Duitsland beloont wandelaar met ‘digitale pins’

Wandelen in Duitsland. Foto: Top trails of Germany

Er zijn heel veel dingen die de mensheid verdelen, maar wandelen is er eentje van. Er zijn mensen die onmiddellijk een vies gezicht trekken als je ze vraagt ‘Ga je mee een dagje wandelen?’, terwijl je er anderen midden in de nacht voor wakker kunt maken. Alleen het idee al dat ze de hele dag lekker buiten in de natuur mogen zijn geeft ze een powerboost. Vandaag gaat het over wandelen en verder o.a.:

Met een app op pad in Duitsland

Met een app kun je je prestaties bijhouden. Foto: Top Trails Germany

Wie eenmaal op pad is geweest op een Top Trail, kiest voor een volgende wandelvakantie vaak weer een Top Trail. De gevarieerde natuur, de heerlijke uitzichten en de uitstekende kwaliteit van de 14 langeafstandswandelpaden verspreid over heel Duitsland staan garant voor heel veel wandelplezier.

Nieuw is dat de trouwe Top Trail-liefhebber nu beloond wordt met behulp van de gratis app ‘SummitLynx’. Geen stempelboekje, maar helemaal van deze tijd met digitale wandelpins die je onderweg op je smartphone verzamelt.

Downloaden, registreren en go

Nadat je in de app een profiel hebt aangemaakt, kun je beginnen met het verzamelen van wandelpins. Per etappe moet je drie tot vijf pins vinden, zodat aan het einde van de tocht duidelijk is dat je de hele etappe hebt gelopen. Zo kun je stap voor stap genoeg pins verzamelen om Explorer, Adventurer of zelfs Hero te worden.

Het is belangrijk om de GPS op de smartphone in te schakelen, maar internet is niet vereist. Wanneer een controlepunt van de etappe is bereikt, moet de app worden gestart. Het systeem registreert dan dat de wandelaar het controlepunt passeert.

Digitaal certificaat

Iedereen die twee etappes van drie verschillende Top Trails heeft gelopen, bereikt de Explorer-status en ontvangt een digitaal certificaat. Degene die twee etappes op zes verschillende langeafstandswandelpaden heeft gewandeld, mag zich Adventurer noemen en krijgt een kortingsbon voor wandelschoenen van Lowa.

Een Hero mag alleen de echte Top Trail-kenner zich noemen. Die heeft namelijk op 10 verschillende Top Trails minstens twee etappes gelopen. De beloning is een individueel genummerde en unieke buff, een van de gelimiteerde, multifunctionele Top Trail-sjaals. Binnenkort is er ook een digitale wandelpin beschikbaar voor elke individuele Top Trail. 

Meer over de digitale wandelpin vind je op toptrails.nl.

De volgende routes horen bij de Top Trails of Germany: Altmühltal-Panoramaweg, Eifelsteig, Goldsteig, Harzer-Hexen-Stieg, Hermannshöhen, Rheinsteig, Rothaarsteig, WesterwaldSteig, Westweg-Schwarzwald, Kammweg Erzgebirge-Vogtland, Schluchtensteig-Schwarzwald, Albsteig, Heidschnuckenweg, Weserbergland-Weg. Meer informatie op www.toptrails.nl.

Gezocht: ‘beste’ fiets- en wandelroute van 2021

Wandelen op de Veluwe. Foto: Fiets- en Wandelbeurs

De strijd om de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar barst weer los. Iedereen kan zijn of haar favoriete route voordragen bij twee jury’s van ervaren fietsers en wandelaars. In februari 2021, op de Fiets en Wandelbeurzen in Gent en Utrecht, maken zij de winnaars bekend.

Fietsen en wandelen staan als duurzame én veilige activiteiten meer dan ooit in de belangstelling. Nederlanders en Belgen gingen in de afgelopen maanden massaal met de fiets of te voet op pad. En al deze fietsers en wandelaars verdienen natuurlijk kwalitatief goede routes, met een duidelijke bewegwijzering, goede route-informatie en weinig hinder van autoverkeer.

Fietsroute van het Jaar

Al meer dan tien jaar trekt de fietsjury eropuit om in heel Europa nieuwe routes te testen en te beoordelen. Afgelopen jaar legde La Dolce Via in de Franse Ardèche beslag op de eretitel ‘beste fietsroute van 2020’. In aanmerking voor de uitverkiezing van 2021 komen nieuwe of ingrijpend vernieuwde routes die tussen 1 september 2019 en 1 september 2020 zijn gerealiseerd.

Wandelroute van het Jaar

De wandeljury beoordeelt routes in Nederland, België en Groothertogdom Luxemburg. Elk jaar leggen de juryleden honderden kilometers af om genomineerde routes na te lopen. In 2020 werd het Streek-GR Waas- en Reynaertland tot winnaar uitgeroepen. Ook voor deze uitverkiezing geldt: alleen nieuwe of ingrijpend vernieuwde routes die in de periode 1 september 2019 en 1 september 2020 zijn gerealiseerd, maken kans op de eretitel ‘beste wandelroute van 2021’.

Uitreiking trofeeën

De wandeljury reikt de bijbehorende wandeltrofee uit op zaterdag 13 februari 2021, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent. Vrijdag 20 februari volgt de uitreiking van de fietstrofee op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht.

Bekijk de criteria voor de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar op www.fietsenwandelbeurs.nl. De deadline voor aanmelding is 15 september 2020 voor de fietsroute en 1 oktober 2020 voor de wandelroute. 

De Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar zijn een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, het grootste indoor event ter wereld voor fietsers en wandelaars.

Camping BuitenLand weer in de belangstelling

Door een publicatie in de media staat de camping BuitenLand in Drenthe van o.a. Floortje Dessing sinds vandaag weer in de belangstelling. Dit schreven we er eerder over en hier boven kun je haar zelf over dit project horen vertellen.

In het kort – nieuwsoverzicht

Wat aten ze vanmorgen in Noorwegen bij ontbijt? En leer meteen een woordje Noors!

[happyforms id=”43427″ /]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.