‘Glamping in de natuur vakantietrend in zomer 2020’

'Glamping in de natuur vakantietrend in zomer 2020' 8
Glamping in Nederland, in de bossen op de Veluwe. Foto: Elkedagvakantie

Het is waar, we lezen er regelmatiger over, horen er vaker mensen over, dus waarschijnlijk is Glamping wel een trend die steeds populairder wordt. Huttopia merkt het in ieder geval wel aan de boekingen. Dat en meer vandaag:

  • Reisgidsenproducent Time to Momo moest opeens op zoek naar alternatieven.
  • TUI vliegt weer op de Caraïben vanaf vandaag
  • Bloot bovenlijf? Dat levert (mannen) in Knokke 350 euro boete op

Huttopia: Mensen willen terug naar de natuur

'Glamping in de natuur vakantietrend in zomer 2020' 10
Glamping bij Huttopia in Frankrijk.

In een periode waarin natuur, buitenleven en ruimte meer dan ooit worden gewaardeerd, is glamping in de natuur een veelgevraagde vorm van vakantie vieren. Dat merkt de Franse organisatie Huttopia, met 42 campings en villages in Frankrijk een specialist in natuurcampings. Op het Nederlandse kantoor is de vraag de afgelopen weken snel toegenomen. Alle Franse locaties van Huttopia zijn inmiddels geopend, evenals de nieuwe eerste Nederlandse vestiging, Camping Huttopia de Roos in Overijssel.

Wij zien een duidelijke stijging van de boekingen, vooral sinds het reisadvies van de Nederlandse overheid is bijgesteld’, vertelt manager Noord-Europa Samuël Lafforest van Huttopia. Vooral de regio’s Bretagne, Normandië en Bourgogne zijn veelgevraagd, maar ook de Franse Alpen doen het goed. ‘Onze filosofie en de inrichting van camping en villages sluit helemaal aan op de vraag naar vakanties anno 2020. Mensen willen er graag uit en waarderen de ruimte en natuur meer dan ooit. Huttopia heeft het comfort van glamping, maar heeft niets met grootschalige en massale vakantieparken, en dat spreekt mensen aan.’

Kinderbadje

De filosofie van Huttopia is terug te voeren naar een aantal pijlers, zoals buiten leven, natuur, rust en ruimte; de essentie van kamperen. Dit wordt gecombineerd met het comfort van nu, zo hebben alle Huttopia tenten en chalets comfortabele bedden en vaak een eigen badkamer. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een kinderbadje, maar zonder toeters en bellen.

Quality-time met familie en vrienden

De filosofie van Huttopia vind je ook terug in de activiteiten en faciliteiten. Vakantie is een moment van quality-time met familie en vrienden, vindt Huttopia. Natuurlijk is er een animatieteam en een activiteitenprogramma. Veel activiteiten kun je met elkaar doen, zoals GEO-speurtochten, escape-games, huttenbouwen en ontdekkingstochten met de boswachter. Daarnaast is er vaak natuurlijk water in de buurt met alle opties voor kayakken, roeien, suppen of lekker zwemmen. Op de meeste Huttopia locaties is ook eigen fietsverhuur met tweewielers in alle soorten en maten.

Op vakantie in Het Scheepvaartmuseum

'Glamping in de natuur vakantietrend in zomer 2020' 12
Even temidden van de kwallen staan in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Foto: © Twycer / www.twycer.nl

Speciaal voor de zomervakantie verandert Het Scheepvaartmuseum in een echte vakantiebestemming voor het hele gezin. Ga tussen 4 juli en 16 augustus op fantasie-vakantie en doe mee aan de dagelijkse familieactiviteiten voor kinderen vanaf 3 jaar. De reisleider laat je dromen over verre werelden en vertelt de mooiste verhalen over bijzondere objecten uit de collectie.

