Caravelair caravans komt met nieuwe modellen

Caravelair caravans komt met nieuwe modellen 8
De Caravelair Alba A66 Family

Het is zeker de zomer van de campers en caravans. Dat merken ze bijvoorbeeld ook bij Caravelair caravans. Die stuurden een enthousiast persbericht over hoe een goed voorjaar ze gehad hebben. En dat ze door het succes van de verkoop nu met nog een aantal nieuwe modellen komen. Dat en ook dit:

 • Koken op een eenpits-gasstel doe je zo
 • Leeuwenwelpjes geboren voor de ogen van het publiek
 • Opening Zaans Molenmuseum uitgesteld wegens technische problemen

Dit voegt Caravelair toe aan het assortiment

Caravelair caravans komt met nieuwe modellen 10
Het interieur van de Alba 472

,,Het merk Caravelair blijft het uitstekend doen op de Nederlandse markt. Ondanks de Corona crisis hebben de populaire caravans als de Antares Style, maar zeker ook de instappers van de Alba serie de verkopen prima op peil gehouden. De in het voorjaar geïntroduceerde actiemodellen hebben de populariteit van het merk alleen maar vergroot”, zo laat het bedrijf vanuit Tiel weten.

Verder: Hierdoor heeft Caravelair besloten de scherp geprijsde Titanium nu als serie te brengen. De nieuwe Antares Titanium serie wordt gepositioneerd tussen de Antares Style en de Artica serie in. Naast het bestaande actiemodel, de Antares Titanium 390 komen er nog 2 nieuwe modellen bij, namelijk de 430 en de 455.

Indeling

De Titanium 455 is een bekende indeling uit de Antares Style serie.
De Titanium 430 is echter geheel nieuw. Deze compacte caravan met een binnenlengte van 4,50 meter heeft een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed aan de voorzijde. In het midden staat de toiletruimte tegenover een keuken van 165 cm lang. Achterin treffen we een ruime treinzit met daarnaast de hangkast.

De Antares Titanium serie is compleet met o.a. rondverwarming, ultra heat elektrische verwarming, verzwaarde uitdraaisteunen, lichtmetalen velgen, reservewiel, hordeur, dissel afdek, sportieve dakreling, buitendeur met raam, grijze polyester wanden en luxe “Sydney” bekleding. De 430 en 455 hebben ook nog een 150 liter ladekoelkast.

Uitbreiding

Ook komend seizoen is de standaarduitrusting van de Alba serie uit te breiden met twee pakketten. Het Pack Travel (AKS 3004, schokbrekers, serviceluik 75×30 cm. en reservewielhouder in de disselbak) maakt de caravan al behoorlijk compleet.
Voor wie dat nog niet genoeg is kan men ook nog het Pack Ambition bestellen. Met een 5 liter Trumatherme boiler, een handdouche, een Midi Heki dakluik van 70×50 cm, een hordeur, een vaste watertank van 30 liter en 3 LED leesspots wordt de Alba serie zo compleet.

Kinderkamer

De vorig jaar grotendeels aangepaste Antares Style serie gaat het komend seizoen ongewijzigd in. Deze succesvolle serie biedt komend jaar de keuze uit 4 indelingen, van compact tot groot en van tweepersoonsbedden, enkele bedden tot zelfs een kinderkamer-indeling.

De basisserie van Caravelair, de Alba is verkrijgbaar vanaf € 13.095, -, de Antares Style begint bij € 16.295,-, de Antares Titanium wisselt vanaf € 16.795, – van eigenaar en de Artica start bij € 21.795, -.

Publiek Burgers’ Zoo getuige van geboorte leeuwenwelpjes

Caravelair caravans komt met nieuwe modellen 12
De moeder met een jong in Burgers’ Zoo

Voor de ogen van bezoekers heeft een leeuwin maandagavond 27 juli rond 17.30 uur twee op het oog gezonde welpen ter wereld gebracht. Moeder en jongen verblijven de komende tijd in een verblijf achter de schermen, waar ze al snel na de geboorte de rust en beschutting van een schuilhut hebben opgezocht. 

De leeuwin die maandagavond twee welpen op de wereld heeft gezet, is een ervaren moeder. In het Deense dierenpark van Givskud heeft ze in 2010 één en in 2011 drie jongen gekregen. In 2015 is ze naar Arnhem afgereisd om in de Gelderse hoofdstad hopelijk ook voor nageslacht te zorgen. In een schuilgrot vlak voor de ruit bracht ze maandagavond haar jongen ter wereld.

