Disneyland Paris gefaseerd open vanaf 15 juli – corona-travel-update 100

Disneyland Paris gefaseerd open vanaf 15 juli – corona-travel-update 100 8
Op bezoek in Disneyland Paris. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. En ander nieuws, zoals:

  • Dit verandert aan all inclusive vakanties in coronatijd
  • Vrouw neemt schelp mee naar huis, maar schrikt zich dan rot (video)
  • Breda lokt toeristen met LocalGuides

Dit is de laatste aflevering onder deze titel. We hebben er nu honderd gemaakt en begonnen er aan met het idee dat het nieuws rond corona een overzichtelijke, korte termijn zou beslaan. Maar het lijkt hier (vooralsnog) te blijven. Dus we blijven wel berichten maken over de gevolgen van corona voor reizigers, maar mixen dat (zoals we de afgelopen weken meer en meer gedaan hebben) ook met ‘gewoon reisnieuws’.

Later deze week veranderen we ook de template (het ‘jasje’) van deze site: Een rustiger, overzichtelijker presentatie, die nog sneller laadt op mobiele telefoons. We waren na een paar jaar toe aan een nieuw ‘behangetje’ en hopen dat jij het ook leuk vindt.

Disneyland Paris gefaseerde open vanaf 15 juli 2020

Vandaag kondigt Disneyland Paris een gefaseerde heropening aan, te beginnen met het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en Disney Village op 15 juli 2020. Terwijl Disneyland Paris opnieuw gasten verwelkomt, blijft de focus liggen op het bevorderen van de gezondheid en veiligheid van gasten en Cast Members.

​Omdat de gezondheid en veiligheid van gasten en Cast Members topprioriteit heeft, zal de gefaseerde heropening van Disneyland Paris een bewuste aanpak volgen met een beperkt aantal gasten, afstandsmaatregelen en aangescherpte aandacht voor schoonmaak afgestemd op de richtlijnen van de Franse regering en gezondheidsautoriteiten. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor gasten vanaf 11 jaar en Cast Members.

Al eerder werd bekend om hoeveel bezoekers het maximaal per dag zou gaan: 12.000 bezoekers per dag. Dat is een heel stuk lager dan Disneyland Parijs gewoon is: het gemiddelde aantal bezoekers ligt dagelijks op ongeveer 41.000 personen. 

Meeste attracties open

Op 15 juli 2020 zijn de meeste attracties, boetieks en eet- en drinkgelegenheden in Disneyland Paris weer open. Tijdens de eerste heropeningsfase zullen veel Disney Figuren, Pixar Figuren, Star Wars Figuren en Marvel Superhelden in de Parken verschijnen om gasten fotomomenten te bieden. Nauwe interacties zoals knuffels zijn tijdelijk niet mogelijk. Ervaringen waarbij grote groepen samenkomen, zoals Disney Stars on Parade, de avondshow Disney Illuminations en sommige indoor shows zullen op een later tijdstip terugkeren.

Online reserveren

Disneyland Paris verwelkomt gasten met een beperkt aantal beschikbare tickets per dag tijdens de eerste periode van heropening. Begin juli 2020 is daarom een nieuw online reserveringsplatform beschikbaar. Om toegang te garanderen, moeten gasten met tickets zonder datum en jaarpashouders een reservering maken op dit nieuwe online reserveringsplatform om gegarandeerd toegang te krijgen tot de Parken op de dag naar keuze. 

Gasten met arrangementen inclusief toegangstickets en verblijf in een Disney Hotel of Disney Nature Resort hebben gegarandeerd toegang voor de duur van hun verblijf en zij hoeven dus geen gebruik te maken van het nieuwe online reserveringsplatform.​ Ook gasten die al een ticket op datum hebben, hoeven zich niet te registreren en hebben gegarandeerd toegang.

Over Disneyland Paris

Disneyland Paris is de nummer één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en heeft 16.000 werknemers, 500 beroepen, 20 gesproken talen en 121 nationaliteiten. Het resort bestaat uit twee themaparken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, zes Disney Hotels en twee Disney Nature Resorts met een totale capaciteit van meer dan 5800 kamers, twee congrescentra, het entertainmentcentrum Disney Village met thema-restaurants, winkels en een bioscoop, en een 27-holes golfbaan.

Nieuwe plannen

Bovendien beheert Euro Disney Associés S.A.S, de werkmaatschappij van Disneyland Paris, het exploitatiesegment voor vastgoedontwikkeling van een terrein van 2.230 hectare, waarvan ongeveer 50% nog moet worden ontwikkeld. Een nieuw ontwikkelingsplan van 2 miljard euro, inclusief een transformatie van het Walt Disney Studios Park, voegt drie nieuwe gebieden toe die gebaseerd zijn op Marvel, Frozen en Star Wars, samen met meerdere nieuwe attracties en live entertainmentervaringen. Het uitbreidingsplan is een van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten voor Disneyland Paris sinds de opening in 1992.

Dit verandert er aan all inclusive vakanties in coronatijd

Door de coronacrisis zijn er op diverse vakantiebestemmingen nieuwe regels van kracht waar inwoners en toeristen zich aan dienen te houden. Vooral hotels en resorts met een all inclusive concept hebben flink wat aangepast om een ‘corona proof’ verblijf te faciliteren. Reiswebsite Holidayguru zet de belangrijkste veranderingen van grote hotelketens als RUI, Club Med, Iberostar, H10, Hilton Hotels en Melia Hotels op een rij.

