FloriWorld: Nieuwste thema-attractie van Nederland nu open

FloriWorld: Nieuwste thema-attractie van Nederland nu open 9
Het kleurrijke gebouw van FloriWorld. Foto: PR

Een nieuwe toeristische attractie beginnen in de corona-tijd, daar is moed voor nodig. Toch doet FloriWorld in Aalsmeer het. Het is een attractie, die deze zomer te bezoeken is en die de vakantiegangers een idee moet geven van wat voor een belangrijke rol bloemen in Nederland spelen. Verder vandaag:

  • Surfer? Hier kun je de perfecte golf vinden
  • Zien en doen tijdens een vakantie in Zeeland met kinderen
  • Reizigers moeten in Sydney zelf gaan betalen voor quarantaine

FloriWorld is indoor thema-attractie over bloemen en planten

FloriWorld: Nieuwste thema-attractie van Nederland nu open 11
Een van de attracties in FloriWorld. Foto:PR

FloriWorld heeft haar deuren op 1 juli geopend. De nieuwste bloemen- en plantenexperience van Nederland is klaar om toeristen te ontvangen vanuit Nederland en het buitenland.

FloriWorld is een indoor thema-attractie over bloemen en planten. Het gebouw met kleurrijke gevelbeplating, die de Nederlandse bloembollenvelden representeert, is een echte eyecatcher in Aalsmeer. Wanneer de bezoekers binnentreden, worden zij welkom geheten door een hostess en vriendelijk verzocht om de handen te desinfecteren. Door de hele attractie staan desinfectieautomaten en is er genoeg ruimte om afstand te houden, volledig coronaproof dus.

Zelfstandig door shows

De bezoekers lopen zelfstandig door de 14 verschillende shows, films en ruimtes waarin zij op spectaculaire wijze de magie van echte en virtuele bloemen beleven. Bij de entree krijgt de bezoeker een bandje met een RFID chip, hiermee kan de bezoeker zijn of haar persoonlijke bloem en plant- voorkeuren aangeven. Je kunt kiezen welke kleur bloem jij het mooist vindt, maar op dit bandje worden ook jouw selfies opgeslagen, zodat je deze thuis nog eens kan bekijken.

De favoriete bloemen, planten en foto’s worden verwerkt in de verschillende shows, hierdoor wordt FloriWorld écht een persoonlijke beleving. Er is een bloemenveiling waar je het veilingspel kunt spelen met echte FloriCoins en kunt bieden op een boeket bloemen dat je kunt houden, weggeven of doneren aan een goed doel. Maar er is ook een 4D-film over bruidegom Daan die op weg naar zijn bruiloft zijn bruidsboeket vergeet en in een tulpenveld belandt.

Openingsaanbieding

,,FloriWorld is een betoverende thema-attractie waarin je de magie van echte en virtuele bloemen kan beleven”, zo prijst de attractie zichzelf aan. In juli en augustus is er een speciale openingsaanbieding, waarmee je €6,- korting krijgt op een ticket. Een ticket voor volwassenen is nu €17,50 en een ticket voor kinderen is €10,-. FloriWorld is gevestigd op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer en goed te bereiken met de auto, de fiets of openbaar vervoer. Er rijdt zelfs een speciale FloriBus vanaf meerdere punten in Nederland. Bestel je kaartjes nu op www.floriworld.nl.

Volg de social media kanalen van FloriWorld voor nieuwe updates:
Facebook
Instagram

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden opent tentoonstelling Besmet!

FloriWorld: Nieuwste thema-attractie van Nederland nu open 13
Een van de beschermende pakken tegen de pest is te zien in het museum. Foto: Museum Boerhave

Koning Willem-Alexander opent de tentoonstelling ‘Besmet!’ op donderdag 16 juli in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. De opening zou al op 15 april plaatsvinden, maar werd geannuleerd vanwege de uitbraak van de coronapandemie. De tentoonstelling gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Ook sluit de tentoonstelling aan bij de recente uitbraak van het coronavirus en bij de maatschappelijke discussie over de vaccinatiegraad.

‘Besmet!’ toont een intrigerende balans tussen gezondheid en reëel risico en tussen maatschappelijke uitsluiting en empathie. Hoe gingen we vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? Welke inzichten bieden historische epidemieën voor de toekomst? En welke oplossingen biedt de wetenschap? Met de tentoonstelling en een prikkelend randprogramma wil het museum een zo breed mogelijk publiek laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu.