Voorlopig nog niet zichtbaar

Al snel na de geboorte besloot de leeuwin haar welpen te verplaatsen naar een rustigere plek achter de schermen, daarbij geassisteerd door de dierverzorgers die een speciale plek voor de leeuwin met haar jongen hebben gereserveerd. Grenzend aan het uitgestrekte buitenverblijf bevinden zich diverse separatie-rennen met schuilhutten, waar de welpen in het warme stro liggen. Moeder en jongen bepalen zelf wanneer ze de tijd rijp achten om de schuilhut en de separatie-ren weer te verlaten. Ook in de natuur zondert een drachtig vrouwtje zich tijdelijk af om te werpen en haar jongen de eerste tijd te verzorgen.

Zorgen om de leeuwen in het wild

De leeuwenfok in dierenparken verloopt voorspoedig. De twee welpen zijn welkom in Arnhem om in de toekomst de huidige leeuwengroep verder uit te breiden. In het wild gaat het echter niet goed met de leeuwenpopulatie. Illegale jacht en de handel in lichaamsdelen voor met name de Aziatische markt laten de aantallen drastisch dalen. Ook komen de roofdieren steeds vaker in conflict met de oprukkende menselijke bevolking, met name als ze als bedreiging voor het vee worden gezien. De iconische ‘koning der dieren’ wordt hierdoor helaas steeds minder een vertrouwd gezicht op de Afrikaanse savannes. 

Koken op een eenpits-gasstel op de camping doe je zo

Caravelair caravans komt met nieuwe modellen 14
Koken ‘in het wild’. Foto: De Groene Koepel

Als je aan het kamperen bent, heb je vaak maar één gaspitje tot je beschikking (de gelukkigen misschien twee). En daar moet het elke avond op gebeuren: welke vakantiemaaltijd ga je hier nu weer op maken, een die niet te veel werk is – het is immers vakantie – maar die wél heel lekker smaakt.

De nieuwe (gratis) kampeerkookboekjes van De Groene Koepel bieden soelaas: voor alleseters én veganisten. 

Eenpansgerechten

Vanaf vandaag kunnen kampeerders twee verschillende kampeerkookboekjes downloaden van de websites van de Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten: een boekje met 10 veganistische recepten en een boekje met 10 recepten voor alleseters. De recepten zijn verzameld via een oproep aan kampeerders om hun favoriete eenpansgerecht in te sturen. Je vindt er klassiekers als wok- en pastagerechten, maar ook originelere maaltijden als ‘scrambled tofu’ of ‘cannellini crostini’. Allemaal bereidbaar door ervaren en minder ervaren campingkoks op een eenvoudig gasbrandertje.

Vegan recepten

Het idee van een apart vegan kampeerkookboekje kwam van kampeerders die graag vakantie vieren op de Natuurkampeerterreinen of Trekkershutten. Niet alleen is een veganistische leefstijl goed voor de ecologische voetafdruk, maar ook is het bijzonder handig op een kampeervakantie: voor veganistische ingrediënten heb je namelijk weinig tot geen koeling nodig. En dat komt vooral goed uit als je met de fiets of te voet op vakantie bent.

Duurzaam op vakantie

De 146 Natuurkampeerterreinen en 250 locaties met Trekkershutten in Nederland en landen vlak daarbuiten zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Deze stichting richt zich op duurzame manieren van vakantie vieren: in de natuur, zonder al te ver te weg te hoeven, en op locaties die zich bezighouden met duurzaam ondernemen, met aandacht voor cultuurhistorie en de natuurlijke omgeving.

De kampeerkookboekjes zijn gratis te downloaden, ook voor kampeerders die niet bij De Groene Koepel kamperen, van www.natuurkampeerterreinen.nl/kampeertips/kampeerkookboekjes-voor-veganisten-en-alleseters en www.trekkershutten.nl/kampeerkookboekjes-voor-veganisten-en-alleseters.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Ondernemers in Spanje: ‘Tweede golf is ramp voor toerisme’ (RTL)
 • Gaaf! In deze Twentse stad mag je tussen het winkelend publiek kamperen (Tubantia)
 • De bibliotheek mee op vakantie: zo kies je een goede e-reader (AD.nl)
 • Kabinet aan jongeren: houd je op vakantie aan coronaregels (Noordhollands Dagblad)
 • Deze broer en zus stoepkrijten zichzelf op vakantie (NOS Jeugdjournaal)
 • Food Tourists Trickle In to New York’s Pandemic Dining Scene (NY Times)
 • Jetblue experimenteert met uv-straling in strijd tegen coronavirus (Luchtvaartnieuws)
 • Dit strand is zonet uitgeroepen tot het mooiste van het Verenigd Koninkrijk (Metro)
 • 10x populairste Spaanse stranden op Instagram (SpanjeVandaag)
 • Opening Zaans Molenmuseum uitgesteld wegens technische problemen (VIDEO) (NHNieuws)
Zo beleef je het Ratatouille-avontuur nu in Disneyland Parijs

Tevreden?

Leave this field blank
0

One Response

 1. Henry

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.