Oostenrijk, Turkije én Nederland lokken je – corona-travel-update 80

Oostenrijk, Turkije én Nederland lokken je – corona-travel-update 80 9
Zwemmen in een Oostenrijks meer: Stimmersee Foto: ©tvbkufsteinerland

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. 

Turkije gaat open voor vluchten uit Nederland per 20 juni

Leg de korte broek en slippers maar vast klaar, want vanaf 20 juni 2020 zijn vluchten vanuit Nederland weer welkom in Turkije. Dit is vandaag bekend gemaakt door de Turkse overheid. De versoepeling geldt zowel voor Turkse als voor buitenlandse (charter)luchtvaartmaatschappijen. Meer details worden spoedig verwacht.

Gisteren schreef de minister buitenlandse zaken van Turkije, Mevlüt Çavuşoǧlu een brief waarin hij Nederlandse vakantiegangers aanstaande zomer van harte welkom heet in Turkije. Ook heeft hij overleg met minister Stef Blok. Met ruim 1,2 miljoen Nederlandse bezoekers in 2019 geldt Turkije als een van de belangrijke vakantiebestemmingen.

Certificaten

Turkije bereidt zich zorgvuldig voor op de start van het zomerseizoen en een veilig verblijf van buitenlandse gasten. Vorige maand kondigde de Turkse overheid het Healthy Tourism Certification Program aan, waarmee bedrijven en organisaties zich kunnen laten certificeren op het gebied van gezondheid, hygiëne en veiligheid. Het programma is ingedeeld in verschillende sectoren die met toerisme en reizen te maken hebben, zoals accommodaties restaurants, luchtvaart, transport en overige faciliteiten. De Turkse overheid heeft een aantal bureaus uit binnen- en buitenland aangesteld voor de certificering.

Welkom terug in Nederland: Online campagne inspireert tot ontdekkingsreis in eigen land

Vandaag gaat de online campagne ‘Welkom terug in Nederland’ van start met de videoboodschap op Youtube ‘Zoveel te ontdekken’, opgenomen op tot de verbeelding sprekende plekken in Nederland. Tegelijk delen tientallen toonaangevende influencers en reisbloggers hun favoriete bestemming in Nederland met de hashtag #WelkomteruginNL op hun Instagram-, Twitter- Youtubekanaal, of Facebookpagina. Hun post is tevens een uitnodiging aan volgers: iedereen is welkom een bijdrage te leveren aan deze promotiecampagne van Nederland als reisbestemming.

Op ontdekkingsreis in Nederland

Het Instagramkanaal @welkomterugin.nl inspireert om op verkenning te gaan in Nederland. Ver weg lijkt misschien spannender, maar het avontuur is ook om de hoek te vinden. Met #WelkomteruginNL kun je dichtbij huis onvermoede locaties verkennen, komen verhalenvertellers op markante plekken aan het woord, staan leuke activiteiten en ontdek je ongekende vakantiemogelijkheden.

Bijdragen welkom

Iedereen is welkom met de hashtag #WelkomteruginNL een bijdrage te leveren en een lievelingsstek of visueel verhaal te delen op de eigen social mediakanalen en daarbij de Instagrampagina @welkomterugin.nl te taggen. Zo zal een waaier aan bekende en onbekende bestemmingen opduiken en inspiratie bieden voor de zomer in Nederland.

Kettingreactie ontketenen

De ambitie is om met de campagne #WelkomteruginNL in korte tijd een kettingreactie te ontketenen en bewustwording te creëren voor de toerisme- en recreatiemogelijkheden in Nederland. Op deze manier dragen we allemaal bij aan het herstel van de economie in coronatijden, steunen we ondernemers en ontdekken we hoe veelzijdig en bijzonder Nederland is.

Belangeloos co-creatieproject

Dit cocreatie-initiatief van zelfstandige marketing- en communicatieprofessionals actief in de toerisme- en recreatiebranche, is bedoeld ter ondersteuning van de ondernemers in deze branche die zo hard zijn getroffen door de coronacrisis. Allen werken belangeloos mee aan de campagne, waaronder ook bekende reisbloggers en influencers. Voor meer informatie kijk op www.Welkomterugin.nl .

