Suske en Wiske-museum weer open – corona-travel-update 99

Suske en Wiske kijken toe bij het schatgraven. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. En meer nieuws. Zoals:

  • Suske en Wiske-museum weer open.
  • Duitsland wil graag dat je weer komt
  • Fietsend door Nederland: zo beleef je meer

Onderzoek: (krappe) meerderheid vindt minimumprijs vliegticket een goed idee

Na de aankondiging van Oostenrijk voor een minimumprijs voor vliegtickets, vragen D66 en de ChristenUnie zich af of dit voor Nederland ook een idee is. Onderzoek van Vliegtickets.nl met ruim 2500 respondenten wijst uit dat de meerderheid van de ondervraagden (55%) het geen probleem vindt om een minimumprijs in te stellen. Daarnaast geeft ruim 30% aan dat ze een prijs boven de 80 euro voor een retourticket reëel vinden. 

Naast de bevindingen van deze enquête heeft Vliegtickets.nl de huidige prijzen naast die van vorig jaar gelegd. Hieruit blijkt dat de prijzen van vliegtickets in diverse topbestemmingen in Europa (zoals Nice, Málaga, Lissabon) tot 25% gedaald zijn ten opzichte van afgelopen jaar. “Niet geheel opvallend,” zegt Sander van Veen, Marketing Manager van Vliegtickets.nl. Aangezien het aantal vluchten en de concurrentie langzaam toeneemt is het op dit moment logisch dat de prijzen onder druk staan.” 

Angst voor stuntprijzen

Op AD.nl was 18 juni 2020 te lezen dat de politieke partijen bang zijn dat wanneer er groen licht gegeven wordt om te vliegen, de luchtvaartmaatschappijen zullen gaan stunten met ticketprijzen. Dit is niet alleen funest voor de maatschappijen zelf, maar ook niet bevorderend voor het milieu. Een minimumprijs moet dit voorkomen. 62% van de respondenten geeft in de enquête aan ook aan dat ze bereid zijn meer te betalen voor een ticket, wanneer een deel van de prijs gebruikt wordt om de hoeveelheid CO2 uitstoot te compenseren. Ruim 30% gaf aan dat ze 80 euro voor een retourticket met Europese bestemming geen probleem vinden, wat een veel hogere prijs is dan het minimum waar steeds over gesproken wordt.

Fietsen en overnachten in Nederlandse natuur met ‘De Natuurvrienden Fietsgids’ van Nivon

De cover van de nieuwe gids. Foto: Nivon

Ontdek al het moois dat Nederland te bieden heeft en ga er verantwoord op uit met De Nivon Natuurvrienden Fietsgids. Een duurzaam en waterbestendig boekje voor korte en lange fietstochten in Nederland met overnachting. 

De gids bevat achttien unieke routes die de groen omgeven en budgetproof natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen van Nivon met elkaar verbinden. Zeer geschikt voor een dagtrip, een weekend weg én lange vakantie. Of je nu met de stads- of tourfiets op avontuur gaat. In de gids staan tips over de omgeving en informatie over de routes en Nivonaccommodaties.

Initiatiefnemer

Twee jaar geleden startte Magda Vodde, de initiatiefnemer van de gids, met het vastleggen van de routes tussen de Nivonaccommodaties. Eerst fietste ze de routes volgens de routeplanner van de Fietsersbond om vervolgens van de standaardwegen af te wijken en op ontdekkingstocht te gaan.

Magda: “Ik ben op zoek gegaan naar plekken waar je het idee hebt even verdwaald te zijn. Plekken midden in de natuur. Die wisselde ik af met bezoekjes aan lokale plaatsen als Ommen, Bronkhorst en Woudrichem. Tijdens je fietstocht wil je ten slotte ook een kopje koffie of een biertje kunnen drinken. De afwisseling van landschappen en omgeving zorgt ervoor dat je steeds opnieuw verrast wordt door al het moois dat Nederland te bieden heeft. Waarom zouden we afreizen naar verre oorden terwijl in ons eigen land nog zoveel te ontdekken valt?”

Fietsen en overnachten midden in de natuur

Elke route uit de gids start en eindigt bij een Nivonaccommodatie: een betaalbare overnachtingsplek midden in de natuur met keuze uit een kampeerplek of privékamer in een natuurvriendenhuis. Stel zelf een fietsvakantie samen door de losse routes uit de gids aan elkaar te verbinden of door gebruik te maken van de vier themaroutes. Deze vier routes zijn samengesteld voor een weekendje of langer weg.

