Ook in 2020: Zwarte zaterdag, veel sterkte onderweg!

Een tolweg in Frankrijk. Foto: Elkedagvakantie

Voor wie dit weekend op vakantie gaat naar het zuiden: sterkte! Ondanks de coronacrisis lijkt het er op dat er ook dit jaar gewoon een Zwarte Zaterdag komt, met extreme drukte op de Franse (verkeers)wegen. Wie zichzelf tijd wil besparen zou de aanschaf van een elektronische tolbadge kunnen overwegen. We schreven er eerder over en zijn er naar eigen gebruik enthousiast over. Verder vandaag:

  • ‘De beste plek voor de liefde op Aruba’
  • Nieuw Deens beleveniscentrum ‘Naturkraft’ open
  • Zo leven de adelaar-jagers in Mongolië (VIDEO)

Holland America Line geeft nieuw schip iconische naam: ss Rotterdam

Een eerder schip met de naam ss Rotterdam. Foto: HAL

Om enkele van de meest gedenkwaardige schepen in de bijna 150-jarige geschiedenis van Holland America Line te eren, verandert de cruisemaatschappij de naam van haar nieuwe schip van Ryndam naar Rotterdam. Het schip wordt hiermee het nieuwe vlaggenschip van de vloot. Het zevende schip dat de historische naam Rotterdam zal dragen, wordt afgeleverd op 30 juli 2021, vandaag precies over één jaar. Vanwege de wereldwijde gezondheidssituatie is de levering iets vertraagd ten opzichte van de oorspronkelijk geplande levering in mei 2021.

Wanneer Rotterdam wordt afgeleverd vanaf Fincantieri’s Marghera-werf in Italië, brengt het de zomer door met het verkennen van Noord-Europa en de Oostzee met rondreizen vanuit Amsterdam, Nederland. Gasten en reisadviseurs met klanten die zijn geboekt op de eerste afvaart met het schip in mei of op routes tot en met 30 juli, worden gecontacteerd en krijgen de mogelijkheid aangeboden om te omboeken.
 
“Het eerste schip van Holland America Line was de originele Rotterdam. Het bedrijf had jarenlang zijn hoofdkantoor in deze stad en de naam is een kenmerk door onze hele geschiedenis sinds 1872, dus de Rotterdam is overduidelijk krachtig en symbolisch”, aldus Gus Antorcha, President van Holland America Line. “Met het huidige schip Rotterdam die ons bedrijf verlaat, wisten we dat we een unieke kans hadden om de naam voor ons nieuwe vlaggenschip te omarmen. We zetten hiermee de traditie voort een Rotterdam in onze vloot te hebben. Zeven is een geluksgetal en we weten dat het schip onze gasten veel vreugde gaat brengen terwijl het de wereld rondreist.”

De geschiedenis van de naam Rotterdam

Het eerste schip van Holland America Line werd tot Rotterdam gedoopt. Het zette op de eerste reis van Nederland op 15 oktober 1872 koers naar New York. Dit leidde tot de oprichting van het bedrijf op 18 april 1873. Rotterdam II werd in 1878 gebouwd voor British Ship Owners Co en in 1886 gekocht door Holland America Line. Rotterdam III kwam in 1897 en behoorde tot de vloot tot 1906. De vierde Rotterdam trad in 1908 toe tot Holland America Line en diende ook als troepentransporteur toen de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Na de oorlog maakte het regelmatig cruises van New York naar de Middellandse Zee.

Grande Dame

Rotterdam V, ook wel bekend als ‘The Grande Dame’, vertrok in 1959 en begon met transatlantische overtochten met twee serviceklassen. Later werd het in 1969 omgebouwd tot een schip met één klasse. Rotterdam V heeft tot 1997 38 jaar met Holland America Line gevaren. Het schip maakte verschillende Grand World Voyages en doet momenteel dienst als een hotel en museum in de stad Rotterdam. Rotterdam VI, het meest recente cruiseschip van Holland America Line, werd in 1997 geïntroduceerd en was het eerste schip in de R-klasse.

