Warenhuis Galeries Lafayette in Parijs vraagt steun aan – corona-travel-update 85

Het interieur van warenhuis LaFayette in Parijs. Foto: Elkedagvakantie

Hieronder de meest interessante reis-gerelateerde links en persberichten over het effect van het coronavirus die we de afgelopen 24 uur hebben gevonden. Zoals bijvoorbeeld het nieuws over het wereldberoemde Warenhuis Galeries Lafayette in Parijs, dat zo’n hinder ondervind van het wegblijven van de toeristen dat er nu steun aangevraagd moet worden.

Nieuwe reisgids met plekken in Nederland waar nog ruimte zat is voor vakantiegangers

Een ding is zeker, veel mensen gaan deze zomer voor een vakantie in eigen land. En in ons relatief kleine landje, wordt er daarom volop gepuzzeld en gezocht naar plekken weg van de drukte. De Nederlandse reisjournalisten Marlou Jacobs en Godfried van Loo brengen daarom een nieuwe reisgids uit; Nederland – vakantie in eigen land.

Het duo reisde tijdens de intelligente lockdown maar liefst 5.000 kilometer door Nederland op zoek naar onbekende plekken en parels binnen de landsgrenzen waar nog genoeg rust en ruimte te vinden is. De nieuwe reisgids telt twintig bijzondere regio’s voor een weekend weg of lange vakantie in Nederland en is vanaf vandaag verkrijgbaar via reisreport.nl en boekhandels.

Rust en ruimte in Nederland

Een groot deel van de Nederlanders zal deze zomer in eigen land doorbrengen. Maar is daar wel genoeg ruimte voor? Met deze gedachte begonnen de ervaren reisjournalisten in maart aan hun reis op zoek naar de mooiste plekken weg van de massa. Terwijl Nederland op slot ging, trok het stel te voet, per fiets of auto door natuurgebieden, dorpjes en landgoederen. Om geen tijd te verliezen en rekening te houden met de corona-maatregelen, was de reis nauwkeurig voorbereid en werd er in de auto gegeten en zo nu en dan geslapen. 

Reisgids: Nederland  – vakantie in eigen land

Drie maanden later is de nieuwe reisgids Nederland – vakantie in eigen land gereed. De inhoudelijke reisgids telt 20 bijzondere regio’s in Nederland, weg van de drukte, waaronder Het Groene Woud, Middag-Humsterland en de Gelderse Poort. De reisgids is een bijzondere productie geworden voor wie op zoek is naar een weekend weg of een langere vakantie in eigen land omgeven door natuur, rust en veel ruimte. 

De reisgids Nederland – vakantie in eigen land is vanaf vandaag te bestellen op reisreport.nl voor 20 euro. De gids beschikt daarnaast ook over een app met interactieve kaart, voor mobiel en tablet. 


Godfried van Loo: “Nu veel mensen hun zomer in eigen land plannen, wordt er gepuzzeld hoe de vakantie alsnog op een bijzondere manier kan worden ingevuld. Nederland heeft veel meer te bieden dan de bekende steden, de populaire natuurgebieden en grote vakantieparken. Met dit boek hebben we bijzondere en karakteristieke gebieden in kaart gebracht waardoor een vakantie in eigen land interessanter en verrassender wordt dan ooit.” 

Over de auteurs

Marlou Jacobs (1990) en Godfried van Loo (1981) richtten in 2017 REiSREPORT op, het reisplatform voor de 35+ reiziger met een diepere interesse in natuur, cultuur en historie. Het duo bereikte in 2019 meer dan een half miljoen reizigers via de website, eigen app, inhoudelijke video documentaires en nieuwsbrief, alsook offline in winkels met een serie luxe reisgidsen en reisboeken die ze in eigen beheer uitgeven.

Vijfentwintigste park van Center Parcs opent vandaag deuren in De Haan aan Belgische kust

Center Parcs opent vandaag de deuren van haar 25ste park in Europa. Op 1 mei veranderde de naam van dit vakantiepark officieel van Sunparks De Haan aan Zee in Center Parcs Park De Haan. Center Parcs Park De Haan is het vierde park van Center Parcs in België. Met een investering van ruim 39 miljoen euro heeft Center Parcs hier een volledige metamorfose tot stand gebracht. Vanaf nu kunnen gasten genieten van het echte Center Parcs-gevoel aan de Belgische kust.

Het park ontvangt de eerste Nederlandse gasten vanaf 15 juni, als Nederlanders voor vakantie weer mogen afreizen naar België. Yves Vermeire, General Manager van Center Parcs Park De Haan: “Het is fantastisch dat onze gasten eindelijk kunnen genieten van ons prachtige park. Onze medewerkers zijn er helemaal klaar voor om hen een fijne vakantie te bezorgen. Om de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften te waarborgen, hebben we alle nodige maatregelen genomen, zonder dat dit ten koste gaat van het vakantiegevoel. Hierdoor kunnen families genieten van het écht even samen zijn aan de Belgische kust.”

