Pssst, de bioscopen willen graag dat je terugkomt

Pssst, de bioscopen willen graag dat je terugkomt 9
Bioscoop Pathé in Zwolle. Foto: Elkedagvakantie

Waar zijn de weekenden gebleven dat je naar elke nieuwe film in de bioscoop ging kijken? Verdwenen met de angst voor corona? De filmzalen zijn er – in aangepaste vorm – weer klaar voor om gasten te ontvangen, maar dat lukt tot op heden nog niet zo. Om meer mensen te interesseren hebben ze een speciale website gelanceerd. Verder vandaag:

  • Zo bescherm je jezelf het best tegen het coronavirus in een hotel
  • Handig voor toeristen: ‘mondmasker’ in tien talen
  • Airbnb organiseert samen met IOC online Olympische Spelen

Eden Hotels gaat deze zomer feestjes organiseren

Pssst, de bioscopen willen graag dat je terugkomt 11
Een gezin bij Eden Hotels. Foto: Eden Hotels

#Lovecitylife is de boodschap die Eden Hotels wilt uitdragen. Hotels door het hele land, van Groningen tot Rotterdam en van Amsterdam tot Maastricht zullen in juli en augustus 2020 dan ook in het teken staan van heel veel leuke feestjes en activiteiten tijdens de Eden Zomer Tour.

Zo kunnen gasten van het Oranje Hotel geheel in Italiaanse stijl suppen door de grachten van Leeuwarden, gevolgd door een heerlijke antipasti en zal de befaamde Piet le Blanc suite van Savoy Hotel Rotterdam in het teken staan van summer movie nights in vintage sferen.  Dankzij de Stedenstrippenkaart kan gespaard worden voor gratis overnachtingen in de vele stadshotels.

Van Italian summer tot lachyoga

In elke stad barst het van de activiteiten en cityhoppen door Nederland is dan ook nog nooit zo leuk geweest. Zo wordt in Leeuwarden het Italiaanse vakantiegevoel nagebootst met een ware Italian summer: na een glas champagne en een middag suppen over de Leeuwardse grachten kan men genieten van een heerlijke antipasti.

In het Savoy Hotel in Rotterdam zullen in de Piet le Blanc suite zomerse filmavonden in vintage sferen worden gehouden en sportievelingen kunnen hun hart op halen bij de Hotel Room Bootcamps in de kamers van The Lancaster Amsterdam. Om gasten tijdens een verblijf bij The Manor Amsterdam compleet tot rust te laten komen zullen verschillende yogasessies worden georganiseerd en bij Babylon Hotel Den Haag kan zelfs worden deelgenomen aan een vrolijk makende sessie lachyoga.

In het Hard Rock Hotel Amsterdam American kan op 15 augustus geshopt worden uit de kast van niemand minder dan Candy Dulfer en special guests tijdens de pop-up WalkinCandyStore, en bij Holiday Inn Eindhoven zijn de kinderen voor één dag de baas in het hotel. Ze krijgen een kijkje achter de schermen van het hotel, leren hoe ze de allerlekkerste alcoholvrije cocktails kunnen maken en mogen helemaal zelf het ontbijt serveren aan hun ouders.

Speciaal voor muziekliefhebbers

Ook voor muziekliefhebbers is deze zomer genoeg te beleven tijdens de Eden Zomer Tour. Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels én voormalig bandlid van de Hermes House band geeft in de professionele opnamestudio van Eden Hotel Amsterdam een gitaarworkshop. In ditzelfde hotel zal ook een DJ Workshop door DJ Charmes worden gehouden en gedurende de zomer zullen intieme optredens van Lyma en Fridolijn plaatsvinden in bar Obsidian. Voor een muzikale pub quiz zijn de deuren van de bekende Bar Americain Amsterdam geopend. Bekijk de zomertourkalender voor een overzicht van alle 26 evenementen die door het hele land plaatsvinden.

