Zo ging de feestelijke heropening van Disneyland Paris

Zo ging de feestelijke heropening van Disneyland Paris 8
De grootste fans waren de eerste dag aanwezig. Foto: Disneyland

Wie ooit een keer in een Disneyland-park geweest is kan zich de lichte tinteling van vreugde in de onderbuik voorstellen bij het zien van de beelden van de heropening van een van Europa’s grootste pretparken bij Parijs. Vanaf deze week is het weer mogelijk om er naar toe te gaan. Verder vandaag:

  • Hoe ziet een vakantie in Wenen er nu uit? (VIDEO)
  • Kettingreactie na campagne ‘Welkom terug in Nederland’ 
  • Baarn stemt in met appartementen en hotel bij Paleis Soestdijk

Disneyland Paris verwelkomt vanaf nu opnieuw gasten

Met een speciale heropeningsceremonie woensdagmorgen in het Disneyland Park, verwelkomt Disneyland Paris vanaf nu opnieuw gasten. De gefaseerde heropening van Disneyland Paris start met het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney Village en Hotel Disney’s Newport Bay Club en introduceert verbeterde gezondheidsmaatregelen in overeenstemming met de richtlijnen van de Franse overheid en gezondheidsautoriteiten.

De host van het speciale heropeningsmoment was Natacha Rafalski, President van Disneyland Paris. In Main Street, U.S.A., met het Kasteel van Doornroosje op de achtergrond, was zij in het gezelschap van Disney Figuren en Cast Members, waaronder ook ‘Magic Keepers’ die voor het resort zorgden tijdens de sluiting.

Nieuw hoofdstuk

“Deze langverwachte dag is het resultaat van een ongelooflijke teamprestatie: van onze Cast Members, die het hart van ons resort zijn, tot onze publieke partners die ons altijd gesteund hebben,” zei Natacha Rafalski. “Vandaag markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in Disneyland Paris, waar het nog nooit zo veel betekenis heeft gehad om onze gasten de gelegenheid te geven om gelukkige momenten met familie en vrienden te delen.”

Zo ging de feestelijke heropening van Disneyland Paris 10
De heropening werd verricht door Natacha Rafalski, President van Disneyland Paris. Foto: Disneyland

De heropening van Disneyland Paris is ook een kans om door te gaan met de voortdurende inzet van het resort om de lokale gemeenschappen te ondersteunen. Op 4 augustus verwelkomt Disney VoluntEARS 300 kinderen en hun families uit de regio Île-de-France om een ​​dag in het Disneyland Park te beleven. Dit komt bovenop de meer dan €1,5 miljoen aan donaties in voedsel en medische voorraden aan de lokale gemeenschap en het planten van duizenden bloemen om het lokale ziekenhuispersoneel te erkennen en te eren en de gemeenschap de afgelopen maanden te helpen verfraaien.

Gezondheidsmaatregelen

Disneyland Paris blijft zich inzetten voor het welzijn van gasten en Cast Members en heeft als zodanig de resortervaring opnieuw vormgegeven door aangescherpte gezondheidsmaatregelen te introduceren in overeenstemming met aanbevelingen van de Franse overheid en gezondheidsautoriteiten, samen met het team van gezondheidsexperts van het resort.

Deze aanpak brengt tal van maatregelen samen om de gezondheid te bevorderen. Dit omvat een beperkt aantal gasten, verminderde capaciteit om fysieke afstand te waarborgen, verbeterde schoonmaak- en desinfectiemaatregelen in het hele resort inclusief veelgebruikte contactpunten, een nieuw beleid en training voor Cast Members om te helpen bij het uitvoeren van gezondheidsmaatregelen en het verplichten van mondkapjes voor gasten vanaf 11 jaar, Cast Members en alle externe operators. Meer informatie is beschikbaar op www.disneylandparis.com/nl-nl/gezondheidsmaatregelen/.

Gastbeleving

Bij de heropening zullen gasten merken dat sommige ervaringen zijn aangepast en andere tijdelijk niet beschikbaar zijn of terugkeren op een later tijdstip. Sensatiezoekers kunnen genieten van iconische attracties zoals Big Thunder Mountain, Hyperspace Mountain, Indiana Jones and the Temple of Peril en The Twilight Zone Tower of Terror, terwijl gezinnen over Neverland kunnen vliegen in Peter Pan’s Flight, racen naast Bliksem McQueen in Cars Quatre Roues Rallye en leren vliegen bij Dumbo the Flying Elephant.

