Toeristische tip: Mondkapjes-schilderen in Schiedam – corona-travel-update 94

Toeristische tip: Mondkapjes-schilderen in Schiedam - corona-travel-update 94 9
Center Parcs Sandur bij Emmen ging als een van de eerste weer open. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. Zoals:

  • Alle Center Parcs parken krijgen Kiwa-keurmerk voor Covid-19 preventiemaatregelen
  • Duitsers weten de Noord-Hollandse kust weer te vinden
  • Experts: Hotels moeten nieuwe technologie omarmen

Zo kun je een staycation beleven in Schiedam

Beleef de ultieme stedentrip deze zomer in eigen land. Op steenworp afstand van het moderne R’DAM ligt het authentieke en karakteristieke S’DAM. Nu het openbare leven langzaam weer op gang komt en we meer op pad mogen is een uitstapje naar hét Distillers District van Nederland een aanrader. Van workshops tot aan stadswandelingen door het centrum; Schiedam Partners speelt in op de staycation trend met op maat gemaakte coronaproof tours.

Voordat we stilstaan bij het staycation aanbod wat korte achtergrondinformatie over Schiedam, de stad die wereldwijd bekend staat als Distillers District van Nederland: De hoogste molens van de wereld, monumentale pakhuizen, talloze distilleerderijen en branderijen, karakteristieke ophaalbruggen en vernieuwende musea. S’DAM is een historische stad met een rauw randje, bekend van de bloeiende jenevergeschiedenis.

Familiebedrijven

Klinkende namen als Ketel 1 jenever van Nolet, Sylvius Gin van Onder de Boompjes Distillery, likeuren van de Koninklijke de Kuyper en hippe nieuwkomelingen Serious Bee Distillers, Bobby’s, Loopuyt en Catz Gin komen uit de koker van vaak eeuwenoude familiebedrijven uit Schiedam. Bedrijven die vandaag de dag zeker een bezoek waard zijn. Met haar havens en kunstzinnig hart is S’DAM tevens een instagramwaardige stad voor jong en oud.

Privé wandeltour

Boek een privé wandeltour voor twee personen met gids en verken alle bijzondere historische plekken en hotspots van de stad. Te boeken iedere donderdag en vrijdag van 10.30 – 12.00 uur en van 14.30 – 16.00 uur. Prijs € 15,- p.p. Start I-PUNT de WAAG, Lange Kerkstraat 39. Reserveren verplicht via www.sdam.nl

Save the bees workshop

Tijdens een workshop bij de Schiedamse Serious Bee Distillers leer je alles over bijen en hoe deze nieuwe distilleerderij duurzaam bijdraagt aan de kwaliteit van onze leefomgeving. De workshop start met een uitleg over hoe de oorspronkelijke ‘godendrank’ (mede) wordt omgetoverd in mooie distillaten. Natuurlijk hoort het op scherp zetten van je smaakpapillen in de speak easy er ook bij.

Serious Bee Distillers maakt alles in eigen huis, hierdoor krijg je een goed inzicht in het totale proces. Mooie extra ‘bij’komstigheid is dat de opbrengst van de dranken rechtstreeks naar de bijen gaat. De workshop is te boeken voor minimaal 4 personen op vrijdag om 16.00 uur en zaterdag om 14.00 uur en duurt ruim 1,5 uur. Prijs € 36,- p.p. Locatie Serious Bee Distillers: van Heekstraat 15. Reserveren verplicht via www.sdam.nl

Drooglegging

In de geheime speakeasy bar van Loopuyt kom je van alles te weten over gin, de wereld van de drooglegging en illegale barretjes. Neem een kijkje in het kantoor van de Big Boss himself en de boksring van Loopuyt Fightclub. Het is net alsof je op de set van Peaky Blinders bent. Na deze bijzondere experience is het genieten van een gin tonic met hapjes bij Babbels. Prijs €36,95 p.p., data vrijdag 7 augustus, 4 september, 2 oktober van 15.30 – 17.00 uur, Ssst geheime locatie, Startpunt Grandcafé Babbels, Gerrit Verboonstraat 23. Reserveren verplicht via www.sdam.nl

Mondkapjes schilderen

Toeristische tip: Mondkapjes-schilderen in Schiedam - corona-travel-update 94 11
Mondkapjes schilderen in Schiedam. Foto: PR