Win een overnachting in de Rockstar Suite 

Bij elke overnachting krijgen gasten tot en met 31 december 2020 een stempel op de persoonlijke Stedenstrippenkaart. Na ieder vierde verblijf krijgen gasten een gratis overnachting inclusief ontbijt in een deelnemend hotel naar keuze. Bij een volle strippenkaart maken deelnemers daarnaast kans op een wel heel bijzondere prijs: een overnachting in de Rockstar Suite van het Hard Rock Hotel Amsterdam American, het eerste Hard Rock Hotel van Nederland dat sinds kort haar deuren heeft geopend.

Airbnb, IOC en IPC houden online Olympisch-zomerfestival

Pssst, de bioscopen willen graag dat je terugkomt 13
Deelnemende atleten. Foto: Airbnb

Airbnb, het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) kondigen een vijfdaags zomerfestival aan met meer dan 100 Olympische en Paralympische Online Experiences die virtueel worden georganiseerd door de beste atleten ter wereld. Het festival van Olympische en Paralympische Online Experiences begint op 24 juli, de dag dat de Olympische Spelen Tokio 2020 oorspronkelijk van start zou gaan, en is een kans voor atleten om inkomsten te genereren terwijl ze hun passie delen voor de Olympische en Paralympische Spelen en hun sport met gasten.

“In een tijd waarin het lastig is voor mensen om bijeen te komen en gezamenlijk de uitzonderlijke prestaties van atleten te vieren, is Airbnb trots op het organiseren van het zomerfestival: een nieuwe manier om de Olympische en Paralympische geest online te ervaren. Gasten hebben de mogelijkheid om in contact te komen met een aantal van de meest elitaire deelnemers binnen de Olympische en Paralympische Beweging, wat hen nog meer redenen geeft om ze volgend jaar aan te moedigen,” aldus Joe Gebbia, medeoprichter van Airbnb.

Het zomerfestival duurt vijf dagen, is verspreid over verschillende tijdzones en bestaat uit een line-up van interactieve Online Experiences welke gasten kunnen boeken op 22 juli. Daarnaast kunnen toeschouwers een selectie van Online Experiences live of als herhaling bekijken op de YouTube kanalen van Airbnb en de Olympische Spelen. Veel hosts zullen ook nadat het evenement is afgelopen hun activiteiten blijven aanbieden, zoals de kunst van heruitvinden met olympiër Simidele Adeagbo en positief denken met de paralympische held Stephen Miller. Daarnaast zijn er verschillende once-in-a-lifetime Online Experiences welke eenmalig en exclusief tijdens het festival beschikbaar zijn, zoals:

  • 25 juli: Veerkracht opbouwen om obstakels te overwinnen met Yusra Mardini (zwemmen, IOC Refugee Olympic Team 2016)
  • 26 juli: Neem deel aan een schilderachtige trainingsrit met Jonny Brownlee (triatlon, Groot-Brittannië), werk je in het zweet in een inclusieve sessie met Tatyana McFadden (atletiek, VS) en ontdek wielerbaan-geheimen met Elia Viviani (fietspad, Italië)
  • 27 juli: Verleg grenzen en breng het leven naar een hoger niveau met Meb Keflezighi (marathon, VS) en ontgrendel grootsheid door kwetsbaarheid met Kerri Walsh Jennings (beachvolleybal), VS)
  • 28 juli: krijg een kijkje in quarantainetraining met tweevoudig grand slam-winnares Naomi Osaka (tennis, Japan) en leer meer over een door grand slam geïnspireerd trainingsregime met Sania Mirza (tennis, India)
  • 29 juli: Kijk verder dan de grenzen van zicht met blinde kampioen Lex Gillette (atletiek, VS) en leer over het terugkeren naar sport na het moederschap met Allyson Felix (atletiek, VS)

Olympische vlam zorgt voor licht aan het einde van de tunnel

“De Olympische Spelen brengen de hele wereld samen en hoewel we allemaal nog een jaar moeten wachten om het in Tokio te vieren, blijft de Olympische vlam het licht aan het einde van de donkere tunnel waar de mensheid momenteel doorheen gaat. Het laat zien dat we samen sterker zijn. Dit festival is een geweldig platform om de wereld te verenigen en te inspireren in de geest van vriendschap en solidariteit deze zomer. Het IOC plaatst de atleten in het hart van de Olympische beweging en ondersteunt ze bij elke fase van hun reis. We zijn verheugd om met Airbnb samen te werken om innovatieve en economische empowerment mogelijkheden te bieden aan Olympische en Paralympische atleten vanuit de hele wereld,” aldus IOC-president Thomas Bach.