Besmettelijke ziekten verbeeld

In de tentoonstelling staan wetenschappelijke objecten en kunstvoorwerpen. De Plague Dress is zo’n hedendaags kunstwerk, gemaakt in zeventiende-eeuwse stijl van ruwe zijde en handgekleurd met walnootschillen. Vroeger dacht men namelijk dat walnoten de pest konden genezen. De jurk is versierd met zeventiende-eeuwse borduursels die geïmpregneerd zijn met het DNA van dode pestbacteriën. Ook zijn er indrukwekkende historische wasmoulages van gezichten die de ernst van besmettelijke ziekten tonen. Deze wasmoulages werden vroeger gebruikt voor educatieve doeleinden. Daarnaast toont een film herkenbare beelden uit de afgelopen maanden waarin de maatschappelijke strijd tegen het coronavirus centraal staat.

Extra activiteiten

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling dient het museum in bepaalde perioden als vaccinatielocatie. De congresruimte van het museum wordt dan omgedoopt tot Prikpoli Boerhaave. Er komt binnenkort een podcastserie en er is een uitgebreid lezingenprogramma. Gedurende de schoolvakanties zijn er kinderactiviteiten. Voor leerlingen is er vanaf september een educatief programma. Tevens brengt de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij een bijbehorend cahier uit ‘Help! Ik ben besmet!’.

De tentoonstelling is geopend van vrijdag 17 juli tot en met 9 januari 2022. Voor de tentoonstelling is inhoudelijk samengewerkt met het RIVM, het LUMC, de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij en de GGD Hollands- Midden. De tentoonstelling is financieel mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid, Janssen Campus Nederland, CHDR en de Van der Mandele Stichting.

Besparen op een familievakantie in Tirol met de KufsteinerlandCard

FloriWorld: Nieuwste thema-attractie van Nederland nu open 15
Familie aan de Thiersee – ©Kufsteinerland – lolin

Nu de mogelijkheden voor een buitenlandse vakantie dit jaar beperkt zijn, wint een vakantie in de Alpen aan populariteit. In Oostenrijk is voldoende ruimte en rust en hygiëne staat hoog in het vaandel. Ook families maken plannen voor een zomervakantie in dit geliefde Alpenland. Er zijn gezinnen met kinderen die een hele vakantie in het Alpenland willen doorbrengen, maar steeds vaker gebruikt men Oostenrijk als tussenstop van een paar dagen tijdens een reis naar de zee in bijvoorbeeld Kroatië of Italië.

De regio Kufsteinerland in Tirol speelt in op deze trend en biedt hun gasten een gratis gastenkaart aan, waarmee ze kosteloos toegang hebben tot allerlei activiteiten. Hiermee kunnen toeristen tientallen tot meer dan honderd euro’s besparen tijdens hun vakantie. 

Gratis met de bus en de berglift

De KufsteinerlandCard wordt gratis verstrekt vanaf de tweede verblijfsdag in een accommodatie in het Kufsteinerland. Met deze chipkaart kunnen gasten gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de hele regio. Uitstapjes met de bus naar bijvoorbeeld de Schliersee en Chiemsee in Beieren (Duitsland) zijn ook inbegrepen.

Ook de Kaiserjet, een bus die door de bekende regio Wilder Kaiser rijdt, is kosteloos. Een bijzondere attractie in Kufstein die tevens inclusief is, is de eenpersoons Kaiserlift die een hoogteverschil van 750 meter overbrugt naar het Kaisergebergte: een prachtig natuurgebied met veel wandelroutes en knusse berghutten. 

Kosteloos weekprogramma voor de hele familie

Het Kufsteinerland heeft een speciaal weekprogramma voor families met kinderen dat veelal gratis is met de KufsteinerlandCard. Dagelijks staat er iets nieuws op de planning. Zo is er een ‘audiëntie bij de bijenkoningin’ waar kinderen van alles leren over bijen en kunnen families een dag meemaken op een boerderij of tijd met een kruidenheks op de alm doorbrengen. En welk kind wil nou niet een dagje ridder zijn? Oudere kids kunnen boogschieten, een segwaytoer maken, mountainbiken of raften. Zo wordt een vakantie in de bergen een belevenis voor de hele familie. 

Vrije entree bij diverse toeristische attracties

De stad Kufstein kenmerkt zich door de grote vesting die boven de stad uitsteekt. Dit middeleeuwse bouwwerk is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in de regio. Er worden rondleidingen georganiseerd, maar families kunnen ook zelf op pad en de geschiedenis ontdekken bij de 21 verschillende informatiestations in de vesting. De toegang van € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen is inbegrepen in de KufsteinerlandCard.

