Corona-travel-update 63: Trek in een elandentrek

Een eland in Zweden. Foto: Elkedagvakantie

Hier onder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Nu nog op pad met een gids in de Zweedse natuur

Voor de Zweden is genieten van de natuur op gepaste afstand van elkaar nog goed mogelijk. In Dalarna zijn er talrijke initiatieven waarbij je op pad kunt met of zonder gids. De diverse tours zijn uiteraard aangepast aan de huidige tijden: zo zijn alleen privé tours in kleine groepen mogelijk met extra in achtneming van de hygiene regels.

En het belangrijkste credo: hoe verder weg de route leidt van de bewoonde wereld, hoe beter. Nordic Discovery is actief in het gebied Malingsbo-Kloten in Zuid-Dalarna en verhuurt kano’s, kajaks en fietsen en biedt elandensafaris’s (met elandengarantie!) en beversafari’s aan. Green Owl Travel biedt meerdere pakketreizen met focus op kleinschalig natuurtoerisme in de buurt van Rättvik en in Fulufjället in Noord-Dalarna: dag, weekend of week. Ook Wild Sweden is actief in Dalarna en biedt verschillende expedities aan en een verblijf in een glamping tent aan het water.

Elandentrek

Kijktip voor thuisblijvers met veel tijd: de documentaire Den Stora Älgvandringen (De Grote Elandentrek) is online te vinden. Dit 450 (!) uur durende programma werd een flinke tijd geleden al opgenomen met maar liefst 22 camera’s die de elanden op hun jaarlijkse trek volgden, waar ze vanaf Kullaberg in het noorden van Zweden naar vruchtbare gebieden reizen. De ultieme ‘slow-tv’.

Sunweb Group laat klanten kosteloos zonvakantie omboeken

Klanten van Sunweb Group kunnen vanaf aanstaande woensdag hun zonvakantie kosteloos omboeken tot twee weken voor vertrek. De vakantie kan hiermee verplaatst worden naar een later moment dit jaar of zelfs volgend jaar. De reisorganisatie neemt op deze manier de onzekerheid weg bij klanten die een reis op de planning hebben staan, maar zich niet comfortabel voelen om te reizen wegens het coronavirus.

De mogelijkheid tot flexibel omboeken geldt voor alle geboekte zonvakanties die nog niet geannuleerd zijn en alle toekomstige boekingen. De maatregel geldt voor alle zonvakanties van de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo binnen Sunweb Group. Vooralsnog kunnen klanten tot 31 augustus gebruik maken van de optie. Mogelijk wordt deze duur binnenkort verlengd tot later dit jaar.

Klanten kunnen voor hun nieuwe reis kiezen uit het volledige aanbod dat momenteel online staat, dus ook winterzonvakanties en zelfs vakanties voor het voorjaar en de zomer van 2021 die vanaf nu geleidelijk aan beschikbaar worden. Klanten kunnen vanaf aanstaande woensdag op de website van Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo een formulier invullen, waarna persoonlijk met hen contact wordt opgenomen om een nieuwe reis naar wens te boeken.

Onzekerheid wegnemen bij reizigers

Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group, vertelt: “Een vakantie moet iets zijn om naar uit te kijken. De voorpret is onderdeel van het vakantiegevoel. Veel klanten willen hun reis liever uitstellen, omdat de situatie met het coronavirus elke dag verandert. Het doel is om deze reizigers gerust te stellen en flexibiliteit te creëren. Door hen de mogelijkheid te geven om kosteloos om te boeken, kunnen zij hun zonvakantie verplaatsen naar een beter moment.”

Prijsgarantie voor coronavouchers

Eerder deze maand introduceerde de reisorganisatie al een prijsgarantie voor klanten die een coronavoucher hebben ontvangen omdat hun reis geannuleerd werd wegens het coronavirus én voor klanten waarvan Sunweb Group in de komende periode hun vakantie moet annuleren. Deze getroffen vakantiegangers kunnen met hun voucher binnen één jaar precies dezelfde reis voor dezelfde prijs boeken. Ook wanneer hotels of vluchten straks duurder blijken, garandeert Sunweb Group de tarieven die het in eerste instantie voor haar reizigers hanteerde. Hiermee biedt de reisorganisatie ook zekerheid aan haar klanten.

Restbetaling slechts twee weken voor vertrek

Wie ervoor kiest om een huidige boeking te laten staan, diende normaal gesproken zes weken voor vertrek de laatste betaling te voldoen. Om klanten tegemoet te komen, besloot Sunweb Group in maart al om de termijn van de restbetaling aan te passen van zes weken naar slechts twee weken voor vertrek.  Hierdoor is de kans groter dat de klant maar een deel van de reissom heeft moeten betalen, als de reis toch geannuleerd moet worden. Het reeds betaalde bedrag krijgt de klant als tegoed in de vorm van een coronavoucher.

Lonely Planet – The Joy of Water – De mooiste stranden, meren, baaien en baden ter wereld

Voor dromers, omdat niemand weet hoe lang deze crisis duurt: Idyllische zwemplekken, glinsterende meren en dromerige baaien… Dompel je onder in dit boek vol sfeervolle foto’s en laat je inspireren om overal ter wereld de gelukkigmakende eigenschappen van water te ervaren.

Lonely Planet – The Joy of Water bevat meer dan zestig ontspannende locaties op alle continenten, praktische aanwijzingen voor hoe je er komt en hoe je het maximale uit je bezoek haalt. Het boek is opgedeeld in Afrika, Amerika, Azië, Europa en Oceanië. Voor sensatiezoekers én reizigers op zoek naar ontspanning; deze bestemmingen en activiteiten inspireren iedere lezer om het water in te gaan.
The Joy of Water (inkijkexemplaar)| Lonely Planet | 9789021576183 | € 22,50 |

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.