Hoe Netflix Italië ontdekt – corona-travel-update 81

Hoe Netflix Italië ontdekt – corona-travel-update 81 9
Vlak over de grens van Oostenrijk, in het noordelijkste Italië dus, ligt de Reschensee.

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. En kijktips, zoals een nieuwe serie bij Netflix over Zuid-Tirol en de ijsberen die je voorbij je hotelraam kunt zien zwemmen in Pairi Daiza.

Nieuwe spannende Netflix-serie Curon opgenomen in Zuid-Tirol

De dreigende toren die boven de Rechensee uitstreekt heeft een centrale rol in een nieuwe tv-serie. Vanaf 10 juni is de nieuwe serie Curon te zien op Netflix. Deze serie is opgenomen in Zuid-Tirol en gaat over Anna, moeder van een tienertweeling, die na vele jaren besluit terug te keren naar haar geboortedorp Graun (Curon in het Italiaans) met haar kinderen.

Eenmaal aangekomen, verdwijnt de moeder op mysterieuze wijze. Haar kinderen gaan op zoek en ontdekken dat het rustige dorp geheimen verbergt.

De bekende ‘Gezonken Toren’ in de Reschensee speelt een prominente rol en is al veel te zien in aankondigingen van de nieuwe mysterie-horror serie. De Reschensee is ontstaan na de bouw van een stuwdam in 1950. Door de stuwdam kwam het vroegere dorpje Graun onder water te staan. Huizen werden afgebroken en ruim 500 hectare aan land werd onder water gezet. Het enige dat is overgebleven en herinnert aan het dorpje Graun, is de kerktoren van de vroegere dorpskerk.

Reschenmeer

Het Reschenmeer ( Duits: Reschensee, Italiaans: Lago di Resia) is een stuwmeer in de Zuid-Tiroolse gemeente Graun im Vinschgau. Het meer ligt op ongeveer 1520 meter hoogte, net over de Oostenrijks- Italiaanse grens, dicht bij de Reschenpas. Het meer is zes kilometer lang en is op de breedste plekken één kilometer breed.

Ben je benieuwd naar de eerste beelden en naar hoe goed Zuid-Tirol het doet op beeld? Klik dan hier voor de trailer.

En wil je weten welke highlights, zoals het museum Alt Graun en kasteel Naudersberg, je kunt bezoeken rondom dit prachtige meer? Klik dan hier

Boem! Europarcs neemt Droomparken over

Vakantieparkenconcern Droomparken wordt overgenomen door EuroParcs. De overname gaat in zodra de Autoriteit Consument & Markt hiervoor toestemming verleent. Gezamenlijk exploiteren de twee concerns zo’n 10.000 vakantiehuisjes, verdeeld over 32 recreatieparken. Er zijn ambities voor uitbreiding naar het buitenland.

,,Beide bedrijven komen qua bedrijfskarakter sterk overeen”, verklaart Andries Bruil namens de directie van Droomparken. ,,Ze zijn namelijk allebei een familiebedrijf, hebben aangetoond met hun groei in organisatie in de afgelopen jaren robuust te zijn en hebben de ambitie nog veel groter te worden.”

Naam blijft

De identiteit van beide bedrijven gewaarborgd blijft: het label Droomparken blijft bestaan, de vakantieparken die onder Droomparken vallen blijven onder die naam geëxploiteerd worden.
,,Mensen gaan vaker, korter en gedurende het hele jaar in verschillende samenstellingen, zoals met het gezin, met stellen of vrienden dan wel alleen, met vakantie”, verklaren Wim en Wouter Vos namens de EuroParcs-directie. ,,Daarbij er is er steeds meer vraag  naar een breder aanbod van accommodaties en meer services.” 

,,Beide bedrijven lukt het keer op keer om locaties op absolute A-locaties te verwerven. Aan het Markermeer of Veluwemeer bijvoorbeeld of in Zeeland aan het strand, maar tegelijkertijd nooit ver weg van stedelijke voorzieningen. Dat is niet alleen een bijzondere kwaliteit, maar ook een noodzakelijke eigenschap om interessant te zijn voor kandidaat-eigenaren en vakantievierders.”

Toverland: extra lang geopend en zomers entertainment

Toverland is van 11 juli tot en met 23 augustus elke dag geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Bezoekers kunnen dan extra lang genieten van de zomerse sfeer, de attracties en entertainment. Ook worden dagelijks een tweetal shows gepresenteerd. Bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek tickets te reserveren via de website van Toverland. Naast dagtickets zijn er ook speciale Siësta-tickets te verkrijgen die vanaf 16.00 uur toegang geven tot het park.

