Hoe Photoshop elke reis mooier maakt – corona-travel-update 89

Beeld van onze reis naar IJsland vorig jaar. Ondanks dat we onze uiterste best hebben gedaan nooit het Noorderlicht gezien. Met Photoshop los je dat zo op. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. Zoals:

  • Kun je veilig zwemmen in coronatijd?
  • Kuifje-museum na renovatie weer open
  • 50 handige reistips

Photoshop gaat met zijn tijd mee

Wie ooit met Photoshop heeft gewerkt weet: Het is een fantastisch programma, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt, evenals het aantal knopjes en laagjes die er in zitten. Niet echt simpel om mee te werken. Voor wie snel resultaat wil hebben en producties wil maken die de aandacht trekken is er nu een app (zowel voor iPhone als Android) waarmee je in no-time en zonder enige kennis prachtige producties kunt maken.

Handig om die wellicht wat verregende staycation toch een bruisend uiterlijk te geven. De app heet Photoshop Camera en biedt niet alleen allerlei filters (daar heb je er natuurlijk wel meer van), maar poetst ook snel de kwaliteit (kleur, helderheid, scherpte) van je foto op. Je kunt via de app direct foto’s met een bepaald filter maken, maar je kunt ook bestaande foto’s uit de map bewerken. Hoewel er bij het downloaden staat dat er sprake is van ‘in app aankopen’ hebben we die nog niet kunnen ontdekken en zijn alle 26 ‘lenzen’ (want zo noemen ze dat) gratis te downloaden. Dit is wel een appje waar we heel blij van worden!

Vakantie vanaf medio juni in de wijnbergen van Italië

Vier sterren-accommodatie Hotel Golserhof uit het Italiaanse Meran meldt zich in de mailbox van Elkedagvakantie. Het bedrijf is er weer klaar voor om gasten in de wijnbergen van deze streek te ontvangen.

We citeren: ,,In het kleine bedrijf, dat wordt geleid met veel liefde voor detail, herleven lichaam en geest op stijlvolle wijze. Intimiteit en privacy in overvloed kenmerken de Golserhof. In het kleinste viersterren-superior-hotel in het Meraner Land worden vrije dagen gewijd aan persoonlijke ontplooiing in een ontspannende omgeving.”

,,Medio juni opent hotel Golserhof weer zijn deuren. Er kan dan weer op kleine schaal worden genoten van exclusieve vakantiemomenten op de bijzonder mooie plek hoog boven Meran. De oase van genot in de wijnbergen van Meran heeft een duidelijk doel: gewoon goed leven tijdens een vakantie van het hoogste niveau. Het uitzicht is schitterend. Wandelaars, sporters, stadsliefhebbers en fijnproevers komen naar de Golserhof om zichzelf te verwennen. 600 kilometer aan wandelpaden en een paradijs voor bikers liggen voor de deur (mountainbike- en e-bike-verhuur in de Golserhof). De Golserhof is de oprichter van golfclub Passeier-Meran en wie vijf dagen of langer blijft, mag met 20 procent korting golfen op de golfbanen Passeier en Lana. In Meran, gelegen aan de rivier de Passer, zweeft u met een iconische stoeltjeslift naar het shop- en flaneergebied. Al twaalf generaties lang is de Golserhof in familiebezit, meer dan 60 jaar gastvrijheid is zichtbaar in alle hoeken van het liefdevol gerunde hotel”. Hier is meer informatie te vinden.

FlixBus terug op de Nederlandse wegen met extra veiligheidsmaatregelingen

FlixBus herstart zijn netwerk in Nederland met aangescherpte veiligheidsmaatregelingen om passagiers en werknemers maximaal te beschermen. Vanaf 18 juni maakt FlixBus het voor reizigers weer mogelijk om vrienden en familie in Nederland en buurlanden te bezoeken.

De groene bussen van FlixBus verbinden vanaf nu weer 7 steden in Nederland met meer dan 30 Europese steden, waarvan 4 in België, 2 in Frankrijk en meer dan 20 in Duitsland. De belangrijkste bestemmingen zijn onder andere:

  • Nederland: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam & Utrecht.
  • België/Frankrijk: Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Parijs & Rijsel.
  • Duitsland: Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München & Stuttgart.

De volledige dienstregeling is te vinden op de FlixBus website en app, waar tickets vanaf heden geboekt kunnen worden.

FlixBus lanceert uitgebreide maatregelen op het gebied van hygiëne en veiligheid. In overeenstemming met lokale regelgeving biedt FlixBus momenteel een beperkt aantal zitplaatsen aan boord van zijn bussen. De bussen worden na elke rit grondig gedesinfecteerd. Op dit moment is het in- en uitstappen alleen mogelijk via de achterdeur van de bus. Een contactloze ticketcontrole en desinfectiemiddel aan boord zijn andere onderdelen van het hygiëneconcept. Ook het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens de reis en bij het in- en uitstappen.

81% van Nederlands en Vlaams festivalpubliek staat al in de startblokken om weer naar festivals te gaan

Het festivalpubliek is er weer klaar voor en toont hart voor de industrie. Dit blijkt uit een recente enquête van Festival Travel onder 1431 Nederlandse en Vlaamse festivalgangers met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar. Meer dan de helft zou zelfs alweer bereid zijn om de grens over te gaan voor een festival. Toch kiest het grootste deel deze zomer voor een vakantie in eigen land.  