Oostenrijk bereikbaar voor Nederlandse toeristen

Nu bekend is geworden dat we vanaf 15 juni mogen reizen naar een beperkt aantal landen binnen Europa voor vakantiedoeleinden, beginnen Nederlanders zich te oriënteren op de mogelijkheden. Oostenrijk lijkt een goede en veilige keuze: in dit Alpenland zijn de coronacijfers laag, staat hygiëne hoog in het vaandel en is er voldoende ruimte.

Het Alpenland nam direct na het uitbreken van pandemie vergaande en strenge maatregelen, waardoor het aantal coronabesmettingen relatief laag bleef. Oostenrijk was ook het eerste land dat begin mei overging tot versoepelingen. 

Oostenrijk: veilige keuze voor een zomervakantie

Aangezien de keuze qua vakantielanden dit jaar beperkter is, gaan veel mensen op zoek naar een alternatieve bestemming voor de zomervakantie. Oostenrijk biedt veel mogelijkheden voor een gevarieerde zomervakantie. Maar welke bestemming in dit Alpenland is geschikt wanneer men normaal gesproken een heel ander soort vakantie gewend is? Het Kufsteinerland biedt veel afwisseling: stad, natuur, cultuur, activiteiten, culinair, maar ook ontspanning en strandplezier aan de vele bergmeren. Bovendien is deze regio heel goed bereikbaar per openbaar vervoer of auto en wordt het Kufsteinerland gezien als toegangspoort van de Alpen.

Kufstein: levendige stad met historie

De middeleeuwse vestingstad Kufstein ligt net over de Duits-Oostenrijkse grens en wordt ook wel liefkozend de parel van Tirol genoemd. Opvallend is de 800 jaar oude burcht die 90 meter boven de stad ligt en vandaag de dag een belangrijke toeristische trekpleister is. Direct onder de vesting ligt het oude levendige centrum met kinderkopjes en vrolijk gekleurde huizen. Rondom Kufstein liggen acht gemoedelijke vakantiedorpen.

Oostenrijk, Turkije én Nederland lokken je – corona-travel-update 80 11
De vestingstad Kufstein in Oostenrijk. Foto: Elkedagvakantie

6 heldere bergmeren voor strandliefhebbers

Wie gewend is om tijdens de vakantie te relaxen op het strand of te zwemmen, denkt misschien niet direct aan Oostenrijk. Toch telt de regio Kufsteinerland 6 bergmeren die bijzonder geschikt zijn om te baden en te ontspannen. Hiermee heeft de regio de hoogste ‘zwemmeren dichtheid’ van Tirol. Uiteraard zijn er stranden rondom de meren met (horeca)faciliteiten, maar ook speeltuinen en beachvolleybal.

Culinair genieten op hoog niveau

Naast lokale en Tiroolse specialiteiten, zijn er in het Kufsteinerland restaurants die een verfijnde keuken aanbieden, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van regionale kwaliteitsproducten. Fijnproevers kunnen terecht bij diverse restaurants in de regio die door Gault & Millau bekroond zijn met één of meerdere koksmutsen.

Kaisertal: mooiste plek van Oostenrijk

Wie voor het eerst in Tirol komt, zal sowieso onder de indruk zijn van het berglandschap. Het Kufsteinerland ligt aan de voet van de imposante bergen Wilden- en Zahmen Kaiser, die samen het Kaisergebergte vormen. Onderdeel hiervan is het Kaisertal, dat door de Oostenrijkers zelf is verkozen tot mooiste plek van hun land. Boven de dennenbossen liggen almen met oeroude, authentieke berghutten. Het dal leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen.

Actief in het Kufsteinerland

Voor de sportieve vakantiegangers of families met kinderen is er een breed aanbod aan activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, mountainbiken, maar ook fietsen door het dal (zonder veel hoogteverschillen), boogschieten, golfen, raften, klimmen of met een berglift omhoog. Met de speciale KufsteinerlandCard, die vakantiegangers gratis krijgen van hun accommodatie, zijn veel activiteiten bovendien gratis.