Over Rotterdam VII

De derde in de Pinnacle Class-serie, Rotterdam, gaat 2.668 gasten vervoeren, weegt 99.500 ton en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen aan boord, waaronder het 270-graden surroundscherm World Stage, Rudi’s Sel de Mer en Grand Dutch Café. Rotterdam levert het beste van alles en viert livemuziek met elke avond een exclusieve collectie optredens van wereldklasse – van Lincoln Center Stage en B.B. King’s Blues Club tot Rolling Stone Rock Room en Billboard Onboard.

Rotterdam is het 17e schip dat door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri voor Holland America Line wordt gebouwd. De scheepswerf leverde ook al de Nieuw Statendam op. Details rondom doopceremonie zijn nog niet definitief vastgesteld en worden later bekend gemaakt.

Inaugureel seizoen

Varen aan boord van Rotterdam VII begint op 1 augustus met de zevendaagse Premiere Voyage van het schip dat vertrekt van Triëst, Italië, naar Civitavecchia (Rome), Italië, met aanleghavens in de Adriatische Zee en Zuid-Italië. Het schip vaart op 8 augustus vanuit Civitavecchia op een 14-daagse cruise door de westelijke Middellandse Zee en vervolgens verder naar Amsterdam.
 
Van 22 augustus tot 10 oktober vaart het schip vanuit Amsterdam op drie zevendaagse routes naar Noorwegen, één 14-daagse route naar de Oostzee en één 14-daagse route naar Noorwegen, IJsland en de Britse eilanden. Een trans-Atlantische cruise maakt het eerste Europese seizoen compleet met een 14-daagse reis van Amsterdam naar Fort Lauderdale, Florida.

Tripadvisor: Liefde? Dan moet je in het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba zijn

Naar Aruba voor de liefde. Foto: Bucuti & Tara Beach

Liefde, één van de krachtigste emoties ter wereld, kan volgens Tripadvisor in het Caribisch gebied het beste worden genoten bij het Bucuti & Tara Beach Resort.  De reis-website ter wereld heeft zojuist haar 2020 Travelers’ Choice aangekondigd. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar en bij een groeiende concurrentie is Bucuti & Tara wederom uitgeroepen tot het “No. 1 Hotel for Romance in the Caribbean” en “No. 8 Hotel for Romance in the World”. 

En om de lijst te volmaken, is het ook het “No. 1 Hotel in the Caribbean” en zijn de medewerkers van Bucuti beloond met een derde plek in de categorie “Service in the Caribbean”. Bucuti & Tara’s locatie op Eagle Beach heeft ook de een toponderscheiding gekregen als “No. 4 Beach in the Caribbean” en “No. 7 Beach in the World”.

In een wereld vol met media, zijn de beoordelingen en onderscheidingen van Tripadvisor hoogtepunten in het reizen. In de nieuwe YouGov Brand Index 2020 scoort Tripadvisor op de vraag welk merken een positieve associatie hebben met 85,4% het meest gunstig in vergelijking met andere wereldwijde krachtpatsers zoals Booking.com met 76%, Amazon met 74% en zelfs Google met 71%.

‘Beste van het beste’

De winnaars worden bepaald op basis van de kwaliteit en kwantiteit van miljoenen reviews, meningen en beoordelingen die in 2019, voorafgaand aan de pandemie, op Tripadvisor werden verzameld. “Dit is een zwaar jaar geweest voor onze industrie, maar de wereldwijde wens om te gaan reizen, of de bestemming nu op een uur afstand ligt of aan de andere kant van de wereld, blijft sterk. Wij zijn gepassioneerd in het begeleiden van reizigers naar al het goede dat daar te vinden is. En dan vooral binnen deze erkende hotels, restaurants en luchtvaartmaatschappijen die geen gelegenheid te baat laten gaan om hun gasten uitsluitend het beste van het beste te bieden,” aldus Lindsay Nelson, Chief Experience & Brand Officer bij Tripadvisor.

Loyaliteit gasten

“Het blijft een enorme eer om Tripadvisor’s No. 1 Hotel in het Caribisch gebied te zijn, No. 1 Hotel voor Romantiek in het Caribisch gebied en meer,” zegt Ewald Biemans, eigenaar/CEO van Bucuti & Tara Beach Resort. “Iedere beoordeling van onze gasten wordt door ons gelezen en krijgt een schriftelijke reactie. Ze tonen de loyaliteit van onze gasten en doen eer aan de hardwerkende Bucuti medewerkers die stuk voor stuk echte professionals in gastvrijheid zijn.”