Disney Figuren zullen op nieuwe manieren in de Parken aanwezig zijn om gasten te vermaken en te verrassen. Bijzondere eet- en winkelervaringen keren overal in het resort terug. The Lion King: Rhythms of the Pride Lands en Jungle Book Jive – twee hooggewaardeerde shows – zullen later deze zomer ook terugkeren. Gasten kunnen daarnaast uitkijken naar nieuwe ervaringen in Disneyland Paris, zoals de nieuwe Cars Route 66 Road Trip en Disney Junior Dream Factory en naar het volledig opnieuw ontworpen Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Maar ook de terugkeer van exclusieve evenementen die gepland staan voor 2021, zoals Disneyland Paris Pride, Electroland en Disneyland Paris Run Weekend, om nog maar te zwijgen van de langverwachte Avengers Campus die in de toekomst komt.

Gasten die Disneyland Paris willen bezoeken met tickets zonder datum of jaarpashouders, moeten zich vóór aankomst registreren via een nieuw online reserveringsplatform om een ​​reservering voor toegang tot de Parken te ontvangen. Gasten die een ticket op datum of een verblijf met toegang tot de Parken hebben, hoeven zich niet te registreren en een datum te reserveren. Meer informatie over parkreserveringen is beschikbaar op www.disneylandparis.com/nl-nl/reserveer-tickets/.

Emirates A380 keert terug naar Amsterdam

Zo ging de feestelijke heropening van Disneyland Paris 12
Het A380-toestel van Emirates bij het opstijgen. Foto: Emirates

Luchtvaartmaatschappij Emirates gaat vanaf 1 augustus zal haar – zoals ze het zelf noemt – ‘iconische A380’ inzetten op een dagelijkse vlucht naar Amsterdam. Deze aankondiging volgt op het terugkeren van de Emirates A380 naar de lucht per vandaag. Vlucht EK001 met passagiers van Dubai International Airport naar London Heathrow werd voor de eerste keer sinds maart weer door het vlaggenschip van de luchtvaartmaatschappij uitgevoerd sinds maart.

Emirates vlucht EK148 zal om 15:20 uur uit Amsterdam vertrekken om op 23:59 uur lokale tijd in Dubai aan te komen. De terugvlucht, EK147, zal om 8:05 uur uit Dubai vertrekken met aankomst in Amsterdam om 13:15 uur. Nederlandse reizigers kunnen genieten van een naadloze verbinding naar Dubai en daarbuiten, naar meer dan 50 bestemmingen binnen het netwerk van Emirates.

Uitbreiding van het wereldwijde netwerk

Vanaf vandaag hervat Emirates ook passagiersvluchten naar nog zeven andere steden: Athene, Barcelona, Genève, Glasgow, Larnaca, München en Rome. Daarnaast worden ook, Malé (per 16 juli) Washington DC (per 16 juli) en Brussel (per 17 juli) toegevoegd aan het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Emirates opereert momenteel vluchten naar meer dan 50 bestemmingen in haar netwerk, waardoor reizen tussen Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific mogelijk wordt gemaakt via een handige verbinding in Dubai voor reizigers over de hele wereld.

Dubai is open

Het is weer mogelijk voor reizigers van het Emirates-netwerk om naar Dubai te reizen. De stad is heropend voor zakenreizigers en vakantiegangers met nieuwe vliegprotocollen die de gezondheid en veiligheid van reizigers en inwoners waarborgen. Ga voor meer informatie over de verschillende protocollen en toegangseisen voor internationale bezoekers naar Dubai naar: www.emirates.com/flytoDubai

Gezondheid en veiligheid voorop

Emirates heeft een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Meer informatie over deze maatregelen en de beschikbare services op elke vlucht is te vinden op: www.emirates.com/yoursafety
Reizigers worden eraan herinnerd dat reisbeperkingen van kracht blijven en dat reizigers alleen op vluchten worden geaccepteerd als ze voldoen aan de vereiste toegangscriteria van hun land van bestemming. Bezoek: www.emirates.com/travelrestrictions.

Kettingreactie na campagne ‘Welkom terug in Nederland’ 

Zo ging de feestelijke heropening van Disneyland Paris 14
Veel Nederlanders hebben dit jaar gekozen voor een vakantie in eigen land. Foto: Elkedagvakantie

De online promotiecampagne ‘Welkom terug in Nederland’ is succesvol afgesloten. Met de belangeloos opgezette campagne en een (gesponsorde) investering van slechts 2.500 euro werd in amper zes weken tijd een bereik op (social) mediakanalen van ruim 9.5 miljoen mensen gerealiseerd. Het op woensdag 3 juni geopende Instagramkanaal groeide organisch van nul tot ruim 2.290 volgers vandaag. De hashtag #WelkomteruginNl werd in de periode van 3 juni – 15 juli 2020 bijna 510.000 keer gebruikt. 