“Tijdens Summer Feelings is er in Toverland extra veel te beleven”, vertelt Janou Gelissen, creatief- en commercieel adviseur. “Doordat we elke dag extra lang geopend zijn kunnen onze bezoekers nog vaker genieten van hun favoriete attracties.”

Entreegebied Port Laguna wordt deze zomer veranderd tot showlocatie. Vanaf 11 juli wordt de nieuwe charactershow ‘Toos en Morrel gaan op vakantie’ gepresenteerd. In deze show beleven Toos en Morrel een spannend avontuur vol magie. Ook keert van 11 juli t/m 30 augustus de populaire duikshow ‘The Battle of Port Laguna’ terug. In deze show, die zich afspeelt op een aangespoeld schip, staan stunts, spektakel en speciale effecten centraal. Het hoogtepunt van de show is een dodemansduik van 25 meter.

Tickets reserveren

In verband met de beperkte dagcapaciteit dienen bezoekers hun tickets voor Toverland van tevoren online te reserveren. Dagtickets voor de zomervakantie kosten € 35,- per stuk. Daarnaast zijn er speciale Sïesta-tickets verkrijgbaar voor € 25,- per stuk. Deze tickets geven toegang tot Toverland van 16.00 tot 21.00 uur. Bezoekers die minimaal 7 dagen vóór de bezoekdatum een ticket bestellen, ontvangen tot € 7,- korting per ticket.

Toverland heeft extra maatregelen getroffen ter bestrijding van het coronavirus. Via toverland.com/veiligsamenuit vinden bezoekers alle richtlijnen. Het reguliere zomerevenement, de Midzomeravonden, vindt dit jaar niet plaats, aangezien de gewenste kwaliteit van dit evenement vanwege de richtlijnen niet gegarandeerd kan worden.

60% minder buitenlandse toeristen in Nederland in 2020

Vakanties binnen Europa zijn vanaf 15 juni weer toegestaan, zo besloot het kabinet deze week. “Met deze versoepeling verwachten we dat het toerisme in Nederland weer langzaam op gang komt. Om te bepalen hoeveel toeristen we in totaal in Nederland kunnen verwelkomen dit jaar, hebben we verschillende scenario’s doorgerekend,” reageert Jos Vranken, algemeen directeur NBTC. Door de coronacrisis verwacht Nederland dit jaar bijna 12 miljoen minder buitenlandse toeristen te ontvangen, een daling van circa 60 procent ten opzichte van 2019.

In totaal besteden deze buitenlandse toeristen 5,2 miljard euro, een daling in bestedingen van 64 procent ten opzichte van vorig jaar. Naar verwachting gaan dit jaar ook 50 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, dat zijn er 12,5 miljoen. In totaal komen er naar verwachting dus 24,5 miljoen minder toeristen uit binnen- en buitenland naar Nederland als gevolg van de coronacrisis, zo blijkt uit dit recente NBTC-onderzoek.

‘Hier moet je zijn’

“Feit blijft dat de toeristische sector keihard wordt geraakt door de coronacrisis, ondanks de aangekondigde versoepelingen. Daarom wordt parallel aan de inzet van acute steunmaatregelen nu ook hard gewerkt aan herstel. Eén van de initiatieven van de herstelaanpak is de voorlichtingscampagne: ‘Hier moet je zijn’. Onder dit motto wil de toeristische sector Nederlanders en ook Duitsers en Belgen inspireren voor een veilige vakantie in Nederland,” aldus Jos Vranken.

“Want ondanks dat de grenzen met Europese landen binnenkort in toenemende mate opengaan, verwachten we dat veel Nederlanders er veilig op uittrekken in eigen land,” vertelt Jos Vranken. “Ons land biedt natuurlijk ook volop mogelijkheden voor een weekje eropuit, weekendje weg, stedentrip, dagje wandelen of kitesurfen. Met de voorlichtingscampagne ‘Hier moet je zijn’ willen we in eerste instantie Nederlanders inspireren om prachtige onbekende plekken te ontdekken en om in de toekomst net wat vaker voor ‘hier’ te kiezen. Dit initiatief onderstreept dat Nederland 365 dagen aantrekkelijk is.”

