Corona-travel-update 67: Dierentuinen gaan weer open

Corona-travel-update 67: Dierentuinen gaan weer open 8
Wildlife Adventure Zoo in Emmen. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden.

Burgers’ Zoo is weer geopend

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft de afgelopen periode hard gewerkt om een veilig en verantwoord dagje samen uit weer mogelijk te maken. Overal in en rond het park zijn voorzorgsmaatregelen doorgevoerd en het is alleen mogelijk om het park te bezoeken met een online (tijds)reservering. Dinsdag 19 mei opende het park weer zijn deuren.

Sterk beperkt maximum aantal bezoekers

Gezondheid en veiligheid voor mens en dier staan voorop. Daarom is het maximum aantal bezoekers dat Burgers’ Zoo per dag kan bezoeken sterk beperkt. Via een online reserveringssysteem op de website dienen gasten een tijdstip van binnenkomst te reserveren en dit boekingsbewijs aan de controle te tonen.

Controle en regulering voor de veiligheid

Met deze werkwijze kan het Arnhemse dierenpark niet alleen het totaal aantal bezoekers op een dag reguleren, maar ook de bezoekers veilig op verschillende tijdstippen het park laten betreden. Op diverse locaties is eenrichtingsverkeer ingesteld en overal in het park geven medewerkers uitleg aan de gasten. Burgers’ Zoo is erg tevreden over het verloop van de eerste dag van de heropening. Zondag 17 mei vond een pre-opening plaats met honderden medewerkers die eveneens succesvol is verlopen.

Herinneringscentrum vanaf maandag 1 juni weer open voor publiek

Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni om 12.00 uur gaat het Herinneringscentrum Kamp Westerbork weer open voor publiek. Nieuw is dat bezoekers vooraf tickets moeten reserveren om toegelaten te kunnen worden tot het museum.

“Ontzettend blij zijn we dat we onze deuren weer kunnen openen. In de afgelopen weken hebben we hard gewerkt om het museum zo in te richten dat we bezoekers veilig kunnen ontvangen. We zien er enorm naar uit dat er weer bezoekers in ons museum zijn”, zegt Gerdien Verschoor, directeur van het Herinneringscentrum.  

Verkoop tickets start maandag 25 mei

Om de bezoekersaantallen in goede banen te leiden, moet iedere bezoeker vooraf tickets kopen.Vanaf maandag 25 mei kan men tickets reserveren. Meer informatie over reserveren staat vanaf maandag 25 mei op www.kampwesterbork.nl

Werken met tijdsloten

Het Herinneringscentrum gaat werken met tijdssloten. “Op die manier zorgen we dat we voldoen aan de landelijke normen voor museumbezoek. Mensen kunnen in alle rust en met voldoende afstand kennis maken met onze collectie en verhalen. We nodigen iedereen van harte uit om ons te komen bezoeken”, aldus de directeur.

Tijdelijke tentoonstelling verlengd

Het verdriet van de bevrijding is de naam van de tijdelijke tentoonstelling die vanaf 15 februari te zien is in het Herinneringscentrum. De tentoonstelling is speciaal gemaakt in het jaar dat stil wordt gestaan bij 75 jaar vrijheid. Het Herinneringscentrum heeft besloten de tentoonstelling te verlengen tot 3 januari 2021 om zo meer mensen in de gelegenheid te stellen de tentoonstelling te bezoeken.

Bekijk de mooiste Britse tuinen en laat je inspireren

Het voorjaar is in volle gang, dus tijd voor bloemen, of het nu in de tuin is of op het balkon. En wat kan nou beter inspireren dan een kijkje in Groot-Brittannië, het land van gepassioneerde tuiniers. De RHS Chelsea Flower Show vindt dit jaar digitaal plaats met online cursussen en een bloemenshow. Maar er is nog een aantal andere prachtige groene plekken in de UK die je vanuit je luie stoel kunt ontdekken.

Volg de beroemdste tuinshow ter wereld online

De RHS Chelsea Flower Show vindt deze week volledig online plaats. Deze wereldberoemde bloemenshow bevat dit jaar een scala aan gratis virtuele tuinevenementen, gezinsvriendelijke activiteiten, exclusieve rondleidingen en leerzame lezingen van 19 tot 23 mei. Interactieve vraag-en-antwoordsessies met Royal Horticultural Society adviseurs en andere speciale gasten. Daarnaast kun je exclusieve rondleidingen door tuinen van vooraanstaande tuindeskundigen verwachten, die persoonlijke tips voor de Britse tuinkunst delen. Bezoek de site.

Bezoek de achtertuin van Prins Charles

Een kijkje in het koninklijke leven, kan nu vanuit je luie stoel tijdens een tour door Highgrove Gardens, de residentie van Prins Charles. Tijdens de rondleiding zie je de tuinen en delen van het woonhuis tijdens de diverse seizoenen van het jaar. Prins Charles was nauw betrokken bij het ontwerp van de tuin en legde veel nadruk op duurzaamheid. Highgrove wordt algemeen beschouwd als een van de meest inspirerende en innovatieve tuinen van Groot-Brittannië, vol persoonlijke accenten die de prins zelf heeft aangebracht. Bezoek de site.

Bladeren en bloemen in Hidcote Manor

Een van de meest bijzondere tuinen van het land bevindt zich in Gloucestershire (Cotswolds) op het landgoed van een 17e-eeuws herenhuis. De 40.000 vierkante meter grote tuin van Hidcote Manor is in 1907 aangelegd en uitgebreid door Lawrence Johnston. De zoon van de Amerikaanse eigenaar besteedde bijzondere aandacht aan het kleureffect van de bladeren en bloemen en spaarde geen moeite exotische planten uit verre landen te telen. De tuin is sinds de jaren dertig open voor bezoekers en wordt sinds de jaren ‘40 beheerd door de National Trust. Het bijzondere aan de tuin van Hidcote Manor zijn de ‘buitenkamers’, gescheiden door weelderige heggen en muren. Hidcote toont drie 360 ° -rondleidingen door bloeiende tuinkamers inclusief kwetterende vogels.

Victoriaanse extravagantie

Waddesdon Manor and Gardens in Buckinghamshire werd gebouwd door de beroemde baron Ferdinand de Rothschild in de stijl van een Frans kasteel voor extravagante feesten. Het landhuis met tuinen in Buckinghamshire stamt uit de jaren 1880. Als je de wereld van Rothschild wilt betreden, kun je nu het grote herenhuis, de tropische vogelkooi en de imposante tuinen online verkennen. Sluit je virtuele bezoek af met een rondleiding door het interieur van het landhuis en zie de vertrekken die normaal voor publiek gesloten blijven.

Kew Gardens van bovenaf

Kew Royal Botanic Gardens is de oudste botanische tuin ter wereld en beslaat een oppervlakte van ongeveer 120 hectare. Deze tuin in het zuidwesten van Londen heeft een collectie van meer dan 30.000 verschillende plantensoorten; veel van hen zijn exotische soorten die niet inheems zijn in Europa of het noordelijk halfrond. De rondleiding geeft je een vogelvlucht over de iconische kas, pagode en rustgevende tuinen van Kew, een prachtige online versie van Kew’s rust en grandeur.

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.