Bij het inchecken merk je al direct de eerste veranderingen. Zo geeft Hilton aan dat een digital key check-in de nieuwe standaard is. Club Med heeft uit voorzorg plexiglas opgehangen en bij de receptie worden mondkapjes gedragen, terwijl er bij H10 Hotels ook nog een gezondheidscheck wordt uitgevoerd voordat je bij het hotel aankomt. Daarnaast hebben veel hotels de check-in tijd verlaat, zodat medewerkers meer tijd hebben om de hotelkamer te reinigen volgens de nieuwe normen. Echter zal je deze normen niet alleen in de hotelkamer terugvinden.

Eten opscheppen met een mondkapje

Het bekende all inclusive buffet zal in de meeste hotels ook op de schop worden gegooid. Opgepropte rijen voor dat ene bordje friet zijn verleden tijd. Veel hotels geven aan dat er meer ruimte komt voor het buffet, wat waar mogelijk naar buiten wordt verplaatst. Daarnaast is van tevoren je handen reinigen verplicht en wordt het buffet tussen ontbijt, lunch en avondeten grondig schoongemaakt.

Bij RUI hotels wordt het dragen van een mondkapje en handschoenen bij het opscheppen zelfs verplicht. Bij hotels van Iberostar zal gewerkt worden met een single touch systeem, waarbij bordjes worden klaargemaakt en er geen spatels en opscheplepels meerdere keren worden aangeraakt door verschillende mensen. Club Med geeft aan te gaan werken met gereserveerde borden, om ongemakken te voorkomen.

Rustiger aan het zwembad en per reservering naar de spa

Vroeger moest je nog wel eens je weg vinden door de hordes bedjes aan het zwembad. Ook hier wordt iets aan gedaan in all inclusive-land. Zo komt er meer ruimte tussen de ligbedjes en wordt er geen gebruik meer gemaakt van een handdoekenkaart. Daarnaast zijn spa’s wel geopend, maar dien je van tevoren een reservering te maken. Na elk bezoek wordt de spa schoongemaakt. Ook de fitness zal open zijn, maar slechts op geselecteerde momenten om meer tijd te creëren voor schoonmaken.

Meer afstand en minder mensen

Het inchecken zal dus wat moeilijker gaan en het buffet misschien zelfs wat ingewikkeld, maar misschien zijn er ook voordelen aan een all inclusive vakantie in coronatijd. Zo geven alle hotels aan dat er minder gasten in het hotel kunnen verblijven, waardoor er meer ruimte is voor iedereen. Tafels staan verder uit elkaar en ook zonnebedden worden opgesteld met meer afstand. Daarnaast is alles zeer schoon en hoef je je over hygiëne geen zorgen te maken.

Loopuyt Virgin 0% proeverij en verkenning van Schiedam

Op zaterdag 4 juli 2020 start Schiedam Partners in samenwerking met P. Loopuyt & Co Distillers met een Loopuyt Virgin 0% proeverij. Iedere zaterdag in juli kunnen gin liefhebbers in het I-PUNT de WAAG in Schiedam aansluiten bij de gratis proeverij. Tijdens de 30 minuten durende proeverij krijgen bezoekers meer uitleg over de bekende distilleerderij en wordt er kennis gemaakt met de Loopuyt 1772 Virgin 0%: de nieuwe alcoholvrije variant op de Loopuyt 1772 Dry Gin. Na de proeverij is er meteen de mogelijkheid om vanuit de Waag de historische stad verder te ontdekken.

BIJZONDERHEDEN PROEVERIJ

  • Locatie: I-PUNT de WAAG, Lange Kerkstraat 39 Schiedam
  • Data: 4/7, 11/7, 18/7 en 25/7
  • Tijd: 15.00 / 15.45 en 16.30 uur, tijdsduur 30 minuten
  • Ginvestering: gratis
  • Cadeautip: Loopuyt 1772 Virgin 0% € 25,95 incl. BTW of Distillers merchandise
  • Aantal personen: max 4, reserveren is verplicht
  • Aanmelden via: www.sdam.nl  

Qatar Airways viert 5 jaar aanwezigheid op Schiphol

Qatar Airways is verheugd vijf jaar aanwezig te zijn op de luchthaven van Schiphol en ononderbroken vluchten te verzorgen van Doha naar Amsterdam. Het vijfjarig jubileum van Qatar Airways op Amsterdam Airport Schiphol werd vorige week gevierd met de passagiers, die een doos authentieke dadels uit Qatar ontvingen uit handen van het Qatar Airways team bij het boarden van de vlucht QR 274. 

Gedurende de afgelopen vijf jaar mocht Qatar Airways meer dan een miljoen passagiers verwelkomen op de route Doha-Amsterdam. De operatie groeide door de jaren heen met dagelijkse vluchten en grotere toestellen. De eerste cargovlucht van Doha naar Amsterdam vond enkele jaren daarvoor plaats op 25 september 2003.

Amsterdam bleef tijdens de COVID19-crisis een belangrijke bestemming voor Qatar Airways en was zelfs één van de vijf wereldbestemmingen die het vliegschema behielden, samen met Sydney en Melbourne (Australië), Narita (Japan) en Incheon (Zuid-Korea). Qatar Airways profileerde zich in deze periode als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen en de enige golfcarrier die zonder onderbreking vluchten bleef verzorgen van en naar Amsterdam.

Thierry de Bailleul, Vice President Sales Europa van Qatar Airways, verklaart: “We zijn erg trots op onze operatie van de afgelopen vijf jaar naar Nederland die we in deze ongewone tijden onverminderd hebben voortgezet. Onze klanten en onze partners rekenden op ons en we hebben in de afgelopen drie maanden dan ook meer dan tienduizend Nederlanders naar huis gebracht.” 

Onlangs bevestigde de maatschappij dat ook de vluchten naar de Verenigde Staten (New York, Boston, Los Angeles en Washington) worden hervat, tot 39 vluchten per week tegen midden juli 2020.

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.