinkgelegenheden moeten worden geïmplementeerd en die zijn gedefinieerd voor het verkrijgen van het certificaat. Certificering betekent dat er maatregelen zijn genomen, geïmplementeerd en gecontroleerd voor het houden van afstand, contact en isolatie, en die nodig zijn om de verspreiding van de pandemie binnen het personeel te voorkomen.

‘Voorzorgsmaatregelen genomen met betrekking tot vervoersmiddelen’ omvatten bepaalde maatregelen en voorschriften voor lucht-, land- en zeevervoer. Opleiding van personeel, immuniteitscertificaat voor medewerkers, sterilisatie van vervoersmiddelen en het verzorgen van een vervoerssysteem volgens normen voor veilige afstand zijn gedefinieerd en vallen onder het certificaat.

Voor meer informatie over het programma: https://www.tga.gov.tr/about-healthy-tourism-certification-program/

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.