Eten als ridders: pop-up restaurant in Muiderslot

Eten als ridders: pop-up restaurant in Muiderslot 8
Het Muiderslot. Foto: Elkedagvakantie

De Maaltuin is een pop-up restaurant met ervaring. Eerder al werden er diners geserveerd bij o.a. Paleis Soestdijk. Dit jaar is gekozen voor het Muiderslot. Een ideetje om je zomervakantie op een bijzonder manier mee af te sluiten? Verder vandaag o.a.:

  • Toeristen bedolven onder rotsblokken in Oostenrijk
  • Vrouw ontsnapt uit quarantaine-hotel in Sydney: 1000 dollar boete
  • Tip voor een simpel menu op de camping (VIDEO)

Bijzonder dineren in historische omgeving

Eten als ridders: pop-up restaurant in Muiderslot 10
Eten in een bijzondere omgeving. Foto: Jacob van Rozelaar

Van 30 juli tot en met 9 augustus 2020 vormen de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot het decor voor een sprookjesachtige editie van pop-up restaurant De Maaltuin. Proef en beleef de rijke historie tijdens een ontdekkingstocht door de kasteeltuinen, vol smakelijke verhalen en muziek. Na een wandeling die de zintuigen prikkelt strijken de gasten neer voor een 4-gangen diner in de tuinen, met het stoere Muiderslot op de achtergrond.

Het concept van pop-up restaurant De Maaltuin is dineren en leren van unieke locaties met een verhaal. Deze zomer worden de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot voor het eerst omgetoverd tot buitenrestaurant, voor een uniek diner in de buitenlucht. Eerdere succesvolle edities van De Maaltuin waren in de Botanische Tuinen van Utrecht, Paleis Soestdijk en de Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam.

Eetbare historie

Door de jaren heen hebben de tuinen van het kasteel vele bijzondere gasten van eten voorzien. Die historie komt deze zomer tot leven: de eetbare gewassen, bloemen en geneeskrachtige kruiden bieden inspiratie voor het menu, verzorgd door De Maaltuin’s culinaire vrienden van Taste More. Op ontdekkingstocht in de tuin beleef je de ruim 700 jaar eigenwijze geschiedenis van het best bewaarde kasteel van Nederland.

Dineren in de buitenlucht 

De kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot bieden meer dan genoeg ruimte voor een veilig diner in de natuur. Losse tafels voor twee tot vier personen staan weids verspreid door de tuin, waardoor er zonder zorgen genoten kan worden met eigen gezelschap. Gasten kunnen dus met een gerust hart neerstrijken in dit zomerse buitenrestaurant, zonder de gezelligheid van uit eten gaan te verliezen.

Meer informatie

De Maaltuin opent van donderdag 30 juli tot en met zondag 9 augustus 2020. Gasten krijgen een welkomstdrankje, amuses, 4-gangen, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. Meer informatie en tickets via www.demaaltuin.nl, Prijs: €59,95 per persoon, Starttijd: 18:00 / 18:30, Eindtijd: circa 22:30, Locatie: Rijksmuseum Muiderslot, Adres: Herengracht 1, Muiden

Zo presenteert Flevoland zich aan Nederland

Eten als ridders: pop-up restaurant in Muiderslot 12
Museum Schokland in Noordoostpolder. Foto: Elkedagvakantie

Deze zomer brengen veel Nederlanders hun vakantie door in eigen land. Ze blijven liever dicht bij huis en zoeken de ruimte op. Flevoland heeft deze ruimte. Maar geeft je ook de ruimte om hele nieuwe verrassende dingen te doen en ontdekken. In de jongste provincie van ons land vind je dingen die je nergens anders tegenkomt, aldus de provinciale marketingorganisatie. ,,Op de bodem van de voormalige Zuiderzee barst het van de vernieuwingsdrift. Flevoland is duidelijk anders. Dat zie je en dat voel je.”