Neem een duik in de rariteitenzee en bewonder de mooiste tropische zeewezens of kom in beweging met aquarobics op het droge. Er is van alles te beleven. Zo hoef je niet ver weg om toch het vakantiegevoel te ervaren. Kijk voor meer informatie op hetscheepvaartmuseum.nl/zomervakantie.

Ontmoet de zomervakantie-reisleider (alle leeftijden) – Een vakantie zonder reisleider is als een zwembad zonder water. Gelukkig zijn de museumgidsen ideale reisleiders. Ze vertellen alles wat je maar wilt weten over de tentoonstellingen en de verre bestemmingen. Bezoek de reisleider op zijn eigen 1,5 meter eilandje op het Open Plein en vraag maar raak. Zijn trolley zit vol met mooie verhalen. Je herkent de reisleider natuurlijk aan zijn vlaggetje.Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, van 11.00-16.00 uur op inloop.

Kwallen in de rariteitenzee (alle leeftijden) – Vind je kwallen een beetje eng, maar tegelijkertijd heel mooi? ‘Zwem’ in de rariteitenzee op het Open Plein tussen deze mysterieuze zeewezens zonder nat te worden of je zorgen te maken dat je geprikt wordt. Maar doe het wel snel, want je beland zo tussen (k)wal en schip. En geen zorgen, ze zijn natuurlijk niet echt!Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, de gehele dag op eigen gelegenheid.

Teken ‘De grootste vakantie-ansichtkaart ooit!’ (3+) – Het is zomervakantie en daar hoort natuurlijk een ansichtkaart versturen bij. Hoe ziet jouw fijnste vakantie eruit? Wat zie je allemaal? Teken met je familie veilig mee aan je eigen tekentafel, zo werken we de hele zomer samen aan een expositie.Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, van 11.30-16.00 uur op inloop (beperkte capaciteit).

Aquarobics op het droge (alle leeftijden) – Watertrappelen zonder water, duiken zonder duikplank, zwemmen op het droge en dat alles op 1,5 meter afstand in de buitenlucht. Het klinkt misschien raar, maar de reisleider laat je meemaken hoe dit kan. Maak de dag extra sportief met aquarobics in de buitenlucht op de grote museumsteiger. Doe je mee?Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus om 13.30 en 15.00 uur, duur ca. 15 minuten, op inloop (beperkte capaciteit en alleen bij mooi weer)

Kijk & doe waaier (alle leeftijden) – Elk gezin krijgt bij binnenkomst in het museum een activiteitenwaaier. Elke kaartje in de waaier heeft een opdracht om samen met je ouders, broertje, zusje, opa of oma uit te voeren. Zo word je op een verrassende manier meegenomen op reis door verschillende tentoonstellingen en bestemmingen in het museum. Er zit ook een leuke prijsvraag in, dus wie weet win jij wel een coole prijs voor je thuisvakantie!Dagelijks van 11 juli t/m 16 augustus, individueel te doen met je familie gedurende openingstijden. 1 per gezin, gratis met geldig museumentreebewijs.  

Elke week iets nieuws voor thuis (alle leeftijden) – Wil je de hele zomervakantie ook thuis verder genieten en meedoen met leuke activiteiten van Het Scheepvaartmuseum? Dat kan! Elke week zet het museum een leuk nieuwe vlog of thuis-activiteit online. Houd daarom hetscheepvaartmuseum.nl/online-museum in de gaten.

Naar het TextielMuseum en De Pont met één kaartje

'Glamping in de natuur vakantietrend in zomer 2020' 14
Tentoonstelling ‘The Art of Lace’, foto: TextielMuseum

Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers deze zomer een vakantiecadeautje aan. Twee maanden lang, van 1 juli t/m 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum. Een goede gelegenheid voor een museumdagje in Tilburg!

Het is noodzakelijk om bij beide musea voorafgaand aan je bezoek een ticket te reserveren via de website van TextielMuseum en De Pont. Bij het museum dat je als tweede bezoekt, geef je aan dat je recht hebt op gratis entree. Bij aankomst in het tweede museum toon je het entreebewijs van het eerste museum. 