Riedel is een bekend glazenmerk uit Kufstein. Bij de ‘Sinnfonie im Glas’ kan iedereen zien hoe bijvoorbeeld een wijnglas gemaakt wordt. Ook deze entree is inbegrepen in de gastenkaart. Andere hoogtepunten, zoals het Wildpark Wildbichl en het Wereldcentrum voor Haflingpaarden Fohlenhof in Ebbs, zijn gratis toegankelijk met de KufsteinerlandCard. In de regio zijn tevens veel bergmeren, veelal bereikbaar per bus, waarbij de Thiersee zeer geliefd is voor een heerlijke duik of een dagje strand.

Goede bereikbaarheid

Het Kufsteinerland ligt direct bij de Oostenrijks/Duitse grens en is gemakkelijk bereikbaar met auto of trein. Door deze ligging wordt het Kufsteinerland ook wel de ‘toegangspoort tot Tirol’ genoemd. Ideaal voor families die liever geen ingewikkelde bergwegen willen rijden of een verblijf zoeken als een tussenstop tijdens de doorreis naar het zuiden. 

Lees hier meer informatie over de KufsteinerlandCard en een vakantie in de regio >

Op zoek naar de perfecte golf: surfen in Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek

FloriWorld: Nieuwste thema-attractie van Nederland nu open 17
El salvador. surf ola.jpg

Een vakantie in Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek is een ongeëvenaarde tropische ervaring, en met de Stille Oceaan aan de zuidzijde en de Caribische Zee aan de Noordkust is het strand nooit ver weg. En wie dan ook nog eens perfecte golven zoekt voor een surfvakantie, komt in Centraal-Amerika ruimschoots aan zijn trekken.

Ben je een gevorderde, beginner of heb je nog nooit op een surfplank gestaan, wil je suppen, kitesurfen of windsurfen, surfen combineren met een taalcursus of yogales, de mogelijkheden zijn eindeloos. Tot de top surflocaties behoren de stranden El Sunzal en La Paz in El Salvador, Roca Bruja in Costa Rica, Santa Catalina in Panama of Popoyo Beach in Nicaragua. In Guatemala is El Paredón de surf hotspot, het strand van Cabaret in de Dominicaanse Republiek, Roatán in Honduras en de eilanden Caye Caulker en Ambergris Caye in Belize nodigen de reiziger uit om deze watersporten te beoefenen.

Meer info: www.visitcentroamerica.com

Veel lodges en hotels in de surfspots van Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek bieden de mogelijkheid om een ​​surfkamp te combineren met een yoga retreat. The Rise Up Surf Retreats hebben idyllische surfkampen in combinatie met yogalessen in Costa Rica, Nicaragua en Guatemala. Meer informatie op https://www.riseupsurf.com

El Salvador, een paradijs voor surfers

Het kleinste land van Midden-Amerika, El Salvador, kan bogen op surfspots van wereldklasse. In november en december 2019 organiseerde het land de ISA World StandUp Paddle (SUP) en Paddleboard Championship 2019 (WSUPPC). Zodra de  COVID-19 restricties het toelaten, organiseert El Salvador een nieuwe editie van de ISA World Surfing Games.
De stranden van El Sunzal en Playa La Paz, op slechts een half uur ten zuiden van de hoofdstad, zijn de bekendste. Terwijl surfers op het strand van El Sunzal de meest consistente golven in El Salvador vinden, die ook zeer geschikt zijn om te longboarden, is het naburige strand van El Tunco met zijn grote en wilde golven ideaal voor ervaren surfers. Punta Mango, vlakbij het beroemde Las Flores-strand, biedt ideale omstandigheden om deze sport van maart tot oktober te beoefenen.

Surfen aan de Pacifische en Caribische kusten in Costa Rica

Aan de Stille Oceaan langs de regio Guanacaste, in het uiterste noorden van Costa Rica staan de ideale omstandigheden garant voor ongeveer 300 dagen per jaar perfecte golven. Maar verder naar het zuiden zijn er ook populaire surfgebieden, zoals tussen Roca Bruja en Malpaís en tussen Dominical en Pavones. Playa Naranjo, ook wel Witch’s Rock (Roca Bruja) genoemd, is een zeer populair gebied met sterke golven voor ervaren surfers. Hermosa Beach, in de provincie Puntarenas, is ook erg populair  onder ervaren surfers. Op 240 kilometer afstand – aan de Caribische Zee kust – zijn de golven rustiger. De beste tijd om daar te surfen is van december tot maart en als de wind niet zo hard waait, kan men tijdens het baden en zonnebaden genieten van de witte zandstranden en de turkooisblauwe zee.