Biemans besloot jaren geleden dat Bucuti & Tara niet alles voor iedereen zou bieden, maar zich volledig zou richten op romantiek waarmee families en groepen uitgesloten werden. Vanaf het moment dat stelletjes reserveren, begint hun persoonlijke conciërge met het helpen voorbereiden van een ultiem romantische vakantie. De conciërge bereidt de aankomst voor, zorgt op de hoogte te zijn van de voorkeuren van de gast en stelt aan de hand hiervan het programma samen. Het conciërgeteam biedt verschillende activiteiten en kan het stel laten genieten van een romantische zonsondergang aan boord van een privé-jacht, geven een moderne draai aan een klassieke picknick, organiseren een filmavond onder een schitterende sterrenhemel of regelen een diner bij maanlicht in een privé-cabana met eigen personeel.

Adults only

Het adults-only resort biedt elke gast de ruimte, zowel binnen als buiten. Social distancing is hier geen probleem. Gasten hoeven niet in te checken bij een traditionele receptie. Hun persoonlijke conciërge begroet ze bij de ingang en begeleidt ze naar de accommodatie waar middels een iPad ingecheckt kan worden. De stelletjes ontspannen zich in een mondaine omgeving en aan het rustige strand van Bucuti. Gegarandeerd luxe ligstoelen zijn gekoppeld en omgeven door 8 meter strand om de privacy te waarborgen. Dus nooit rennen voor een stoel, maar tijd genoeg om te genieten van elkaar. Ga voor meer informatie naar Bucuti.com.

Krachtmeting met de natuur in nieuw Deens beleveniscentrum ‘Naturkraft’

©Bjørn Ellermand – Naturkraft, Ringkøbing

Fascinerende natuurkrachten ervaar je sinds deze zomer in het nieuwe duurzame beleveniscentrum Naturkraft in Ringkøbing aan de Deense westkust. Het is een plek waar je spelenderwijs de krachten van de natuur kunt ervaren en meer leert over de samenhang tussen de natuur, duurzaamheid en het klimaat.

Naturkraft is een ervaring voor het hele gezin waarbij de zintuigen op scherp worden gezet. Door middel van interactieve spelelementen kun je de natuur van heel dichtbij ervaren en wordt je je bewust van het effect van de kracht van de natuur. West-Jutland is een fantastische plek voor deze unieke attractie. Want het ruige Deense landschap leent zich bij uitstek als locatie voor deze attractie, gelegen aan een fjord en slechts 10 km van de Deense Noordzee verwijderd.

Arena

Naturkraft is bijzonder om te zien. Het is letterlijk een arena van meer dan zeshonderd meter omtrek met een geïntegreerd hoofdgebouw van iets minder dan 5.500 m2. Zowel buiten als binnen zijn er tal van interactieve activiteiten. Zo kun je buiten de klimpaden in de duinen afstruinen, een koolstofbos verkennen, je hoofd ‘in een Noordzeestorm’ steken en de kracht van wind ervaren in een Zorbingbal. Ook heel bijzonder: de acht biotopen van West-Jutland ontdekken en een klimaatspel dat visualiseert wat de vervanging van een kolencentrale door een windpark voor de CO2-uitstoot betekent.

Afvalscheiding

Het idee achter dit project is om mensen bewust te maken van de samenhang in de natuur en hen te laten nadenken over klimaatoplossingen. Maar ook inspiratie om simpele dingen in het dagelijks leven, zoals afvalscheiding, recycling en het gebruik van plastic en het eten van bijvoorbeeld vlees, te veranderen. De wereldwijde doelstellingen van de VN voor duurzame ontwikkeling vormden de basis voor de opzet van dit duurzame beleveniscentrum. Meer informatie:  Naturkraft.dk

In het kort – nieuwsoverzicht

Zo leven de adelaar-jagers in Mongolië

[happyforms id=”43427″ /]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.