Franse kust heeft nu ook een plek op Instagram: kijk maar

Enkele foto’s uit het account.

De Atlantische Kust van Frankrijk presenteert zich sinds kort ook via Instagram. Via dat kanaal kun je zo regelmatig inspirerende plaatjes krijgen waardoor je zin krijgt om af te reizen naar het zuiden. Verder vandaag:

  • Kijkje in een iconisch en luxe hotel in India (VIDEO)
  • Overnachten als een hobbit in Duitsland
  • Griekenland stuurt groep Nederlandse toeristen terug

Urban oase: dit zijn de 10 beste parken in Nederland

Een wandeling in het park. Foto: Holidu

Een urban levensstijl is booming. Volgens schattingen van de VN zal in 2050 ongeveer 68% van de wereldbevolking in steden wonen. Toch kan het stadsleven ook zijn keerzijden hebben. In het volle centrum is het vaak druk en de hectiek van een stad kan ook leiden tot stress. We houden de behoefte om ons even terug te trekken in het groen. Hier een overzicht van een aantal van die ‘groene oasis’ in Nederlandse steden.

Een stadspark of -tuin is een perfect toevluchtsoord voor een pauze. Om je even op te laden, een wandeling te maken, een rondje te sporten of om te relaxen op een picknickdekentje. In sommige parken en verborgen stadstuinen gaat er een lange geschiedenis aan vooraf of vind je een breed scala aan flora. Als erkenning voor deze groene oases die het dagelijks leven in de steden mooier maken, heeft Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, een ranglijst opgesteld van de beste Nederlandse parken met de hoogste Google-reviews. 

Denk je dat je ze allemaal kent? Wij zullen je zeker verrassen!

1.Vondelpark, Amsterdam | Google reviews: 4,7 met 36346 reviews

Het Vondelpark is zowel onder de Amsterdammers populair als voor bezoekers van de stad. Of het nou voor een hardlooprondje is, een openlucht concert of een picknick op het grasveld. De trams ruisen er rondom, maar in het park zelf kun je genieten van het groen of een terrasje. Je kan er een mooie lange wandeling maken, het park is 2 km lang vanaf de amstelveenseweg tot de stadhouderskade. Het Blauwe Theehuis is een top plek voor een gezellig drankje!

2. Rijksmuseumtuinen, Amsterdam | Google reviews: 4,7 met 511 reviews

Als je dan toch een bezoekje aan het Vondelpark brengt, maak dan ook even ommetje langs de Rijksmuseumtuinen. De tuinen zien er afgesloten uit door het ijzeren hek, maar overdag kan je hier gewoon binnen lopen. Zomers zijn er ook exposities waar je prachtige kunstwerken kan bewonderen. Of strijk heerlijk neer op een bankje naast de “doorloop” fontein.

3. Wilhelminapark, Utrecht  | Google reviews: 4,7 met 364 reviews

Utrecht is een van de groenste provincies van Nederland, maar ook de stad Utrecht kan er wat van. Hier vindt je bijvoorbeeld het geliefde Wilhelminapark. Dit is een van de eerste parken in Nederland. De herenhuizen rondom het park geven het nog iets meer flair. 

4.Historische Tuin Schoonoord, Rotterdam | Google reviews: 4,7 met 221 reviews

De Historische tuin Schoonoord in Rotterdam is klein maar fijn. Het is een prachtig paradijsje waar je de rust zeker kan vinden midden in de stad. Met een mooie vijver, fonteintjes en beekjes. Rond de vijver maak je een heerlijk romantische wandeling. Het is dagelijks geopend tussen 08.30-16.30 uur.

5. Broersepark, Amstelveen | Google reviews: 4,7 met 102 reviews

De heerlijke slingerpaadjes voeren je op je gemak langs de vijvers en bruggetjes. Het Broersepark is het oudste park van Amstelveen en wordt ook veel gebruikt voor sportactiviteiten voor jong en oud. Heb jij wel is Jeu de boules gespeeld? Probeer het hier uit! Er zijn ook twee mooie herdenkingsmonumenten, het Oorlogsmonument en het Indië-monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers die tijdens de tweede wereldoorlog zijn gevallen.

6. Wandelbos, Tilburg  | Google reviews: 4,7 met 90 reviews

Het park staat al sinds 1917 en de bekende tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer, die zo’n 50 parken en tuinen op zijn naam heeft staan, is de ontwerper. Je hebt er een prachtige rhododendron vlakte en frappante exotische bomen.

7. Stadstuin Emma’s Hof, Den Haag  | Google reviews: 4,7 met 83 reviews

Verstopt tussen de huizen vind je Stadstuin Emma’s Hof. Er is ruimte voor groen, toneel en gezelligheid in de buurt. De romantische zithoekjes zorgen bijna voor een Barcelona effect, geïnspireerd door Park Güell. Dit is zeker even een wandelingetje waard.

