‘Glamping wint aan populariteit tijdens coronacrisis’

'Glamping wint aan populariteit tijdens coronacrisis' 9
Een Glamping-locatie in Hoenderloo op de Veluwe. Foto: Elkedagvakantie

Om eerlijk te zijn, we kunnen er niet over oordelen. Over glamping. We hebben dat nog nooit gedaan. Hotels, huisjes, tenten, caravans, dat hebben we allemaal gehad, maar nog nooit zo’n luxe ingerichte tent die al voor je klaarstaat als je aankomt. Is het jouw ding? Dan is er nu een site die helpt bij het vinden van een plekje. En verder vandaag o.a.

 • Het meer van Neusiedl in Oostenrijk droogt (opnieuw) op, mogelijk definitief
 • ‘The Upside Down’ in Amsterdam is het grootste interactieve museum van Europa
 • Opening van overdekte vintage camping in Duivendrecht is droom die uitkomt

Glampings.nl verzamelt 750 adresjes in Europa

'Glamping wint aan populariteit tijdens coronacrisis' 11
Ook dit is glamping. Op Nutchel. Foto: Glampings.nl

Zorgt de coronacrisis voor de grote doorbraak van “glamping” (glamorous kamperen) onder de vakantieganger? Met de vele restricties, reisbeperkingen, code oranjes en onzekerheden omtrent actuele corona brandjes in populaire vakantielanden kiezen vele vakantiegangers voor een veilig verblijf in eigen land. En glamping in Nederland biedt een goed alternatief voor de vakantieganger die normaal met het het gezin naar Spanje of Italië vertrekt.

Waarom kiest men steeds meer voor glamping?

,,In de huidige coronasituatie biedt glamping de mogelijkheid om toch veilig op vakantie te gaan. Veel glamping accommodaties bieden veel privacy, een ligging in de natuur, eigen sanitair en/of een contactloos verblijf”, aldus Glampings.nl, een site waarop dit soort recreatieverblijven geboekt kan worden.

De vraag naar luxe kampeeraccommodaties nam de afgelopen 3 maanden toe met 250%

Aan het begin van de coronacrisis zagen we dat de boekingen nagenoeg stil kwamen te liggen binnen de reisbranche. Geboekte vakanties werden geannuleerd of uitgesteld. Na de versoepeling van de coronamaatregelen eind april onstond er ineens een grote vraag naar unieke vakantieadressen in Nederland. Met name vrijstaande tiny houses, luxe lodgetenten met privé sanitair, locaties midden in de natuur en verblijven met de mogelijkheid om contactloos in te checken bleken populair.

,,Het budget voor een reis naar het buitenland werd nu uitgegeven aan een luxe verblijf in Nederland.We verwachten dat, nu de vakantieganger gedwongen is dichterbij huis te blijven, ook volgend jaar de vakantieganger eerder voor een glamping vakantie gaat kiezen in eigen land. Glamping is door de coronacrisis populairder geworden onder vakantiegangers en het heeft onze ogen geopend over hoe leuk en mooi het eigenlijk is in ons eigen land”, stellen ze bij Glampings.nl.

Coronacrisis zorgt voor creativiteit en innovatie met de komst van pop-up campings

,,Dat er superveel nieuwe en creatieve initiatieven en concepten ontstaan in deze coronatijd is je misschien niet ontgaan. Een grote trend die je op verschillende plekken in Nederland ziet opkomen zijn pop-up campings. We zien bijzondere concepten ontstaan door het uitblijven van festivals waardoor de organisatoren op zoek moesten naar alternatieven.”

Bij Glampings.nl komen ze met deze voorbeelden: Pop-up glamping For-rest-glamp in de Achterhoek geeft bezoekers volop een festival gevoel, TORTIGA zet design cabins neer op het natuurrijke Park van Beervelde in Vlaanderen en bij Tijdloos in Drenthe (uitverkocht voor 2020) kun je genieten van een 3 of 4-gangen sterrendiner. Er wordt extra gelet op locatie, interieur en omgeving. Terreinen midden in de natuur worden omgebouwd tot luxe campings, met food trucks, lichtjes op het hele terrein en gezellige terrassen. Van lekker en goed eten tot unieke activiteitenprogramma’s: er wordt perfect ingespeeld op de coronacrisis in combinatie met de huidige belevenismaatschappij.

Over Glampings.nl

In 6 jaar tijd is Glampings uitgegroeid tot het grootste Glamping platform in de Benelux met meer dan 750 locaties in Europa en maandelijks tussen de 150.000-200.000 bezoekers.

Glampings beschikt nu ook over het eerste Nederlandstalige boekingsplatform voor glamping accommodaties: Glampings.com. Hiervoor heeft Glampings de samenwerking gezocht met Booking Experts, hét reserveringssysteem voor campings en vakantieparken. Hiermee is het mogelijk voor parkhouders die werken met Booking Experts om met enkele klikken het aanbod boekbaar te maken op het platform. 

https://glampings.nl

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Opening van overdekte vintage camping in Duivendrecht is droom die uitkomt (Weekblad voor Ouder-Amstel)
 • ANWB huldigt Allermooiste dorp: Heel Nederland weet nu waar Winsum ligt (DvhN)
 • Amsterdams hotel lanceert luxe cruise-vakantie: all-incruisive (Misset)
 • Het meer van Neusiedl in Oostenrijk droogt (opnieuw) op, mogelijk definitief, zijn er oplossingen? (VRT)
 • De grootste kampeerbeurs ter wereld is weer in Dusseldorf (Dutch Cowboys)
 • ‘The Upside Down’ in Amsterdam is het grootste interactieve museum van Europa (Metro)
 • Mr. Monkey in Amsterdam is het hotel waar je nú naartoe wil gaan (Elle)
 • Rechter schort huurplicht W Hotel in Amsterdam op wegens corona (FD.nl)
 • Street Art in Portugal (Saudades de Portugal)
Maak een tour door dit luxe Italiaanse hotel aan het Como Meer

Weekendradio

Tevreden?

+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.