Surfen en stranden in Panama

Panama, het buurland van Costa Rica, is ook erg populair bij surfers. Vanuit de moderne metropool Panama City bereik je binnen een uur of twee enkele van de beste surfplekken van het land. In het noorden zijn veel nationale en buitenlandse surfers te vinden rond Isla Colón. De kusten van de provincies Veragua, met name Playa Santa Catalina en Los Santos, zijn eveneens populair. Het strand van Santa Catalina, een klein vissersdorpje aan de Stille Oceaan, wordt beschouwd als de beste plek om te surfen in Panama. Het dorp is ook het perfecte startpunt voor uitstapjes naar het Coiba National Park.

Nicaragua, golven van wereldklasse

Gevorderd of beginner, iedere surfer vindt een geschikte strand in de baai van San Juan del Sur. Playa Hermosa, aan de Pacifische kust, biedt de beste golven van het land en voor surfprofessionals is Popoyo Beach, ten noorden van San Juan del Sur, dé plek. Dat is te danken aan de zogenoemde ‘Parrot’ (Papagayo)  wind, die de hele dag met dezelfde intensiteit waait en grote golven veroorzaakt. Popoyo Beach organiseerde in 2015 de ISA World Surfing Games. Playa El Yankee, Playa Maderas, Playa Santana, El Remanso en Playa Colorado behoren ook tot de bekende surfplekken van het land.

Ook de constante wind over het meer van Nicaragua in het binnenland van de provincie Rivas biedt goede omstandigheden voor surfers. In het noorden van Nicaragua zijn er nog onontgonnen plekken om te surfen. Ver weg van toeristische gebieden ligt het Los Clavos Surf Camp en Yoga Retreat in het vissersdorp Los Clavos. Surfers kunnen de nacht doorbrengen in vier strandbungalows, het kamp biedt elke dag yogalessen en er zijn zeven relatief onbekende surfplekken in de buurt (www.los-clavos.com). Boom Beach, bekend om zijn hoge en A-frame golven, ligt ook in het noorden.

Guatemala, een geheim paradijs voor surfers

Veel surfers slaan dit land over vanwege het enorme aanbod in andere Centraal-Amerikaanse landen, maar voor wie op vakantie is in Guatemala en daar ook wil surfen, kan dat zeker. Leuke surflocaties bevinden zich aan de Pacifische kust aan het zwarte zandstrand in de vissersdorpen El Paredón en Monterrico. El Paredón ligt midden in de mangroven en is alleen per auto of boot te bereiken via een kilometerslange weg. Bij de Cocori Lodge kun je surfplanken huren en surflessen voor beginners nemen (https://cocorilodge.com). Ten zuiden van El Paredón heeft Monterrico een toeristische infrastructuur ontwikkeld voor surfers en zijn er hostels en hotels.

Cabarete, de surfmaatstaf in de Dominicaanse Republiek

Cabarete heeft naam gemaakt als surfbestemming in de Dominicaanse Republiek en is de nummer één bestemming voor surfen, windsurfen en kitesurfen. Het oude vissersdorp in het noordoosten van het land werd in de jaren 80 een hotspot voor surfers. Cabarete dankt zijn reputatie aan de constante passaatwind. Playa Encuentro, in het westen, is vooral populair bij surfers. Er worden het hele jaar door tal van evenementen gehouden in Cabarete en er zijn lessen voor alle niveaus en voor alle surfdisciplines.

Kitesurfen, suppen en duiken in Honduras

Honduras is een ideale bestemming liefhebbers van kitesurfen en suppen. Het eiland Roatan – een van de Bay eilanden – is een paradijselijke bestemming met prachtige stranden, waaronder West End. Het onderwaterleven is fenomenaal want je vindt hier het op een na grootste koraalrif ter wereld. Deze rif loopt langs de kusten van Belize, Guatemala en Honduras, blokkeert de hoge golven en maakt een rustigere surfbeoefening mogelijk.

Glijd over de golven van een onderwaterparadijs: Belize

Een ideale manier om te genieten van deze mooie bestemming in Midden-Amerika is kitesurfen, een sport die kan worden beoefend op de rustige, beschermde wateren van de stranden, die worden beschermd door het grote rif. De aangename watertemperaturen en een constante bries (vooral van januari tot juni) creëren de optimale omstandigheden om deze sport te beoefenen, vooral op de eilanden Caye Caulker en Ambergris Caye, in het noorden van Belize. Long Caye bij het atol Glovers Reef is een van de top locaties.

In het kort – nieuwsoverzicht

Kastelen kijken in Gelderland

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.