Zoals de themaroute ‘Wind in de rug’, die start in de Biesbosch en eindigt in de buurt van Almelo. Met de gemiddelde Nederlandse zuidwestenwind heb je tijdens deze route de wind mee of in je rug. De losse routes vind je door heel Nederland en verschillen in lengte. Zo heb je routes van 26 km die geschikt zijn voor bijvoorbeeld een dagtrip met de kinderen en routes van 130 km voor de échte fietsliefhebber.  

Duurzaam op vakantie

Beeld van het boekje. Foto: Nivon

Nederlanders hechten steeds meer belang aan verantwoord reizen. Iris Vermaas, projectleider bij Nivon: “Elke vorm van reizen of toerisme heeft een impact op het milieu, maar vakantie vieren in eigen land is al duurzamer dan in het buitenland. Bovendien levert overnachten in een tent of in een natuurvriendenhuis van Nivon de kleinste CO2-voetafdruk op. Tijdens het fietsen zelf verbruik je geen fossiele brandstoffen en alle bestemmingen zijn met het openbaar vervoer bereikbaar.”

De fietsgids zelf is ook zo duurzaam mogelijk ontworpen. “We hebben het boekje verantwoord gedrukt op een boomvrije papiersoort van 80% steen en 20% gerecycled schone kunststof, ook wel stone paper genoemd. Hiermee is de voetafdruk van de gids 67% lager dan bij een papieren boekje. Bovendien is het materiaal waterbestendig, waardoor de fietser de zekerheid heeft dat de gids lang meegaat. Als je alle routes fietst in plaats van met de auto rijdt dan levert dat een CO2-besparing van bijna 2 ton op, oftewel zo’n zeven keer heen en weer vliegen naar Parijs.”

Klik hier om De Natuurvrienden Fietsgids te bestellen. Kosten: €16,50 (leden Nivon: €10,95).

‘Kom maar!’, zegt Duitsland tegen buitenlandse toeristen

De videoclip waarmee Duitsland duidelijk maakt wat er te beleven is.

Nu de meeste Europese landen hun grenzen weer hebben geopend, lanceert de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) haar campagne ‘Germany – Dreams Become Reality’ met de hashtag #GermanyAwaitsYou om voor het eerst na een Europese lockdown van drie maanden Duitsland weer te promoten als vakantieland voor de zomer.

“Met deze campagne geven we een sterk signaal af aan onze Europese bronmarkten en houden we rekening met het feit dat we weer vrij mogen reizen in Europa. Door de coronacrisis stellen klanten nieuwe eisen aan kwaliteit, duurzaamheid en waarde”, aldus Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT, over het uitgangspunt van de campagne.

De microsite die als communicatiehub fungeert, is vorige week live gegaan. De site biedt inspiratie met foto’s en teksten van ‘off the beaten track’-bezienswaardigheden, kastelen en burchten, wandel- en fietspaden, culinaire tips en de mooiste roadtrips door Duitsland. Verdere elementen van de campagne zijn programmatic advertising, B2C- en B2B-nieuwsbrieven, persberichten en social media-activiteiten, die zijn gebundeld onder de hashtag #GermanyAwaitsYou.

De campagne wordt aangevuld met een videoclip met impressies van het brede aanbod van vakantieland Duitsland. Deze clip kan worden bekeken op het YouTube-kanaal en de microsite van de DZT.

De DZT start in de tweede helft van het jaar met continue herstelmaatregelen ter ondersteuning van de communicatiecampagne voor eindklanten. Daarnaast biedt de DZT haar partners in de internationale reisbranche en in de Duitse toeristische sector actuele informatie over de coronacrisis, de wereldwijde activiteiten van de DZT en de huidige situatie in de vijftien belangrijkste bronmarkten op de trade-pagina’s van haar online portal.

Over de DZT
De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) is het nationale ’toeristenbureau’ voor Duitsland met hoofdkantoor in Frankfurt am Main. De DZT vertegenwoordigt het vakantieland Duitsland in opdracht van het Bondsministerie voor Economie en Energie en wordt door dit ministerie gefinancierd op basis van een besluit van de Duitse Bondsdag. De DZT ontwikkelt en communiceert strategieën en producten om het positieve imago van de Duitse reisbestemmingen in het buitenland verder te versterken en het toerisme naar Duitsland te stimuleren. Voor dit doel zijn er wereldwijd in 32 landen vertegenwoordigingen actief. 

In het kort – nieuwsoverzicht

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.