TextielMuseum

In het TextielMuseum waan je je deze zomer nog heel even achter de schermen van ‘s werelds grootste modehuizen in de verlengde tentoonstelling ‘The Art of Lace‘. Bekijk nog t/m 6 september meer dan veertig verfijnde kant-creaties van onder andere Chanel, Dior, Iris van Herpen en Jean Paul Gaultier. In de tentoonstelling ontdek je hoe de modeontwerpers samenwerken met kantmakers om tot deze unieke stukken te komen. De Volkskrant schreef eerder dat je bewondering voor het vakmanschap groeit in deze modetentoonstelling.

In de nieuwe tentoonstelling ‘Rode draden‘ ontdek je persoonlijke verhalen en culturele perspectieven aan de hand van kunst en design. Thema’s als religie, spiritualiteit, gender, seksualiteit, kinderverhalen en fantasieën komen aan bod in de tentoonstelling met werk van hedendaagse makers zoals Eylem Aladogan, Jaime Hayon en Hella Jongerius, tot werken van zo’n tweehonderd jaar oud.

De Pont museum

Bij het De Pont museum ben je getuige van de opbouw van de collectiepresentatie DE ROUTE WORDT OPNIEUW BEREKEND. Met deze vlootschouw wordt het publiek herenigd met bekende en minder bekende werken uit de collectie, zoals Kinderspielplatz van Rosemarie Trockel, Bolivian Coal Line van Richard Long, Große Geister van Thomas Schütte, maar ook 12 nieuwe etsen van zijn hand (Blues Women en Blues Men), de Clockshop van Job Koelewijn en in de videoruimte de twee nieuwe aanwinsten van Kara Walker: National Archives Microfilm M999 Roll 34: Bureau of Refugees, Freedmen and Abandoned Lands: Six Miles from Springfield on the Franklin Road en calling to me from the angry surface of some grey and threatening sea… te zien. Binnenkort worden daar ook inserts aan toegevoegd, zoals het Tilburgse kunstcollectief Wobby.club en van de Belgisch-Marokkaanse kunstenaar Hamza Halloubi.

De titel van de collectiepresentatie is een speelse verwijzing naar de stem van het navigatiesysteem in de auto als er een onverwachte afslag is genomen. En vooral naar de inhoudelijke heroriëntatie en wendbaarheid van de kunstinstellingen als gevolg van de covid-19 crisis. 

Zo ging Time to Momo van Tel Aviv naar Otterlo

'Glamping in de natuur vakantietrend in zomer 2020' 16

Toen Mark Rutte half maart aankondigde dat reizen er voorlopig niet in zou zitten, voelden we op de redactie van onze populaire time to momo-stedengidsen de bui al hangen. ,,Onze plannen voor een nieuwe reisgids over Tel Aviv en een grondige update van onze time to momo-stedengidsen van Napels, Praag, Milaan en Venetië, die voor oktober op de rol stonden, konden per direct de prullenbak in. Maar geen nieuwe boeken betekent ook geen omzet later dit jaar. En misschien wel het einde van time to momo”.

,,Na een paar onrustige nachten bedachten we een plan: we zoeken het dichtbij. Want als we niet mogen reizen, betekent dat vast niet dat iedereen thuis blijft zitten. Mensen gaan op pad naar plekken die wél bezocht kunnen worden. Daar waren we gelijk van overtuigd. En daar gaan wij ze bij helpen. Met onze speciale time to momo-themagidsen Weekendje Weg, Dagje Kunst & Cultuur en Kidsproof Dagjes uit gaan we laten zien dat je niet per se naar Zuid-Europa hoeft om iets nieuws te ontdekken. Want ook in eigen land is het prachtig!”