Van Sunparks De Haan naar Center Parcs Park De Haan

Tijdens de omvangrijke transformatie is het park volledig vernieuwd: de cottages, het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, de restaurants, de supermarkt, de vergaderzalen, het Cycle Center, een nieuwe kinderboerderij en talrijke in- en outdoor activiteiten zijn toegevoegd aan het gevarieerde en uitgebreide aanbod.

Vernieuwde cottages met drie luxe-niveaus

De 519 cottages in het park zijn volledig vernieuwd: van een nieuw design met frisse kleuren en natuurlijke materialen tot nieuwe vloeren, keukens, badkamers en nieuw meubilair. Ook is aan de cottages een extra luxe niveau toegevoegd. Gasten kunnen nu kiezen voor Comfort, Premium en VIP cottages met onder andere een eigen sauna.

Spectaculaire wildwaterbaan in Aqua Mundo

Zodra de overheidsmaatregelen het toelaten, kunnen gasten volop kunnen genieten van het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo. Deze bevindt zich onder de volledige nieuwe koepel van 70 meter doorsnee en heeft de vertrouwde Center Parcs-uitstraling met tropische planten en bomen. De kleedruimtes en douches zijn ruimtelijker en bieden meer luxe. Het Grabber Joe’s Laguna Café is het nieuwe horecaconcept in de Aqua Mundo.

Voor de liefhebbers zal de spectaculaire wildwaterbaan voor extra adrenaline en onvergetelijke momenten zorgen. De baan van 120 meter kenmerkt zich door smallere, steile en vlakkere gedeeltes, waardoor deze aanvoelt als een achtbaan van water. Bovendien kan het water van kleur veranderen door speciale ledlampen; het is zelfs mogelijk de locatie van zwemmers te kleuren.

Speciale armband

Het activiteitenaanbod in de Aqua Mundo is uitgebreid met babyzwemmen, aqua gym en wild water rafting. Ook zijn er een golfslagbad, verschillende glijbanen, een buitenbad, een kinder-doe-bad en bubbelbaden. Ontspannen kan in alle rust in de nieuwe ‘secret garden’. Center Parcs bouwde in België 30 jaar geleden voor het laatst een wildwaterbaan op Center Parcs Erperheide.

Gasten ontvangen bij aankomst in het park een armband waarmee zij onder andere de sloten van de cottages kunnen openen, toegang tot de Aqua Mundo krijgen en de lockers kunnen openen. Daarnaast worden de reserveringen voor activiteiten toegevoegd aan deze ‘bracelet’. Meer informatie: www.centerparcs.nl

‘Tilburg is dé vakantiebestemming van 2020’

Nu Nederland stapsgewijs en gecontroleerd weer levendiger wordt, lanceert Citymarketing Tilburg (CMT) de campagne ‘Tilburg Vakantiestad’. Doel van de campagne is om inwoners en mensen uit andere regio’s te verleiden hier hun vakantie door te brengen. Vanzelfsprekend passend binnen de RIVM-regels, omdat veiligheid en gezondheid boven alles gaan.

Van stadsstrand tot stadscamping, van romantische hotelkamer tot Roze Maandag en van dieren spotten in de Piushaven tot een drankje doen in de Spoorzone, Tilburg is een all inclusive-vakantiebestemming die verspreid over de stad veel te bieden heeft. De campagne is een initiatief van Citymarketing Tilburg (CMT), in samenwerking met de gemeente Tilburg, het Ondernemersfonds, Binnenstad Management Tilburg, Stichting Horecaconcentratiegebied Tilburg, VVV, ondernemers in de Piushaven en een aantal creatieve (marketing)partners.

Tilburgse manier

CMT-directeur Marc Meeuwis licht toe: “In de vier andere grote Brabantse steden zie je ook mooie initiatieven ontstaan. Samen met hen laten we graag zien dat er in het Brabantse genoeg te beleven valt deze vakantie. In Tilburg doen we dat op onze eigen herkenbare, rauwe manier. Het Tilburgse DNA – sociaal x experimenteel = creatie – is leidend.” Met ‘Tilburg Vakantiestad’ vindt er een bundeling plaats van partijen, activiteiten en ideeën. De boodschap: Tilburg is dé vakantiebestemming van 2020. Wethouder evenementen Rolph Dols vult aan: “Ik ben trots op de samenwerking en initiatieven die hier ontstaan. Zeker in een tijd waarin we het zonder kermis en vele andere evenementen moeten doen. Samen met de stad gaan we er een geweldige zomer van maken.”

Piazza Pius

Tijdens de campagneperiode van drie maanden is er in de binnenstad een infopunt van waaruit routes door de stad gemaakt kunnen worden. Winkels, horeca en musea worden voorzien van opvallende uitingen, waaronder een ansichtkaartenrek inclusief ‘Groeten uit Tilburg’ postzegels van de hand van conceptontwikkelaar Nicole van Beers. “Deze aankleding moet het vakantiegevoel verankeren”, stelt Meeuwis. “We versterken dit door de binnenstad te voorzien van exotische namen. Deze zomer heet bijvoorbeeld het Piusplein misschien wel Piazza Pius.”

