Bijbetalen voor een lege stoel naast je in het vliegtuig? – corona-travel-update 87

Op reis met het vliegtuig. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. Zoals:

  • Plopsaland weer open (video)
  • Zwitserland lanceert zomeractie
  • Duizend Duitsers testen Spaanse eilanden

Hoeveel is een vrije stoel je waard?

Vanaf 15 juni verandert het reisadvies voor diverse Europese bestemmingen en zijn vakanties in het buitenland weer mogelijk. Uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru blijkt dat bijna een derde van de reizigers bereid is om extra te betalen voor een lege stoel naast hem of haar in het vliegtuig.

28% wilt bijbetalen voor een lege stoel, 48 het gemiddelde bedrag

Het zal even wennen zijn, voor het eerst weer in een vliegtuig stappen en dicht tegen medepassagiers aanzitten. Door de coronacrisis kijken we heel anders naar drukke en compacte plekken, maar hoe doe je dat in een vliegtuig? Maar liefst 28% van de respondenten geeft aan bij te willen betalen voor een lege stoel naast zich. Deze vakantiegangers hebben hier gemiddeld 48 voor over.

Helft van de reizigers heeft geen moeite om nu al in een vliegtuig te zitten

Hoewel afstand houden in een vliegtuig onmogelijk is, geeft de helft van de ondervraagden aan er geen moeite mee te hebben om nu in een vliegtuig te stappen. Iets meer dan 65% van de respondenten overweegt om dit jaar in het buitenland op vakantie te gaan. De populairste Europese bestemmingen onder de ondervraagden zijn Spanje, Griekenland en Italië.

Lege stoelen in het vliegtuig realistisch?

Maar is een lege stoel naast je in het vliegtuig eigenlijk wel realistisch? “Dat is voor ons geen realistische optie. Daarmee zouden onze vliegtickets veel duurder worden terwijl wij juist ervoor staan om vliegen voor iedereen betaalbaar te houden”’ aldus Claudia Metz, woordvoerder van Transavia. Door het gebruik van mondkapjes, desinfectie van het toestel na iedere vlucht en het ingebouwde HEPA filter kunnen passagiers rekenen op een veilige vlucht.

Om te voorkomen dat mensen meevliegen die (corona)klachten hebben bieden airlines de mogelijkheid om tot kort voor de vlucht zonder wijzigingskosten de reis te kunnen omboeken. Uiteraard kun je als reiziger zelf een extra ticket aanschaffen om te zorgen voor die extra vrij stoel.

523 respondenten hebben voor dit onderzoek hun mening gegeven.

Dit ‘horloge’ helpt je in het nu te leven

Momenteel vliegen de berichten en initiatieven rondom de situatie in de wereld ons om de oren. Wellicht een lastige tijd om een nieuw product te lanceren, maar sommigen producten komen juist nét op het goede moment. Met The Watch Now, een horloge zonder klok, brengen twee Amsterdamse ondernemers een nieuw mindful accessoire op de markt; eentje die ons allen zal helpen om meer bewust in het moment te leven.

Een van de horloges van het Nederlandse ontwerpersduo. Foto:PR

Leven in het nu, een kreet die je wellicht vaker langs hebt horen komen. Misschien zie je deze woorden als iets hips of holistisch, maar de herkomst van deze kreet ligt o.a. bij Eckhart Tolle met zijn boek The Power of Now. Een boek dat bijna twintig jaar geleden is uitgegeven en waarmee Eckhart wereldwijd miljoenen mensen heeft geïnspireerd om meer in het moment te leven. Een bijzondere boodschap die na al die jaren nog steeds op heel veel nachtkastjes ligt. En met deze gedachte is ook dit accessoire met slechts één woord erin, de wereld in gebracht.

Druk, druk, druk

Het was zelfs voor de producent van The Watch Now een vreemde aanvraag, maar dit horloge toont geen tijd. Oprichters Bieke en Thijs voelden, net als vele anderen in hun omgeving, de druk van tijd in alles. Tijdens meetings, feestjes, sporten en evengoed tijdens een avond ‘rustig’ film kijken op de bank. Er is namelijk altijd nog een project dat afgemaakt moet worden, vrienden en ouders die nog wat van je moeten horen en morgen staat er ook al een lange werkdag op de planning. “Wat als tijd even geen enkele rol speelt op dit soort momenten?”, met deze vraag startte het duo met de ontwikkeling van een betekenisvol accessoire: een horloge zonder uurwerk. Enkel een kleine reminder door het woord NOW, om weer even je aandacht terug te brengen naar het hier en nu

Met de lancering van de eerste collectie, waar het bedrijf een jaar lang aan werkte, wil The Watch Now mensen inspireren meer te genieten van het moment waarin ze zich bevinden. Hiervoor ontwierpen ze een 10-delige collectie accessoires met de look van een traditioneel horloge waarin de tijd bewust achterwege is gelaten. De sieraden hebben prijzen tussen de €49,95 en €59,95* en geven je ook de mogelijkheid te wisselen in de verschillende kleuren leren straps.

