Reisadviseurs testen zelf bestemmingen in coronatijd

Reisadviseurs testen zelf bestemmingen in coronatijd 8
Nicole Stammes van D-reizen Hoorn op Zakynthos. Foto: D-reizen

Moet je gaan of niet? De meeste mensen hebben die keus al gemaakt. Bij D-Reizen dachten ze: We gaan gewoon zelf kijken hoe het is op populaire bestemmingen in deze coronatijd, dan kunnen we uit eerste hand vertellen of het verstandig is om te gaan en wat je kunt verwachten. Dat en verder o.a.

  • Slapen op een eiland waar het krioelt van de ratten? (VIDEO)
  • Brabant blaast een legende met een fietstocht nieuw leven in (VIDEO)
  • Chris Zegers vertelt in een podcast over een ellende die hij tijdens zijn reizen heeft meegemaakt.

Reisadviseurs ontdekken het ‘nieuwe reizen’ met coronamaatregelen: ‘Het is even wennen, maar prima te doen’

Diverse reisadviseurs van D-reizen maakten deze maand, op uitnodiging van reisorganisatie TUI, inspectiereizen naar het Griekse Zakynthos en het Spaanse Mallorca. Doel van de reizen: zélf ervaren wat het ‘nieuwe reizen’ met coronamaatregelen inhoudt en ontdekken hoe het er op deze twee populaire zonbestemmingen nu aan toe gaat.

Vliegen met een mondkapje op is natuurlijk even wennen, maar het is allemaal prima te doen. Op de luchthavens en in de accommodaties is alles goed geregeld en toeristen worden overal met open armen ontvangen. Hierdoor hadden wij direct weer het vakantiegevoel te pakken”, aldus de reisadviseurs bij terugkomst.

Kleine groepjes

Dat het nieuwe reizen wel wat aanpassingen met zich meebrengt, wordt duidelijk op Schiphol, waar het dragen van een mondkapje verplicht is. Daarnaast wijzen speciale vloerstickers reizigers er op om 1,5 meter afstand te houden. Het inchecken en boarden gebeurt in kleine groepjes en verloopt soepel en snel. Tijdens de vlucht mag het mondkapje niet af en wordt passagiers gevraagd niet in de gangpaden te gaan staan. Na de landing verlaten de passagiers in fases, rij voor rij, het toestel.

Gezondheidsverklaring

Zowel op Zakynthos als op Mallorca moet iedere vakantieganger in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring omdat hier op de luchthaven naar gevraagd kan worden. De verklaring is eenvoudig voor vertrek online in te vullen. In de accommodaties is alles erop gericht om gasten een zo aangenaam en prettig mogelijk verblijf te bieden. Er zijn uiteraard wel de nodige voorzieningen getroffen. Zo staan er bij de entree desinfectiezuilen of zeepdispensers, worden de kamers extra goed schoongemaakt en draagt het personeel handschoenen en mondkapjes. Bij sommige accommodaties kun je in het restaurant bij het buffet zelf eten pakken of regelen de koks dit voor je. Verder kunnen gasten gebruikmaken van het zwembad en de ligbedden, die logischerwijs wel wat verder uit elkaar staan.

Reisadviseurs testen zelf bestemmingen in coronatijd 10
Een van de toeristische locaties in Griekenland die bezocht werd. Foto: D-reizen

Restaurants en stranden

Hoewel het nog erg rustig is op Zakynthos en Mallorca openen steeds meer restaurants, winkels en barretjes hun deuren en komt het toerisme weer langzaam op gang. Ook op de stranden is het nog niet echt druk, maar dat is geen straf; je hebt juist nu alle ruimte voor jezelf. Een aantal reisadviseurs greep de mogelijkheid aan om met een huurauto op pad te gaan om de bekende toeristische trekpleisters van de eilanden te bezoeken, zoals de hoofdstad, kleine haventjes, gezellige dorpjes of mooie baaien. Ook dat kan in deze tijd prima, zo bleek.

Klant gericht informeren

Alle ervaringen worden door de reisadviseurs gedeeld met hun collega’s maar óók met klanten. Juist omdat een aantal klanten soms twijfelt om weer een vakantie te boeken.

“Klanten hebben hele specifieke vragen en willen van ons exact weten wat zij kunnen verwachten. Zowel bij de reis zelf als op de bestemming of bij een accommodatie. Wij kunnen klanten duidelijk maken dat reizen weer heel goed mogelijk is en niets een fijne vakantie in de weg hoeft te staan. Door onze kennis en ervaring geven wij gericht informatie en kunnen daarmee eventuele twijfels bij de klant wegnemen. Ook als er ineens iets wijzigt op een bestemming of in een accommodatie, denk aan het versoepelen of aanscherpen van de genomen coronamaatregelen, kunnen klanten op ons rekenen. Zij worden daarvan door ons direct op de hoogte gebracht”, aldus de reisadviseurs.

Conservatorium Hotel in Amsterdam weer open en biedt staycation-optie

Reisadviseurs testen zelf bestemmingen in coronatijd 12
Het uitzicht vanaf het Conservatorium Hotel.