8.Landgoed Oosterbeek, Den Haag | Google reviews: 4,7 met 59 reviews

Het prachtige charmante landgoed Oosterbeek ligt net aan de stadsgrens van Den Haag. Een super getaway als je even de stad uit wilt. Natuurlijk heb je het strand ook vlakbij, maar wat historisch goed kan toch ook geen kwaad.

9.Park Sonsbeek, Arnhem | Google reviews: 4,6 met 4920 reviews

Een ideaal park met van alles wat. Het leuke is dat het een beetje heuvelachtig is zodat je een uitzicht over de stad hebt. De markante witte villa, het theehuis en de waterval zijn allemaal spots die je even wilt verkennen. Een lekkere picknick op de ligweide is ook geen slecht plan.

10. Prinses Beatrixpark Amsterdam | Google reviews: 4,6 met 1446 reviews

In de Rivierenbuurt van Amsterdam vind je het Beatrixpark. Een prachtig park, wat niet bij velen erg bekend is. Het ligt echter op een super locatie, ook vlak naast Strand Zuid. Er zijn voetbalveldjes, een pierenbadje voor de kleintjes onder ons en met de hond ben je in het park ook welkom. Een heerlijke zomertip dus!

Onderzoeksmethode

De top tien is uitgewerkt op basis van gegevens die in juli 2020 uit Google zijn verkregen, rekening houdend met 491 Nederlandse parken. De parken zijn gesorteerd op Google beoordeling en aantal beoordelingen. Parken met minder dan 50 Google reviews, botanische tuinen, dierentuinen, natuurgebieden, campings, pretparken, hondenparken, kinderspeeltuinen en stadspleinen met vegetatie zijn niet in aanmerking genomen.

Over Holidu
De missie van Holidu is om het zoeken en boeken van vakantiewoningen eindelijk gemakkelijk te maken. De zoekmachine voor vakantiehuizen stelt reizigers in staat om de ideale accommodatie voor de laagste prijs te boeken. Ook helpt het eigenaren van vakantiehuizen om met minder werk hun boekingen te vermenigvuldigen, door middel van de software en service oplossing onder de merknaam Bookiply. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Het snelgroeiende bedrijf met start-up mentaliteit is gevestigd in München en heeft lokale kantoren in de meest aantrekkelijke reisbestemmingen van Europa. Voor meer informatie kijk op: www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

Overnachten in een tipi of slapen als een hobbit in Duitsland

Bijzonder overnachten in Duitsland. Foto: Lahntal Tourismusverband e.V.

Naast de klassieke campings heeft Hessen ook bijzondere overnachtingen te bieden. Ten noorden van Weilburg en Braunfels ligt het Outdoor-Zentrum Lahntal verborgen in het bos, te midden van schitterende natuur. Hier kunnen gasten bijvoorbeeld in het tipidorp overnachten: iedere tipi heeft ingebouwde houten bedden en een open vuurplaats met tafels en banken voor gezellige avonden rond het warme vuur.

Naast een slaapzak dienen gasten ook een slaapmatje of luchtbed mee te nemen. Een feest voor fans van Lord of the Rings is het sfeervolle ‘hobbithuis’. Het ligt deels ingebed in de bosgrond en is met zijn tot de grond reikende ramen ideaal om voorbijlopende dieren te bekijken en daarbij optimaal te relaxen en onthaasten.

In het ‘hobbitkasteeltje’ kunnen gasten zich in een sprookje wanen. Dit bijzondere gebouw is ook geschikt voor grotere gezinnen en groepen. De toren en het huisje met dak van gras zijn een avontuurlijk verblijf voor maximaal negen personen.

Atlantische Kust Frankrijk goes Insta!

Een van de foto’s uit het Instagram-account van de Atlantische kust.

De Atlantische Kust Frankrijk strekt zich uit over ongeveer 1200 kilometer, tussen de kustplaats La Baule in het Département Loire-Atlantique en Hendaye in Baskenland. Hier wisselen fijne zandstranden zich af met dennenbossen, de zoutpannen van Guérande, duinen, indrukwekkende landschappen en fascinerende steden als Bordeaux, Nantes, La Rochelle en Bayon. Om een breder publiek kennis te laten maken met de highlights én hidden gems lanceert de bestemming een eigen Instagram-pagina.

Regelmatig zullen de meest inspirerende en informatieve posts en Stories geplaatst worden die de reiziger zal inspireren, informeren en helpen bij het samenstellen van een vakantie. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met alle mogelijke vakanties. Actief, natuur, zon, camping en glamping. Op Instagram zullen bekende hoogtepunten belicht worden maar ook onbekende lokale pareltjes onthuld.

De regio combineert Franse Savoir Vivre met een unieke natuurbeleving, een gevarieerd cultureel aanbod, rijke tradities en volop activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin (zoals bijvoorbeeld Escal’atlantique in Saint Nazaire, de Dune du Pilat in het Bassin d’Arcachon, het Aquarium in La Rochelle en de trein van la Rhune in het Baskenland).

In het kort – nieuwsoverzicht

Wat een luxe! Inside India’s most iconic hotel, Taj Lake Palace (Udaipur): full tour

[happyforms id=”43427″ /]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.