Initiatiefnemers

De oprichters Bieke van Orten (30) en Thijs Verhoeven (34) werken al jaren samen als zakenpartners. Jong en ambitieus, maar ook altijd aan het werk en met volgeplande agenda’s. Afgelopen jaar beseften ze dat ze soms vergaten te genieten van het spannende en leuke ondernemersleven waarin ze zich bevonden omdat de focus teveel lag op hun toekomstplannen. “We hopen met The Watch Now mensen te inspireren om wat rustiger door het leven te gaan en ze met een kleine reminder terug te brengen naar het nu. Verwissel je horloge af en toe voor The Watch Now en ontdek wat voor mooie gesprekken en momenten er op deze dagen ontstaan.”, aldus het ondernemersduo.

*Een kleine zoektocht op internet leert dat er meer mensen met dit idee waren en dat er ook goedkopere varianten (sommige mét echte klok) te vinden zijn.

Iedereen vanaf 1 juli welkom in ‘Plopsafstand’


Plopsaland De Panne opent op woensdag 1 juli opnieuw haar deuren voor het grote publiek. Ook de andere Belgische Plopsa-parken, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo zullen dan weer toegankelijk zijn. Dit besluit werd genomen na groen licht van de Veiligheidsraad van 3 juni om pretparken terug te openen vanaf 1 juli.

Plopsa heeft de afgelopen periode hard gewerkt om haar parken op een veilige manier toegankelijk te maken. Extra hygiënemaatregelen, anderhalve meter afstand, een beperkte bezoekerscapaciteit en verplichte online reseveratie zijn de norm. De ticketverkoop voor Plopsaland De Panne is gisteren gestart.

Coronaproof

“We hadden verwacht de deuren gisteren, 8 juni, te openen. De Nationale Veiligheidsraad besliste daar anders over, maar dit betekent wel dat Plopsaland De Panne reeds volledig coronaproof is en alle veiligheidsmaatregelen genomen zijn.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit. Om de maatregelen op een speelse manier aan onze bezoekers over te brengen, hebben we de campagne ‘Welkom in Plopsafstand’ opgezet, een informatieve instructievideo met Samson & Marie. Op die manier zijn we ervan overtuigd dat wij onze gasten ook in deze tijden een veilig, maar vooral gezellig dagje Plopsa kunnen bieden.”

Bezoekers worden vooraf gevraagd om online hun tickets op datum te reserveren, gezien het park een gelimiteerd aantal bezoekers binnenlaat om de maatregelen rond social distancing optimaal te kunnen garanderen.

Maatregelen

De wachtrijen zijn, waar nodig, langer gemaakt en markeringen zijn voorzien waarbij men per gezin op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven. De wachtrijen, beugels en eventuele andere delen van attracties worden regelmatig grondig ontsmet en er zijn verscheidene centrale desinfectiestations doorheen het park geplaatst. Alle andere zaken waarbij men de social distancing niet kan garanderen, worden opgeschort. Dit zijn bijvoorbeeld de ontmoetingen met de figuren, specifieke evenementen, vuurwerken en shows. Voor de shops en restaurants gelden dezelfde regels en wordt er volop ingezet op contactloos betalen.

Andere Plopsa-parken

Naast Plopsaland De Panne, zullen ook het waterpark Plopsaqua De Panne, het indoorpark Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo, het Plopsa-park gelegen in de Belgische Ardennen, hun deuren heropenen op woensdag 1 juli.
Ter voorbereiding op een dagje Plopsa communiceert het park alle informatie via hun website. Via de website is het mogelijk om online tickets op datum te reserveren. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren dienen te reserveren.

Spaans bier wordt kosteloos omgeruild

Mahou San Miguel, een Spaanse bierbrouwerij, die al meer dan 20 jaar actief is in Nederland, heeft een globaal plan opgesteld om hulp te bieden aan diens horecaklanten in Nederland. Een van de maatregelen is de levering van de biermerken Mahou, San Miguel en Alhambra met als doel te helpen bij de heropstart van de bedrijven en de kosten gedurende deze uitdagende periode zoveel mogelijk te reduceren. Een maatregel die door bierliefhebbers waarschijnlijk ook toegejuicht wordt.

Hierbij worden in 115 etablissementen in Nederland de fusten die voor de lockdown geopend waren en waarvan het bier door de genomen restricties, niet gebruikt kon worden, kosteloos vervangen. Nederland is, na Spanje en Portugal, het derde land waarin Mahou San Miguel middelen inzet om hulp te bieden aan de horecagelegenheden bij de heropstart na de gedwongen sluiting in verband met de COVID-19 pandemie. De bierbrouwerij is van plan deze hulp uit te breiden naar andere landen zoals Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Noorwegen en Zwitserland.

Zomercampagne: ik ben toe aan Zwitserland

Na een periode zonder reismogelijkheden zijn we toe aan vakantie. De nieuwe zomercampagne van Zwitserland Toerisme sluit hier naadloos bij aan. Wandelaars, fietsers, romantici, gezinnen: vakantiegangers met de meest uiteenlopende behoeften zijn toe aan Zwitserland. Om de zoektocht naar het juiste aanbod te vergemakkelijken, biedt MySwitzerland.com voor acht verschillende vakantietypes een handig overzicht vol inspiratie, activiteiten, overnachtingsmogelijkheden en reisarrangementen.

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.