Boerderijen Roter Hahn open

Na een roerige periode waarin de boerderijen van de Roter Hahn in het Italiaanse Zuid-Tirol in maart de deuren moesten sluiten voor gasten, zijn de eigenaren dolgelukkig dat de deuren en de Italiaanse grenzen weer geopend zijn.

,,De echte kenners van Roter Hahn weten dat een vakantie op een van onze Zuid-Tiroolse boerderijen minstens zo goed is voor je ziel als voor je lichaam. De frisse berglucht heeft een positief effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Na Corona houden gasten nog meer van de vrijheid die de zuidkant van de Alpen biedt”, aldus Dr. Hans Kienzl, hoofd marketing van het kwaliteitslabel Roter Hahn.

“Vakantiegangers vertrouwen op het merk Roter Hahn. En terecht: we hebben altijd transparant duurzaam en in harmonie met de natuur gewerkt.” De boerderijen maken zoveel mogelijk gebruik van producten van de eigen boerderij. Het ontbijt wordt, volgens de richtlijnen, op afstand in de buitenlucht of in het appartement geserveerd. Vanuit de accommodaties kun je direct de vrije natuur in en blijf je weg van drukte. ,,Wat nu extra gewaardeerd wordt, is bij ons al jaren de regel: veel ruimte en ongestoorde privacy dankzij de kleinschalige accommodaties en ruime appartementen. Een gezondere vakantie dan op de Zuid-Tiroolse boerderij is nauwelijks mogelijk. De frisse berglucht kalmeert geïrriteerde luchtwegen, kalmeert en de lage luchtdruk heeft een positief effect op het immuunsysteem.”

Sani Resort heropent als een Covid-Safe Reservaat op 1 juli 2020 in Griekenland

Sani Resort in Griekandland, dat ‘World’s Leading Family & Beach Resort’ als slogan heeft, kondigt zijn opening voor 2020 aan als Covid-Safe Reservaat, met de opening van Porto Sani en Sani Asterias op 1 juli 2020. De openingsdata van Sani Beach, Sani Club en Sani Dunes worden in de komende weken bekend gemaakt. Zich baserend op de principes van de zorg en gesterkt door de deskundigheid van wereldwijde partners, introduceert Sani Resort het unieke #OnlyatSani Protocol, met het Covid-testen van gasten en medewerkers als belangrijk principe.

Sani Resort maakt gebruik van zijn positie als afgelegen en uniek privaat reservaat in Griekenland, omgeven door de natuur. Sani heeft de gastenervaring opnieuw ontworpen met nadruk op buitenruimtes en privacy.

Medewerkers ondergaan in het kader van het nieuwe protocol moleculaire Covid-tests voor de opening van de hotels van Sani Resort en eveneens op regelmatige basis na de opening. Gasten worden geadviseerd om zich al voor aankomst in Sani Resort te laten testen. Ook biedt Sani de gasten gratis snelle antilichaamtests aan via een snel en comfortabel proces en is niet-invasieve temperatuurmetingsapparatuur beschikbaar bij alle toegangspunten.

Dokter aanwezig

Om eventuele bezorgdheid of angst weg te nemen, is er elke dag 24/24 uur een dokter fysiek aanwezig in Sani Resort. Dankzij de testen kunnen gasten het volle vertrouwen hebben in de veiligheid van Sani’s privé-reservaat en volop genieten van hun vakantie. Het strenge protocol dat hieronder wordt beschreven, zorgt ervoor dat gasten gespaard blijven van Covid-19 gedurende hun verblijf, zo stelt het recreatiebedrijf.

Maximaal gebruik van privé-ruimte

De uitgestrekte ruimte op privé-domein maakt Sani Resort tot het tot een ‘Covid-Safe Reservaat’ voor gezinnen, een kleine wereld die op zichzelf staat. Dankzij het ecologische natuurreservaat van 400 hectare en de 7 km lange zandstranden met azuurblauw, ondiep water, kunnen gezinnen in alle privacy van de ruimte, op natuurlijke wijze fysieke afstand houden terwijl ze tijd met elkaar doorbrengen. In Sani Asterias en Porto Sani kunnen gezinnen in de ruime suites, privé-tuinen en privé-zwembaden genieten van fijne momenten enkel met elkaar. Voor wie niet elke avond op restaurant wenst te gaan in Sani Resort, is er ‘al fresco’ private dining mogelijk op het strand, in de privé-tuin of op andere afgezonderde plekjes in de natuur binnen het resort.

In de zwembad- en strandzones worden handdoeken en ligbedden volledig ververst en gedesinfecteerd en wordt een veilige afstand aangehouden. Alle kamers worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd met middelen die voldoen aan de ECOLAB-protocollen en speciale aandacht voor de plaatsen die vaak worden aangeraakt. De aircofilters worden regelmatig en na elk vertrek schoongemaakt.

Lees hier meer over het #OnlyatSani Protocol.

In het kort – nieuwsoverzicht

Het Reformatorisch Dagblad vlogt over een vakantie op Ameland
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.