In dit overzicht kun je zien wat je allemaal kunt beleven in Flevoland, zoals:

  1. In het Waterloopbos vind je de schaalmodellen van zo’n dertig grote waterwerken uit de hele wereld. De Deltawerken zijn hier ontworpen, maar ook de havens van Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanbul en Bangkok.
  2. De beroemde landschapskunstwerken in Flevoland vind je op verrassende plekken. Middenin, én omgeven door het landschap van Flevoland. Bij Land Art speelt dan ook het landschap een grote rol bij de verschillende kunstobjecten. Zie hoe de het kunstwerk wordt opgenomen in de ruimte én andersom.
  3. Ontdek de natuur van Flevoland. Nationaal Park Nieuw Land is het grootste man-made natuurpark ter wereld. Wat ooit behoorde tot de bodem van de Zuiderzee, is nu een prachtig natuurpark met een grote diversiteit aan flora en fauna. 

Poppodium Aan Zee presenteert: Livestream Schollenpop Festival

purple fireworks effect
Photo by Wendy Wei on Pexels.com

In de serie van zes livestreamconcerten, inclusief een beperkt aantal bezoekers, die Poppodium Aan Zee verzorgt in samenwerking met meerdere Scheveningse cultuurorganisaties, zoals TrashUre Hunt, HipFest en Vreugdevuur Scheveningen, vindt zaterdag 11 juli vanaf 20.30 uur een hele bijzondere plaats: de officiële 24e editie van Schollenpop. De line-up bestaat volledig uit bands met Duindorpse roots: Suburbs, New Dosis Audio en Mammoth.

Een zomer zonder dit legendarische popfestival op het Zuiderstrand van Scheveningen……voor veel fans enorm balen! Maar om die ontzettend grote teleurstelling voor de ca. 120 vrijwilligers en duizenden bezoekers een heeeel klein beetje te verzachten, komt Schollenpop op de geplande datum bij je in beeld via de livestream vanaf hét Poppodium van Scheveningen, Saturnus.

Livestream

De livestream is te volgen via de Facebookpagina’s van Poppodium Aan ZeeStichting SchollenpopYMCA ScheveningenSaturnus Live Music en Popagenda Scheveningen. Lekker lui vanaf de bank is het hele concert te volgen.

Poppodium Aan Zee: Culturele broedplaats

YMCA Scheveningen en Popagenda Scheveningen wil met deze serie livestreams aandacht vragen voor Poppodium Aan Zee, de broedplaats voor pop(muziek)cultuur. Poppodium Aan Zee heeft als doel een broedplaats te zijn voor pop(muziek)cultuur, waar cultuureducatie, talentontwikkeling en programmering op sociaal maatschappelijke wijze in verbinding staan, en waar meer (jonge) mensen, ongeacht afkomst, beperking of achtergrond, in aanraking komen met cultuur.

YMCA Scheveningen wil hiermee het popmuziekeducatie- en popmuziekpresentatie-aanbod in stadsdeel Scheveningen uitbouwen, vergroten, vernieuwen en laagdrempelig toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Deze cultuurorganisatie streeft naar structurele samenwerking met en participatie van scholen (primair en voortgezet), cultuuraanbieders, professionals uit de muziekindustrie, rolmodellen (bekende muzikanten), popmuziekorganisaties, muziekfestivals, Muzee en Cultuurschakel, met als doel talenten daadwerkelijk ruimte te bieden om zich te ontwikkelen en daarmee talentontwikkeling naar een kwalitatief hoog niveau te stuwen.

Doneer voor Stichting Schollenpop

Schollenpop heeft de steun voor de jubileum-editie in 2021 hard nodig. Je kunt Stichting Schollenpop en de artiesten vóór, tijdens én na de livestream daarom financieel ondersteunen. Houd ook hiervoor alle socials in de gaten.

Info
Poppodium Aan Zee presenteert: Schollenpop Livestream
Shows van: SuburbsNew Dosis Audio en Mammoth
Datum: zaterdag 11 juli
Aanvang 20.30 uur

In het kort – nieuwsoverzicht

Kooktip voor op de camping

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.