Geniet van een kleurrijke herfst in Duitsland

Een kleurrijke herfst in Duitsland. Foto: Odenwald Tourismus GmbH

Wie wil genieten van een weidse blik over kleurrijke bossen in het warme herfstlicht hoeft daarvoor geen reis naar Canada te boeken. In het Hessische Odenwald zorgt het meestal gelijkmatige weer ervoor dat de zomer warm en rustig ten einde loopt. Daardoor kan men hier genieten van een fantastisch vergezicht over het weidse middelgebergtelandschap. Verder vandaag o.a.:

  • Is dit handig? 30 hacks voor reizigers (VIDEO)
  • Culinaire vakantie in Nederland: is het de moeite waard?
  • Reserveren voor een plaatsje op strand Benidorm niet meer nodig

Beleef een Indian Summer in het Odenwald en aan de Bergstraße

Indian Summer? Hoort dat begrip niet bij Noord-Amerika? Ja, dat klopt, maar het past ook uitstekend bij de kleurrijke herfst in het Odenwald en aan de Bergstraße.

Deze natuurpracht kan in het Odenwald, dat met 56% het hoogste percentage bos van heel Hessen heeft, natuurlijk overal worden bewonderd. Niet alleen het bos, ook de wijnranken in de wijngaarden van de Bergstraße hullen zich in een schitterend herfstgewaad. Allerlei boerenmarkten en wijnfeesten zorgen voor een gezellige drukte en in de restaurants wordt de herfstoogst vers op tafel gezet. De Odenwälder Aardappelweken, die altijd eind september en begin oktober plaatsvinden, bieden de lekkerste gerechten rondom de ‘tolle Knolle’. Ook allerlei specialiteiten die gemaakt worden van de appels van de Odenwälder fruitbomen zorgen voor enthousiaste reacties bij fijnproevers.

Onze in kleurige herfsttooi gehulde bossen kunnen het best al wandelend worden ontdekt en bewonderd. Werkelijk schilderachtig is de DRAKENROUTE FAFNIR, die begint met een rondje om het Marbach-stuwmeer, waarbij men regelmatig kan genieten van de weerspiegeling van de herfstbladeren in het water van het meer. Daarna gaat de route het bos weer in en voert hij over de 431 m hoge berg Zigeunerstock. De met sagen omgeven Lindlbrunnen is een prima plek om even te pauzeren. Het winkeltje van de zuivelboerderij Hüttenthal ligt langs de route; ideaal voor de wandelaar die zijn rugzak wil bijvullen met heerlijk proviand.
https://dev.tourismus-odenwald.de/de/touren/detail/585a8048975a006a68bb24e7/

Op de SAGENROUTE WILDWEIBCHENSTEIN (https://www.bergstrasse-odenwald.de/touren/detail/585a8041975a006a68bb243f) kan de wandelaar zich vergapen aan geheimzinnige rotsen en oeroude kasteelmuren. De prachtige mix van bonte herfstkleuren, idyllische weidegronden met fruitbomen, prachtige uitzichten en bezienswaardige gebouwen zoals de burchtruïne Rodenstein en het slot Reichenberg, staan garant voor een prachtige wandeling. De naam van de route is ontleend aan de met sagen omgeven Wildweibchensteine, waar ooit twee wilde kruidenvrouwtjes met een hang naar magie zouden hebben gewoond.

Meer informatie: www.bergstrasse-odenwald.de

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Culinaire vakantie in Nederland: is het de moeite waard? (RTL)
  • Mike reist met slechts 25 euro op zak: ‘Mezelf wassen doe ik in een rivier’ (AD)*
  • Franse toeristische sector vindt Belgische richtlijnen over reizen “onrechtvaardig” (HLN)
  • Oud Efteling directeur Bart de Boer overleden (Pretwerk)
  • Reserveren voor een plaatsje op strand Benidorm niet meer nodig (Spanje Vandaag)
  • Voigt Travel Online Winterevent: meld je nu gratis aan! (Liefde voor reizen)
  • Met deze ingenieuze ingreep wil noodlijdend luxeresort coronacrisis overleven (Metro)
Is dit handig? 30 hacks voor reizigers

[happyforms id=”43427″ /]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.