Woensdag 22 juli om 10:00 uur gaan de deuren van het Conservatorium hotel aan de Van Baerlestraat in Amsterdam weer open. Het luxury lifestyle hotel is het eerste hotel binnen The Set Hotels Group dat weer opent, na een periode gesloten te zijn geweest vanwege de corona maatregelen.

Er is een Staycation Arrangement samengesteld en Executive Chef Schilo van Coevorden lanceert de Taiko Summer Edition, een menu met alle signature dishes van Taiko die gasten het meest hebben gemist, geserveerd in de Brasserie en op het terras van het Conservatorium hotel. Met de opening van het hotel opent ook de Akasha Spa, waar behandelingen en massageruimtes gereserveerd kunnen worden en gasten volledig tot rust kunnen komen. 

Culturele hart

Omdat een vakantie dichtbij huis deze zomer de voorkeur heeft, biedt het Conservatorium hotel een luxe Staycation Arrangement aan. Het arrangement bestaat uit een overnachting in een Deluxe kamer met vroege check in en late check out, inclusief ontbijt. Gelegen in het culturele hart van de stad kunnen gasten genieten van een luxe en rustgevend weekend weg. Inclusief in het arrangement is € 50,- hotelcredit om te besteden aan de Taiko Summer Edition of de Akasha Spa.

General Manager van het Conservatorium hotel Roy Tomassen: “We zijn ontzettend blij dat we onze gasten weer mogen verwelkomen in de vertrouwde sfeer van het hotel. Met het Staycation Arrangement hopen wij meer lokale gasten te kunnen verwelkomen en een volledig verwenweekend te bieden. Iedereen is wel langs ons hotel gereden, gefietst of langsgelopen, hiermee willen we mensen van harte uitnodigen om naar binnen te stappen voor een kop koffie, lunch, massage maar ook zeker een volledige overnachting.”

Taiko Summer Edition

Ook op culinair gebied heeft het Conservatorium hotel niet stil gezeten. Voor de heropening lanceert Executive Chef Schilo van Coevorden een explosief maar delicaat menu, de Taiko Summer Edition. Om optimaal te genieten van de warme dagen en lange avonden presenteert Taiko de old time favourite miso black cod, een wagyu hamburger of op de Josper gegrilde zeebaars. Vanuit de speciale sushi counter kunnen de Hiramasa kingfish nigiri, soft shell crab rolls of Nam Jim oesters gemaakt worden door Taiko’s sushi chef. Uiteraard zijn er ook zomerse cocktails van de Taiko Bar te bestellen in de Brasserie of op het terras in de binnenplaats van het hotel.  

Tag a friend met Veuve Clicquot 

Gasten kunnen ook genieten van een glas champagne op het nieuwe Veuve Cliquot Terras. Verschillende champagnes van het label worden hier geserveerd met kleine snacks. Om de heropening van het hotel te vieren kunnen gasten nu tijdelijk ook een vriend of vriendin taggen op één van de sociale media kanalen om ook een glas champagne in de Veuve Clicquot Area te komen drinken. De champagnes worden dan per glas voor € 19,50 aangeboden. 

Voor meer informatie over veiligheidsmaatregelen in het Conservatorium, zie: www.conservatoriumhotel.com/safe-stay.

Over het Conservatorium hotel

Het Conservatorium hotel is het toonaangevende luxe lifestyle paleis van Amsterdam en roept glamour en elegantie op voor verfijnde reizigers. Gelegen aan het Museumplein, het luxe centrum en het culturele hart van de stad, is het Conservatorium een architectonisch meesterwerk dat een monumentaal gebouw combineert met een gracieus, eigentijds ontwerp en gasten een selectie biedt aan restaurants, een bar, lounge en de Akasha Holistic Wellbeing Spa van 1.000 vierkante meter. Het Conservatorium is een bijzonder bestemmingshotel en staat in binnen- en buitenland bekend als ‘Amsterdam’s Living Room’. Voor meer info zie: https://www.conservatoriumhotel.com/nl

VisitBrabant onthult fietsbelevingsroute Zwarte Kaat in de Brabantse Kempen

Fietsen is sinds de coronacrisis de populairste buitenactiviteit van menig gezin geworden. Zo kun je in regio De Brabantse Kempen met het hele gezin genieten van een 36 kilometer lange fietstocht waar je het spoor volgt van de heuse ‘Zwarte Kaat’-legende. Vroeger maakte Zwarte Kaat De Kempen onveilig, nu zit ze verstopt in de prachtige natuur. Officiële fietsknooppunten leiden je langs de geschiedenis van ‘Zwarte Kaat’, ook wel de heks van Hellenende genoemd. De kinderen hangen ongetwijfeld aan je lippen.

VisitBrabant Routebureau is gestart met het bundelen van lokale, kwaliteitsvolle en verhalende wandel- en fietsroutes. Iedere route is eenvoudig te downloaden, verdwalen is dus niet mogelijk én je komt langs lokale hotspots waar je even de benen kunt laten rusten. De kindvriendelijke ‘Zwarte Kaat’-route staat te pronken op de lijst. De route is 36 kilometer lang en start bij het gloednieuwe themaroutepaneel aan Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel. De route is te fietsen met de ‘Routes in Brabant’ app, die je langs de knooppunten navigeert en onderweg het verhaal van Zwarte Kaat vertelt.