Jacques Tange spreekt met zijn kunst een wereldwijd publiek aan. Zijn werk is opgenomen in verschillende binnen- en buitenlandse museumcollecties. Zijn unieke en onmiskenbare stijl herken je direct, altijd met een knipoog, soms ondeugend en vaak met een verwijzing naar zijn ‘roodharige’ muze. Tange zijn galerie en atelier is gevestigd in Schiedam, waar je tijdens de exclusieve workshop met een kleine groep een rondleiding krijgt en kennis kan maken met deze bijzondere Schiedamse wereldberoemde kunstenaar. Vol passie vertelt Jacques over zijn werk, werkwijze, muze, Schiedam Blue en de productie van zijn mondkapjes.
Na de rondleiding en het nuttigen van een hapje en drankje is het de hoogste tijd om onder leiding van de meester zelf aan de slag te gaan. Maak een eigen interpretatie van de kunst van Jacques op een mondkapje. Deze mag je uiteraard mee naar huis nemen en is wasbaar (handwas, heet).
Boek deze exclusieve workshop vanaf 4 juli, elke zaterdag van 13:00 tot 15:30. Minimaal 2 personen, inclusief hapje & drankje en materiaalkosten. Prijs € 69,95 p.p. Locatie Galerie Jacques Trange, Schie 50. Reserveren verplicht via sdam.nl

Wandelen of fietsen

Duik in de rijke geschiedenis van het Distillers District. Wandel langs de jenever en gin hotspots van toen en nu, met de op zakformaat Distillers Trail. Reguliere prijs € 2,50. Nu t/m 30 juni gratis af te halen bij het I-PUNT de WAAG, Lange Kerkstraat 39. In het I-PUNT de WAAG en via sdam.nl zijn fietstochten door S’DAM en haar groene omgeving te boeken. Want in nog geen 10 minuten fiets je van het historische S’DAM zo de prachtige omgeving in van Midden-Delfland of richting havenstad Rotterdam. Koop bijv. de Falk Zuid-Holland & Zeeland €7,99 nu tijdelijk voor €6,40 OP=OP
Voor online fietsroutes bezoek www.sdam.nl

Center Parcs krijgt Kiwa-keurmerk voor Covid-19 preventiemaatregelen

Toeristische tip: Mondkapjes-schilderen in Schiedam - corona-travel-update 94 13
Met het gezin naar Center Parcs. Foto: PR

Center Parcs heeft het Kiwa-keurmerk ontvangen voor de juiste toepassing van de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen. De heropening van negen parken in Nederland was aanleiding om te laten toetsen of alle veiligheids- en gezondheidsmaatregelen op de juiste manier worden toegepast. Center Parcs is de eerste organisatie die zich onafhankelijk heeft laten toetsen door certificatie-instelling Kiwa.

Om zeker te zijn dat Center Parcs alles doet om de veiligheid te kunnen garanderen, heeft Kiwa daags na de heropening een audit uitgevoerd op de protocollen die hiervoor zijn opgesteld en de maatregelen die in de parken zijn getroffen. Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland, is blij dat de parken zijn gecertificeerd.

“Met het nieuwe COVID-19 keurmerk van Kiwa wordt getoetst of de overheidsmaatregelen en de extra eisen die Center Parcs zichzelf heeft gesteld goed worden toegepast. Voor ons geeft dit de zekerheid dat we alle maatregelen hebben genomen om onze gasten op een verantwoorde manier te ontvangen. We blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en onze medewerkers zo nodig extra trainen om een goede opvolging te waarborgen.”

De afgelopen twee weken werd op alle parken een uitgebreide audit uitgevoerd. Na het bestuderen van de protocollen op papier werd gekeken hoe de maatregelen in de praktijk tot zijn recht kwamen. Center Parcs Het Meerdal in Limburg en het Drentse Parc Sandur openden als eerste hun deuren en ontvingen derhalve als eerste ook het keurmerk. Na de heropening van De Huttenheugte in Drenthe in Drenthe, Port Zélande in Zuid-Holland, De Kempervennen in Noord-Brabant en de andere Limburgse parken Het Heijderbos en Limburgse Peel werden ook deze parken aan een grondige audit onderworpen. Als laatste opende afgelopen vrijdag Parc Zandvoort en werd na de praktijktest ook geconcludeerd dat Center Parcs zich zowel op papier als in de praktijk houdt aan de overheidsmaatregelen en de extra eigen maatregelen.

Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen in de parken

In alle parken van Center Parcs wordt op basis van de RIVM-richtlijnen gewerkt en worden de anderhalve meter afstand en andere maatregelen duidelijk onder de aandacht gebracht. Het personeel is getraind om te kunnen toezien op de veiligheid van gasten en waar nodig aanwijzingen te geven. Verder is er een digitale check-in, zijn er op verschillende plaatsen desinfecteringmogelijkheden en zijn speciale looproutes aangebracht. De Aqua Mundo is ook open, met aangepaste maatregelen. Verder zijn veel andere activiteiten beschikbaar. Sinds 1 juni jl. zijn de restaurants weer open en de terrassen opnieuw in gebruik genomen volgens de geldende voorschriften.

Over Kiwa

Kiwa behoort wereldwijd tot de top-20 organisaties op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). Met services voor certificering, inspectie, tests, training en consultancy helpt Kiwa klanten het vertrouwen te verbeteren in hun producten, services, processen, (management)systemen en medewerkers. Bij Kiwa werken meer dan 4.300 personen vanuit ruim 100 kantoren verspreid over meer dan 30 landen in alle delen van de wereld, voornamelijk in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

In het kort – nieuwsoverzicht

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.