Het festival geeft niet alleen fans de kans om vanuit de veiligheid van hun eigen huis in contact te komen met atleten uit meer dan 20 landen: de Online Experiences geven atleten de kans om een extra inkomen te genereren en bovendien dient het zomerfestival ter promotie van inspirerende verhalen over veerkracht, en de wereldklasse gastvrijheid van Japan.

Over de line-up van het zomerfestival

Ga voor meer informatie over de line-up van het zomerfestival naar airbnb.com/festival. Ook na het vijfdaagse evenement blijven veel atleten hun Online Experience hosten – zowel online als in het echt in landen waar dit veilig en toegestaan is – samen met nog meer Online Experiences die in de komende maanden en jaren worden toegevoegd. Olympische en Paralympische atleten die geïnteresseerd zijn in het delen van hun passies met gasten om een aanvullend inkomen te verdienen, kunnen hier meer lezen en zich aanmelden om host te worden.

Filmbranche wil graag dat je komt en lokt met site ganaardefilm.nl

food snack popcorn movie theater
Photo by Pixabay on Pexels.com

De afgelopen tijd waren dingen die als ‘normaal’ worden gezien ineens niet meer mogelijk. Zoals naar de film gaan. Gelukkig zijn bioscopen en filmtheaters sinds 1 juni jl. weer (beperkt) open en kunnen filmliefhebbers weer genieten van een film op het grote doek. Vanuit een gedeelde passie voor film en om de branche te ondersteunen, bundelt de Nederlandse filmbranche de krachten voor een gezamenlijk doel; Nederlanders nog meer enthousiasmeren om naar de film te gaan in deze zomer waarin veel mensen vakantie zullen vieren in eigen land. De Nederlandse filmbranche komt daarom met een gezamenlijke campagne: ganaardefilm.nl.

Samen met regisseur Michiel ten Horn (AanmodderfakkerAres), communicatiebureau KesselsKramer en productiehuis Since ’88 zal de filmbranche een tweetal reclamespots produceren voor deze gezamenlijke campagne om filmbezoek extra onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek. Acteurs die in deze spots te zien zullen zijn: Jan Kooijman, Robert de Hoog, Nasrdin Dchar en Thekla Reuten.

Op de website ganaardefilm.nl staat een compleet overzicht van films die nu te zien zijn in de verschillende bioscopen en filmtheaters door het hele land. De bezoeker kan een film selecteren, zien in welke bioscoop in de buurt de betreffende film draait en via de site direct tickets bestellen.

De reclamespots zijn vanaf maandag 3 augustus a.s. te zien op TV, online en social media.

Organisatie

Ganaardefilm.nl is een initiatief van de Nederlandse filmbranche bestaande uit alle filmdistributeurs aangesloten bij branchevereniging FDN, alle bioscopen en filmtheaters aangesloten bij branchevereniging NVBF, Nationale bioscoopbon, Holland Filmnieuws, NL Filmfonds, NVPI, Film.nl Nicam, CFAB/Sekam, het Nederlands Film Festival, Cineville en Jean Mineur Mediavision.

