Google bewijst: Nederland blijft deze zomer thuis – corona-travel-update 92

Google bewijst: Nederland blijft deze zomer thuis – corona-travel-update 92 8
Het kantoor van Google in Amsterdam. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. Zoals:

  • Google ziet uit onze zoekopdrachten dat we thuis vakantie vieren
  • Een geheel digitaal hotel voelt veiliger
  • Starbucks bouwt winkels om naar pickup stores

Nieuw navigatiesysteem voor campers

Garmin introduceert de Camper 890, hét navigatiesysteem voor liefhebbers van campers en caravans. De Camper 890 is ontworpen om meer comfort op de weg te bieden en beschikt over een hoge resolutie 8-inch edge-to-edge touchscreen, die zowel in portret- als landschapsmodus gebruikt kan worden. Daarnaast is de Camper 890 voorzien van de nieuwe Garmin-spraakassistent die communicatie met het navigatiesysteem eenvoudig maakt.

“De Camper 890 heeft het grootste display binnen ons huidige assortiment navigatiesystemen voor campers en caravans,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement Garmin Nederland. “Of je nu de bestuurder bent of bijrijder, het grote 8-inch scherm maakt het makkelijker om de route te volgen terwijl je onderweg naar je favoriete vakantiebestemming interessante tussenstops ontdekt.”

Bezienswaardigheden onderweg

De Camper 890 biedt alle essentiële functies van de vorige Garmin Camper-modellen. Reizigers kunnen zich eenvoudig voorbereiden op een nieuw avontuur door het camper- of caravanprofiel in te voeren in de Camper 890. De Camper routing1 houdt dan rekening met de grootte en het gewicht van de camper, caravan of trailer om een geschikte route te vinden. Zo kunnen reizigers ontspannen en veilig op pad. Wegwaarschuwingen geven je de mogelijkheid om te anticiperen op mogelijke gevaren zoals scherpe bochten en steile hellingen.

De Camper 890 geeft gebruikers daarnaast toegang tot camper- en caravan-specifieke Points of Interest met de integratie van ACSI™, Campercontact™ en Trailer’s PARK™. Om de beste plaatsen voor de nodige pitstop te vinden, kan er worden gefilterd op basis van persoonlijke voorkeuren zoals elektriciteitsaansluitingen, de aanwezigheid van douches en meer.

Daarnaast biedt de Camper 890 voorgeladen reisinformatie van iOverlander™, interessante plekken van Foursquare® en TripAdvisor® reizigersbeoordelingen. Zo geniet je onderweg nog meer van wat de omgeving te bieden heeft. De Camper 890 biedt gedetailleerde kaarten voor heel Europa. Extra kaarten voor Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten & Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland kunnen gratis gedownload worden op garmin.com/express.

Altijd verbonden en veilig op weg

De Camper 890 zorgt voor extra gemak onderweg en stimuleert veilig rijden. Daarnaast blijven bestuurders op de hoogte tijdens de reis. Door de Garmin Drive™ app2 te downloaden, kun je eenvoudig gebruik maken van live verkeersinformatie, benzineprijzen, weersvoorspellingen en meer op het navigatiescherm van Camper 890. In combinatie met een compatibele smartphone kunnen bestuurders hun handen aan het stuur houden door gebruik te maken van slimme functies zoals handsfree bellen3, de ontvangst van smartphone meldingen en de vernieuwde spraakgestuurde navigatie. De ingebouwde WiFi®-connectiviteit geeft gebruikers toegang tot kaart- en software-updates zonder het aansluiten van het navigatiesysteem op een computer.

De meegeleverde magnetische steun maakt het eenvoudig om de Camper 890 te bevestigen of te verplaatsen en is geschikt voor ieder interieur. De magnetische houder met ingebouwde oplaadmogelijkheid is voorzien van een heavy-duty zuignap, een schroefbevestiging en een baladapter met een AMPS-plaat die compatibel is met RAM-montage systemen.

Een video-in poort maakt het mogelijk om een externe camera te koppelen. De Camper 890 is compatibel met de Garmin BC™35 draadloze achteruitrijcamera4. Zodra het navigatiesysteem draadloos verbonden is met de achteruitrijcamera kun je eenvoudig voertuigen, voetgangers en andere obstakels zien op het display terwijl je achteruitrijdt.

Beschikbaarheid

De Camper 890 is verkrijgbaar in twee modellen.

  • De Camper 890 MT-S is beschikbaar in juni en heeft een verkoopadviesprijs van €539,99
  • De Camper 890 MT-D is beschikbaar in juli en heeft een adviesverkoopprijs van €549,99
  • Ga voor meer informatie naar www.garmin.nl.

Riksja Travel wordt financieel partner van Footprint Travel

Waar tijdens de coronapandemie de druk op de reisbranche groot is en tal van reisbedrijven omvallen, is het voortbestaan van één organisatie gegarandeerd. Reisorganisatie Riksja Travel, koploper op het gebied van duurzaam reizen, wordt financieel partner van Footprint Travel.

Riksja Travel is al jaren bezig met de noodzakelijke transitie naar verantwoord reizen. Mede door de coronacrisis is deze ontwikkeling in sneltreinvaart gekomen. “Reizen zoals we het kenden zal nooit meer hetzelfde zijn”, aldus Marius Appelman, oprichter Riksja Travel. “We zijn bij Riksja Travel al jaren keihard aan het werk om onze reizen te verduurzamen. Dat doen we door de CO2-uitstoot van al onze reizen in hetzelfde jaar nog te compenseren en door te kiezen voor lokale partners die verantwoorde keuzes maken, die iedereen op een positieve manier raken. We zorgen dat hoteleigenaren, chauffeurs en gidsen eerlijk betaald krijgen en selecteren accommodaties, vervoermiddelen en activiteiten waarbij het geld ook direct terugvloeit naar de lokale bevolking.”

Zelfde visie op reizen

Riksja Travel en Footprint Travel delen de visie op verantwoord reizen. Appelman: “Met deze samenwerking zorgen we er niet alleen voor dat Footprint Travel levensvatbaar blijft, maar verstevigen we ook onze eigen positie op het gebied van verantwoord reizen.”

Reisorganisatie Footprint Travel werd in 2008 opgericht door Ferry Bounin en Paulien van der Geest, met als doel om reizigers duurzame verre reizen te laten maken waarin contact met de lokale bevolking vooropstaat. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren tal van reizigers de wereld laten zien, maar kwam door de coronacrisis net als veel andere kleine reisorganisaties in zwaar weer. Door de samenwerking met Riksja Travel kan Footprint Travel alsnog als zelfstandig merk doorgaan.

Over Riksja Travel

Reisorganisatie Riksja Travel werd in 2000 opgericht en biedt inmiddels reizen aan naar 48 bestemmingen wereldwijd. De reiziger kan door middel van bouwstenen – korte reizen van 2-4 dagen met knusse overnachtingen, lokaal vervoer en vaak een activiteit – zelf zijn reis samenstellen. Hij wordt daarin bijgestaan door een van Riksja’s bestemmingsexperts: reisfanaten die hun eigen land op hun duimpje kennen en graag hun insider-tips delen om de reiziger een unieke reiservaring te kunnen garanderen. Voor reizigers, door reizigers.

In het kort – nieuwsoverzicht

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.