Pairi Daiza opent kamers tussen ijsberen en walrussen

Hoe Netflix Italië ontdekt – corona-travel-update 81 11
Bij een van de kamers kan er zomaar een beer naar binnen kijken. Foto: Pairi Daiza

Pairi Daiza heropent, in overeenstemming met de beslissingen genomen door de overheid, op 8 juni haar Pairi Daiza Resort, met verblijfsaccommodaties tussen de dieren. Het gaat om 50 nieuwe kamers, met onder meer onderwaterzicht op ijsberen en walrussen.

In het Canadese gebied The Last Frontier en nu ook het poolgebied The Land of the Cold, biedt het Pairi Daiza Resort haar bezoekers een nog groter hotelassortiment. Dit jaar zullen zijn 100 accommodaties (waaronder kamers, lodges, suites, ondergrondse lodges, onderwaterkamers,…) beschikbaar. De gasten kunnen overnachten tussen bruine beren, zwarte beren, walrussen, wolven, ijsberen, damherten, Siberische tijgers, Stellerzeeleeuwen en binnenkort ook pinguïns.

Sunweb Group start vanaf 19 juni weer met zonvakanties

Vanaf 19 juni start Sunweb Group weer met het aanbieden van zonvakanties waarbij de veiligheid van de reizigers de grootste prioriteit krijgt.

Daarom wordt eerst gestart met de bestemmingen Portugal, Kroatië, Bulgarije, België, Duitsland en Italië. Voor deze landen is het reisadvies aangepast en toeristen zijn hier weer welkom. Sunweb Group verwacht, zoals ook aangegeven door het kabinet, dat meer zonbestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Cyprus, Griekenland en Malta heel snel volgen en weer Nederlandse toeristen zullen toelaten. In overleg met airline- en accommodatiepartners werkt Sunweb Group aan een zo groot mogelijk aanbod voor vakantiegangers, zodat zij snel weer hun ideale vakantie kunnen boeken.

“Na vele maanden serieus rekening te hebben gehouden met het niet doorgaan van buitenlandse vakanties deze zomer, is het besluit van het kabinet een geweldige opsteker. Ik ben ongelooflijk blij: enerzijds voor alle reizigers die ons dagelijks vragen wanneer ze weer op vakantie kunnen en anderzijds voor onze Sunweb-collega’s die niets liever doen dan onze klanten de mooiste vakantie-ervaringen te bieden”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Veiligheidschecks

Sunweb Group is bovendien een samenwerking opgestart met Intertek Cristal om ook in de toekomst het maximale te doen aan gezondheid en veiligheid op vakantiebestemmingen. Alle accommodaties doen onder andere een veiligheidscheck en bereiden een noodprocedure voor. Er zal alleen worden samengewerkt met accommodaties en partners die zich volledig aan de richtlijnen houden.

Meer informatie over de maatregelen per bestemming is te vinden op deze pagina op de website van Sunweb. De pagina wordt steeds bijgewerkt met de meest recente informatie.

Reissector ‘op zich blij’ met eerste stap opening grenzen

Reisbrancheorganisatie ANVR is op zich blij met de boodschap van minister-president Mark Rutte dat reizen naar een aantal landen binnen de Europese Unie weer mogelijk wordt, maar is wel teleurgesteld over het beperkte aantal landen.

ANVR hoopt wel dat openstelling van grenzen van overige, belangrijke toeristische bestemmingen snel volgt, evenals de rest van de wereld. De 300 zwaar getroffen, bij de ANVR aangesloten reisondernemingen zijn er klaar voor om -met inachtneming van de nodige maatregelen- vakanties en zakenreizen te boeken en uit te voeren voor Nederlandse reizigers.

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: “Eindelijk is het dan zover. Als eerste sector lagen we stil en als laatste kunnen we -nu nog mondjesmaat- open. We hopen natuurlijk wel dat Buitenlande Zaken zo snel als mogelijk, liefst vóór de zomervakantie, ook de overige landen kan afschalen van oranje naar geel. Na bijna vier maanden ‘op slot’ te hebben gezeten, mogen 20.000 reisprofessionals bij reisbureaus, zelfstandige reisadviseurs, zakenreisagenten en touroperators weer doen waar ze écht goed in zijn: fantastische reizen organiseren. En met het zomerseizoen voor de deur zijn veel consumenten inmiddels ook wel toe aan ‘er even tussenuit’.”

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.