De initiatiefnemers hadden de ambitie om door een co-creatiecampagne, met een hoofdrol voor het Instagramkanaal @WelkomteruginNL en de hashtag #WelkomteruginNL, in korte tijd een kettingreactie te ontketenen. Samen met ambassadeurs wilden zij bewustwording creëren voor de toerisme- en recreatiemogelijkheden in Nederland.

Boost door Ambassadeurs

Op woensdag 3 juni werd de campagne gelanceerd met een websitevideo, Instagramkanaal en de – eveneens belangeloze – medewerking van 50 toonaangevende influencers en reisbloggers. Door hun favoriete plek in Nederland te delen op hun eigen Instagram, Twitter, Facebook en Youtube kanalen met de hashtag #WelkomteruginNL gaven zij direct een enorme boost aan de campagne.

Positieve respons

De campagne is langer doorgegaan dan oorspronkelijk gepland, omdat er vanuit de toerisme- en recreatiebranche veel positieve respons kwam en verzoeken tot samenwerking. Twee weekenden werden Instameets in zeven verschillende regio’s georganiseerd. Ook hier werkten alle betrokkenen vanuit Welkom terug in Nederland belangeloos aan mee. Zo’n 50 ambassadeurs die op stap gingen in Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, Brabant, Zeeland, Het Gooi en een minder bekend gedeelte van de Veluwe, zorgden met hun impressies voor een slotoffensief op de social mediakanalen.

Het Krijtlandpad in Zuid-Limburg is vernieuwd

Zo ging de feestelijke heropening van Disneyland Paris 16
De omslag van het boek

Het krijtlandpad, een honderd kilometer lange wandelroute door de heuvels van Zuid-Limburg, is vernieuwd. Je komt nu door nieuwe natuurgebieden en wandelt meer dan voorheen over onverharde paden; zachte grasdijken, verende bospaden of struinend door natte, struweelrijke graslanden. Langs boomgaarden, indrukwekkende kastelen en de lustig door de weilanden meanderende Geul en Gulp.

En natuurlijk passeer je de Curfsgroeve met haar steile mergelwanden waar je vanaf het uitzichtplateau letterlijk terug in de tijd kijkt. Maastricht ontvangt je met de Groene Loper, het nieuwe wandel-en fietspad boven op de tunnel van de A2, waardoor je zorgeloos de stad binnen wandelt.

Naar het hoogste punt van Nederland

Wie in Nederland in de heuvels wil lopen, moet naar het zuiden van Limburg. Het Krijtlandpad brengt je naar het hoogste punt van Nederland; de ruim 320 meter hoge Vaalserberg. Een uitdagende route met holle wegen, natte beekdalen, pittoreske dorpjes en unieke hellingbossen. En natuurlijk met regelmatig stijgen en dalen. De vergezichten, vaak tot over de Belgische grens, zijn in elk jaargetijde adembenemend. De totaal vernieuwde route is nu honderd kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen.

‘Thuis’ voor dassen en bevers

Het Limburgse krijtlandschap is een bijzonder landschap. Het is een dalen-landschap, miljoenen jaren geleden ontstaan door riviertjes die zich een weg baanden door het Krijtplateau. Zo ontstond een landschap met een overvloed aan valleitjes, steile hellingen en meanderende beekjes. En met een speciale flora en fauna. De voedselarme graslanden op de kalkrijke bodems behoren nu tot de soortenrijkste graslanden van Europa. De hellingbossen zijn uniek voor Nederland. Dassen en bevers lijken zich nergens in Nederland meer thuis te voelen dan hier in de Limburgse heuvels.

Rondwandeling

Het Krijtlandpad is een rondwandeling met één dwarsverbinding. Maastricht, Gulpen, Valkenburg en Vaals zijn de vier grootste plaatsen langs de route; elk met hun eigen karakter en geschiedenis, een gevarieerd aanbod van verblijfsaccommodaties en goede OV- verbindingen. Horeca is ruim voor handen langs het Krijtlandpad. Op een stuk vlaai kun je prima wandelen. En wat smaakt er beter aan het eind van de dag dan een glas bier, wijn of appelsap van Limburgse bodem?

Samenwerking

Mede door de inzet van de vrijwilligers van de padwerkgroep en de Provincie Limburg is er na 15 jaar een vernieuwde route en een nieuwe wandelgids. De gids, Streekpad 7 Krijtlandpad (ISBN 978-94-92641-10-6), is vanaf nu te koop in de (online) boekhandel en rechtstreeks bij Stichting Wandelnet. Meer informatie over de route is te vinden op de routepagina over het Krijtlandpad.

In het kort – nieuwsoverzicht

Hoe ziet een vakantie in Wenen er nu uit?

Tevreden?

Laat dit veld blanco

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.