De legende van Zwarte Kaat

Aan het einde van de zestiende eeuw maakte een heks met ravenzwarte haren en kromme neus, genaamd ‘Zwarte Kaat’, de Brabantse Kempen onveilig. Met haar handlangers plunderde ze boerderijen en kerken en overviel ze tal van reizigers. Ze vond zelfs het lef om een pasgeborene te roven, genaamd Thomas. Het kindje was geboren met het geboortevlies over het hoofd. Door die ‘helm’ zou hij in de toekomst kunnen kijken en geluk brengen. Wie hem binnen een dag zou dopen, had het geluk aan zijn kant. En dus besloot ‘Zwarte Kaat’ de baby te stelen en doopte ze het kind als haar eigen zoon in de Abdij van Postel.

In de val gelokt

Na een aantal jaar was het geluk dat Thomas bracht, uitgewerkt en had ze hem niet meer nodig. Hij zag kans om te ontsnappen en iedereen te waarschuwen voor de brute overvalplannen van zijn ‘moeder’. De bende werd in de val gelokt en ze werden één voor één opgehangen. Alleen meesterbrein ‘Zwarte Kaat’ kon ontsnappen. Niet veel later werd ze toch gevangen, onthoofd en ver weg begraven in het Kempische dorp Bladel. Niet onder een kruis, maar onder een dor, klein takje. Of dat dacht men toch… Dat takje groeide uit tot de grillige Heksenboom. ‘Zwarte Kaat’ was dus nooit weg, maar zit tot op de dag van vandaag nog diepgeworteld in de Kempische bossen.

De fietsbelevingsroute volgt de sporen van Zwarte Kaat:  


1. Hoeve Ten Vorsel

Hier werd de pasgeborene Thomas gestolen door Zwarte Kaat. De hoeve bevond zich in het groene dorp Bladel in een landelijke, rustige omgeving met weidse uitzichten. Momenteel bevindt zich daar een populaire groepsaccommodatie waar ruimte is voor heerlijke recreatieve activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens je fietstocht een stop maken bij de kinderboerderij.

2. Watermolen Ten Vorsel

De bendeplannen werden vaak in het diepste geheim gesmeed bij de Watermolen, die grensde aan Hoeve Ten Vorsel. Het smalle, historische beukenlaantje is hoofdgetuige geweest van alle strooptochten. Ten Vorsel is nu een echt landgoed met een lange historie van gastvrijheid en ongerepte natuur.

3. Abdij van Postel

De Abdij van Postel is de plek waar Thomas gedoopt werd door Zwarte Kaat. De Abdij ligt op Belgisch grondgebied en wordt omringd door prachtige natuur. Je vindt er ook een kaasmakerij en een kruidentuin.

4. Heksenboom

Dé begraafplaats van Zwarte Kaat in het dorpje Bladel. Om de boom te bereiken, moet je afstappen en een stukje door het bos wandelen, maar dan kom je te staan voor de ‘Boom van het Jaar 2019’. Zoals hierboven aangegeven, werd er geen kruis geplant op haar graf. In plaats daarvan werd gekozen voor een heester en een beukenboompje, uitgegroeid tot de Heksenboom van Zwarte Kaat.

Fietsbelevingsroute ‘Zwarte Kaat’ en de app ‘Routes in Brabant’ zijn gratis te downloaden op visitbrabant.com/zwartekaat. Ook kun je een routeflyer, beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits, afhalen bij het startpunt van de route, Recreatiepark De Achterste Hoef, Troprijt 10 in Bladel. Geniet na van de spanning met de heerlijke Zwarte Kaat lekkernijen, ontwikkeld door Kempische ondernemers. Wat dacht je van Zwarte Kaat bier, kaas, ijs of chocola?

VisitBrabant Routebureau heeft via de officiële fietsknooppunten nog veel meer bijzondere belevingsroutes ontwikkeld. Ontdek ze in de speciale fiets- en wandeleditie van het VisitBrabant online magazine.

In het kort – nieuwsoverzicht

Een nacht tussen de ratten op dit eiland bij Jemen

Eva zu Beck bracht een nacht door op een eiland dat bewoond wordt door uitsluitend duizenden ratten. Het ligt in de buurt van Socotra, een groot eiland dat tot Jemen behoort. Wikipedia schrijft er o.a. over: Socotra is het grootste eiland van de Socotra-archipel, dat toebehoort tot Jemen. Het hoogste punt ligt op 1525 m. De hoofdplaats is Hadiboh. Het eiland wordt omringd door koraalriffen. Vanwege de geïsoleerde ligging komen veel dieren endemisch voor op het eiland, wat betekent dat ze nergens anders leven. Er werden 1.142 endemische soorten geteld (800 ongewervelden, 308 planten, 27 reptielen en 7 vogelsoorten).

Tevreden?

Leave this field blank
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.