Van de 75% die al tickets had voor festivals in 2020 zegt ruim 86% zijn of haar ticket te willen behouden voor de verplaatste editie. Bijna 52% geeft hiervoor als reden steun te willen bieden aan festivals. Ook blijkt ruim 57% van alle festivalgangers direct een festival te willen bezoeken zodra dit weer is toegestaan en 81% binnen 3 maanden nadat de restricties zijn opgeheven. De bezoeker stelt zich dus nauwelijks afwachtend op. Wel vindt ruim 78% het belangrijk dat er extra hygiënemaatregelen worden getroffen en 68% dat festivals in de openlucht plaatsvinden.

Zo kun je city-hoppen in eigen land

,,Vakantie is pas echt vakantie wanneer je zorgeloos kunt genieten en daar hoef je niet per se het land voor uit. Deze zomer ziet er net even wat anders uit dan andere zomers. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het eigen land niet verkend kan worden op verrassende manieren. Carlton Hotel Collection biedt unieke verblijven in de mooiste delen van Nederland – midden in de natuur of juist in de stad”, zo luidt het persbericht.

De hotelketen kondigt het Carlton City Hoppen aan: ,,Ontwaak drie nachten in een andere stad met alle comfort die je kunt wensen. Kies zelf in welke stad je wilt starten, Den Haag, Amsterdam of Haarlem en Carlton regelt de rest. Geniet van een uitgebreid ontbijt, ontdek Nederland per fiets en relax in ruime kamers midden in het stadscentrum.”

Carlton City Hoppen

,,Start bijvoorbeeld in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag. Hier vind je het beste van zowel stad als strand met de binnenstad op twee minuten loopafstand en het strand van Scheveningen op slechts 10 minuten fietsafstand. Spring op de fiets en ontdek het sfeervolle Zeeheldenkwartier vol verborgen pareltjes, leuke en bijzondere designer winkels, gezellige restaurants en zelfs een eigen warenmarkt. Het fraaie terras van het hotel lonkt ongetwijfeld na een lange dag in Den Haag.

Van de Hofstad van Nederland naar de hoofdstad, Amsterdam. Overnachten doe je in het monumentale Banks Mansion, gevestigd in een bijzonder grachtenpand met een luxueuze, eigenzinnige en intieme sfeer. Start je dag met verse flensjes of een omelet aangeboden bij het ontbijt en wandel vervolgens over de pittoreske grachten en bewonder de smalle koopmanshuizen van de Gouden eeuw.

Sluit het City Hoppen af in het Carlton Square Hotel in Haarlem. Ontdek de typerende kleine hofjes, pleinen, grachten en kerken op maximaal 10 minuten loopafstand. Of waai uit op het strand van Bloemendaal of Zandvoort aan Zee. Eindig je dag in het gezellige Bar & Kitchen Zocher, een local hotspot van Haarlem, en geniet van dagverse streekproducten.

Rust en ruimte op het onbekende eiland Voorne-Putten

Liever een vakantie in een eigen stukje privé natuur? Bezoek dan het prachtige eiland Voorne-Putten nabij Rotterdam. Dit onontdekte stukje Nederland is een must see voor wandel en fietsliefhebbers. Verken de rijke flora en fauna en geniet van rust en ruimte. Het in Spijkenisse gelegen Carlton Oasis biedt een verblijf in een overgangszone tussen metropool, zee en land. De perfecte uitvalsbasis voor deze ontdekkingstocht. Ervaar de imposante natuur, uitgestrekte polders, karakteristieke dorpen en interessante stadjes met veel cultuurhistorisch erfgoed. Neem na afloop een duik in het zwembad, maak gebruik van de sport en wellness faciliteiten of schuif aan op het terras of in het restaurant voor een lekker hapje of drankje. Een vakantie in eigen land was nog nooit zo verrassend.

Uitwaaien op het strand van Scheveningen:

Wakker worden met uitzicht op zee, bij Carlton Beach in Scheveningen kan dat. Ontdek zon, zee en strand in eigen land met een verblijf direct aan zee en op loopafstand van de bruisende boulevard. Maak een wandeling door de duinen, bezoek de pier of neem een surfles op het strand. Geniet van een drankje en een hapje bij een beach club of verwen je partner met een romantisch weekendje weg en kies voor een arrangement inclusief ontbijt, een picknick met bubbels en uitzicht op zee.

Fietsvakantie in omgeving Utrecht

Naast een prachtige grachtenstad, biedt de omgeving van Utrecht ook tal aan mogelijkheden voor prachtige fietsroutes en deze verken je perfect vanuit het Carlton President Hotel. In de omgeving van Maarssen maak je met weinig moeite een unieke, onvergetelijke fietstocht. Onderweg kijk je je ogen uit bij het aanzien van de natuurrijke omgeving, de Vecht, talrijke plassen en monumentale panden in Pittoreske plaatsjes als Maarssen en Oud Zuilen. Na een dag eropuit te zijn geweest, ontspan je met een verfrissende regendouche op de hotelkamer of geniet van heerlijke Mediterrane gerechten met Midden-Oosterse invloeden in restaurant One24.”

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.