Corona-travel-update 61: Wie gun je je vertrouwen?

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Thailand komt met corona-certificaat

,,Wij hopen heel erg dat de reisbeperkingen binnenkort worden opgeheven. De toeristische dienst van Thailand zit in ieder geval niet stil en doet er alles aan om te zorgen dat binnenlandse en internationale toeristen na de corona crisis opnieuw kiezen voor Thailand als reisbestemming. Daarom hebben zij een certificaat op tafel liggen om het toerisme na corona opnieuw te kunnen omarmen en het vertrouwen wat betreft hygiëne te kunnen waarborgen”, schrijft Tourism Authority of Thailand

Dit certificaat is door de toeristische dienst van Thailand samen met partners geïntroduceerd voor toeristische instellingen. Het certificaat heeft als doel om toekomstige vakantiegangers een veilig gevoel te geven als zij bijvoorbeeld naar een hotel, restaurant of andere toeristische plekken en attracties gaan. Dit wordt waarschijnlijk het nieuwe normaal. 

Vijf sleutels

Momenteel wordt er hard gesleuteld aan de details van het certificaat. Onder andere het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Toerisme en Sport zitten om de tafel. Het certificaat draait om vijf sleuteldomeinen.

Zo moeten toeristische instellingen zich strikt houden aan de corona-maatregelen en moet de veiligheid van attracties worden gegarandeerd, met behoud van de lokale cultuur. Daarnaast moet hygiëne uitermate gewaarborgd worden, ook wat betreft (openbaar) vervoer. Verder moet er 100% gebouwd kunnen worden op het vertrouwen van het personeel van de toeristische instellingen. Het nieuwe SHA certificaat past binnen het toeristische herstelplan dat de Thaise overheid opzet, waarbij het doel ook is om het binnenlandse toerisme verder te stimuleren.

Inspireren

,,We zullen voor nu nog even moeten wachten tot we te horen krijgen wanneer we weer mogen reizen naar Thailand.  We hebben alle vertrouwen in de SHA. Tot die tijd blijven wij je inspireren met verschillende content over hoe je Thailand thuis kunt beleven. Wil je de bezienswaardigheden Wat NantaramKum Chao Luang Museum of Wat Si Chum (nog een keer) bekijken? Dat kan via de 3D tours!”

Onderzoek: Ruim helft Nederlanders tevreden met reisvoucher voor geannuleerde vlucht 

Bijna 53% van de Nederlanders is (helemaal) tevreden met een reisvoucher  ter waarde van het ticketbedrag voor een geannuleerde vlucht door het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl onder ruim 6300 mensen.  

Nog eens 27% van de mensen staat neutraal tegenover een reisvoucher, in vergelijking met 20% die (heel erg) ontevreden is met de ‘oplossing’ voor geannuleerde vluchten. “Opvallende cijfers, waar we erg blij mee zijn”, aldus Sander van Veen, Marketing Manager van Vliegtickets.nl. “Met onze reisvoucher (reis credit) proberen wij onze klanten zoveel mogelijk tegemoet te komen in hun geplande reizen en tegelijkertijd de reisbranche staande te houden. We begrijpen dat dit niet voor iedereen een gewenste oplossing is, tegelijk is het fijn dat een ruime meerderheid van de gedupeerden tevreden is met deze oplossing”.

Reizen groot gemis 
Uit het onderzoek blijkt dat reizen als groot gemis wordt genoemd nu we kampen met de coronacrisis, na het contact met vrienden en familieleden.  

De top 5 in volgorde van belang van dingen die straks hopelijk weer normaal zijn als deze crisis voorbij is: 

  1. Weer op bezoek kunnen bij vrienden en familieleden  
  2. Weer kunnen reizen 
  3. Weer naar horecagelegenheden kunnen  
  4. Weer naar werk kunnen gaan  
  5. Naar grote evenementen zoals festivals kunnen 

800 jaar stadsrechten Dordrecht: geen feest, wel boek

Dordrecht bezit in 2020 800 jaar stadsrechten. Wegens de coronamaatregelen zijn de festiviteiten verplaatst naar volgend jaar, maar desondanks wil de stad toch stilstaan bij dit gedenkwaardige moment. In het boek De oudste stad van Holland laat Henk ’t Jong zien hoe de stad zich ontwikkelde van kleine handelsplaats tot de grootste stad van Holland tussen 1000 en 1421.

Historicus ’t Jong neemt ons mee naar het ontstaan en de eerste bloeitijd van Dordrecht. Na de ontginningen in het begin van de elfde eeuw en de stormvloeden in de twaalfde eeuw ontwikkelde de nederzetting zich tot een handelsplaats. De Hollandse graven kenden stadsrechten toe in ruil voor tweederde van de geïnde boeten en een vast bedrag per jaar. Vanaf 1220 kon Dordrecht haar eigen wetten maken en kreeg het speciale voorrechten. Daardoor groeide de bevolking en werd het de grootste stad van Holland.

Overstromingen

In de loop van de veertiende en vroege vijftiende eeuw zorgden de onrust door de regelmatig oplaaiende Hoekse en Kabeljauwse Twisten voor het teruglopen van de welvaart. De rond 1400 steeds ingrijpender wordende overstromingen droegen daar nog aan bij.

De oudste stad van Holland is rijk geïllustreerd met materiaal uit de beschreven periode, speciaal voor dit boek vervaardigde kaarten en foto’s van de besproken plaatsen. Een mooie introductie voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van Dordrecht.

De oudste stad van Holland | Opkomst en verval van Doordrecht, 1000 – 1421 | Henk ’t Jong | 9789401916882 | € 20,- | Verschijnt 26 mei 2020

In het kort – nieuwsoverzicht

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.