,,We gooiden alles overhoop. Maakten alle handen en hoofden op de redactie vrij en deden het werk dat we normaal gesproken in 6 maanden doen in 6 weken. En deze week gaan onze nieuwe time to momo-themagidsen al naar de drukker. Zodat we in juli al 3 nieuwe, frisse en super-actuele uitgaven hebben waar je in coronatijd een prima zomer mee kunt beleven. Ze zijn echt heel leuk geworden, al zeggen we het zelf.” Je kunt ze hier inzien

time to momo Dagje Kunst & Cultuur 
time to momo Kidsproof Dagjes uit
time to momo Weekendje Weg 

TUI start in julie vakanties weer op naar Curaçao, Aruba en Bonaire

Steeds meer vakantiebestemmingen gaan weer open voor toeristen. De meeste verre bestemmingen houden de grenzen nog gesloten, maar het Caraïbische deel van Nederlandse Koninkrijk verwelkomt weer Nederlandse vakantiegangers vanaf 1 juli. TUI start daarom haar operatie weer op en zal op 2 juli weer van Amsterdam naar Curaçao vliegen. Bonaire volgt op 9 juli en Aruba op 11 juli.

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland is blij dat er weer gereisd kan worden naar de eilanden: “TUI heeft een lange reishistorie en goede banden met de eilanden. Dit motiveert ons extra om de operatie weer op te starten en ook de lokale economie weer een boost te geven, veel inwoners zijn afhankelijk van toerisme, veel ondernemers zijn goede partners. Tegelijkertijd kunnen Nederlanders weer genieten van deze favoriete vakantieplek”.

Veilig vliegen en verblijven

De eilanden zijn er klaar voor, de accommodaties hebben maatregelen getroffen om een veilig verblijf te garanderen. Curaçao, Aruba en Bonaire hebben nauwelijks coronabesmettingen gekend en willen dat ook graag zo houden. Reizigers kunnen zich vrij bewegen, maar moeten wel rekening houden met lokale regels, zoals dat ook in Nederland het geval is. De ‘social distancing’ blijft van toepassing en dat betekent dat er twee meter afstand gehouden moet worden. Er zijn heldere protocollen en maatregelen beschreven die de veiligheid van de eilanders én de gasten waarborgen. 

Tijdens de vlucht gelden alle veiligheidsmaatregelen zoals die door internationale luchtvaartinstanties en het RIVM zijn goedgekeurd. Dat betekent onder andere dat er gedurende de vlucht een mondkapje gedragen moet worden. Meer gedetailleerde informatie over alle maatregelen, is te vinden op de website van TUI, de informatie wordt steeds aangevuld https://www.tui.nl/corona-maatregelen/.

Gratis PCR-test en resort credit

Omdat de lokale autoriteiten en bewoners de eilanden coronavrij willen houden, is een verplichting voor een goedgekeurde COVID-19 test ingesteld, een zogenaamde PCR-test. Deze test dient maximaal 72 uur voor vertrek in Nederland te worden uitgevoerd. Het certificaat van de uitslag, dat aangeeft dat de reiziger negatief getest is, is voorwaardelijk om toegang te krijgen tot de eilanden.

TUI biedt deze test tot en met 31 augustus gratis aan alle reizigers aan, inclusief degenen met alleen een vliegticket. Bovendien ontvangen reizigers voor Curaçao, in samenwerking met de lokale hotelsector CHATA, een resort credit ter waarde van 40 euro per persoon. Deze ontvangen zij ter plaatse van de accommodatie waar zij verblijven. De resort credit is te besteden in het hotel aan bijvoorbeeld eten en drinken, een wellness behandeling of andere services. De reizigers die deze zomer naar Curaçao, Aruba of Bonaire zullen afreizen, ontvangen van TUI nog nadere informatie over de test.

Reisverzekering

Reizigers die naar de eilanden afreizen moeten bovendien kunnen aantonen dat ze een reisverzekering hebben afgesloten. Een reisverzekering is altijd een goede zaak en gelukkig al gebruikelijk voor de meeste Nederlandse reizigers naar verre bestemmingen.

In het kort – nieuwsoverzicht

Zwitserland is een nieuw museum rijker.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.