Over Kufsteinerland

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlakbij de grens met Beieren (Duitsland) op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

Zweden Nodigt Uit: Vier Midzomer Live!

Souvenirs uit Zweden
Souvenirs uit Zweden. Foto: Elkedagvakantie

De belangrijkste feestdag van Zweden staat voor de deur en die ziet er in deze tijden een beetje anders uit dan anders… En juist daarom nodigt Zweden de wereld uit om het Zweedse “Midsommar” (midzomer) live mee te vieren via Facebook. Op vrijdag 19 juni 2020 zendt Zweden via de Facebook-kanalen van Visit Sweden live uit vanuit verschillende regio’s in het land. Voor kijkers betekent dit een unieke kans om live deel te nemen aan deze iconische Zweedse traditie.

Via Facebook Live Events start de dag in het zuidelijke Skåne bij het traditionele bloemenkransen maken. De uitzending reist verder door het land via West-Zweden, Dalarna en Roslagen met inkijkjes bij het opzetten van de meiboom, de uitgebreide midzomer-lunch en traditionele dansjes en liedjes. De dag eindigt in Zweeds Lapland met een exclusieve skitocht onder de Middernachtzon. Visit Sweden geeft hiermee een exclusief kijkje in de keuken van de levendige traditie rondom Midzomer. Een aantal locals hosten de livestreams ter plaatse en vertellen meer over hun persoonlijke ervaringen en achtergronden over de feestelijkheden.

Al vanaf 16e eeuw

Nu grote evenementen in Zweden niet toegestaan zijn, geeft Visit Sweden iedereen de mogelijkheid het belangrijkste feest van het jaar van afstand mee te vieren. Samen met Kerst is “Midsommar” diep geworteld in de Zweedse cultuur. Sinds de 16e eeuw wordt deze dag al gevierd, waarmee traditiegetrouw de start van de zomer, het seizoen van licht en vruchtbaarheid, verwelkomd werd. Tegenwoordig vieren veel Zweden Midzomer met vrienden en familie met een uitgebreide lunch, veel liedjes en dansen rondom de meiboom.

Schema Facebook Live vrijdag 19 juni 2020

Iedereen is van harte uitgenodigd om online mee te doen met de verschillende “Midsommar” activiteiten. De dag ziet er als volgt uit:

Meer achtergrond over de Midzomer-traditie

Wanneer is het Midzomer? 

Midzomeravond vindt in 2020 plaats op vrijdag 19 juni. De vrijdagavond is de avond waarop het feest traditiegetrouw écht gevierd wordt in Zweden. Doorgaans is dit dus altijd een vrijdagavond ergens tussen 19 en 25 juni. De dag erop is het daadwerkelijk Midzomerdag, een traditionele feestdag in Zweden waarop verder alles gesloten is.

Waar kan je Midzomer vieren? 

Parken, dorpspleinen, openlucht-musea, recreatieparken, tuinen, eigenlijk overal in Zweden, zo lang het maar buiten is. De meeste Zweden verlaten de stad en zoeken hun zomerhuisjes op om met vrienden en familie samen te zijn. En in 2020 vindt het evenement exclusief plaats op Facebook.

Voor wie is Midzomer bedoeld? Voor iedereen!

Wat staat er op het menu tijdens Midzomer?·      Meestal haring, gekookte aardappels (met een flinke hand verse dille erover), zure room met bieslook, gerookte of ingelegde zalm en knäckebröd·      Dessert: verse zomerse aardbeien met slagroom of aardbeientaart·      Proosten doe je met een koud biertje of natuurlijk met een van de verschillende soorten snaps 

Overige links, recepten en meer informatie over Midzomer·      Swedish Midsummer for Dummies – Video https://www.youtube.com/watch?v=u8ZLpGOOA1Q·      Recept voor het Midzomer-recept, aardbeientaart: https://visitsweden.nl/de-smaak-van-het-zweedse-midzomerfeest-aardbeientaart/·      Meer achtergrond over Midzomer: https://visitsweden.nl/midzomer/·      Swedish Institute https://sweden.se/culture-traditions/midsummer/

In het kort – nieuwsoverzicht

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.