Enquête

Om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van de filmliefhebbers is de Nederlandse filmbranche een enquête gestart waarin de bioscoopbezoeker gevraagd wordt naar het kijkgedrag in deze periode. Uit de eerste resultaten blijkt dat het Nederlandse publiek het grote doek gemist heeft, maar liefst 66% geeft aan gestoord te zijn tijdens het kijken van films. Invullen kan via: https://tinyurl.com/ganaardefilm

Website | Facebook | Instagram | Email

Maand van de Geschiedenis gaat door in oktober

Pssst, de bioscopen willen graag dat je terugkomt 16
Een doolhof in het Openlucht Museum. Foto: Elkedagvakantie

Ook dit jaar staat oktober met de Maand van de Geschiedenis geheel in het teken van ons verleden en het jaarthema Oost/West. Samen met deelnemers en partners organiseert de Maand van de Geschiedenis, een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum, talloze activiteiten waarmee je het verleden ontdekt om het heden te begrijpen. Vanwege de coronamaatregelen zullen de activiteiten dit jaar kleiner van opzet zijn en deels online plaatsvinden. De inschrijving voor de activiteiten is inmiddels geopend.

De Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland, trok vorig jaar een half miljoen bezoekers naar de honderden deelnemende instellingen. Ook dit jaar slaan musea, archieven, gemeenten, erfgoedinstellingen, boekhandels en bibliotheken de handen ineen om geschiedenis voor het voetlicht te brengen, met activiteiten die fysieke én virtuele bezoekers verrassen met de bijzonderste verhalen uit onze geschiedenis.

Vanwege de coronamaatregelen roept de Maand van de Geschiedenis haar deelnemers op om dit jaar kleinere, ‘coronaproof’ activiteiten te organiseren en daarnaast de online mogelijkheden te onderzoeken en te benutten.

Thema Oost/West

Vanwege de zware gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector is besloten om het jaarlijkse thema – in 2020 is dat Oost/West – minder zwaar te benadrukken. Zo krijgen alle relevante instellingen de kans om zich aan te sluiten bij de Maand van de Geschiedenis, ook als zij zich richten op een ander aan geschiedenis gerelateerd thema. Want juist in deze historische tijden is het belangrijker dan ooit om terug te kijken en lessen te trekken uit het verleden.

Vanaf nu kunnen deelnemers zich via de website van de Maand van de Geschiedenis registreren en hun activiteit aanmelden. De online agenda, met daarin alle activiteiten, wordt gelanceerd op 1 september. Het programma loopt uiteen van het Gelderse Erfgoedfestival, waarbij artiesten als Typhoon en Roos Rebergen zich laten inspireren door een erfgoedlocatie, tot een expositie over SS Ranchi, waarmee in september 1950 duizenden mensen uit Nederlands-Indië in Nederland arriveerden; en van de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz tot een stadswandeling die dwars door Kampen voert, van oost naar west.

Abdelkader Benali schrijft essay

Het jaarlijkse Maand van de Geschiedenis-essay wordt dit jaar geschreven door de gelauwerde auteur Abdelkader Benali. In Reizigers van een nieuwe tijd beschrijft hij het ongelooflijke verhaal van Jan Janszoon, een Nederlandse piraat die in de zeventiende eeuw in dienst treedt van de Barbarijse zeerovers.

Missie: Ontdek gisteren, begrijp vandaag

Geschiedenis is altijd aanwezig, maar moet wel verteld, aangevuld, genuanceerd en gedeeld worden. Vanuit het verleden kun je het heden beter begrijpen en zo ook een beter begrip vormen van jezelf, je eigen achtergrond of omgeving. Begrip leidt tot inzicht, nuancering en mogelijk een andere kijk op de wereld. ,,Daarom vinden wij het belangrijk om één maand in het jaar geschiedenis extra aandacht te geven. Zo laten we je gisteren ontdekken om vandaag te begrijpen”, zeggen de organisatoren.

Over de organisatie

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert in oktober 2020 voor de negende maal de Maand van de Geschiedenis, die haar zeventiende editie beleeft. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met verschillende partnerorganisaties. De Libris Geschiedenis Prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

De Maand van de Geschiedenis is te vinden op FacebookTwitter en Instagram. Praat mee over de Maand met de hashtags #MvdG en #OostWest.

In het kort – nieuwsoverzicht

De 25 mooiste Middeleeuwse steden van Europa

Weekendradio

Tevreden?

Laat dit veld blanco

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.